انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: عملیات انتحاری مایکروسافت: دات‌نت متن‌باز و کراس‌پلتفرم می‌شود!  (دفعات بازدید: 2769 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Milandini

  • Sr. Member
  • *
  • ارسال: 329
 در اقدامی که هیچ‌گاه در زمان دو مدیرعامل پیشین مایکروسافت رخ نداد، ردموند در زمان زمامداری ساتیا نادلا در پی متن‌باز کردن فریم‌ورک دات‌نت است. علاوه بر متن‌باز اعلام کردن این فرم‌ورک، دات‌نت کراس‌پلتفرم نیز خواهد شد که از این‌رو توسعه‌دهندگان می‌توانند اپلیکیشن‌های توسعه داده شده مبتنی بر دات‌نت را در لینوکس و مک نیز اجرا کنند.

مایکروسافت در سال‌های اخیر بخش‌هایی از دات‌نت را متن‌باز کرد. ردموندی‌ها در ماه آوریل نیز بنیاد دات‌نت را با هدف نظارت بر دستاورد‌های دات‌نت متن باز تاسیس کردند. با توجه به انتشار اخباری در مورد متن‌باز شدن دات‌نت، به‌نظر می‌رسد مایکروسافت درپی جذب توسعه‌دهندگانی است که در حال کار با انواع فناوری‌های متن‌باز به منظور توسعه‌ی اپلیکیشن‌های مبتنی بر سرویس‌های ابری برای چندین پلتفرم هستند. توسعه‌ی نرم‌افزار مثل تمامی جنبه‌های دنیای فناوری، تفاوت عمده‌‌ای با ده سال پیش کرده است. در حال حاضر توسعه‌دهندگان به دنبال استفاده از ابزار‌هایی هستند که بتوانند اپلیکیشن‌های خود را بدون نیاز به تجربه‌‌ی محیط‌های مختلف برنامه‌نویسی، توسعه دهند.

سوما سوماسگیر، قائم مقام مایکروسافت بخش توسعه‌ی مایکروسافت در خصوص متن‌باز شدن دات‌نت گفت:

    متن‌باز شدن دات‌نت تغییر بزرگی برای مایکروسافت است که بصورت آهسته و پیوسته در سال‌های اخیر پی‌ریزی شده است. تلاش برای متن‌‌باز کردن دات‌نت، درک موقعیت کنونی جهان و وضعیت توسعه‌ی اپلیکیشن‌ها است. ما باید برای برطرف کردن نیازهای توسعه‌دهندگان تلاش می‌کنیم.

مایکروسافت چگونه دات‌نت را متن باز خواهد کرد؟

پروسه‌ی متن باز کردن دات‌نت یک شبه انجام نخواهد شد. انتظار می‌رود این پروسه در طول چند ماه تکمیل شود. از دیروز مایکروسافت مخازن دات‌نت را در گیت‌هاب در دسترس عموم قرار داده است. ردموندی‌ها درصدد تشویق توسعه‌دهندگان برای مشارکت در توسعه‌ی اپلیکیشن‌ها براساس دات‌نت متن باز است.

مایکروسافت برای تسریع در امر متن‌باز کردن دات‌نت، از وجود سرویس‌هایی که پیش‌تر در این حوزه فعالیت می‌کردند، یاری خواهد گرفت. از جمله‌‌ی این سرویس‌ها می‌توان به پروژه‌ی مونو اشاره کرد. پروژه‌ی مونو، سرویسی است که در جهت تبدیل دات‌نت به یک بستر کراس پلتفرم توسعه یافته، از این‌رو ردموندی‌ها بر این باورند که توانایی‌های متخصصان مونو بسیار با ارزش است.

همکاری نزدیک کمپانی مایکروسافت با متخصصان پروژه‌ی مونو به معنای همکاری ردموندی‌ها با کمپانی زامارین (Xamarin) است که پروژه مونو توسط آن توسعه یافته است. در ابتدای سال جاری میلادی اخباری مبنی بر خرید کمپانی زامارین توسط مایکروسافت منتشر شده بود. این خرید در جهت تسریع امر اضافه کردن قابلیت کراس پلتفرم به دات‌نت انجام خواهد پذیرفت. با انتشار خبر مربوط به متن باز کردن دات‌نت، گمانه‌ها در این خصوص تقویت شده است.

مایکروسافت اعلام کرده که شماری از قابلیت‌های ارائه شده توسط زامارین را به ویژوال استودیو خواهد افزود. ردموندی‌ها همچنین از ارائه هر چه بیشتر محصولات با استفاده از قابلیت‌های محصولات کمپانی زامارین در آینده خبر داد.

مایکروسافت علاوه بر متن باز کردن دات‌نت، نسخه‌ی رایگانی از ویژوال استودیو را نیز روانه‌ی بازار خواهد کرد. این نسخه از ویژوال استودیو که Visual Studio Community 2013 نام دارد، امکان توسعه‌ی اپلیکیشن‌های کراس پلتفرم بصورت رایگان و بدون نیاز به تهیه ویژوال استودیو در اختیار برنامه‌نویسان قرار خواهد داد.

سوماسگیر با اشاره به نسخه‌ی رایگان ویژوال استودیو گفت:

    هدف اصلی ما، تبدیل شدن به قلب اصلی فرآیند توسعه‌ی اپلیکیشن‌ها در پلتفرم‌های موبایل و سرویس‌های ابری، فارغ از محصولی است که توسعه می‌یابد. زمانی که پیشرفت خوبی در میان توسعه‌دهندگان داشته باشیم، سایر پیشرفت‌ها نیز حاصل خواهد شد.

ریشه‌های دات‌نت متن‌باز

فریم‌ورک دات‌نت در سال ۲۰۰۲ با هدف تسهیل توسعه‌ی اپلیکیشن‌ها برای ویندوز منتشر شد. در آن سال‌ها ویندوز همچنان به‌عنوان یک اکوسیستم قالب در دنیای فناوی مطرح بود و پلتفرم‌های متن باز قدرت چندانی نداشتند؛ ضمنا خبری از پلتفرم‌های موبایل نیز وجود نداشت.

با گسترش استفاده از دات‌نت و بلوغ این فریم‌ورک، بخشی از تیم توسعه‌دهنده، نظراتی را در مورد پشتیبانی همزمان از مک و ویندوز مطرح کردند که البته مخالفانی را نیز داشت.

مایکروسافت برای آزمایش این نظریه، فریم‌ورک متن باز سیلورلایت را که یک پیاده‌سازی از Net. است، برای مک منتشر کرد. درموندی‌ها در سال‌های اخیر شاهد مجادله‌ی تیم توسعه‌ی دات‌نت و آزور با تیم توسعه‌ی ویندوز برای پشتیبانی از سایر پلتفرم‌ها بودند.

در اوخر دهه‌ی ۲۰۰۰ و پس از افزایش محبوبیت سیستم‌‌های متن‌باز، تحقیقات نشان از کاهش رضایت توسعه‌دهندگان مبتنی بر دات‌نت، از این پلتفرم داشت. گوگل سیستم‌عامل متن باز اندروید را معرفی کرده و گیت‌هاب دروازه‌های مخازن خود را برای به اشتراک‌گذاری انواع نمونه‌های کد باز کرده بود.

توسعه‌دهندگان با گذشت زمان، گزینه‌های بیشتری را برای توسعه پیش روی خود دیدند، در حالی که مایکروسافت همچنان بر سیاست‌های پیشین خود پا فشاری می‌کرد.

تیم توسعه‌ی ویندوز در پاسخ به ضعف پلتفرم دات‌نت از نظر کاربری در سایر اکوسیتسم‌ها، به HTML 5 و وجود نرم‌افزار اینترنت اکسپلورر برای توسعه‌ی اپلیکیشن‌های سمت کاربر اشاره می‌کردند. اما HTML 5 گزینه‌ی مناسبی برای پوشش دادن همه‌ی نیازها نبود.
 سیاست جدید با تمرکز بیشتر رو سرویس‌های ابری

ساتیا نادلا با تکیه زدن بر زمام امور در ردموند، دوران جدیدی را برای مایکروسافت رقم زد. در هشت ماه اخیر فعالیت مدیرعامل جدید مایکروسافت، شاهد اتخاذ رویکردهای جدیدی توسط مایکروسافت هستیم که شاید عرضه‌ی آفیس برای آیپد و رایگان کردن امکان ویرایش اسناد در آفیس آیپد نمونه‌ای از این رویکرد باشد.

MicrosoftNetInt 1

سوماسگیر در خصوص استقبال از تصمیم مایکروسافت گفت:

    ما می‌دانیم که همه‌ی توسعه‌دهندگان در جهان با متن‌باز شدن دات‌نت به سراغ آن نخواهند آمد، از این‌رو باید به دنبال نقشی برای خود باشیم تا کاربران را به سوی خود جذب کنیم.

دنیای متن باز و کمپانی‌های فعال در این حوزه نیز همگام با تغییرات مایکروسافت، تحولاتی را شاهد بودند. برای مثال بسیاری از کمپانی‌هایی که در حوزه‌ی متن‌باز فعالیت می‌کنند، محصولات تجاری را نیز عرضه می‌کنند.
راه دراز مایکروسافت برای جذب توسعه‌دهندگان

 مایکروسافت برای جذب توسعه‌دهندگان راه درازی در پیش دارد و با وجود انواع سیستم‌ها و فناوری‌های متن‌باز، کار مایکروسافت سخت‌تر ازپیش است. برخی از توسعه‌دهندگان، دات‌نت را به‌دلیل بسته بودن ترک کرده و راهی سایر پلتفرم‌های توسعه شده‌اند. نسل جدید برنامه‌نویسان نیز از ابتدا کار با سیستم‌های دیگری را تجربه کرده‌اند.

متن باز کردن دات‌نت، از ابعاد دیگری نیز قابل بررسی است. این اقدام مایکروسافت را می‌توان سیاست خطرناکی عنوان کرد، چراکه شاید توسعه‌دهندگان کنونی، به‌دلیل از دست دادن برخی از قابلیت‌های پیشین که در اثر متن باز شدن در دسترس نیست، از این پلتفرم مهاجرت کنند.

در حال حاضر، مایکروسافت تقاضای بیشتری را از سوی سرویس آزور و آفیس ۳۶۵ پذیرایی می‌کند. ردموندی‌ها دیگر به ویندوز و محصولات جانبی آن به عنوان منبع اصلی درآمد مایکروسافت نمی‌نگرند. مایکروسافت به سمت تبدیل به یک کمپانی با ارائه‌ی سرویس‌های ابری پیش می‌رود و تمامی سیاست‌های اتخاذ شده در این فاصله نیز در جهت تحقق اهداف بلند مدت ردموندی‌ها است.

سوماسگیر در این خصوص چنین اظهار نظر می‌کند:

    جهان رفته‌رفته پیچیده تر می‌شود و هدف ما ساده‌کردن مسائل برای توسعه دهندگان است.

بازار مشتریان تجاری در سال‌های اخیر دچار تحول شده و مایکروسافت بازگشت به دوران قدرت را در اعمال تغییراتی چون پیوستن به صف ارائه‌کنندگان سرویس‌های متن‌باز دیده است.

منبع:http://www.zoomit.ir/software/15272-microsoft-net-now-open-source-project
« آخرین ویرایش: 26 آبان 1393، 09:13 ب‌ظ توسط Milandini »
یادداشت های یک روسونری
http://r-rajai.blog.ir/

آفلاین علی ۵۰۰

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 775
  • جنسیت : پسر
سلام
آره منم خبرشو دیدم. :)
« آخرین ویرایش: 27 آبان 1393، 06:06 ب‌ظ توسط علی ۵۰۰ »

آفلاین HSN6

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • جنسیت : پسر
  • یک راَکتیست اسپرانتیست پایتونیست گودوئیست!
    • بلاگ شخصی
ردموندی‌ها = درمونده‌ها
بالأخره مایکروسافت زهر خودشو ریخت !
برای من که تا حالا با دات‌نت کار نکردم کسی می‌تونه اینو با معادل‌های بازش مقایسه کنه ؟

آفلاین Milandini

  • Sr. Member
  • *
  • ارسال: 329
فریمورک دات نت یکی از قویترین چهارچوب های توسعه برنامه است.اونهمه کتابخانه و کلاس دهن آدمو آب میندازه!
باید دید این شعار تا چه حد عملی خواهد شد! چون از اول هم قرار بوده دات نت کراس پلتفرم باشه ولی اونقدر لایسنس های گرون قیمت و مسخره تدارک دید که عملا فقط در ویندوز استفاده شد
یادداشت های یک روسونری
http://r-rajai.blog.ir/

آفلاین mehrzadmo

  • Jr. Member
  • *
  • ارسال: 77
نقل‌قول
بالأخره مایکروسافت زهر خودشو ریخت !
برای من که تا حالا با دات‌نت کار نکردم کسی می‌تونه اینو با معادل‌های بازش مقایسه کنه ؟

این به هیچ وجه زهر محسوب نمیشه ! و بعنوان یه مژده بسیار عالی باید در نظرگرفته بشه .
من با زبانها و محیط های توسعه زیادی هم تحت ویندوز و هم تحت لینوکس کار کردم . از کامپایلر ها و مفسر های gwbasic تحت داس و یندوز گرفته تا مفسر پایتون تحت لینوکس gcc ,... و در هر زبان به فراخور نیاز یا برنامه یا علاقه با توابع کتابخانه ای ، اکتیو ایکس ها و دل ال ال هایی برخرود داشتم . باید عرض کنم دات نت فریم ورک و ویژوال استودیو بدون تعارف هیچ معادلی در دنیای اپن سورس ندارند ! هیچ کدام از کتابخانه های موجود به وسعت و اندازه دات نت فریم ورک نیستند و نکته بسیار مثبت این است که استفاده از این منابع و توابع در تمامی زبان های موجود در ویژوال استودیو یکسان و به یک نحو است . یعنی نیازی نیست شما برای توابع ریاضی برای هر زبان نسخه های گوناگونی از دی ال ال ها یا کتابخانه ها را دانلود و به کار ببرید .
نقطه قوت مایکروسافت در این زمینه محیط توسعه ویژوال استودیو است . این ide به طور یقین یکی از جامع ترین و کامل ترین محیط های توسعه در تمامی پلت فرم های موجود هست ! اگر ترجمه این نرم افزار برای محیط لینوکس جزو برنامه مایکروسافت باشد یک اتفاق شگرف و جذاب در دنیای برنامه نویسی تحت لینوکس رخ خواهد داد .

سادگی ، تکمیل بودن از هر حیث ، و منابع بیشمار از سورس تا آموزش و ... مایکروسافت رو در این زیمنه بی رقیب کرده .

آفلاین دانیال بهزادی

  • ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • جنسیت : پسر
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
مهرزاد جان یه جوری تعریف می‌کنی انگار ما تا حالا ویژوال استودیو ندیدیم. اکثر افرادی که من می‌شناسم الآن این‌جان قبل از اومدن به دنیای گنو/لینوکس دات‌نت رو خورده بودند. و باید بگم که آش دات‌نت اصلآً به این دهن‌سوزی که شما می‌گی نیست. لازم نیست جای دوری هم بری، کافیه مثلاً با کیوت مقایسه‌اش کنی!
متن‌باز شدنش ولی اتّفاقاً مژده هست، امّا نه برای ما، بلکه برای مایکروسافتی که بالاخره فهمید اگه نیاد سمت متن‌باز، بدون شک در پنج‌سال آینده هیچ جایگاهی در بازار نخواهد داشت. اتّفاقاً از نظر من برای ما بیش‌تر چیزی شبیه به همون زهریه که HSN6 می‌گه. دات‌نت فقط متن‌باز شده، آزاد که نشده! به زودی شاهد حجم عظیمی از نرم‌افزارهای غیرآزاد و حتا غیر بازمتن بی‌کیفیت دات‌نتی‌ای خواهیم بود که با چندسکّویی شدن دات‌نت این فرصت رو پیدا کردن که دامنه‌ی کثیف‌کاری‌هاشون رو به گنو/لینوکس هم بکشونن.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین ح.م

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1274
  • جنسیت : پسر
  • دین بدون خرد مانند خرد بدون دین بی معناست
مهرزاد جان یه جوری تعریف می‌کنی انگار ما تا حالا ویژوال استودیو ندیدیم. اکثر افرادی که من می‌شناسم الآن این‌جان قبل از اومدن به دنیای گنو/لینوکس دات‌نت رو خورده بودند. و باید بگم که آش دات‌نت اصلآً به این دهن‌سوزی که شما می‌گی نیست. لازم نیست جای دوری هم بری، کافیه مثلاً با کیوت مقایسه‌اش کنی!
متن‌باز شدنش ولی اتّفاقاً مژده هست، امّا نه برای ما، بلکه برای مایکروسافتی که بالاخره فهمید اگه نیاد سمت متن‌باز، بدون شک در پنج‌سال آینده هیچ جایگاهی در بازار نخواهد داشت. اتّفاقاً از نظر من برای ما بیش‌تر چیزی شبیه به همون زهریه که HSN6 می‌گه. دات‌نت فقط متن‌باز شده، آزاد که نشده! به زودی شاهد حجم عظیمی از نرم‌افزارهای غیرآزاد و حتا غیر بازمتن بی‌کیفیت دات‌نتی‌ای خواهیم بود که با چندسکّویی شدن دات‌نت این فرصت رو پیدا کردن که دامنه‌ی کثیف‌کاری‌هاشون رو به گنو/لینوکس هم بکشونن.

خیلی حال می کنم با این لحن صبحت کردنت دانیال ! یعنی از بیخ می کنی ریشه رو ها !  :D

ولی به نظر من mono و qt و پایتون و .... متن باز بسیار شرف دارن به این کتابخونه ها ! به نظرتون اجرای برنامه exe در گنو لینوکس و مک ! منطقی هست ! هر چند که این موضوع می تونه این مزیت رو داشته باشه که شرکت های نرم افزاری در نهایت مجبور به تولید برنامه هاشون تحت لینوکس بشن ! ولی بهتر از اون توسعه دادن نرم افزارهای آزاد هست و نه صرفا پورت برنامه های غیر آزاد واسه لینوکس ، همون طوری که دانیال گفتن ! احتمالا با این کار ، دامنه مشکلات امنیتی و سوراخ که چه عرض کنم تونل های امنیتی ویندوز به گنو - لینوکس هم کشیده بشه  :D
« آخرین ویرایش: 27 آبان 1393، 06:17 ق‌ظ توسط ح.م »
عاقبت انحصار شکست و سرانجام کمونیسم گنویی دیکتاتوریست !
الگوی متن باز از هر جهت بر الگوی نرم افزار آزاد رجحان دارد
وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ

آفلاین ساسان

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 991
  • جنسیت : پسر
منبع‌باز شدن ‎.net نه زهر ریختن مایکروسافته نه یه مژده عالی. استراتژی آینده مایکروسافت برای دارمد در آینده فروش دستگاه و سرویسه. مایکروسافت می‌خواد شما مشتری Office 365 و Azure باشی مهم نیست حالا این سرویس‌ها روی ویندوز اجرا میشن یا لینوکس یا iOS. اجرا شدن ‎.net روی لینوکس یعنی Deployment target های بیشتر برای مایکروسافت. یعنی ترغیب بیشتر من برنامه نویس به اکوسیستم توسعه مایکروسافت چون میدونم کدهام به دست افراد بیشتری میرسه.
مقایسه‌اش با qt و بقیه نشون میده این‌جا اکثرا نفهمیدن چه اتفاقی افتاده. ‎.net framework بعدی که قراره توسعه اوپن سورس داشته باشه در مقایسه با قبلی‌ها خیلی کوچیک شده. winform و WPF که باش منو و GUI میکشن اوپن سورس نشده، هیچ موقع هم نمیشه. اگر قرار باشه با .net بعدی برنامه‌های GUI طراحی کرد مایکروسافت به احتمال زیاد تکنولوژی وب (HTML, CSS و JS) رو  توصیه میکنه. مثل برنامه‌های مترو.
« آخرین ویرایش: 27 آبان 1393، 11:55 ق‌ظ توسط ساسان »
برای تماس با من: hello [at] sasan.me

آفلاین محمد فدوی

  • Sr. Member
  • *
  • ارسال: 485
  • جنسیت : پسر
  • آغاز آزادی از رایانهٔ شخصی
    • آغاز آزادی از رایانهٔ شخصی
مطمئنید استقلال از سکوی مایکروسافت در همه ی سطوحش انجام میشه؟
به نظر میرسه صرفا قراره ASP.net بصورت مستقل از سکو باشه (حداقل فعلا)
اگر به بهداشت و فرهنگ رفتار با حیوانات علاقه دارید، از vetMD.ir دیدن کنید.
وبلاگ شخصی من: http://fadavi.net

آفلاین milad.fashi

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 845
  • جنسیت : پسر
  • میلاد فشی
من که از ناامن شدن لینوکس هم میترسم.همین الانش که پای کدهای بسته ی ویندوزی به لینوکس باز نشده من متاسفانه با زدن کد vrms اقلا ۱۵ بسته بسته و غیر آزاد( non-free packages) دارم.
ما باید برای امنیت بیشتر چیکار کنیم؟
کیفیت زندگی شما را دو چیز تعیین می کند: کتابهایی که می‌خوانید و انسانهایی که ملاقات می‌کنید. (مک لوهان)
To love GNU/Linux, you don't need to hate Microsoft

آفلاین دانیال بهزادی

  • ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • جنسیت : پسر
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
ما باید برای امنیت بیشتر چیکار کنیم؟
از نصب نرم‌افزارهای غیر آزاد و تأیید نشده خودداری کنیم. من هیچ بسته‌ی غیرآزادی روی سیستمم نصب نیست و تقریباً هیچ‌جا هم کم نیاوردم.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین abedzadeh

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1597
  • جنسیت : پسر
  • aliila
آیا این کار باعث باز شدن پای بازی های ویندوزی توی لینوکس میشه ؟
به گروه کاربران اوبونتوی ایرانی در جامعه ی استیم بپیوندید
http://steamcommunity.com/groups/Ubuntu-Iran
بازی های تحت پوشش : Dota2

آفلاین دانیال بهزادی

  • ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • جنسیت : پسر
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
آیا این کار باعث باز شدن پای بازی های ویندوزی توی لینوکس میشه ؟
نه لزوماً. معمولاً برای بازی‌ها از موتورهای گرافیکی مثل unreal، unity3d و… استفاده می‌شه که اون‌ها باید به گنو/لینوکس پورت بشن و خود بازی هم برای پورت شدن یه سری تغییر کنه. اگه موتور گرافیکی رو با دات‌نت نوشته باشن، محتمله که نسخه‌ی گنو/لینوکسی‌اش هم بیاد، ولی فکر نمی‌کنم خیلی نوشتن موتور گرافیکی با دات‌نت طرفدار داشته باشه.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن