انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: آغازی دیگر ( فصل نو )  (دفعات بازدید: 1972 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین the-light

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 71
آغازی دیگر ( فصل نو )
« : 13 امرداد 1388، 01:11 ب‌ظ »
دوش خیال مست تو آمد و جام بر کفش

گفتم می نمی‌خورم گفت مکن زیان کنی

مولانا

عرض سلام خدمت شما خواننده ی عزیز

در قرن بیستم که عصر ارتباطات نام گرفته است و ارتباط بین آنها به سادگی میسر می شود. از این رو امکان ارتکاب جرم و نادیده گرفتن اصول انسانی با سهولت و سرعت بیشتری انجام می پذیرد. و در کشور های در حال توسعه و همچنین توسعه یافته این تخلفات باعث شده، برخی به حقوق دیگران تجاوز کرده و حقوق دیگران را زیر پا بگذارند. به این ترتیب جرایم جدید شکل گرفته و در حال ضربه زدن به انسانیت است. نویسنده را باور بر این است ( چنانچه در بسیاری جاها مشاهده می کند ) برخی از روی نداشتن آگاهی و اطلاعات کافی این کار ها را انجام می دهند در حالی که هیچ قصد و غرضی ندارند. لذا این نوشته جهت آگاهی رسانی و نقد برخی اموری که نوین هستند و اطلاعات کافی از آنها در دسترس نیست، نگاشته شده است.

ابتدا وقتی به شیوه آموزشی که از بدو ورود دانش های نوین مانند کامپیوتر که مورد بحث ماست، نظر می کنیم، می بینیم این نهادینه شدن استفاده غیر صحیح ریشه ای بسیار گسترده دارد. طوری که استفاده رایگان ( به هر نحوی ) از سی دی های برنامه های کامپیوتری که در آموزش فنی حرفه ای برای دانش آموزان صورت می گیرد تا نظام آموزش عالی یعنی دانشگاه رواج یافته است. به عنوان پیشنهاد ابتدا توصیه می کنم نظام آموزش عالی و فنی و حرفه ای کشور را یا به نرم افزار و سیستم عامل های رایگان که همانند نرم افزار های پولی است جایگزین کنیم یا بودجه ای را به وارد کردن نرم افزار هایی که به صورت غیر قانونی مورد استفاده قرار می گیرد اختصاص دهیم تا در ابتدای امر فشار کمتری به مردم وارد نشده و این کار نهادینه شود.

قدری که در اطراف نظر کنیم، می بینیم هیچ یک از ما دوست ندارد، کاری که برای آن زحمت بسیار کشیده شده را بدون توجه داشتن به حقوق آن کار،  به هر شیوه ای مورد استفاده قرار دهند. با نهادینه کردن فرهنگ استفاده از سی دی های ارجینال و نرم افزار های رایگان کمک زیادی می توانید به خود و دیگران از جهت رفتارشناختی بکنید. چنانچه در اروپا اگر بخواهیم این سی دی هایی که در هر خانه ی ایران وجود دارد را تخمین بزنیم چیزی حدود 10000$ یا ۱۰ ملیون تومان خواهد شد. اگر در هنگام استفاده از هر چیزی با خود تکرار کنیم: اگر من این همه زحمت،وقت،هزینه صرف این سی دی کرده بودم آیا دوست داشتم کسی بدون در نظر گرفتن حقوق آن محصول، از آن استفاده رایگان کند؟ دیگر هیچ کس قادر نخواهد بود از هرچیزی استفاده غیرقانونی کند. در غیر اینصورت طبق قانون علت و معلول ( یا جاذبه‌ ) باید منتظر برگشت عمل خودش به طرقی مانند رفتار خودش باشد.

در این ایام مبارک که آستانه ماه مبارک رمضان هستیم، بیاییم  به حقوق دیگران تجاوز نکرده و به انسانیت احترام بگذاریم. چرا که استفاده غیرقانونی از هرچیزی باعث می شود دیگر اعمال شما باطل شود. مانند ژانوالژان که با خود اندیشید اگر یک شخص بی گناه آه بکشد هرچند شهردار باشم و هزاران کار خیر بکنم، ولی همه ی آن کارها باطل می شود. این کار علاوه بر اینکه باعث تجاوز به حقوق دیگران حساب می شود، انسانیت و بزرگ منشی انسان را که برای کارهای بزرگ خلق شده زیر سوال میبرد. چرا که ما ابتدا قبل از هر چیز به خود ظلم می کنیم و بعد دیگری.

از طرف دیگر انتشارات اینترنتی و مطبوعات کل کشور تاثیر زیادی در این فرهنگ سازی می تواند داشته باشد. چنانچه اگر نویسندگان و روزنامه نویسان علوم کامپیوتر به جای ترویج و آموزش استفاده غیرقانونی از نرم افزار هایی که برای آنها چه بسیار سختی و هزینه برده شده است، به آموزش و اطلاع رسانی در خصوص نرم افراز های پرقدرتی که رایگان عرضه میشود کنند تاثیر زیادی در فرهنگ استفاده از این گونه نرم افزار ها می شود.

یکی از این سیستم عامل های رایگان که زحمت بسیاری برای آن کشیده شده است تا امروز به این شکل پرتوان درآمده است لینوکس است. عزیزانی که به قول سعدی:

دوستان در هوای صحبت یار   زر فشانند و ما سر افشانیم

این عزیزان برای ما عشق و زندگیشان را هدیه کرده اند تا ما راحت تر زندگی کنیم و هر شب که به بستر می رویم با وجدانی آسوده به خواب برویم.

و چه بسیار زیبا خلق کرده اند این آثار را که  طبعا از ذوق و دلشان سرچشمه گرفته است. تا کسی از استفاده آنها دچار ملال نشود چنانچه افلاطون گفته است:

زیبایی حقیقت است. و حقیقت زیبایی است.

امید به آنکه در این ایام  بتوانیم همگی از  برکاتش نهایت استفاده را ببریم.

مسلمانان، مسلمانان، مسلمانی ز سر گیرید     که کفر از شرم یار من مسلمان وار می آید

داستان نویس مباش، آنچنان باش کز تو داستان‌ها خلق کنند!

آفلاین ams

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 250
پاسخ به: آغازی دیگر ( فصل نو )
« پاسخ #1 : 13 امرداد 1388، 11:19 ب‌ظ »
اصل وجود این جا هم به خاطر همینه  و همه ما به این قوانین احترام می گذاریم بهتر بود این حرف ها رو به ریس جمهور می زدی تا ترتیب اثری بده
iranfoss.com

آفلاین سید محمود رضا سجادی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 704
    • مرکز برنامه نویسی ایران
« پاسخ #2 : 14 امرداد 1388، 12:13 ق‌ظ »
اصل وجود این جا هم به خاطر همینه  و همه ما به این قوانین احترام می گذاریم بهتر بود این حرف ها رو به ریس جمهور می زدی تا ترتیب اثری بده

برادران وخواهران محترم
لطفا برای حفظ انجمن و جلوگیری از هرگونه مشکلی فکر کنم اگه بحث ها لینوکسی بمونه واسه انجمن بهتر باشه (این بحث ها جاش تو IRC تا اینجا!!!!)
مرکز برنامه نویسی ایران
محلی برای تمامی علاقه مندان به برنامه نویسی http://www.SourceCenter.IR

آفلاین یه انقلابی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 951
    • یه‌انقلابی
« پاسخ #3 : 14 امرداد 1388، 12:35 ق‌ظ »
با سلام
همه چی خوب بود اگر بجای رایگان از آزاد استفاده می‌کردی .
این جوری چندِشم شد .
یا علی
فعلا قصد ندارم اینجا بیام، شاید اصلا نیام.
انجمن‌های آزادتری هم خواهند بود برای آزاد بودن.
یا علی

آفلاین the-light

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 71
« پاسخ #4 : 14 امرداد 1388، 09:51 ق‌ظ »

سلام بر شما

مدتیست در این اجتماع و فاروم های کامپیوتری هستم، جای چنین نقد و یادآوری را خالی دیدم که با هر نقصی بود سعی به نوشتنش کردم. امید به اینکه اگر با مسئولین بلند پایه آی تی و آموزش و پرورش نمی توانیم صحبت کنیم، حداقل برخی نقد نویسان یا مقاله نویسان کشور به اینجا سربزنند ببینند و به گوش برخی دیگر برسانند.

با سلام
همه چی خوب بود اگر بجای رایگان از آزاد استفاده می‌کردی .
این جوری چندِشم شد .
یا علی

سلام

ممنون از انتقاد سازنده ای که کردید حتما ترتیب اثر خواهم داد. رایگان را به این خاطر به کار بردم که فکر نکنند آزاد هم پولی هست.
داستان نویس مباش، آنچنان باش کز تو داستان‌ها خلق کنند!