انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: __ برنامه نویسی در لینوکس __  (دفعات بازدید: 5090 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین hrbaban

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 26
__ برنامه نویسی در لینوکس __
« : 31 امرداد 1388، 05:58 ب‌ظ »
سلام . . . ???

میخواستم بدونم تو چه محیطی و با چه زبانی میشه پنجرههایی مثل اوبونتو لینوکس ساخت ؟

این برنامه های OpenOffice , . . . را با چه زبانهایی نوشتند ؟

آیا محیطهای ویژوالی وجود داره ؟

آفلاین milad-hero

• Full Member
  • *
  • ارسال: 128
  • There are solutions: Even to the hardest problems
پاسخ به: __ برنامه نویسی در لینوکس __
« پاسخ #1 : 31 امرداد 1388، 07:35 ب‌ظ »
چندتا محیط ویژوال برای برنامه نویسی:
gambas
glade
qt-creator

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1543
« پاسخ #2 : 31 امرداد 1388، 08:09 ب‌ظ »
چند کتابخانه برای طراحی رابط گرافیکی کاربر(GUI) وجود داره: مثل GTK و Qt (با تلفظ کیوت) و wxGTK و Tkinter ...
که GTK و Qt از بقیه معروف‌تر و قدرتمندتر هستن. هر کدوم این دو تا هم طرفداران خودشون رو دارن. محیط گرافیکی گنوم بر اساس GTK نوشته شده و محیط گرافیکی KDE بر اساس Qt نوشته شده. برای همین اکثراً گنوم‌کارها GTK رو ترجیح میدن و KDE کارها، Qt رو ترجیح میدن.

خود GTK با زبان C نوشته شده، ولی توی ++C هم میشه استفاده کرد. از طرفی GTKmm که بر اساس GTK هست، مخصوص ++C هست و شیءگراتر از خود GTK هست(GTK چون با C نوشته شده، syntax ش زیاد شیءگرا نیست)
از طرفی پروژه PyGTK باعث میشه که بتونیم از GTK توی زبان پایتون هم استفاده کنیم(به این کار میگن binding). و همینطور Perl-GTK برای زبان پرل. حتی توی php (و حتی فکر می‌کنم پاسکال و فرترن) هم میشه از binding های GTK استفاده کردن.
به کمک ابزار glade (و توسط نرم‌افزار Glade Interface Desiner) می‌تونیم تا حدی بصورت ویژوال کار کنیم. glade مخصوص GTK هست البته توی همهٔ زبانها(C و ++C و پایتون و پرل و php و...)

خود Qt با ++C نوشته شده و نمیشه توی C استفاده کرد. ولی در کل شیءگراتر و حتی کاملتر (و البته پیچیده‌تر) از GTK هست و البته performance ش کمتره(یعنی سرعتش کمتره و میزان استفاده‌ش از حافظه بیشتره). مثل GTK به زبان‌های مختلفی مثل پایتون و پرل bind شده(با PyQt و Perl-Qt). حتی نسخه‌ای مخصوص موبایل هم داره به اسم Qtopia.
مدتی هست که شرکت نوکیا تبدیل به پشتیبان تجاری Qt شده(و مجوزش هم LGPL شده مثل GTK) و این می‌تونه در توسعهٔ Qt تاثیر مثبت بذاره.

اما wxGTK : ظاهر گرافیکی‌ش شبیه GTK هست، اما به اندازهٔ GTK و Qt کامل و قدرتمند نیست. عوضش portable تر از اون دو تا هست. یعنی برنامه‌ای که با wxGTK نوشته بشه، خیلی راحت‌تر می‌تونه به سیستم‌عامل‌های دیگه مثل ویندوز و مک پورت بشه. توی پایتون هم wxPython رو داریم. دربارهٔ زبان‌های دیگه اطلاعی ندارم.

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
« پاسخ #3 : 31 امرداد 1388، 09:09 ب‌ظ »
1+ ilius جامع و کامل

آفلاین سید محمود رضا سجادی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 704
    • مرکز برنامه نویسی ایران
« پاسخ #4 : 31 امرداد 1388، 11:03 ب‌ظ »
ببخشید که پا تو کفش اساتید کردم
(دارم پست میزنم که اگه غلطه درستش رو بهم یاد بدید)

اگه شما هم مثل من تا حالا تو ویندوز با زبان هایی مثل VB و C# کد میزدی و منظورت از محیط ویژوال چنین چیزیه باید تقریبا نا امیدت کنم
من خودم با mono خیلی ور رفتم-قویه و زیبا و کارآمد
پروژه های ویندوزی رو میتونی توش ایمپرت کنی و ادیت کنی اما من راهی برای تبدیل پروژه مونو به ویژوال استودیو پیدا نکردم
بقیه زبان های ویژوال لینوکسی هم که من دیدم اگه بخای برای گرافیک کد نزنی و با درگ و دراپ کار کنی باید توی یه محیط کد بزنی (متنی) و توی یه محیط که فقط مخصوص GUI هستش قیافه محیط رو درست کنی و در نهایت هم با سیگنال ها این چند فایل رو به هم وصل کنی و کامپایل کنی

دردسرش بیشتر از ویژوال استودیو هستش اما قوی تره
من از محیط Qt Designer خیلی خوشم اومد (واقعا جذاب بود)
مرکز برنامه نویسی ایران
محلی برای تمامی علاقه مندان به برنامه نویسی http://www.SourceCenter.IR

آفلاین hrbaban

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 26
« پاسخ #5 : 01 شهریور 1388، 12:40 ق‌ظ »
ببخشید که پا تو کفش اساتید کردم
(دارم پست میزنم که اگه غلطه درستش رو بهم یاد بدید)

اگه شما هم مثل من تا حالا تو ویندوز با زبان هایی مثل VB و C# کد میزدی و منظورت از محیط ویژوال چنین چیزیه باید تقریبا نا امیدت کنم
من خودم با mono خیلی ور رفتم-قویه و زیبا و کارآمد
پروژه های ویندوزی رو میتونی توش ایمپرت کنی و ادیت کنی اما من راهی برای تبدیل پروژه مونو به ویژوال استودیو پیدا نکردم
بقیه زبان های ویژوال لینوکسی هم که من دیدم اگه بخای برای گرافیک کد نزنی و با درگ و دراپ کار کنی باید توی یه محیط کد بزنی (متنی) و توی یه محیط که فقط مخصوص GUI هستش قیافه محیط رو درست کنی و در نهایت هم با سیگنال ها این چند فایل رو به هم وصل کنی و کامپایل کنی

دردسرش بیشتر از ویژوال استودیو هستش اما قوی تره
من از محیط Qt Designer خیلی خوشم اومد (واقعا جذاب بود)

بله منم تازه دارم سی شارپ یاد میگیرم البته سی و سی پلاس کار کردم اما وقتی محیط مونو رو دیدم نا امید شدم .
شما که سی شارپ کار میگردی حالا با چی برنامه مینویسی ؟
این Q Designer برای فقط برای ساخت GUI هستش یا کد هم میخوره ؟
راستی نگفتید پنجره های لینوکس با چی نوشته شده ؟
من یه محیطی رو میخوام که مثل ویژال استودیو برنامه نویسیش راحت باشه . چیزی تو این مایه ها هست ؟

مرسی . . .

آفلاین سید محمود رضا سجادی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 704
    • مرکز برنامه نویسی ایران
« پاسخ #6 : 01 شهریور 1388، 02:01 ق‌ظ »
من محیطی مثل VS یا VS.NET رو تو لینوکس نمیشناسم
تمام بزرگان برنامه نویسی هم برای برنامه نویسی حرفه ای و شغلی در  محیطی مانند VS.NET پیشنهاد دادند که حتما با خود VS.NET کار کنید و سراق مونو نرید

برای VB هم مشابه هایی ساختند که البته به نظر من به پای VB نمیرسه

در باره مونو باید بگم که نا امید نشو
خیلی قوی و کارامد هستش و لازمه دقت کنی که منو خیلی به راحتی در سیستم عامل های مختلف اجرا میشه زیرا فریم ورک های بسیار قوی و کارآمدی داره که مخص.ص WIN - LINUX و مکینتاش هستند که این یک قوت برای مونو و یک ضعف برای .NET به حساب میاد اما از اونجایی که تو ایران همه با ویندوز کار میکنند پس نه اون قوت اهمیت داره ونه اون ضعف (اما همچنان مونو خیلی قویه)
طراح اصلی مونو یکی از برنامه نویسان ماکروسافت برای تولید VS.NET هستش که با تولید مونو قصد داشته چیزی فرای دات نت و قوی تر از اون رو خلق کنه که از جهاتی موفق شده و لی به دلیل اینکه فریم ورک مونو در ویندوز بر روی فریمورک دات نت نصب میشه باید این خبر بد رو بدم که باعث کندی اجرای این برنامه ها در ویندوز نسبت به مشابه اونها در دات نت میشه (اما همچنان مونو قوی تره)
دلیل تکرار این جمله (قوت مونو) اینه که فقط یکبار یک GUI با مونو بساز تا قدرتش رو درک کنی
ابزاری که در اختیارت میذاره کمتره اما همون ابزاری که داره از مشابه ویندوزیش قویتره (به عنوان مثال فرم ها و FIX ها)

در باره برنامه های موجود در لینوکس باید بگم که چند پست قبل رو مطالعه کن
دوستان ما یک توضیح جامع رو در باره QT و GTK فرموده بودند

QT Designer جایی برای کد نداره
ابزار دیگه ای در کنارش هست که میتونی تو اونها کد بزنی
اما داخل اون میتونی با کلیک های موس (بدون کیبرد و تایپ) برخی ایونت های ساده (سیگنال های ساده) رو برنامه نویسی کنی مانند اینکه مقدار یک اسکرول داخل یک لیبل نوشته بشه و یا اینکه ....

زبون های محبوب توی لینوکس هم C - C++ - پیتون و  پرل هستند (زبون های دیگه ای هم هستند اما اینا محبوب ترند)
من خودم دارم تلاش میکنم تا پیتون و پرل رو یاد بگیرم
یکیرو برای قدرتش و دیگری رو برای کتابخونه های کاملش  :P
مرکز برنامه نویسی ایران
محلی برای تمامی علاقه مندان به برنامه نویسی http://www.SourceCenter.IR

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
« پاسخ #7 : 01 شهریور 1388، 03:21 ق‌ظ »
Qt Creator IDE یه رابطه کامل یه محیط پر قدرت برای ساختن رابطهای گرافیکی شیک  :)

برای سیستم عاملهای مختلف هم نسخه داره

اینم کل پکیج طراحی با کیوت ! برای لینوکس

Qt Creator IDE
Qt libraries
 Qt development tools

Download Qt SDK for Linux/X11 32-bit

روش نصب :

chmod u+x qt-sdk-linux-x86-opensource-2009.03.1.bin
./qt-sdk-linux-x86-opensource-2009.03.1.bin
 KDevelop 4.0 هم عالیه البته هنوز بتا هست و تحت ازمایش

همچنین برای اموزش Qt این تاپیک ایجاد شده :

http://forum.kde-ir.org/index.php/topic,21.0.html

موفق باشی
« آخرین ویرایش: 11 شهریور 1388، 06:40 ق‌ظ توسط حسن حبیبی »

آفلاین nima_a

• Newbie
  • *
  • ارسال: 11
« پاسخ #8 : 01 شهریور 1388، 11:49 ق‌ظ »
نقل‌قول
راستی نگفتید پنجره های لینوکس با چی نوشته شده ؟
من یه محیطی رو میخوام که مثل ویژال استودیو برنامه نویسیش راحت باشه . چیزی تو این مایه ها هست ؟
ایجاد برنامه های Desktop و به قول شما پنجره ای ، هیچ ربط و الزامی به کار کردن با یک محیط ویژوال نداره ... همینطور که استفاده از یک زبان، هیچ ارتباط مستقیمی با محیط ویژوال و یا حتی IDE که مرتبط با اون زبانه نداره ...
عموما این از تفکر مایکروسافتی ناشی میشه ! که افرادی که با یک زبان مایکروسافتی ! شروع به کار میکنن، عمدتا یک زبان برنامه نویسی رو bindشده با IDE و حتی محیط ویژوالش میبینن ...
در ضمن، پروژه های بزرگی مث نوم و ... رو هم به هیچ وجه با میحط ویژوال نمینویسن ! دلیلش هم کاملا مشخصه ... محیط های ویژوال به هیچ وجه کد بهینه تولید نمیکنن و اصلا زمانی که منطق در طراحی پیچیده باشه، اصلا به کار نمیان ...
در مورد زبان هم، دوستان فرمودند ... اما من به شخصه علاقه زیادی به استفاده از mono ندارم ... موضع گیری هائی هم در این زمینه شده که میتونی با search پیداش کنی ... انتخاب یک زبان هم بسته به نیاز ها، علاقمندی ها و گرایش های شما داره ...
جاوا هم میتونه انتخاب خوبی باشه ...