سلام
خب همین جور که مثلا یه برنامه ممکنه توی 8 جواب نده و توی 7 جواب بده، همین جور هم ممکنه یه بسته توی 14.04 جواب نده و یه نسخه ی دیگه جواب بده. کاملا طبیعیه.
بسته های لینوکسی چند مدلن (اونایی که خودم باهاشون برخورد داشتم رو میگم)
1) یکی نصب کردن از طریق مخازن.
یعنی برنامه ای که توی مخازن رسمی توزیع ها باشه. مثل مخازن اوبونتو یا آرچ و ...
خب اونایی که تو مخازنن هیچ مشکلی ندارن. یا اگه مشکلی پیش بیاد یه اررور با معنی بهمون میده تا بفهمیم جریان چیه
اونایی هم که توی مخازن نیستن میشه از مخازن واسطه استفاده کرد (که بهشون نمیشه 100 درصد اعتماد کرد)
2) یکی نصب کردن بسته های داخل اینترنت مثلا به صورت Deb یا rpm و ...
خب این نوع بسته ها که از اینترنت دانلود میشن، شما می تونی روی فایل راست کلیک کنی و اونو با ubuntu software center بازش کنی و نصب کنی. (در بهترین حالت)
یا اینکه با دستور dpkg نصبش کنی (بعضی اوقات اگه بسته ی مورد نظر پیش نیاز داشته باشه این روش جواب نمیده)
3) یکی نصب از طریق کامپایل کردنه که بیشتر فایل ها به صورت tar.bz2 یا tar.gz و .. هستن. اینارو یکم سخت تر میشه نصب کرد.
میشه گفت در 90 درصد اوقات، کاربر نیازی به کامپایل کردن سورس نداره. برنامه هاش یا از خود مخازن به صورت رسمی یا غیررسمی نصب میشن. یا فایل debش رو از نت میگیره و نصب می کنه.
اون 10 درصد ( یا شایدم کمتر ) فایل هایی که باید کامپایل بشن باعث نمیشه شما بگی لینوکس چرا همچینه؟
کاربر تازه وارد اصلا نمیدونه PHP چیه. میدونه؟ اونی که میدونه مسلما دستی توی کامپیوتر داره. پس یه کامپایل کردن و چارتا Readme انگلیسی براش کاری نداره تا بتونه برنامه ای رو که میخواد نصب کنه.
من 99 درصد برنامه هام با یه دستور ساده نصب میشن. حتی ساده تر از ده تا نکست نکست نکست و ....
نصب کردن بسته توی گنو/لینوکس به نظر من حتی ساده تر از ویندوزه.
بعدشم. شما اگه برنامه ای رو که میخوای توی مخازن نیست. چجوری پس apt-get به فنا میره؟ apt مدیریت بسته ی مخازنه. اگه شما بسته ای رو از غیر از مخازن نصب کنی، پس ربطی هم به apt پیدا نمی کنه.
اگه apt هم خراب بشه و پیغام لاک بده. با دوتا دستور خیلی ساده برطرف میشه و بر میگرده سر جاش.
هر ارروری توی لینوکس یه دلیل داره و یک جواب و راه حل
توی گنو/لینوکس کاربر ممکنه به مشکلات زیادی برخورد کنه که نهایتا دانشش رو از سیستمی که پاش نشسته بالا میبره. ویندوز اگه خراب بشه در اغلب موارد باید بری از اول نصبش کنی. ولی گنو/لینوکس اگه خراب بشه با رفع اون اررور ها میشه دوباره برش گردوند سر جای اولش.
یه عده از کاربرای تازه وارد با خودشون میگن : " به بهشت !
میرم سراغ همون ویندوز "
به نظر من اونی که تازه وارد گنو/لینوکس میشه، هنوز اونقدرا شناخت از لینوکس نداره تا بخواد فرق بین بهشت و جهنم سیستم عامل رو تشخیص بده.
میگن همیشه آدم باید نیمه ی پر لیوان رو ببینه. مثبت اندیش باشه.
زمانی یه کاربر میتونه بگه ویندوز یا لینوکس بهشت یا جهنمه، که سال ها با هر دو کار کرده باشه و توی هیچ کدومشون تازه کار نباشه.
خیلیارو دور و برم دیدم که دو روز میان توی لینوکس و حیرون میشن و بر میگردن. بعد شروع می کنن در مورد لینوکس حرفای الکی زدن.
حرف باید یا از روی مدرک باشه و از روی تجربه (که همون تجربه خودش مدرکه)
شما ممکنه 100 تا برنامه نصب کنی که 10 تاش مشکل داشته باشن. به خاطر این ده تا باید 90 تای دیگه رو نادیده بگیریم؟
ممکنه اون بسته ای که شما دانلود کردی، بد دانلود شده باشه. ممکنه به نسخه ی توزیعی که دارین مربوط نباشه که اررور میده. ممکنه راهنماش رو کاملا نخونده باشین. ممکنه یه خطای خیلی کوچک بین اجرای دستورات انجام داده باشین. هزارتا احتمال هست.
اگه این بسته ای که شما دانلود کردین مشکل داشته پس باید همه ی مردمی که php کارن (تو حوزه ی متن باز) این مشکل شما رو داشته باشن.
شما که برنامه نویس هستی باید بیشتر از من حالیت باشه این چیزا.

یه عده هم مثه من میان تا بپرسن واقعا چرا اینطوریه ؟؟؟؟
شما خیلی خوب کاری می کنی که میایی می پرسی. همین نشون میده که تازه کار و تازه وارد نیستی.