انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: مشکلات شدید با نصب پکیج ها  (دفعات بازدید: 2211 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین alireza378

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 61
مشکلات شدید با نصب پکیج ها
« : 07 دی 1393، 05:04 ب‌ظ »
سلام

مدتی هست که تصمیم گرفتم به جامعه ی متن باز رو بیارم. از همین جهت هم اومدم و Ubuntu 14.04 رو نصب کردم چند وقت پیش (‌ اون موقع آخرین نسخه بود )

بگذریم

توی ویندوز وقتی میخواستم یه برنامه رو نصب کنم تنها زحمتی که متحمل می شدم کلیک کردن روی کلید راست موس بود تا دکمه های Next رو یکی یکی بزنم !  ;D

اما اینجا فرق داره

چند باری خواستم یه سری چیزا که توی حوزه ی کارم هست نصب کنم. مثلا http://www.phpcompiler.org/ یا برنامه های دیگه

اما یک مشکلی هست

این که بیشتر وقت ها با نصب این برنامه ها ( که اغلبشون هم توی مخازن نیستند ) دچار خطاهای زیادی میشم و کلا apt-get به فنا میره !

خطاهایی که میگیرم مربوط  به نصب نبودن هزاران پکیج هستند که وقتی هم نصبشون میکنم باز هم با جفنگیات دیگری مثله این یکی روبرو میشم :

Errors were encountered while processing:
 lazarus

خب واقعا چرا Linux اینطوریه ؟ این کار مسلما باعث ناامیدی یه سری کاربر تازه وارد مثله من میشه !!!!

یه عده از کاربرای تازه وارد با خودشون میگن : " به بهشت !  ;D میرم سراغ همون ویندوز "

یه عده هم مثه من میان تا بپرسن واقعا چرا اینطوریه ؟؟؟؟

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
پاسخ : مشکلات شدید با نصب پکیج ها
« پاسخ #1 : 07 دی 1393، 05:47 ب‌ظ »
سلام
خب همین جور که مثلا یه برنامه ممکنه توی 8 جواب نده و توی 7 جواب بده، همین جور هم ممکنه یه بسته توی 14.04 جواب نده و یه نسخه ی دیگه جواب بده. کاملا طبیعیه.
بسته های لینوکسی چند مدلن (اونایی که خودم باهاشون برخورد داشتم رو میگم)
1) یکی نصب کردن از طریق مخازن.
یعنی برنامه ای که توی مخازن رسمی توزیع ها باشه. مثل مخازن اوبونتو یا آرچ و ...
خب اونایی که تو مخازنن هیچ مشکلی ندارن. یا اگه مشکلی پیش بیاد یه اررور با معنی بهمون میده تا بفهمیم جریان چیه
اونایی هم که توی مخازن نیستن میشه از مخازن واسطه استفاده کرد (که بهشون نمیشه 100 درصد اعتماد کرد)

2) یکی نصب کردن بسته های داخل اینترنت مثلا به صورت Deb یا rpm و ...
خب این نوع بسته ها که از اینترنت دانلود میشن، شما می تونی روی فایل راست کلیک کنی و اونو با ubuntu software center بازش کنی و نصب کنی. (در بهترین حالت)
یا اینکه با دستور dpkg نصبش کنی (بعضی اوقات اگه بسته ی مورد نظر پیش نیاز داشته باشه این روش جواب نمیده)

3) یکی نصب از طریق کامپایل کردنه که بیشتر فایل ها به صورت tar.bz2 یا tar.gz و .. هستن. اینارو یکم سخت تر میشه نصب کرد.

میشه گفت در 90 درصد اوقات، کاربر نیازی به کامپایل کردن سورس نداره. برنامه هاش یا از خود مخازن به صورت رسمی یا غیررسمی نصب میشن. یا فایل debش رو از نت میگیره و نصب می کنه.
اون 10 درصد ( یا شایدم کمتر ) فایل هایی که باید کامپایل بشن باعث نمیشه شما بگی لینوکس چرا همچینه؟
کاربر تازه وارد اصلا نمیدونه PHP چیه. میدونه؟ اونی که میدونه مسلما دستی توی کامپیوتر داره. پس یه کامپایل کردن و چارتا Readme انگلیسی براش کاری نداره تا بتونه برنامه ای رو که میخواد نصب کنه.
من 99 درصد برنامه هام با یه دستور ساده نصب میشن. حتی ساده تر از ده تا نکست نکست نکست و ....
نصب کردن بسته توی گنو/لینوکس به نظر من حتی ساده تر از ویندوزه.
بعدشم. شما اگه برنامه ای رو که میخوای توی مخازن نیست. چجوری پس apt-get به فنا میره؟ apt مدیریت بسته ی مخازنه. اگه شما بسته ای رو از غیر از مخازن نصب کنی، پس ربطی هم به apt پیدا نمی کنه.
اگه apt هم خراب بشه و پیغام لاک بده. با دوتا دستور خیلی ساده برطرف میشه و بر میگرده سر جاش.
هر ارروری توی لینوکس یه دلیل داره و یک جواب و راه حل
توی گنو/لینوکس کاربر ممکنه به مشکلات زیادی برخورد کنه که نهایتا دانشش رو از سیستمی که پاش نشسته بالا میبره. ویندوز اگه خراب بشه در اغلب موارد باید بری از اول نصبش کنی. ولی گنو/لینوکس اگه خراب بشه با رفع اون اررور ها میشه دوباره برش گردوند سر جای اولش.

نقل‌قول
یه عده از کاربرای تازه وارد با خودشون میگن : " به بهشت !  ;D میرم سراغ همون ویندوز "
به نظر من اونی که تازه وارد گنو/لینوکس میشه، هنوز اونقدرا شناخت از لینوکس نداره تا بخواد فرق بین بهشت و جهنم سیستم عامل رو تشخیص بده.
میگن همیشه آدم باید نیمه ی پر لیوان رو ببینه. مثبت اندیش باشه.
زمانی یه کاربر میتونه بگه ویندوز یا لینوکس بهشت یا جهنمه، که سال ها با هر دو کار کرده باشه و توی هیچ کدومشون تازه کار نباشه.
خیلیارو دور و برم دیدم که دو روز میان توی لینوکس و حیرون میشن و بر میگردن. بعد شروع می کنن در مورد لینوکس حرفای الکی زدن.
حرف باید یا از روی مدرک باشه و از روی تجربه (که همون تجربه خودش مدرکه)
شما ممکنه 100 تا برنامه نصب کنی که 10 تاش مشکل داشته باشن. به خاطر این ده تا باید 90 تای دیگه رو نادیده بگیریم؟
ممکنه اون بسته ای که شما دانلود کردی، بد دانلود شده باشه. ممکنه به نسخه ی توزیعی که دارین مربوط نباشه که اررور میده. ممکنه راهنماش رو کاملا نخونده باشین. ممکنه یه خطای خیلی کوچک بین اجرای دستورات انجام داده باشین. هزارتا احتمال هست.
اگه این بسته ای که شما دانلود کردین مشکل داشته پس باید همه ی مردمی که php کارن (تو حوزه ی متن باز) این مشکل شما رو داشته باشن.
شما که برنامه نویس هستی باید بیشتر از من حالیت باشه این چیزا.  ;)
نقل‌قول
یه عده هم مثه من میان تا بپرسن واقعا چرا اینطوریه ؟؟؟؟
شما خیلی خوب کاری می کنی که میایی می پرسی. همین نشون میده که تازه کار و تازه وارد نیستی.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین alireza378

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 07 دی 1393، 06:04 ب‌ظ »
متشکرم ازت دوست عزیز بابت وقتی که گذاشتی

مشکل اینه که مثلا وقتی phc رو نصب میکنیم میگه پکیج X نصب نشده

به دنبال پکیج X میریم و با apt-get نصبش میکنیم اما میبینیم که apt-get نابود میشه !

An error occurred, please run Package Manager from the right-click from the right click window or apt-get in a terminal to see what is wrong. The error message was: BrokenCount<0

مشکل دیگه که من اسمشو میذارم ناپایداری ! ( هر چند غلطه !  ;D ) اینه که یک هفته بعد از نصب برنامه های مختلف پیامهایی مبتنی بر ( System Problem Detected ) موقعی که Ubuntu بالا میاد داده میشه :|

و همه ی این ها دست به دست هم دادند تا Ubuntu رو برای من به درجه ی سختی Arch برسونند ;D :D

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #3 : 07 دی 1393، 06:11 ب‌ظ »
بهترین راه برای نصب فایل های b2z یا gz اینه که بعد از دانلود، یه فایل readme داره که باید بخونیدش. اونجا دقیقا گفته باید چکار کنین. توی توضیحات سایت هم بخونین تا ببینین نسخه ای که دانلود کردین با توزیعی که نصب کردین همخوانی داره یا نه.
وقتی یه برنامه رو از سورس کامپایل می کنین پس دیگه پیش نیاز و پس نیازی نداره که بخواد رعایت کنین. اینکه موقع کامپایل کردن میگه فلان بسته نصب نیست و چون شما نصب نداشتین پس من هم نصب نمیشم، یکم عجیبه.
اون اررور هایی که موقع استارت آپ لود میشن رو کافیه روشون کلیک کنین تا بهتون بگه دقیقا کدوم بسته داره اررور میده. 
گنو/لینوکس برای کاربراش احترام قائله و مشکلات کاربرا رو رفع می کنه. اگه می بینین با یه برنامه مشکل دارین خب اونو ریپورت کنین. اینجوری شما هم در توسعه ی یه نرم افزار شرکت کردین.
من خودم توی اوبونتو یا زوبونتو که بودم از این اررور ها سراغم میومد. و وقتی روشون کلیک می کردم مثلا یکیشون اررور مال بسته ی ویرچوال باکس بود که بعد از مدتی فیکس شد و دیگه اررور نیومد واسم.
چون وقتی این اررور واسه شما میاد، مطمئن باشین که واسه ی خیلیا اومده و خیلیا میرن ریپورت می کنن و به مرور زمان فیکس میشه.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #4 : 07 دی 1393، 07:17 ب‌ظ »
الان مثلا این فایلی رو که شما میگین رو دانلود کردم
خب این چون configure ‌داره پس خیلی راحت باید نصب بشه
اول برنامه رو دانلود می کنید
بعد ترمینال رو باز می کنید و با دستور cd وارد دایرکتوری ای میشید که برنامه دانلود شده توشه.
به ترتیب
cd download directory
tar xvjf phc-0.3.0.1.tar.bz2
cd phc-0.3.0.1
./configure
make
make install

باید نصب کنه.
اگه اررور میده، اررورش رو اینجا بذارید تا اونایی که تجربه ی کامپایل کردن بسته ها رو دارن بتونن راهنمایی کنن.  ;)

آفلاین alireza378

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #5 : 07 دی 1393، 07:41 ب‌ظ »
الان مثلا این فایلی رو که شما میگین رو دانلود کردم
خب این چون configure ‌داره پس خیلی راحت باید نصب بشه
اول برنامه رو دانلود می کنید
بعد ترمینال رو باز می کنید و با دستور cd وارد دایرکتوری ای میشید که برنامه دانلود شده توشه.
به ترتیب
cd download directory
tar xvjf phc-0.3.0.1.tar.bz2
cd phc-0.3.0.1
./configure
make
make install

باید نصب کنه.
اگه اررور میده، اررورش رو اینجا بذارید تا اونایی که تجربه ی کامپایل کردن بسته ها رو دارن بتونن راهنمایی کنن.  ;)

ممنون دوست عزیز

ارور زیر موقع config میاد

checking for boostlib >= 1.35.0... configure: error: We could not detect the boost libraries (version 1.35 or higher). If you have a staged boost library (still not installed) please specify $BOOST_ROOT in your environment and do not give a PATH to --with-boost option.  If you are sure you have boost installed, then check your version number looking in <boost/version.hpp>. See http://randspringer.de/boost for more documentation.

آفلاین alireza378

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 07 دی 1393، 11:44 ب‌ظ »
چی شد دوستان ؟  ](*,)

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 07 دی 1393، 11:50 ب‌ظ »
چی شد دوستان ؟  ](*,)

متاسفانه php در تخصص من نیست و از توانم خارجه که بخوام جواب بدم.
واسه همین گفتم دوستان میان راهنمایی می کنن

شما اگه دیدی جواب نگرفتی میتونی سوالت رو توی askubuntu.com یا ubuntufroums.org مطرح کنی. اونجا شاید جواب گرفتی  ;)

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19811
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #8 : 08 دی 1393، 12:24 ق‌ظ »
دقیقاً اسم نرم‌افزاری که می‌خوای نصب کنی و کاری که می‌کنه چیه؟ من کل تاپیک رو خوندم سریع، ولی متوجّه نشدم. معمولاً پرسش کوتاه و دقیق جواب بهتر و سریع‌تری می‌گیره
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن