سلام
دوستان بنده سال قبل اگه اشتباه نکنم نسخه 13 اوبونتو رو داشتم و بدون آموزش خاصی نصبش کردم و افتادم توی چاه عشق
همون اولش بعد از اتمام نصب اوبونتو اصلا کارت گرافیک و ... خیلی از قطعات لپتابم رو که اکثرا جدیدتر از اوبونتو بود نشناخت ، حتی نمی تونستم یه کدک یا نرم افزار کوچولو برای تست روی اوبونتو نصب کنم و اصلا وای فای و اینترنت رو هم تشخیص نمی داد و بعد از هفته ها و ماه ها گشت و گذار و پرسش از انجمنهای تخصصی اصلی ابونتو چند تا فایل و کد به من معرفی کردن و بعد از کلی مصیبت تونستم وای فای رو فعال کنم بعد از اون فقط تونستم فایرفاکس رو نصب کنم و دیگه هیچ نرم افزار یا حتی کدکی رو هم نتونستم نصب کنم حتی ابونتو وای فای رایگان دانشگاه رو هم نمایش می داد ولی نتونستم کانکت بشم (رمز و نام کاربری می دادم و بعد دوباره رمز می خواست
](https://forum.ubuntu-ir.org/Smileys/default/eusa_wall.gif)
) ، همینطور در مورد آپدیتها هم با اینکه اینترنتم سرعت بالایی داشت نتوسنتم هیچ کاری بکنم و بعد از زدن کد آپدیت کلا چندین ساعت باید منتظر می موندم تا در آخر اروری بده که فلان و بیسار و این قضیه در مورد نصب پوسته شبیه اپل و سایر نرم افزار ها وجود داشت و کلا عاشق ارور دادن بود مثلا ارور A رو می داد رفعش می کردم ارور B رو ارائه می کرد.
قرض از مزاحمت خواستم بپرسم :
1- آیا مخازن اطلاعاتی اوبونتو تحریم هستن یا چه محدودیتی برای ایرانی ها داره؟
2- منبع آموزشی مناسبی برای ابونتو و کدهایی که برای نصب وارد می کنیم وجود داره؟ مثلا چگونه از دش استفاده کنیم و ...؟ (علاوه بر هلپ خود اوبونتو)
3- به نظر شما اوبونتو بهتره یا مینت؟ کدام ویرای مینت ؟ برای کاربران ویندوزی که تازه لینوکسی شدن؟
به نظر شما همون نسخه قدیمی رو دوباره نصب کنم یا آخرین نسخه رو دانلود و نصب کنم؟
ضمنا کدوم ویرایش دارای نرم افزارهای آماده بیشتری هستش؟
علاوه بر اون کدوم یکی برای نصب نرم افزارهای مهندسی مثل متلب مشکل کمتری داره؟
بسته ها در دسترس تر هستند و نصبشان راححتره؟