انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: فرق TTY 1 - 6 در چیست؟  (دفعات بازدید: 1637 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین { AliReaza }

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • اگه کفشت پاتو می زد و از ترس قضاوت مردم پابرهنه نشدی و درد رو به پات تحمیل کردی، دیگر در مورد آزادی شعار نده...
فرق TTY 1 - 6 در چیست؟
« : 23 دی 1393، 04:31 ب‌ظ »
سلام دوستان

میدونم که TTY ها همان خط فرمان هستند. اما چرا 6 تا هستند؟ و تفاوت ها در چیست؟
« آخرین ویرایش: 23 دی 1393، 06:14 ب‌ظ توسط { AliReaza } »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19754
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
پاسخ : فقط TTY 1 - 6 در چیست؟
« پاسخ #1 : 23 دی 1393، 05:57 ب‌ظ »
TTY مخفهف TeleTYper هست و شبیه‌ساز ترمینال مجازیه. لزوماً هم ۶ تا نیست. پیکربندی پیش‌فرض اوبونتو ۶ تا TTY داره. فرق چندانی هم با هم ندارن.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #2 : 23 دی 1393، 06:03 ب‌ظ »
خب پس با این اوصاف اون 1-6 مشخص شد واسه چی ان.
کلا TTY زمانی کاربرد داره که ما X نداشته باشیم. وقتی میزکار نباشه یا گرافیکی نباشه ما از tty استفاده می کنیم. خب حالا فرض کنین میخواین سه تا تب باز کنین توی ترمینال. توی tty نمیشه. واسه همین از شماره ی 1 تا 6 میشه اونارو به عنوان تب در نظر گرفت و کارای مختلف رو توی هر کدوم از شماره ها انجام داد. البته بعد از 7 (که برمیگرده به X) دوباره 8 تا 12 هم هست. انگاری فقط 7 نیست. پس میشه 11 تا که به  عنوان 11 تب استفاده میشن.
یا مثلا به عنوان ترمینال واسه هر کاربر مخصوص. چون اول باید نام کاربری و رمز رو وارد کرد. پس 11 کاربر همزمان  :o می تونن از یک سیستم استفاده کنن.
« آخرین ویرایش: 23 دی 1393، 06:16 ب‌ظ توسط Rasubuntu »
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین { AliReaza }

• Hero Member
  • *
  • اگه کفشت پاتو می زد و از ترس قضاوت مردم پابرهنه نشدی و درد رو به پات تحمیل کردی، دیگر در مورد آزادی شعار نده...
« پاسخ #3 : 23 دی 1393، 06:21 ب‌ظ »
TTY مخفهف TeleTYper هست و شبیه‌ساز ترمینال مجازیه. لزوماً هم ۶ تا نیست. پیکربندی پیش‌فرض اوبونتو ۶ تا TTY داره. فرق چندانی هم با هم ندارن.
خیلی ممنون

البته در Debian از 1 تا 6 خط فرمان و 7 میزکار هست.

فرض کنین میخواین سه تا تب باز کنین توی ترمینال. توی tty نمیشه. واسه همین از شماره ی 1 تا 6 میشه اونارو به عنوان تب در نظر گرفت و کارای مختلف رو توی هر کدوم از شماره ها انجام داد.
به نکته خوبی اشاره کردید، ممنون

البته بعد از 7 (که برمیگرده به X) دوباره 8 تا 12 هم هست. انگاری فقط 7 نیست. پس میشه 11 تا که به  عنوان 11 تب استفاده میشن.
یا مثلا به عنوان ترمینال واسه هر کاربر مخصوص. چون اول باید نام کاربری و رمز رو وارد کرد. پس 11 کاربر همزمان  :o می تونن از یک سیستم استفاده کنن.
من در توزیعات دیگر بررسی نکردم، اما در Debian و Ubuntu. بیشتر از 7 تا TTY ندیدم. می تونید بگین چطوری میشه از 8 تا 12 هم استفاده کرد؟

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
پاسخ : فرق TTY 1 - 6 در چیست؟
« پاسخ #4 : 23 دی 1393، 06:25 ب‌ظ »
نقل‌قول
به نکته خوبی اشاره کردید، ممنون

;)

نقل‌قول
من در توزیعات دیگر بررسی نکردم، اما در Debian و Ubuntu. بیشتر از 7 تا TTY ندیدم. می تونید بگین چطوری میشه از 8 تا 12 هم استفاده کرد؟

مثل همون 1-6 عمل می کنن دیگه. دوباره واسه برگشتن به محیط X همون F7 رو باید بزنین. در کل F7 بین tty ها قرار گرفته.  ;)
ctrl+alt+[F8-F12]
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #5 : 23 دی 1393، 06:27 ب‌ظ »
عجیبه! الان که خودمم تست کردم با زدن اف8 تا اف12 فط یه صفحه ی سیاه میاد و نمیشه توش چیزی تایپ کرد. ولی قبلا میشد. خودم بارها با ctrl+alt+F12 اینکارو کرده بودم  :o  ;D

آفلاین { AliReaza }

• Hero Member
  • *
« پاسخ #6 : 23 دی 1393، 06:32 ب‌ظ »
عجیبه! الان که خودمم تست کردم با زدن اف8 تا اف12 فط یه صفحه ی سیاه میاد و نمیشه توش چیزی تایپ کرد. ولی قبلا میشد. خودم بارها با ctrl+alt+F12 اینکارو کرده بودم  :o  ;D
به همین خاطر وقتی شما گفتید 8 تا 12 هم کار میکنه تعجب کردم.

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 23 دی 1393، 06:38 ب‌ظ »
به همین خاطر وقتی شما گفتید 8 تا 12 هم کار میکنه تعجب کردم.

والا نمیدونم چرا همچین شد  :o
قبلا دیده بودم که اون میانبرها هم کار می کنن واسه ترمینال.
ولی خب شاید بشه این تعداد tty رو زیاد کرد و تا اف12 رسوند
ولی اینکه اف8 تا اف12 یه صفحه ی مشکی (به صورت متنی و غیرX) میاره بالاخره یه جریانی داره.  ;)

آفلاین Arcush

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 331
« پاسخ #8 : 23 دی 1393، 06:55 ب‌ظ »
همونطور که دانیال عزیز توضیح دادن، آدرس /etc/init/tty[n].conf نشون میده به صورت پیشفرض ۶ تا هستن. ولی من نتونستم پوشه shortcut هاشون رو پیدا کنم.

pacman -Rs ubuntu

آفلاین v.taghavi68

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 915
« پاسخ #9 : 23 دی 1393، 07:37 ب‌ظ »
تا اونجا که من می دونم در زمان نصب هر کدوم از این ترمینال ها یک چیز مشخصی رو نشون میداد مثلا یکی لیست ماژول هایی که لود شده یا نشده یکی دیگه سرویس هایی که راه اندازی شده و یا مثلا یکی دیگه لیست لاگ هایی که زده و یا لیست بسته هایی که تا حال حاضر نصب شده و ... ولی کلا دلیل اصلیش همون نداشتن tab هست
وای بر شما اگر این علم اندک وسیله ای برای طغیانتان شود