مثالش میتونه پشتیبانی جامعه کاربری باشه که اوبونتو قویتر از بقیه هستش
بله اوبونتو از این لحاظ قوی تر هست ولی من تا حالا ضعفی تو انجمن پشتیبانی اوپن سوزه ندیدم جز نداشتن انجمن فارسی! تا حالا راهنمایی یا مشکلی نداشتم که جوابی براش تو انجمن اصلی اوپن سوزه و یا جاهای دیگه (به استثنا این انجمن) پیدا نکرده باشم.
برای یک نمونه کوچیک کافیه ببینی الان توی چه انجمنی هستی
با تمام احترامی که برای اعضای این انجمن و کاربراش قائلم اما این انجمن نمی تونه دلیلی بر اعتبار بیشتر باشه دلیل اینو من میذارم به ترس بچه ها از قدم گذاشتن تو محیط حرفه ای تر و البته ناشناخته تر! خودتون دیدین که سوزه کارها خیلی دلشون میخواست جدا و مستقل کار کنن حالا بنا به دلایلی هنوز عملی نشده! در ضمن بیشتر بودن داکیومنت ی چیزه و بیشتر بودن انجمن رسیدگی به مشکلات عجیب و غریب سیستم که تو همین انجمن به وفور دیده میشه ی چیز دیگه
نمونه دیگه ارائه تغییرات و بروزرسانیهای امنیتی با تاخیر هستش که باعث میشه OpenSUSE گزینه مناسبی برای سرورها نباشه.
اولا که از قبل از میلاد مسیح هم قرار بر این بود که suse برای سرورها باشه نه Opensuse
توضیح واضحات بود حرفت!
دوما معلوم از سه فرسخی opensuseهم رد نشدی وگرنه هفته ای یکبار حداقل patch امنیتی میده بیرون از کتابخانه های مورد استفاده گرفته تا بسته های امنیتی کرنل و حتی نرم افزارهای third party کافیه بروز بودنش رو با سر زدن به repo هاش مقایسه کنی با اوبونتو!
ی سری به سایت زیر بزنی دست میاد پچ های این توزیع چقدر به روزه بخصوص پچ های امنیتیش تیم ناول برای سرورها کار می کنه و مقوله امنیت در شبکه از اساسی ترین مقوله ها است حالا همین تیم تجربه اش رو برای opensuse هم استفاده می کنه خودت میتونی نتیجه اش رو تصور کنی!
http://lists.opensuse.org/opensuse-security-announce/2015-01/جالب اینجاست که ۴ تا پچ اول لیستم امنیتی هست
[security-announce] SUSE-SU-2015:0010-1: important: Security update for suseRegister, opensuse-security (Mon Jan 05 20:04:43 GMT 2015)
[security-announce] SUSE-SU-2015:0011-1: important: Security update for bind, opensuse-security (Mon Jan 05 20:04:59 GMT 2015)
[security-announce] SUSE-SU-2015:0012-1: important: Security update for mutt, opensuse-security (Tue Jan 06 17:04:48 GMT 2015)
[security-announce] SUSE-SU-2015:0022-1: important: Security update for xen, opensuse-security (Fri Jan 09 11:04:45 GMT 2015)
در کل مقوله امنیت خیلی جنبه داره و عمرا نمیشه به این راحتی اومد و گفت که این توزیع امنیتش بیشتره و دیگری کمتر !
در سیستمهای سازمانی و بزرگ هم از OpenSUSE استفاده نمیشه، بلکه از SUSE استفاده میشه، اون هم به دلیل پشتیبانیای هست که Novell ارائه میده و اگر مشکلی پیش بیاد، اونها باید جوابگو باشند و مشکل رو حل کنند. البته توی کارخونهها و شرکتهای بزرگی هم که من تا الان بودم، سرورهایی که دیدم یا Redhat بودند و یا Debian. دو مورد SUSE بوده که سالها پیش سرورهاشون رو به Debian تغییر دادند.
اگه بنا به دیدن چند تا شرکت باشه آره منم شرکت زیاد رفتم اما جالب اینجاست که تو هیچ کدومشون لینوکس کار نمی کردند و مایکروسافت بودن!!! تقریبا هیچ کدوم از شرکت های ISP ایران پاشون رو اونورتر از ویندوز نذاشتن چه برسه سر توزیع هاشون بخوام صحبت کنم پس جا و مکان و شرایط ها با هم فرق داره و منجر به استفاده توزیع های متفاوت میشه اصلا شاید بیشتر شرکت ها از یک توزیع X برای سرورهاشون و سازمان هاشون استفاده کنن ولی این دلیلی بر برتری توزیع X نیست باید دید هر کدوم برای چه محیط ها و با چه سطح و مقیاس تعریف شده اند شاید تو سازمان های تجاری از توزیع X استفاده شه ولی در ارتش و ارگان های امنیتی و اطلاعاتی از توزیع Y
بحث من بهترم یا تو بهتر عمرا از سر کاربرای این انجمن نمیفته! منم دنبال اثبات کدوم بهتره نیستم چون سودی برام نداره ولی حرفم اینکه هر کی میاد توی انجمن داره راهنمایی می کنه نباید نظر شخصی اش رو دخیل کنه و با اطمینان به افرادی که دنبال راهنمایی هستند خط بده