انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: زبان پارسی را دریابیم  (دفعات بازدید: 21532 بار)

0 کاربر و 10 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Zartosht

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1437
  • جاوید ایران باستان و اندیشه پاک زرتشت
زبان پارسی را دریابیم
« : 22 شهریور 1388، 11:18 ق‌ظ »
درود بر همه دوستان گرامی

اگر نگویم همه می شود گفت بیشتر ما به ایرانی بودن خود می بالیم و زبان پارسی را شیرین ترین سخن ها و فرهنگ و ادبیات خود را پربار می دانیم. از حافظ و سعدی و فردوسی و رودکی و خیام و باباطاهر عریان بگیر تا سهراب سپهری و فریدون مشیری و احمد شاملو و دکتر زرین کوب و علی دشتی و رهی معیری و عماد خراسانی و بهار و دهخدا و .... هزاران نمونه از این دست را همه ما می شناسیم که چه خدمت گرانقدری به زبان پارسی کرده اند.

مدت ها است که قصد داشتم این نکته را با شما در میان بگذارم چرا که به طور پیوسته می بینم که در نوشته ها به طرز عجیب و تاسف آوری واژه های فارسی به اشتباه نوشته می شوند و این اشتباه تکرار می گردد.
همه ما در مقابل آیندگان خود مسئولیم و باید از زبان و ادب خود نگهداری نماییم نه اینکه آن را با استفاده از واژه های اشتباه ناقص کرده و به آیندگان تحویل دهیم. گویی که استفاده از کلمات جعلی و گویش های کوچه بازاری و ... برای همه در حال تبدیل شدن به عادت است. از مواردی که شوخی است می گذرم مانند وقتی که جمعی در مورد موضوعی در حال دست انداختن یکدیگر هستند و کلماتی ناشناخته و عجیب و غریب به کار می برند اما آنگاه که بحثی جدی در جریان است استفاده از واژه های جعلی فارسی کاری است که من آن را خیانت به زبان و فرهنگ و ادب کشور خویش می نامم.

خواهشا (به جای خواهشمندم یا خواهش می کنم)
ممهور به معنای مهر شده (مهر کلمه ای فارسی است نمی دانم چه کسی برای اولین بار آن را بر وزن مفعول بیان کرده)
و همچنین غلط املایی های فاحش که اگر یک کودک کلاس اولی آن ها را ببیند می دانم که به ما خواهد خندید

و انواع و اقسام دیگر که همه ما می دانیم و لازم به ذکر همه آنها نیست و مجالی هم برای گفتن وجود ندارد اما بگذارید در پایان بگویم که اگر این انجمن را انجمن فارسی اوبونتو نام نهاده ایم پس بهتر است در آن فارسی بنویسیم!

با سپاس
خداحافظی همیشگی من از انجمن اوبونتو ایران با امید پیروزی برای همه دوستان
-------
ما از تبار کوروش و فرزند جمشیدیم / پیروز بی برده ، بت نپرستیدیم

آفلاین پیام ابراهیمی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1123
    • پلت ولگ
پاسخ به: زبان پارسی را دریابیم
« پاسخ #1 : 22 شهریور 1388، 11:22 ق‌ظ »
درود بر همه دوستان گرامی

اگر نگویم همه می شود گفت بیشتر ما به ایرانی بودن خود می بالیم و زبان پارسی را شیرین ترین سخن ها و فرهنگ و ادبیات خود را پربار می دانیم. از حافظ و سعدی و فردوسی و رودکی و خیام و باباطاهر عریان بگیر تا سهراب سپهری و فریدون مشیری و احمد شاملو و دکتر زرین کوب و علی دشتی و رهی معیری و عماد خراسانی و بهار و دهخدا و .... هزاران نمونه از این دست را همه ما می شناسیم که چه خدمت گرانقدری به زبان پارسی کرده اند.

مدت ها است که قصد داشتم این نکته را با شما در میان بگذارم چرا که به طور پیوسته می بینم که در نوشته ها به طرز عجیب و تاسف آوری واژه های فارسی به اشتباه نوشته می شوند و این اشتباه تکرار می گردد.
همه ما در مقابل آیندگان خود مسئولیم و باید از زبان و ادب خود نگهداری نماییم نه اینکه آن را با استفاده از واژه های اشتباه ناقص کرده و به آیندگان تحویل دهیم. گویی که استفاده از کلمات جعلی و گویش های کوچه بازاری و ... برای همه در حال تبدیل شدن به عادت است. از مواردی که شوخی است می گذرم مانند وقتی که جمعی در مورد موضوعی در حال دست انداختن یکدیگر هستند و کلماتی ناشناخته و عجیب و غریب به کار می برند اما آنگاه که بحثی جدی در جریان است استفاده از واژه های جعلی فارسی کاری است که من آن را خیانت به زبان و فرهنگ و ادب کشور خویش می نامم.

خواهشا (به جای خواهشمندم یا خواهش می کنم)
ممهور به معنای مهر شده (مهر کلمه ای فارسی است نمی دانم چه کسی برای اولین بار آن را بر وزن مفعول بیان کرده)
و همچنین غلط املایی های فاحش که اگر یک کودک کلاس اولی آن ها را ببیند می دانم که به ما خواهد خندید

و انواع و اقسام دیگر که همه ما می دانیم و لازم به ذکر همه آنها نیست و مجالی هم برای گفتن وجود ندارد اما بگذارید در پایان بگویم که اگر این انجمن را انجمن فارسی اوبونتو نام نهاده ایم پس بهتر است در آن فارسی بنویسیم!

با سپاس

http://www.palatvalg.com اینم وبلاگ جدید منه...

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1543

آفلاین یه انقلابی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 951
    • یه‌انقلابی
« پاسخ #3 : 22 شهریور 1388، 12:18 ب‌ظ »
با سلام
+۱۰
یا علی
فعلا قصد ندارم اینجا بیام، شاید اصلا نیام.
انجمن‌های آزادتری هم خواهند بود برای آزاد بودن.
یا علی

آفلاین ahmed

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1069
    • یادداشت‌های یک دوست‌دار نرم‌افزارهای آزاد
« پاسخ #4 : 22 شهریور 1388، 12:36 ب‌ظ »
با وجودی که زبان پارسی زبان اول من نیست، ولی براش خیلی خیلی احترام قائل هستم. چون اکثرا به این زبان می‌خونم و می‌نویسم :)

یکی از چیزهایی که در زبان فارسی خیلی آزارم می‌ده، استفاده شدید از کلمه‌های عربی هست. مثلا من خیلی بدم می‌آد در جایی می‌بینم که نوشتن از طریق. خب طریق یه کلمهٔ عربی هست و دو بخش داره. اما معادل پارسی اون یعنی "راه" تنها یک بخش هست و کاملا با ما سازگاره ;) پس بیاید از کلمات پارسی (و البته به روش درستش) استفاده کنیم :)

موضوع مرتبط:
http://farhadix.blogspot.com/2008/11/blog-post_27.html

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 968
« پاسخ #5 : 22 شهریور 1388، 12:39 ب‌ظ »
دوست گرامی پارسی زبان سلام
همین دوستانی که خدمات گرانقدری به زبان پارسی کرده‌اند مانند حافظ و سعدی و ..... که مطمئن هستم آثارشان را مطالعه کرده‌ای خود از هزاران واژه بیگانه استفاده کرده‌اند که اگر آنها نیز به نصیحت شما گوش می‌سپاردند دیگر کسی نام آنها را نمی‌دانست.
« آخرین ویرایش: 22 شهریور 1388، 12:43 ب‌ظ توسط heresh »

آفلاین HamidTB

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 897
    • دست نوشته هاي يه لينوكسي
« پاسخ #6 : 22 شهریور 1388، 05:35 ب‌ظ »
خب من پس سیستم های خطا گیریمو رو فعال میکنم  8)
با کسی هم شوخی ندارم   ;)
زندگی : یه بازی بزرگ که توی این بازی فقط یه جون داری , هیچ جاشو نمیشه ذخیره کرد و جایی برای اشتباه نیست !!!

آفلاین سید محمود رضا سجادی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 704
    • مرکز برنامه نویسی ایران
« پاسخ #7 : 22 شهریور 1388، 05:57 ب‌ظ »
سلام دوستان
تمام تلاشمو میکنم که دست کم این نگاشته با کمینه اشکال ممکن باشد
در درست بودن سخن شما که شکی نیست
اما من و افرادی مانند من چه؟
من ازخردسالی با املا و ادبیات پارسی مشکلات گسترده داشتم.آنچنان که بیشینه نمره من در این درس ۱۲ بوده است و در دیگر دروس نمره ای زیر ۱۶ نداشته ام
با آنکه شعر نو و ادبیات پارسی با تمام وجود دوست میدارم و برخی از سروده های اخوان ثالث را از بر می باشم - باز همچنان با املا و ادبیات پارسی مشکل فراوان دارم

دوستان در صورت امکان زین پس در این فقره از این بنده کمینه در گذرید که مرا توان درست نگاشتن بیش از اینکه مشاهده میکنید نیست  :(

(جدی جدی بلد نیستم و متن فوق رو هم جدی نوشتم تا ببینید که خیلی به خودم فشار آوردم اما میدونم که خیلی داغونه)
مرکز برنامه نویسی ایران
محلی برای تمامی علاقه مندان به برنامه نویسی http://www.SourceCenter.IR

آفلاین پیام ابراهیمی

• High Hero Member
  • *
    • پلت ولگ
« پاسخ #8 : 22 شهریور 1388، 05:59 ب‌ظ »
همین دوستانی که خدمات گرانقدری به زبان پارسی کرده‌اند مانند حافظ و سعدی و ..... که مطمئن هستم آثارشان را مطالعه کرده‌ای خود از هزاران واژه بیگانه استفاده کرده‌اند که اگر آنها نیز به نصیحت شما گوش می‌سپاردند دیگر کسی نام آنها را نمی‌دانست.

دوست گرامی نخست اینکه اینا نوشته های ادبیه... دوم این که دوستمون هم دیدگاهش این نبود که از هیچ واژه ی عربی استفاده نکنیم... بعضی از واژه های عربی در لایه های عمیق زبان ما هستن و نمی شه به راحتی درشون آورد... اما منظور دوستمون اینه که وقتی می تونیم از بعضی از واژه های فارسی ساده و قابل فهم برای همه استفاده کنیم چرا از عربی استفاده می کنیم؟!

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 968
« پاسخ #9 : 22 شهریور 1388، 07:04 ب‌ظ »
نقل‌قول
دوست گرامی نخست اینکه اینا نوشته های ادبیه... دوم این که دوستمون هم دیدگاهش این نبود که از هیچ واژه ی عربی استفاده نکنیم... بعضی از واژه های عربی در لایه های عمیق زبان ما هستن و نمی شه به راحتی درشون آورد... اما منظور دوستمون اینه که وقتی می تونیم از بعضی از واژه های فارسی ساده و قابل فهم برای همه استفاده کنیم چرا از عربی استفاده می کنیم؟!
دوست عزیز اجبار استفاده از فقط کلمات فارسی باعث بهم خوردن شکل طبیعی کلام می‌شه و لزوما متنی ساده و قابل فهم‌تر رو بوجود نمی‌آره. می‌تونی نمونه‌اش رو توی یاداشت دوستمون سجادی یا سایت‌ها و نوشته‌های دیگری که این رویه رو پیش گرفتن مشاهده کنی.

و در ضمن این بحث کنار گذاشتن کلمات عربی در اصل از طرف کسانی مطرح و تبلیغ شده و می‌شه که هدفشون جدا کردن مردم از هویت و فرهنگ دینی‌شون و جایگزین کردن اون با هویت‌های جعلی و من درآوردی است.
« آخرین ویرایش: 22 شهریور 1388، 07:06 ب‌ظ توسط heresh »

آفلاین پیام ابراهیمی

• High Hero Member
  • *
    • پلت ولگ
« پاسخ #10 : 22 شهریور 1388، 07:20 ب‌ظ »
نقل‌قول
دوست عزیز اجبار استفاده از فقط کلمات فارسی باعث بهم خوردن شکل طبیعی کلام می‌شه و لزوما متنی ساده و قابل فهم‌تر رو بوجود نمی‌آره. می‌تونی نمونه‌اش رو توی یاداشت دوستمون سجادی یا سایت‌ها و نوشته‌های دیگری که این رویه رو پیش گرفتن مشاهده کنی.

و در ضمن این بحث کنار گذاشتن کلمات عربی در اصل از طرف کسانی مطرح و تبلیغ شده و می‌شه که هدفشون جدا کردن مردم از هویت و فرهنگ دینی‌شون و جایگزین کردن اون با هویت‌های جعلی و من درآوردی است.

ببخشید دوست من... این حرف شما خیلی جانب دارانست... من نظرم اینه که باید از واژه های عربی کمتر استفاده شه و یواش یواش این کلمات از فارسی پاک بشن... همینطور که عربها واژه های فارسی رو از زبونشون به تدریج حذف کردن... و با این همه نه وابسته به بیگانه ام... نه این حرفا ربطی به فرهنگ دینی و غیره داره... در ضمن هویت پیش از اسلام ایران نه تنها جعلی نیست بلکه باعث افتخاره... این جور ادبیات و اجبار به اینکه هر حرفی برخلاف نظر من باشه حرف افراد معلوم الحاله همونطور که شما اصرار دارین، بیشتر ادبیات کیهانیه! (با عرض پوزش!)
« آخرین ویرایش: 22 شهریور 1388، 07:22 ب‌ظ توسط پیام »

آفلاین iCEAGE

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 399
  • Life is Free and Beautiful
    • وبلاگ شخصی من
« پاسخ #11 : 22 شهریور 1388، 09:29 ب‌ظ »
نقل‌قول

میتونی در مورد هویت جعلی بیشتر بگی؟ استفاده از کلمات فارسی به جای کلمات عربی یعنی به وجود آمدن هویت جعلی؟؟؟!!!
People said I should accept the world. Bullshit! I don't accept the world. Richard Stallman
زندگی آزاد

آفلاین Zartosht

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1437
  • جاوید ایران باستان و اندیشه پاک زرتشت
« پاسخ #12 : 22 شهریور 1388، 10:14 ب‌ظ »
اظهار نظر ساده لوحانه ای بود!
مرحوم زنده یاد علامه طباطبایی قصیده ای دارند که همه ما در کتاب های درسی آن را خوانده ایم و در آن قصیده به جز واژه حلاج دیگر واژه ای غیر فارسی دیده نمی شود و درک آن بسیار ساده و سخنش بسیار نیکو است. همچنین هویت و فرهنگ دینی به زبان عربی نیست آنچنان که در دین ما زرتشت هم الزامی نبوده که باید به زبان پهلوی سخن بگویید وگرنه از ما نیستید! هویت و فرهنگ به آن چیزی است که زاده و ساخته همان قوم باشد نه اینکه از خارج وارد شود یا الگو برداشته شود. تلاش نکنید که حرف های برخی از نادانان امروزی را به خورد مردم دهید. بنده هم نگفتم عربی ننویسید تنها گفتم همینی هم که هست را پاس بدارید تا در آینده از اینی که هست بدتر نشود. دیگر آنکه هیچ اشکالی ندارد که به جای طریق از واژه راه استفاده شود و من فکر نمی کنم که روز قیامت شما را نامسلمان بخوانند چون به جای طریق گفتید راه.. نتیجه اینکه جوگیر نشوید که این ویژگی ایرانیان بوده و هست و خواهد بود!!

از نظرات دوستان هم بسیار سپاسگزارم. هدف من از ساخت این پست این بود که همگان درک کنند ما در برابر زبان مادری و کهن پارسی (که قدمت تاریخی آن بسیار بیشتر از زبان عربی است و حتی واژگان بسیاری از زبان ما وارد زبان عربی شده) مسئولیم و باید آن را زنده و ناب نگهداریم. به گفته یکی از استادهای زبان و ادب پارسی این همیشه باید برای ما موجب بالندگی باشد که اعراب نمی توانند چهار حرف پ ژ گ چ را تلفظ کنند و ما می توانیم!

** همان گونه که می بینید در این نوشتار از کمترین واژه های عربی بهره برده شده اما به آسانی می توان آن را دریافت!!
« آخرین ویرایش: 22 شهریور 1388، 10:20 ب‌ظ توسط LinuxRevo »
خداحافظی همیشگی من از انجمن اوبونتو ایران با امید پیروزی برای همه دوستان
-------
ما از تبار کوروش و فرزند جمشیدیم / پیروز بی برده ، بت نپرستیدیم

آفلاین سید محمود رضا سجادی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 704
    • مرکز برنامه نویسی ایران
« پاسخ #13 : 22 شهریور 1388، 11:28 ب‌ظ »
LinuxRevo عزیز

سخن گفتن و نوشتن یک هنره که شما و بعضی اساتید دیگری مثل علامه طباطبایی از اون بهره مندید ومن نه!
اما خوب میدونید که یک نوع شعر گفتن هم هست که با کلمات امروزی مضامین کهن و قدیمی رو بیان میکنند که البته چه این رویه و چه اونیکه شما بیا نکردید یک هنره و از هرکسی بر نمیاد

بیان شما فوق العاده اشتباهه

نباید ما برای پشتیبانی از سخن خودمون (اگرچه درست هم هست) حق رو زیر پا بگذاریم

هویت جعلی یعنی اونی که برای ما نیست و فارسی دری هم اینی که شما میگید نیست
لطفا از خودتون زبون اختراع نکنید

این فروم هم فروم ادبی نیست

من املام بده! فارسیم بده! آیا این دلیل میشه که از آزادی لینوکس محروم بشم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

دوستان اجازه بدید هرکس با زبون و درک خودش صحبت کنه

من با غلط های املاییم و یکی دیگه با زبون کتابی و دیگری با زبون کوچه بازاری

همه بچه بالا شهر و محله های باکلاس نیستند دوستان! یکی هم مثل من بچه ساده و خاکی جنوب شهره و اینجوری حرف میزنه!!

چطور وقتی بحث مذهبی میه همه رگشون باد میکنه و جیغ میزنند که هرکس عقیده ای داره! این بحث ها رو به جای دیگه منتقل کنید! و ....

حالا چطور شده که این بحث ها جاش تو فروم ادبیاتی نیست؟؟؟ و به فروم لینوکس منتقل شده؟؟؟

مادری و کهن پارسی (که قدمت تاریخی آن بسیار بیشتر از زبان عربی است و حتی واژگان بسیاری از زبان ما وارد زبان عربی شده)

لطفا قبل از پست زدن بیشتر مطالعه کنید؟
تاریخ پیدایش زمین رو مطالعه کنید و تاریخ پیامبران رو
قبل از اینکه ایران یا ایرانی یا آریایی باشه ...... ببینید چی بوده! عربستان نبوده اما عرب بوده و اون سرزمین هم بوده!

اگرچه فرهنگ ایرانی برتر از فرهنگ عربه اما دلیل میشه برای یک حرف درست و به کرسی نشوندم نظرمون حق رو زیر پا بگذاریم
« آخرین ویرایش: 22 شهریور 1388، 11:37 ب‌ظ توسط سید محمود رضا سجادی »
مرکز برنامه نویسی ایران
محلی برای تمامی علاقه مندان به برنامه نویسی http://www.SourceCenter.IR

آفلاین بهزاد (beh7)

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 274
  • یک نفر با کلی آرزو
« پاسخ #14 : 23 شهریور 1388، 12:39 ق‌ظ »
LinuxRevo عزیز

اگه از من بپرسی میگم زبان فارسی حالا نه تنها از عربی بلکه در سالهای اخیر بیشتر از انگلیسی فرمانبرداری میکنه نه اینکه خود ما به جای باشه میگیم

ok این کوتاهی از خود ماست چون تا حالا باید شاهنامه فردوسی جلد 2 نیز منتشر میشد ::) ولی زبان با آمدن کلمات جدید تغییر پذیر است اگر هم بخوای

میتونیم خودمون جلد 2 شاهنامه رو بزنیم ولی آن وقت باید اسم اون رو شاهنامه LinuxRevo بزاریم که به کل زبان فارسی منقرض میشه پس خودتون نام

کتاب رو بزارید ...  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

اوبونتو یعنی زندگی