انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: استفاده از پارتیشن های لینوکس قبلی در زمان نصب لینوکس جدید  (دفعات بازدید: 3113 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین rp_exploit

• Newbie
  • *
  • ارسال: 24
اگر یک لینوکس debian based مثل debian داشته باشیم و بخواهیم از پارتیشن های آن در زمان نصب ubuntu که آن هم debian based است، استفاده کنیم، آیا امکان پذیر است؟
پارتیشن هایی مد نظر etc ، var ، bin و sbin است. زیرا در مورد home و swap این مسئله امکان پذیر است و در مورد boot امکان پذیر نیست.

لطفا مقداری دلیل این که می شود از پارتیشن های مد نظر استفاده کرد یا نمی شود را هم ذکر کنید.
متشکرم.

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1608
    • در دفاع از آزادی بیان
نکته اصلی اینه که چیزی که بهش می گی اوبنتو،‌ دقیقا مجموعه فایل هایی است که توی etc, bin, lib, ... هستن (: اگر اونها رو نگه داری در واقع اوبونتو نصب نکردی (:
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین rp_exploit

• Newbie
  • *
یعنی شما می گویید که فایل های bin ، کتابخانه ها و فایل های config در ubuntu مخصوص ubuntu است؟
فکر نمی کنم این گونه باشد، زیرا
کتابخانه یا بصورت پویا هستند که تفاوتی ندارند یا بصورت header استفاده می شوند که باز هم فرقی نمی کند.
فایل های config هم که txt هستند.
در مورد فایل های bin هم تا آن جایی که من می دانم، فایل های bin دو توزیع debian-based دارای یک ساختار است.

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1608
    • در دفاع از آزادی بیان
حرفی که زدی تا حد زیادی درسته و نتیجه اش اینه: اصولا توزیع ها تفاوت عمده ای با هم ندارن. اما بعضی ورژن‌ها و شیوه اسم گذاری‌ها (بخصوص در مورد لایبری‌ها) و وابستگی‌ها توی نسخه‌ها فرق دارن.
حیف که من الان لپ تاپ اضافی / تست ندارم وگرنه اینی که گفتی رو تست می کردم چون داستان بانمکی است. مساله اینه که مثلا ممکنه جایی که به شکل پیش فرض دایرکتوری www گذاشته شده فرق داشته باشه یا اسم یک فایل کانفینگ توی این دو تا فرق کنه.
در عین حال این بحث هم هست که اگر تو اوبونتو نصب کنی روی دبیان ولی روی etc ، var ، bin و sbin  چیزی ننویسی، در واقع دیگه چه اوبونتویی نصب کردی؟ (: رها حل بانمک تر اینه که فقط etc/apt/sources.list رو تغییر بدی به اوبونتو و سیستم رو آپدیت کنی. متاسفانه من کامپیوتر اضافی برای تست ندارم وگرنه تست می کردم و نتیجه رو می گفتم.
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 968
من پارتیشن usr/ ‌ام جدا بود خاستم همون نسخه ابونتو رو نصب کنم و از همون پارتیشن قبلی استفاده کنم ولی این اجازه رو نداد گفت باید فرمت بشه.
و منطقی هم نیست چون برنامه‌ها فقط یه جا نصب نمی‌شن و هر نرم‌افزاری بسته‌های پیش نیازی لازم داره که بدون اونها کار نمی‌کنه

آفلاین rp_exploit

• Newbie
  • *
در حالت کلی چنین کاری منطقی نیست. زیرا وقتی که ما یک توزیع جدید نصب می کنیم، برنامه های مخصوص آن را در آن نصب می کنیم و آن ها هم تنظیمات مخصوص به خود را دارند و از کتابخانه های مخصوص خود استفاده می کنند. یعنی نیازی نیست که ما ازetc , var , bin و sbin لینوکس قبلی در لینوکس جدید استفاده کنیم.

اما جواب سوال خود را پیدا کردم:

اگر کتابخانه هایی که در لینوکس جدید استفاده می شوند، با کتابخانه های لینوکس قبلی همخوانی داشته باشند و کتابخانه های مشابه با تنظیمات مشابه کامپایل شده باشند و همچنین اگر فایل هایی که به دلیل موجود بودن دوباره نویسی می شوند، ناسازگاری ایجاد نکنند، مشکلی پیش نخواهد آمد.
« آخرین ویرایش: 06 مهر 1388، 04:39 ب‌ظ توسط rp_exploit »

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 968
اگر کتابخانه هایی که در لینوکس جدید استفاده می شوند، با کتابخانه های لینوکس قبلی همخوانی داشته باشند و کتابخانه های مشابه با تنظیمات مشابه کامپایل شده باشند و همچنین اگر فایل هایی که به دلیل موجود بودن دوباره نویسی می شوند، ناسازگاری ایجاد نکنند، مشکلی پیش نخواهد آمد.
اگر همه کتابخانه‌هایی که در لینوکس جدید همون‌هایی باشن که تو لینوکس قبلی بوده پس لینوکس جدیدی رو نصب نکردیم.
امکان اینکه شما بتونید همه کتابخانه‌های لینوکس جدید رو مطابق با لینوکس قبلی پیدا کنید که حتی با تنظیمات مشابه کامپایل شده باشند باشند و با هسته لینوکس قبلی سازگار باشند وجود نداره. اینجا بحث یک یا چند بسته نیستند که بشه سازگاری اون‌ها را درست کرد و با توجه به سازگاریشون سیستم عامل جدید رو انتخاب کرد. شما اگه الان یه بسته شکسته رو سیستمتون باشه دیگه نمی‌تونید بسته جدیدی رو نصب کنید، حالا سیستمی رو تصور کنید که مملو از بسته‌ها ناسازگار باشه.
و از اونجا که این کار غیره ممکنه، این امکان رو موقع نصب ندارید. (اصلا وقتی این امکان رو نداریم دیگه جای بحث نداره!)
من وقتی نتونستم بدون فرمت کردن usr ازش استفاده کنم به این نتیجه رسیدم که بقیه هم نمی‌شه، حالا شما می‌تونید بقیه شاخه‌ها هم مثل var,  bin, sbin , etc رو هم امتحان کنید شاید من اشتباه می‌کنم.