انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: ویروس های ویندوز در wine  (دفعات بازدید: 888 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین alireza.crs

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 491
ویروس های ویندوز در wine
« : 30 بهمن 1393، 06:48 ب‌ظ »
یا عرض سلام.
سوالی که دارم اینه که اگه ویروس ها و تروجان های ویندوزی تو wine اجرا بشن(با مجوز root)آیا میتونن تو لینوکس و سیستم عامل اصلی تاثیر خودشونو بذارن؟ایا این کار امکان پذیره ؟
با تچکر

آفلاین Amir Emad

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 419
پاسخ : ویروس های ویندوز در wine
« پاسخ #1 : 30 بهمن 1393، 07:05 ب‌ظ »
یا عرض سلام.
سوالی که دارم اینه که اگه ویروس ها و تروجان های ویندوزی تو wine اجرا بشن(با مجوز root)آیا میتونن تو لینوکس و سیستم عامل اصلی تاثیر خودشونو بذارن؟ایا این کار امکان پذیره ؟
با تچکر

نه ویروس ها فقط به فایل های سیستمی ویندوز اسیب میرسونند

مگر اینکه wine ادرس دهی های پردازنده رو به لینوکس تغییر بده اون وقت مثلا کیلاگر ها کارمیکنند یا مثلا ویروس های مخرب فایل کارمیکنند

یا مثلا ویروس های دزد یعنی روی سیستم شما بیت کوین میسازند برای خودشون اونا کار میکنند  \\:D/

آفلاین aleXx

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 78
« پاسخ #2 : 30 بهمن 1393، 07:08 ب‌ظ »
یا عرض سلام.
با تچکر

خیر
ویروس های ویندوز طوری طراحی شدن که از ضعف های امنیتی ویندوز سو استفاده کنن و به اون صدمه بزنن
و خوب اون ضعف ها تو گنو/لینوکس وجود نداره
حتی در صورتی که با واین اجرا بشن هم دیگه اون حفره های امنیتی وجود ندارن که بدافزار ازشون سو استفاده کنه
یا مثلا بعضی بدافزار ها هستن که اطلاعات رو پاک میکنن
ممکنه بعضی بدافزار ها به توجه به نحوه کارکردشون بتونن تو گنو/لینوکس هم یه تاثیری بزارن
مثل ورم هایی که باعث ایجاد لوپ های بینهایت میشن
ولی بازم خطر خاصی ندارن توی لینوکس چون با بستن واین درجا متوقف میشن
« آخرین ویرایش: 30 بهمن 1393، 08:19 ب‌ظ توسط sirmamal »

آفلاین alireza.crs

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #3 : 30 بهمن 1393، 08:29 ب‌ظ »
مشکل من از جایی اغاز شد که یکی از برنامه هایی که تو واین نصب کردم یکی از پورت های localhost رو به خودش اختصاص داد.
با بستن و حذف واین هم مشکل حل نشد
راهی نیست که بتونم همه اثرات واین رو از بین ببرم؟
حتی حاظرم لینوکسو از اول نصب کنم

آفلاین Amir Emad

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 419
« پاسخ #4 : 30 بهمن 1393، 11:37 ب‌ظ »
مشکل من از جایی اغاز شد که یکی از برنامه هایی که تو واین نصب کردم یکی از پورت های localhost رو به خودش اختصاص داد.

اسم برنامه چی بوده ؟

آفلاین alireza.crs

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #5 : 01 اسفند 1393، 12:46 ق‌ظ »

اسم برنامه چی بوده ؟

اسکنر نسوز
چون این نرم افزار اپن سورس نیست و معلوم نیست چی توش گذاشتن برا همین با تصور به این که اگه نسخه ویندوزیش رو تو wine نصب کنم
مشکلی پیش نمیاد نصبش کردم اما واین چون خیلی پیشرفته تشریف دارن! اومدن فایرفاکس لینوکسو لینک دادن
 و معلوم نیست چه چیزای دیگه ای رو هم لینک دادن
و البته اینکه من  نمیخوام دراینده هم ویروس های ویندوزی تو لینوکسم چرخ بزنن برا همین این سوال برام پیش اومد که ایا جاسوس های یا  trojan ها یا backdoor ها ویندوزی میتونن تو واین کار کنن؟و اگه بله چکار کنیم که بشه به واین اطمینان کرد
پ ن :بعد از مدت ها حوس کردم یه نرم افزار غیر ازاد نصب کردم به این وضع افتادم.باشد که عبرت دیگران شود
« آخرین ویرایش: 01 اسفند 1393، 02:10 ق‌ظ توسط alireza.crs »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19754
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #6 : 01 اسفند 1393، 03:38 ق‌ظ »
می‌تونه از داخل تنظیمات واین حوزه‌ی کاری‌اش رو محدود کنی که نتونه بیرون از پوشه‌ی شخصی خودش جای دیگه‌ای کاری کنه
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین alireza.crs

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #7 : 02 اسفند 1393، 11:17 ق‌ظ »
ممنون از دوستانی که بهم پاسخ دادن.اینو میذارم برای افراد بعد از منی که به مشکل من دچار شدن.
نکات ایمنی استفاده از wine:
اولیش اینکه قبل از اینکه روی یه فایل .exe نحس کلیک کنین!با استفاده از winecfg تمامی درایو هایی که به درایو های لینوکسی اشاره دارنو حذف کنین
بعدش شما به نرم افزاری به نام winetricks احتیاج دارین.این نرم افزار امکانات زیادی رو به wine اضافه میکنه که میتوان به فعال کردن sandbox اشاره کرد که تمامی symlink هایی که به دایرکتوری home شما اشاره میکنن رو حذف میکنه.یعنی نرم افزار رو تو قفس اجرا میکنین.
دیگه اینکه با استفاده از این نرم افزار میتونین تمامی اثراتی که واین رو سیستم شما گذاشته رو حذف کنین

و در اخر این که هیچ وقت واین رو با root و یا sudo اجرا نکنین(مثل من  ](*,))