انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: روشن و خاموش کردن لامپ با کامپیوتر ؟  (دفعات بازدید: 4575 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Masoud92m

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1350
روشن و خاموش کردن لامپ با کامپیوتر ؟
« : 02 اسفند 1393، 12:32 ق‌ظ »
سلام
خوب من رشتم کامپیوتر نبوده و اصلا با این چیزا آشنایی ندارم ! البته با برنامه نویسی مشکلی ندارم (و تا حدودی با الکترونیک)
چطور میتونم کاری مثل روشن و خاموش کردن یه لامپ رو با کامپیوتر و البته از طریق پورت usb انجم بدم ؟
جست و جو کردم اما چیزای زیاد روشنی پیدا نکردم فقط فهمیدم کار سختیه :D
هرچیزی هم لازم باشه یاد بگیرم و بخونم مشکلی ندارم (حالا شاید فرایند یادگیری طولانی بشه اما خوب یاد میگیریم !)
هرگونه راهنمایی هرچند اندک برام مفیده، ممنون :)
منتظر نباش که مرگ تو کی میاد / آزاد باش مثل من مثل خیلی ها
حتی اگه کسی سمت تو نمیاد / آزاد باش مثل من مثل خیلی ها
حتی اگه میبینی که کسی حرفتو نمیخواد / آزاد باش مثل من مثل خیلی ها
مثل من مثل خیلی ها ..... آزاد باش مثل من مثل خیلی ها

آفلاین abedzadeh

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1597
  • aliila
پاسخ : روشن و خاموش کردن لامپ با کامپیوتر ؟
« پاسخ #1 : 02 اسفند 1393، 12:37 ق‌ظ »
من نمیتونم راهنماییتون کنم :)
ولی پروژه های مشابهی برای رزبری پای دیدم
 درباره ی پروژه های رزبری تحقیق کنید ، بهتون ایده ی کار رو میده
به گروه کاربران اوبونتوی ایرانی در جامعه ی استیم بپیوندید
http://steamcommunity.com/groups/Ubuntu-Iran
بازی های تحت پوشش : Dota2

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4877
  • masoft قدیم
« پاسخ #2 : 02 اسفند 1393، 01:28 ق‌ظ »
خیلی به زبان ساده نمی‌شه گفت، ولی تا حد ممکن سعی می‌کنم ساده بگم. اگر متوجه نمی‌شی، سواد پایه‌ای لازم برای این کار رو نداری و باید ابتدا کمی در مورد الکترونیک مطالعه کنی.

ابتدا به یک تبدیل USB نیاز داری که بهت خروجی‌ای بده که بتونی باهاش کار کنی. مثلا یک تبدیل USB به Serial می‌تونه کمکت بکنه و احتمالا به راحتی توی بازار پیداش کنی. بعد نیاز به یک چیزی داری که خروجی سریال رو برات قابل استفاده بکنه، یک IC مثل 74HC595 می‌تونه چنین کاری انجام بده (در صورتی که تبدیل USB به Parallel پیدا کنی یا تنها یک لامپ داشته باشی، این قسمت می‌تونه حذف بشه). در انتها نیاز به یک رله ۵ ولت ۲۲۰ ولت داری. در صورتی که رله‌ای که استفاده می‌کنی جریان بالایی بخواد و خروجی عادی TTL جوابگوش نباشه، نیاز به یک مدار ساده با یک ترانزیستور داری که به ورودی رله جریان بالاتری بده. خروجی رله هم به برق ۲۲۰ ولت و لامپ وصل می‌شه :)

آفلاین dostajn

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 47
« پاسخ #3 : 02 اسفند 1393، 07:20 ق‌ظ »
خیلی به زبان ساده نمی‌شه گفت، ولی تا حد ممکن سعی می‌کنم ساده بگم. اگر متوجه نمی‌شی، سواد پایه‌ای لازم برای این کار رو نداری و باید ابتدا کمی در مورد الکترونیک مطالعه کنی.

ابتدا به یک تبدیل USB نیاز داری که بهت خروجی‌ای بده که بتونی باهاش کار کنی. مثلا یک تبدیل USB به Serial می‌تونه کمکت بکنه و احتمالا به راحتی توی بازار پیداش کنی. بعد نیاز به یک چیزی داری که خروجی سریال رو برات قابل استفاده بکنه، یک IC مثل 74HC595 می‌تونه چنین کاری انجام بده (در صورتی که تبدیل USB به Parallel پیدا کنی یا تنها یک لامپ داشته باشی، این قسمت می‌تونه حذف بشه). در انتها نیاز به یک رله ۵ ولت ۲۲۰ ولت داری. در صورتی که رله‌ای که استفاده می‌کنی جریان بالایی بخواد و خروجی عادی TTL جوابگوش نباشه، نیاز به یک مدار ساده با یک ترانزیستور داری که به ورودی رله جریان بالاتری بده. خروجی رله هم به برق ۲۲۰ ولت و لامپ وصل می‌شه :)
سلام
قسمت اول نظر من مثل شماست:
یعنی از یه مبدل usb به سریال داده ها از رایانه ارسال بشه اما بعد از اون یک میکرو کنترلر استفاده بشه تابا تحلیل داده ای سریال پایه خروجی متناظر رو براتون روشن/خاموش کنه!
چیز که براتون پیشنهاد میکنم:
1- زبان برنامه نویسی پایتون رو کار کنید تا بتونید یک گرافیک مناسب رو ایجاد کنید و هم ارتباط با پرت سریال رو انجام بدید.
http://pyserial.sourceforge.net/

2- یه مبدل usb به سریال بخرید.
http://www.kavirelectronic.ir/eshop/%D9%85%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%B7-%D8%A8%D8%A7-usb/1200344-%D9%85%D8%A7%DA%98%D9%88%D9%84-usb-to-serial-.html

3- از avr به عنوان میکرو کنترلر استفاده کنید که برای برنامه نویسی می تونید از avr-gcc یا معادلش توی ویندوز winavr استفاده کنید.زبان برنامه نویسی این قسمت سی/سی++ هست.
http://sourceforge.net/projects/winavr/?source=directory

آفلاین hamed_ubuntu

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 251
  • linuxforlife.ir
    • لینوکس برای زندگی
« پاسخ #4 : 02 اسفند 1393، 11:15 ق‌ظ »
با سلام

شمابهتره یه برد آردوینو بگیرین که هم کار باهاش راحت تر هست هم سریع تر کارت رو جلو میبری.
شما بهتره سری نانو آردوینو رو بگیرین که قیمتی در حدود ۱۵۰۰۰ تومن داره که با USB به کامپیوتر وصل میشه و یه برنامه تحت لینوکس داره که میتونی از قسمت پورت سریالش دستوراتت رو بهش بدی.
و نهایتا میتونی با یه رله یا ترایاک ،در خروجی لامپ رو روشن یا خاموش کنی.
موفق باشی.
تا میتونم باید تلاش کنم.همین

آفلاین Masoud92m

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #5 : 02 اسفند 1393، 03:26 ب‌ظ »
من نمیتونم راهنماییتون کنم :)
ولی پروژه های مشابهی برای رزبری پای دیدم
 درباره ی پروژه های رزبری تحقیق کنید ، بهتون ایده ی کار رو میده

نمیدونستم این همه کار با رزبری پای انجام دادن و این همه آموزش ! جالب بود، ممنون

آفلاین Masoud92m

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #6 : 02 اسفند 1393، 03:34 ب‌ظ »

ممنونم، اما یه چیزی رو متوجه نشدم ! چرا اگه تبدیل USB به Parallel رو داشته باشم، شیفت ریجستر 74hc595 میتونه حذف بشه ؟

آفلاین Masoud92m

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 02 اسفند 1393، 03:36 ب‌ظ »
سلام
قسمت اول نظر من مثل شماست:
یعنی از یه مبدل usb به سریال داده ها از رایانه ارسال بشه اما بعد از اون یک میکرو کنترلر استفاده بشه تابا تحلیل داده ای سریال پایه خروجی متناظر رو براتون روشن/خاموش کنه!
چیز که براتون پیشنهاد میکنم:
1- زبان برنامه نویسی پایتون رو کار کنید تا بتونید یک گرافیک مناسب رو ایجاد کنید و هم ارتباط با پرت سریال رو انجام بدید.
http://pyserial.sourceforge.net/

2- یه مبدل usb به سریال بخرید.
http://www.kavirelectronic.ir/eshop/%D9%85%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%B7-%D8%A8%D8%A7-usb/1200344-%D9%85%D8%A7%DA%98%D9%88%D9%84-usb-to-serial-.html

3- از avr به عنوان میکرو کنترلر استفاده کنید که برای برنامه نویسی می تونید از avr-gcc یا معادلش توی ویندوز winavr استفاده کنید.زبان برنامه نویسی این قسمت سی/سی++ هست.
http://sourceforge.net/projects/winavr/?source=directory

ممنونم، سر نخ دستم اومد !

آفلاین Masoud92m

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #8 : 02 اسفند 1393، 03:45 ب‌ظ »
با سلام
شمابهتره یه برد آردوینو بگیرین که هم کار باهاش راحت تر هست هم سریع تر کارت رو جلو میبری.
شما بهتره سری نانو آردوینو رو بگیرین که قیمتی در حدود ۱۵۰۰۰ تومن داره که با USB به کامپیوتر وصل میشه و یه برنامه تحت لینوکس داره که میتونی از قسمت پورت سریالش دستوراتت رو بهش بدی.
و نهایتا میتونی با یه رله یا ترایاک ،در خروجی لامپ رو روشن یا خاموش کنی.
موفق باشی.

اینطوری که فهمیدم آردوینو برد میکرو کنترل هست که با usb به کامپیوتر وصل میشه و ide خودشو برای برنامه نویسی به زبان c و c++ داره، آره؟
اگه درست فهمیده باشم مراحلی مثل وصل شدن به برد و اینجور چیزا رو حذف کرده مستقیم میشه رفت سر برنامه نویسی !
« آخرین ویرایش: 02 اسفند 1393، 07:09 ب‌ظ توسط Masoud92m »

آفلاین hamed_ubuntu

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 251
  • linuxforlife.ir
    • لینوکس برای زندگی
« پاسخ #9 : 03 اسفند 1393، 10:33 ق‌ظ »
بله دوست عزیز.
آردوینو یه برد آمادست و فقط لازمه که کد بزنی و یه رله در خروجیش قرار بدی تا کارهایی که میخوای رو انجام بده.موفق باشی.
تا میتونم باید تلاش کنم.همین