انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: تلفظ های مختلف Linux  (دفعات بازدید: 5394 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین the-light

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 71
تلفظ های مختلف Linux
« : 11 مهر 1388، 09:44 ب‌ظ »
سلام خدمت دوستان عزیز

یکی از مشکلاتی که تعدد زبان داره تلفظ های گوناگون از یک کلمه هست، بعضی فکر میکنن باید حتما تلفظی بکنند که مثلا کشور اصلیش میکنه و اصرار هم اغلب میکنن که این چیزی که ما میگیم درسته! اما همونطور که میدونین اسامی در زبان های مختلف به صورت های گوناگون تلفظ میشه، مثل مایکل که بعضی میچل یا مخاییل یا میکاییل و ... تلفظ میکنند، بسته به زبانشون.

تا امروز Linux رو چطوری تلفظ می کردین؟

وقتی این جوابو دادین، این دو فایل رو بگیرید. در لینک اول که حجمش حدود ۸۲ کیلو هست خود لینوس توروالدز، لینوکس تلفظ میکنه تقریبا leenooks، در فایل دوم هم به سه زبان (اولی رو نفهمیدم چه زبانیه) فرانسه و انگلیسی تلفظ میکنه. در آخر هم ریچارد استالمن تلفظ میکنه.

شاید نشه گفت چه تلفظی صحیح تر هست یا کدوم درست میگه، ولی میشه گفت این که هر زبانی به یک سبک تلفظ میکنه به خاطر انعطاف بپذیری و نزدیکی روابط به یکدیگر هست. مثل ترک ها که قل هو میگن: گول هوو.

البته کشور سازنده یا شخص سازنده تلفظ صحیحی از اون کلمه میکنه که تا حد مقدور باید بهش پایبند بود. م

نتیجه میگیریم مهم مفهوم و مسما هست. پس کش مکش نکنین سر اسامی.

اسم جستی رو مسما را بجو   

http://raining.persiangig.com/audio/torvalds-says-linux.mp3

http://raining.persiangig.com/audio/LinuxPronounce-HOW-TO.mp3

منبع فایل ها هم از وبسایت : oxygenws.com

فایل دوم چون تصویری بود تبدیل به صوتش کردم تا همه بتونن استفاده کنند.
داستان نویس مباش، آنچنان باش کز تو داستان‌ها خلق کنند!

آفلاین Big Bang

• Full Member
  • *
  • ارسال: 117
  • کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من!
پاسخ به: تلفظ های مختلف Linux
« پاسخ #1 : 11 مهر 1388، 10:56 ب‌ظ »
مثل ترک ها که قل هو میگن: گول هوو.
همه گفته هات درست ولي اين غلطه!

آفلاین the-light

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 12 مهر 1388، 11:36 ق‌ظ »
قصد توهین به قومی رو نداشتم دوست عزیز. بیشتر برای رسوندن مفهوم بود. ضمن اینکه ترک ها به دلیل زبانشون قاف رو تقریبا گاف ادا می کنند. البته تا اونجایی که من دیدم و اطلاع دارم.

اگر مشکلی هست یا طرز صحیحش چیز دیگه ای هست بگید تا تصحیح کنم :)

آفلاین Zartosht

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1437
  • جاوید ایران باستان و اندیشه پاک زرتشت
« پاسخ #3 : 12 مهر 1388، 03:22 ب‌ظ »
درسته حق با شماست اما گاهی احتلاف در تلفظ خیلی ریشه ای میشه یعنی برخی به اوبونتو می گویند:

آبونتو
آبانتا
اوبانتا

اینا دیگه خیلی بی ریخته کار از انعطاف زبان و گویش و لهجه گذشته هه هه هه
خداحافظی همیشگی من از انجمن اوبونتو ایران با امید پیروزی برای همه دوستان
-------
ما از تبار کوروش و فرزند جمشیدیم / پیروز بی برده ، بت نپرستیدیم

آفلاین بهزاد (beh7)

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 274
  • یک نفر با کلی آرزو
« پاسخ #4 : 12 مهر 1388، 04:44 ب‌ظ »
سلام
دوست عزیز به نظر من بهتره وقتی مثالی زده میشه طوری باشه که به دیگران بر نخوره
در ضمن لهجه در تمامی زبان ها وجود داره و البته این موضوع چه ربطی به لینکهای خبری داره لطفا در جای مربوط به خودش بنویسید . ](*,)
( ببخشید بهتون بر نخورد )  :(
« آخرین ویرایش: 12 مهر 1388، 05:10 ب‌ظ توسط beh7 »
اوبونتو یعنی زندگی

آفلاین Big Bang

• Full Member
  • *
« پاسخ #5 : 12 مهر 1388، 04:58 ب‌ظ »
قصد توهین به قومی رو نداشتم دوست عزیز. بیشتر برای رسوندن مفهوم بود. ضمن اینکه ترک ها به دلیل زبانشون قاف رو تقریبا گاف ادا می کنند. البته تا اونجایی که من دیدم و اطلاع دارم.

من كه نگفتم توهين كرديد گفتم اين قسمت از گفته‌هاتون نادرسته.
گفته‌هاي شما درباره‌ي واژه‌هايي كه از زبان مبدأ به زبان ما اضافه مي‌شوند درسته ولي وقتي قرار باشه كه ما طبق همون زبان سخن بگيم يا متني رو بخونيم بايد قواعد اون زبان رو رعايت كنيم تا سخنان ما معنادار باشه. عيبي نداره هنگامي كه چند نفر به زبان پارسي صحبت مي‌كنند واژه Ubuntu رو o-bon-to تلفظ كنند هر چند كه درستش oo-BOON-too باشه، اما وقتي قراره طبق زباني كه اين واژه ازش استخراج شده صحبت كنند بايد تلفظ صحيح رو رعايت كنند.

آفلاین the-light

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 12 مهر 1388، 08:30 ب‌ظ »
سلام
دوست عزیز به نظر من بهتره وقتی مثالی زده میشه طوری باشه که به دیگران بر نخوره
در ضمن لهجه در تمامی زبان ها وجود داره و البته این موضوع چه ربطی به لینکهای خبری داره لطفا در جای مربوط به خودش بنویسید . ](*,)
( ببخشید بهتون بر نخورد )  :(

سلام دوست من

منظوری پشت حرفم نیست همونطور که گفتم، بیشتر برای ملموس تر شدن حرف بود.

من زیاد به بخش های اینچنینی وارد وارد نیستم و دیشب هرچی گشتم بخشی به عنوان گفتگوی آزاد یا مقالات ندیدم. امروز البته کافه اوبونتو رو دیدم که نمی دونم چه مطالبی در اون انجمن میتونه نوشته بشه. ممنون میشم بگید تا درخواست انتقال بدم.

نه دوست عزیز بهم برنخورد، ممنون هستم که راهنمایی کردید.

گفته‌هاي شما درباره‌ي واژه‌هايي كه از زبان مبدأ به زبان ما اضافه مي‌شوند درسته ولي وقتي قرار باشه كه ما طبق همون زبان سخن بگيم يا متني رو بخونيم بايد قواعد اون زبان رو رعايت كنيم تا سخنان ما معنادار باشه. عيبي نداره هنگامي كه چند نفر به زبان پارسي صحبت مي‌كنند واژه Ubuntu رو o-bon-to تلفظ كنند هر چند كه درستش oo-BOON-too باشه، اما وقتي قراره طبق زباني كه اين واژه ازش استخراج شده صحبت كنند بايد تلفظ صحيح رو رعايت كنند.

سلام

با حرفتون موافقم. ولی بعضی زبان ها همونطور که گفتم در متن، مثل ترک هایی که قاف رو نمیتونند درست تلفظ کنند مشکلی به وجود نمیاره چندان اگر شخص نگه تلفظ من درسته! اما بهتره تلفظ اصلی رعایت بشه.
« آخرین ویرایش: 28 مهر 1388، 08:22 ب‌ظ توسط the-light »

آفلاین Zartosht

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 12 مهر 1388، 09:43 ب‌ظ »

چطور عیبی نداره؟ الان اگر مرسدس بنز رو بنده مارسادوس بانز تلفظ کنم چون دارم پارسی حرف می زنم عیبی نداره به نظر شما؟
-------

آفلاین the-light

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #8 : 12 مهر 1388، 11:51 ب‌ظ »

چطور عیبی نداره؟ الان اگر مرسدس بنز رو بنده مارسادوس بانز تلفظ کنم چون دارم پارسی حرف می زنم عیبی نداره به نظر شما؟
[/quote]

عیب به اون صورت که بخوایم با کسی جر و بحث کنیم نداره، وگرنه تلفظ صحیحش چیزی هست که واژه اصلیش بوده. در متن هم نوشتم که تعدد زبان ها و لهجه ها باعثش میشه و وقتی چاره راهی نیست میشه از کنارش گذشت. اگر شما با همچین کسی بخورد کنین یقینا منظورش رو می فهمین که کافیه، ولی میشه گفت تلفظش اینه عزیز من. ولی اگر طرف گفت دوست دارم اینطوری بگم یا لهجش اجازه نمی داد بازم باید پافشاری کرد؟

آفلاین Big Bang

• Full Member
  • *
« پاسخ #9 : 12 مهر 1388، 11:54 ب‌ظ »

نه دوست عزيز اصلن منظور من اونچه كه شما برداشت كرديد نبوده، واژه‌هايي كه از زبان ديگري وارد زبان ما مي‌شوند هم داراي تلفظ معيار در زبان ما هستند و نمي‌شه هر طور بخواهيم اون‌ها رو تلفظ كنيم، مثلا شما نمي‌تونيد تلفن(كه يك وامواژه است) رو تيلفن تلفظ كنيد چون تلفن تلفظ معياره ولي آيا ما در زبان پارسي واژه تلفن رو همانند يك انگليسي زبان تلفظ مي‌كنيم؟ خير، چون هر زباني دستگاه آوايي خواست خودش رو داره. حرف من اينه كه ما نمي‌تونيم واژه‌هاي بيگانه رو همونطور كه در زبان خودمون تلفظ مي‌كنيم در همون زبان بيگانه تلفظ كنيم و هنگامي كه قراره به زباني سخن بگيم بايد مطيع قواعد اون زبان باشيم هر چند از تلفظ بعضي از آواها كه در زبان‌مون وجود نداره ناتوان باشيم.

آفلاین Zartosht

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #10 : 13 مهر 1388، 12:14 ق‌ظ »
خوب پس تلفظ اوبونتو به شکل o bon to یک ایراد به حساب میاد چون در زبان ما تلفظ به شکل oo boon too به راحتی امکان پذیر است اصولا زبان پارسی به دلیل قدمت تاریخی قدرت زیادی در تلفظ واژه های دیگر زبان ها دارد و یک پارسی زبان توانایی فراگیری اکثر زبان ها را داراست حتی زبان های آوایی مانند ژاپنی یا کره ای. گاهی بیان یک واژه به اشتباه موجب می شود که آن کلمه تا انتها به شکلی نادرست استفاده شود و تاکید این انجمن به فراگرفتن تلفظ صحیح اوبونتو به همین دلیل است
کلمه لینوکس هم از این دایره مستثنی نیست اما به دلیل نزدیک بودن تلفظ ما به تلفظ اصلی، خیلی تفاوتی وجود ندارد اما میان o bon to و oo boon too تفاوت از زمین تا آسمان است
-------

آفلاین Big Bang

• Full Member
  • *
« پاسخ #11 : 13 مهر 1388، 12:38 ق‌ظ »
خوب پس تلفظ اوبونتو به شکل o bon to یک ایراد به حساب میاد چون در زبان ما تلفظ به شکل oo boon too به راحتی امکان پذیر است اصولا زبان پارسی به دلیل قدمت تاریخی قدرت زیادی در تلفظ واژه های دیگر زبان ها دارد و یک پارسی زبان توانایی فراگیری اکثر زبان ها را داراست حتی زبان های آوایی مانند ژاپنی یا کره ای. گاهی بیان یک واژه به اشتباه موجب می شود که آن کلمه تا انتها به شکلی نادرست استفاده شود و تاکید این انجمن به فراگرفتن تلفظ صحیح اوبونتو به همین دلیل است
کلمه لینوکس هم از این دایره مستثنی نیست اما به دلیل نزدیک بودن تلفظ ما به تلفظ اصلی، خیلی تفاوتی وجود ندارد اما میان o bon to و oo boon too تفاوت از زمین تا آسمان است
حق با شماست ولي اصلن بحث من اين نبوده كه در زبان پارسي اوبونتو رو چگونه تلفظ كنيم، اين فقط يك مثال بود فارغ از اين كه تلفظ درست اوبونتو در زبان پارسي چيست.

آفلاین بهزاد (beh7)

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 274
  • یک نفر با کلی آرزو
« پاسخ #12 : 13 مهر 1388، 11:36 ق‌ظ »
فکر کنم اگر از آفریقایی ها هم بپرسیم هر کدوم با لهجه خودشون اوبونتو رو تلفظ کنند . :D
اوبونتو یعنی زندگی