انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: انتخاب توزیع مناسب  (دفعات بازدید: 929 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین M.Mehdi

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 60
  • Linux is not the only such operating system
انتخاب توزیع مناسب
« : 20 اسفند 1393، 06:12 ب‌ظ »
با سلام و وقت بخیر به دوستان گرامی
بنده حدود ۶−۷ ماهی هست که به اوبونتو مهاجرت کردم
الان چون تصمیم به تغییر هارد دارم میخواستم برای نصب مجدد اوبونتو و یا تغییر توزیع یه مشوردتی داشته باشم
اگر اشتباه نکنم میز کار پیش فرض اوبونتو gnome هست
مهمترین عامل برام سرعت سیستم با توجه به اینکه هارد جدید ssd هست و به همین منظور تهیه شده
از توزیع هایی نظیر فدورا و دبیان تجربه خاصی ندارم و دوست دارم به نوعی تجربه کنم ولی قصد دارم توزیع که نصب میکنم پایدار باشه و ۱-۲ سال باهاش کار کنم
عامل بعدی هم انعطاف و نصب آسان نظیر software center هست
زیبایی هم در همین حد gnome و بلکه فراتر از این
ممنون میشم راهنمایی کنید تا بتونم توزیع دیگری انتخاب کنم و یا روی همین اوبونتو بمونم

آفلاین md2014

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 669
پاسخ : انتخاب توزیع مناسب
« پاسخ #1 : 20 اسفند 1393، 06:21 ب‌ظ »
میزکار اوبونتو یونیتی هست.
البته اوبونتو گنوم و زوبونتو و کوبونتو هم با میزکارهای مختلف هست
پیشنهاد من همین اوبونتوست.نسخه 14.04.2.
اگه زیبایی بیشتر میخای کوبونتو.

آفلاین AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 506
  • :(
« پاسخ #2 : 20 اسفند 1393، 06:24 ب‌ظ »
قبلا از gnome استفاده میشد
اینی که الان استفاده میشه اسمش Unity هست
 پیشنهاد میکنم کوبونتو رو نصب کنید که همون اوبونتو هستش ولی با رابط کاربری KDE که افکت ها و تم هایی داره که میتونه جالب باشه

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #3 : 20 اسفند 1393، 06:41 ب‌ظ »
سلام
یونیتی، یه پوسته واسه گنوم هست. پس الان هم اوبونتو داره از گنوم استفاده می کنه. برنامه های گنوم رو اجرا می کنه.  GTK رو اجرا می کنه و کلی چیزای دیگه که همه و همه مربوط به گنوم میشن.
توزیع های فدورا، اوبونتو و دبیان، هر سه پایدار هستن و 1-2 سال که چه عرض کنم، مثلا اوبونتو 14.04 تا سال 2019 بدون کاهش پایداری یا سرعت میتونه روی سیستمت اجرا بشه و پشتیبانی بشه.
همه ی توزیع ها هم یه مرکز نرم افزاری دارن که کارشون شبیه به هم هست.
به نظر من شما روی همین اوبونتویی که هستی بمون. اگه باهاش مشکلی نداری، دلیلی نداره که مهاجرت کنی. برای SSD هم مشکلی برات پیش نمیاد و فرقی بین توزیع ها از نظر ساپورت هارد SSD وجود نداره.
ولی اگه از یونیتی خسته شدی یا به دنبال تنوعی پس می تونی اوبونتو با میزکار KDE (کوبونتو) و اوبونتو با میزکار گنوم-شل (اوبونتو گنوم) رو تست کنی و هر کدوم که دوست داشتی نصب کنی.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین M.Mehdi

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 20 اسفند 1393، 07:02 ب‌ظ »
ممنون از هر سه عزیز
والا اینطور که من تو اینترنت دیدم از اسکرین شات ها اوبونتو رو به کوبونتو ترجیح میدم
مشکل بنده پشیتبانی نکردن از ssd نیست چون کرنل ها زیاد تفاوتی ندارن عرض کردم دلیل ssd افزایش سرعت بوت و خود سیستم هست پس یه نسخه ای لازم دارم که سرعت بالایی داشته باشه
به همین جهت به فدورا و دبیان اشاره کردم که شاید اینها از اوبونتو پایدارتر و سریعتر باشن (صرفا سوال هست برام)
سوال دیگر اینکه چون یه ۶-۷ ماهی هست که این اوبونتو نصبه و دستخوش تغییراتی بوده که شاید باعث خرابکاری شده باشه بهتر هست دوباره نصب کنم و یا از همین ایمیج بگیرم ؟ (چون برنامه هایی نصب هست و آپدیت ها و ..)
ممنون میشم در این مورد هم راهنمایی بفرمایید

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #5 : 20 اسفند 1393، 07:40 ب‌ظ »
خب منم عرض کردم. از نظر سرعت بین این ها تفاوتی نیست. فقط از نظر میزان سنگینی یا سبکی میزکار میشه بینشون تفاوت سرعت قائل شد که خب یونیتی و گنوم مثل همن. کی دی ای توی کوبونتو مقداری سبک تر از یونیتی هست. سرعت بوت هم اوبونتو بهتره.
به نظر من بهتره از اول نصب کنی. درسته که گنو/لینوکس جوریه که به مرور زمان کند و از کار افتاده نمیشه و همیشه مثل روز اولش کار می کنه ولی حالا که میخوای یه تغییراتی توی سخت افزارت بدی پس بهتره که اوبونتو رو از اول نصب کنی. نخواستی هم مشکلی نیست. با نرم افزار remastersys یه distro از روی اوبونتوت بگیر و بعد همین رو دوباره نصب کن.
برای نصب از اول هم می تونی برنامه های توی پوشه ی
/var/cache/apt/archive رو کپی کنی یه جای دیگه و بعد از نصب دوباره اوبونتو، برشون گردونی سر جاش و با آپدیت کردن مخازن و آپگرید کردنشون سیستمت بشه مثل زمانی که عوضش نکرده بودی  ;)
این پوشه ها هم توی روت هستن و باید با مجوز روت کپیشون کنی.
پارتیشنی که میخوای توش کپی کنی رو اول ماونت می کنی. بعد توی ترمینال میزنی
$ sudo -H nautilusبعد که فایل منیجر باز شد میری توی پوشه ای که گفتم و فایل هات رو کپی می کنی توی اون پارتیشنی که ماونت کردی. بعد از نصب هم دوباره همین مسیر رو برعکس طی می کنی و پکیج ها رو برمیگردونی سرجاشون و بعد توی ترمینال میزنی:
$ sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
 ;)
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین M.Mehdi

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 20 اسفند 1393، 08:09 ب‌ظ »
ممنون از راهنمایی
فقط من تو این مسیر رفتم پوشه archive حجمش زیر ۱ مگابایت هست و فکر نمیکنم اطلاعات خاصی توش باشه
و در کنار این پوشه 2 فایل bin هست که هر کدوم حدود ۴۰ مگابایت حجم دارند که نمیدونم منظورتون این هاست یا نه

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 791
  • حل نشو ؛ حل میشه
« پاسخ #7 : 20 اسفند 1393، 08:40 ب‌ظ »

تشریف ببرید به داخل پوشه که کلی چیزمیز هست
فرانکل در ( انسان در جستجوی معنا ) باید لینوکس رو پیشنهاد بده و معرفی کنه چون همیشه کار برای انجام دادن داره ...

لینوکس‌ ویندوز نیست