انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: داغ شدن و مصرف بالای باتری در لینوکس  (دفعات بازدید: 2013 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین cyclops

• Newbie
  • *
  • ارسال: 4
داغ شدن و مصرف بالای باتری در لینوکس
« : 27 اسفند 1393، 02:29 ق‌ظ »
با سلام خدمت همه دوستان

من به دلیل کارم و علاقه شخصی بسیار به لینوکس علاقه دارم نزدیک به دو سال هست که میخوام کامل به لینوکس مهاجرت کنم ولی هر بار به دلیل مشکلات مختلف بعد از یک مدت (معمولا یک هفته) نمیتونم و به ویندوز برمیگردم در نهایت ناچارا به دلیل نیاز کاری نزدیک به یک سال هست که با VMWare از لینوکس مجازی استفاده میکنم.
امسال مجددا تلاش کردم تا با لپ تاپ تکونی به لینوکس مهاجرت کنم با لینوکس Mint آشنا شدم و گفتم بیام سراغش بلکه مشکلات قدیم رو نداشته باشه.
مشکل اصلی من با اوبونتو های 12 و 13 این بود که فن همیشه به صورت وحشیانه ای کار میکرد و کارت گرافیک به خوبی شناسایی نمیشد این مورد باعث میشد لپ تاپ شدیدا داغ کنه جوری که واقعا دست رو میسوزوند. مدل لپ تاپم HP 4530s هست که دو تا گرافیک داره یه Intel و یه AMD 6490M
من Mint 17 رو نصب کردم و طبق آموزش این لینک سعی کردم کارت گرافیک دوم رو نصب کنم:
http://community.linuxmint.com/tutorial/view/1501

دما و چرخش فن در مجموع از اوبونتوهایی که قبلا نصب کرده بودم بهتر بود (چرخش فن همیشه وجود داره ولی دیگه وحشیانه نیست ولی متاسفانه همیشه میچرخه) ولی باز هم زیاده همین جاها بود و ناامید شده بودم که کلا تصمیم گرفتم کارت گرافیک دوم رو Disable کنم بلکه بالاخره به آرزوی قدیمیم و یه لینوکس خنک و قابل استفاده برسم و Switchable Graphic رو از تنظیمات BIOS کلا خاموش کردم و همه درایوهای fglrx و catalyst که قبلا نصب کرده بودم رو پاک کردم ولی متاسفانه باز هم هیچ تغییری در دماو چرخش فن ایجاد نشد.
فن با یه سرعت کم همیشه در حال چرخش هست حتی وقتی که هیچ برنامه ای در حال اجرا نیست و گرمای دسنگاه واقعا تجربه بدی در کار کردن باهاش ایجاد میکنه.

مشکل دوم و بزرگ دیگه این هست که مصرف باتریم در لینوکس خیلی خیلی خیلی بالاست. تقریبا هر دقیقه یک الی دو درصد از شارژ باتری کم میشه جوری که کلا باتری 100 درصد در کمتر از یک ساعت خالی خالی میشه در حالی که در ویندوز حداقل 2 ساعت الی 2 ساعت و نیم باتری دارم.

از همه دوستان خواهش میکنم کمک کنید تا مشکلات لینوکسیم رو حل کنم و سال 94 رو با لینوکس آغاز کنم و دیگه ریخت ویندوز رو نبینم.

باز هم از توجهتون ممنونم و هر اطلاعات بیشتری برای پاسخگویی لازمه بفرمایید تا سریعا پاسخ بدم.
« آخرین ویرایش: 27 اسفند 1393، 02:34 ق‌ظ توسط cyclops »

آفلاین سروش طیبی

• Newbie
  • *
  • ارسال: 20
    • وبسایت شخصی سروش طیبی
پاسخ : داغ شدن و مصرف بالای باتری در لینوکس
« پاسخ #1 : 27 اسفند 1393، 03:16 ق‌ظ »
سلام
برای باطری tlp رو نصب کن ببین جواب میده بهت :‌

sudo add-apt-repository ppa:linrunner/tlp
sudo apt-get update
sudo apt-get install tlp tlp-rdw
sudo tlp start
برای اینکه مصرف باطری کمتر بشه هم میتونی از پکیج indicator-cpufreq هم استفاده کنی. باهاش میتونی کلاک سی پی یو رو کنترل کنی و اینجوری زمانی که نیاز نداری کم کنی کلاکش و مصرف کمتر کنه لپ تاپ
البته منم رو اوبونتو مشکل گرما و باطری رو داشتم که بعد اینکه کارت‌ گرافیکم رو به بدبختی نصب کردم درست شد .
« آخرین ویرایش: 27 اسفند 1393، 03:19 ق‌ظ توسط سروش طیبی »

آفلاین cyclops

• Newbie
  • *
« پاسخ #2 : 27 اسفند 1393، 06:42 ق‌ظ »

البته منم رو اوبونتو مشکل گرما و باطری رو داشتم که بعد اینکه کارت‌ گرافیکم رو به بدبختی نصب کردم درست شد .

سلام
ممنون از توجهتون
پس میشه لطفا کنید کمک کنید منم کارت گرافیکم رو نصب کنم و مشکلم حل بشه؟

من این کد رو وارد کردم که لیست کارت گرافیک هام رو نشون میده:
inxi -Gو این هم خروجیش:
Graphics:  Card-1: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
           Card-2: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Seymour [Radeon HD 6400M/7400M Series]
           X.Org: 1.15.1 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1366x768@60.0hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Sandybridge Mobile GLX Version: 3.0 Mesa 10.1.3

آفلاین cyclops

• Newbie
  • *
« پاسخ #3 : 27 اسفند 1393، 09:59 ق‌ظ »
سلام به همه دوستان
یه خبر نسبتا خوب
راستش من کلی باهاش کلنجار رفتم تا جایی که کلا دیگه سیستم بالا نیومد. :oops: مجددا همون نسخه 17.1 توزیع Mint رو نصب کردم و تنها کار اضافی که موقع نصب انجام دادم این بود که تنظیمات شبکه رو انجام دادم که به اینترنت وصل باشه و جالب بود بعد از نصب خودش fglrx و fglrx-updates رو نصب کرده البته درایوری که الان انتخاب شده xserver-xorg-video-ati نسخه 1:7.3.0 هست ولی لپ تاپ خنک خنکه و فن اصلا حتی روشن هم نیست (حتی از ویندوزم خنک تر شده) نفهمیدم دلیلش چی هست  :-k
در مورد باتری هم گزارشش رو اگر بخوام خدمتتون بدم نتایج زیر رو در بازه 9 تا 10 صبح داشتم (با Maximum روشنایی صفحه، فقط Firefox در حال اجرا هست و وایرلس هم روشن هست):
ساعت روز | درصد شارژ باتری | تخمینی که خود سیستم از زمان باقیمانده باتری زده
09:00 AM97% (charged)01:25
09:10 AM79%00:54
09:20 AM69%01:02
09:30 AM46%00:36
09:40 AM36%00:40
09:45 AM16% (battery low)00:14
09:50 AM09% (battery low)00:08
09:55 AM03% (battery critically low)00:03
09:56 AM02% (battery critically low)فــاتــحـــــــه (شارژش تموم شد)  :D

به نظرتون وضعیت باتری تا چه حد طبیعیه؟
چی شد که مشکل داغ شدن حل شد؟ من قبلا خودم دستی از Driver Manager درایور کارت گرافیک رو روی xserver-xorg-video-ati گذاشته بودم ولی بازم داغ بود و فن کار میکرد همش.
« آخرین ویرایش: 27 اسفند 1393، 10:02 ق‌ظ توسط cyclops »

آفلاین کیهان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1054
  • Debian User
    • کیهان
« پاسخ #4 : 27 اسفند 1393، 01:59 ب‌ظ »
سلام به همه دوستان
یه خبر نسبتا خوب
راستش من کلی باهاش کلنجار رفتم تا جایی که کلا دیگه سیستم بالا نیومد. :oops: مجددا همون نسخه 17.1 توزیع Mint رو نصب کردم و تنها کار اضافی که موقع نصب انجام دادم این بود که تنظیمات شبکه رو انجام دادم که به اینترنت وصل باشه و جالب بود بعد از نصب خودش fglrx و fglrx-updates رو نصب کرده البته درایوری که الان انتخاب شده xserver-xorg-video-ati نسخه 1:7.3.0 هست ولی لپ تاپ خنک خنکه و فن اصلا حتی روشن هم نیست (حتی از ویندوزم خنک تر شده) نفهمیدم دلیلش چی هست  :-k
به نظرتون وضعیت باتری تا چه حد طبیعیه؟
چی شد که مشکل داغ شدن حل شد؟ من قبلا خودم دستی از Driver Manager درایور کارت گرافیک رو روی xserver-xorg-video-ati گذاشته بودم ولی بازم داغ بود و فن کار میکرد همش.
شاید چون انلاین بود رفته چک کرده و ...
من که کلا رفتم روی اوبونتوگنوم هم مصرف باطری بهتر شده هم ...خنکه خنک... لب تاپم نفس کشید