انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: لینوکس و ویروس  (دفعات بازدید: 5342 بار)

0 کاربر و 7 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین malasfore

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 25
لینوکس و ویروس
« : 08 آبان 1388، 02:41 ق‌ظ »
سلام به همه ابونتویی ها ;)

یه سواله که مدت زیادی ذهن منو مشغول کرده لینوکس واقعا ویروس نمیگیره؟ ??? ???

اخه وی ندوز که سورسشو کاملا محافظت میکنه این همه تروجان و ویروس داره اونوقت لینوکس که سورسش رایگان تو دسترس همه است چه طور ویروس نداره :-X

ببینید این فقط یه سواله که از اساتید دارم وگرنه من از وی ندوز متنفرم و ابونتویی کاملم یه موقع شاکی نشین ها :D

از قدیم گفتن پرسیدن عیب نیست :oops:

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
پاسخ به: لینوکس و ویروس
« پاسخ #1 : 08 آبان 1388، 04:11 ق‌ظ »
سلام دلیل امنیتش به نوع دسترسیها مربوطه ( Premisons ) و اینکه چون سورسش بازه و قابل تغییر ( ازاده ) و توسط هزاران نفر دائما دیده میشه و بمحض دیدن کوچکترین مشگلی بسرعت برطرف میشه البته منظور از مشگل اینجا بیشتر باگ و اشکلات دیگه هست تا امنیتی ولی خب مسائل امنیتی هم بسرعت حل میشن  :) مطمئنن رسیدگی هزارن برنامه نویس و یا علاقه مند غیر برنامه نویس به نرم افزار های ازادی که همه چیشون مشخصه امنیت و ارامش بیشتری رو به ارمغان میاره نسبت به مواردی که سورس بسته و یا بازه بی حق دستکاری و توسط چند نفر کارمند اداره میشه  :)

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 968
« پاسخ #2 : 08 آبان 1388، 07:28 ق‌ظ »
سلام
بعضی‌ها میگن چون کاربران لینوکس کمتره واسه همین کسی نمی‌یاد وقت بزاره واسه هک کردنش! ولی این حرف درست نیست چون اکثرا سرورهای دنیا رو سیستم عامل گنو/لینوکس اجرا می‌شن و این از هر انگیزه‌ای قوی‌تره

آفلاین مصطفی بزاز

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 88
« پاسخ #3 : 08 آبان 1388، 12:09 ب‌ظ »
سلام
بعضی‌ها میگن چون کاربران لینوکس کمتره واسه همین کسی نمی‌یاد وقت بزاره واسه هک کردنش! ولی این حرف درست نیست چون اکثرا سرورهای دنیا رو سیستم عامل گنو/لینوکس اجرا می‌شن و این از هر انگیزه‌ای قوی‌تره
اتفاقا تا حدی درسته! خیلی از تروجان‌ها و کرم‌ها برای حملات DOS  و یا دزدیدن اطلاعات طراحی می‌شن. در این حالت هدف نفوذ به کامپیوترهای شخصی کاربرانه که درصد بسیار بالایی ویندوز دارن! در ضمن اکثر کسایی که لینوکس استفاده می‌کنن کاربران حرفه‌ای هستند در حالیکه بیشتر کاربران ویندوز افرادی هستند که اطلاعات فنی چندانی ندارند و به درستی از سیستمشون محافظت نمی‌کنن. این مساله نفوذ رو خیلی راحتتر می‌کنه.
Mint Gloria x86 ( +Windows XP x86)
Intel E7300 @ 2.66
ATI 3650HD 512MB
2x2GB DDR2 800
ASUS P5QL Pro

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 968
« پاسخ #4 : 08 آبان 1388، 12:58 ب‌ظ »
نقل‌قول
اتفاقا تا حدی درسته! خیلی از تروجان‌ها و کرم‌ها برای حملات DOS  و یا دزدیدن اطلاعات طراحی می‌شن. در این حالت هدف نفوذ به کامپیوترهای شخصی کاربرانه که درصد بسیار بالایی ویندوز دارن! در ضمن اکثر کسایی که لینوکس استفاده می‌کنن کاربران حرفه‌ای هستند در حالیکه بیشتر کاربران ویندوز افرادی هستند که اطلاعات فنی چندانی ندارند و به درستی از سیستمشون محافظت نمی‌کنن. این مساله نفوذ رو خیلی راحتتر می‌کنه.
اینکه درصد زیادی ویندوز دارن که پر واضحه. مسئله اینجاست که نفوذ به کامپیوترهای شخصی که تو هزاران شاید یکیش اطلاعات مهمی داشته باشه انگیزه قوی‌ ایجاد می‌کنه یا نفوذ به کامپیوتر سرور (مثل سرورهایی که اطلاعات سایت‌ها یا شرکت‌ها روشون هست) که هر کدوم اطلاعات با ارزشی دارن که با این کار هکر یه شب راه هزار شب رو می‌ره.
چون اونهایی که این حرف رو میزنن می‌گن انگیزه‌ای نیست، ولی خب هست تازه انگیزه بیشتری هم هست.

آفلاین malasfore

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #5 : 08 آبان 1388، 01:20 ب‌ظ »
نقل‌قول
اینکه درصد زیادی ویندوز دارن که پر واضحه. مسئله اینجاست که نفوذ به کامپیوترهای شخصی که تو هزاران شاید یکیش اطلاعات مهمی داشته باشه انگیزه قوی‌ ایجاد می‌کنه یا نفوذ به کامپیوتر سرور (مثل سرورهایی که اطلاعات سایت‌ها یا شرکت‌ها روشون هست) که هر کدوم اطلاعات با ارزشی دارن که با این کار هکر یه شب راه هزار شب رو می‌ره.
چون اونهایی که این حرف رو میزنن می‌گن انگیزه‌ای نیست، ولی خب هست تازه انگیزه بیشتری هم هست.

TNX
به نظر من هم درسته هم سیستم فایل لینوکس فرق داره و هم کاربراش کم هستند خوب حالا اگه کاربراش زیاد شد (که بالاخره میشه) بازم رشد ویروس توش کمتر از وین دوزه ؟ :-X
ببینید من تازه با دنیای لینوکس اشنا شدم دوست دارم OS همیشگیم باشه  :P
به همین دلیله که اینقدر کنجکاوم
خواهشن اگه کسی میتونه مقاله یا مطلبی تو این زمینه معرفی کنه.
تشکر فراوان \\:D/

آفلاین مصطفی بزاز

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 88
« پاسخ #6 : 08 آبان 1388، 03:40 ب‌ظ »
نقل‌قول
چرا فکر می‌کنی همه‌ی ویروس‌ها با هدف نفوذ به یک سرور و دزدیدن اطلاعات خیلی با ارزش نوشته می‌شن؟ بعضی از کرم‌ها فقط خودشونو تکثیر می‌کنن. حتی به فایل‌های سیستم هم صدمه‌ای نمی‌زنن. بعضی یک پیغام مزخرف رو نمایش می‌دن و یه عده هم فقط فایل‌ها رو خراب می‌کنن.
تا اونجایی که من می‌دونم امنیت یک سیستم بیشتر از اونکه به سیستم عاملش بستگی داشته باشه به مدیر سیستم و درست استفاده کردن از ابزارهای امنیتی بستگی داره.
Mint Gloria x86 ( +Windows XP x86)
Intel E7300 @ 2.66
ATI 3650HD 512MB
2x2GB DDR2 800
ASUS P5QL Pro

آفلاین sudotux

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2269
« پاسخ #7 : 08 آبان 1388، 04:23 ب‌ظ »
تا اونجایی که من می‌دونم امنیت یک سیستم بیشتر از اونکه به سیستم عاملش بستگی داشته باشه به مدیر سیستم و درست استفاده کردن از ابزارهای امنیتی بستگی داره.

نمی خوام حرفتون رو رد کنم, من فقط تجربه ی شخصیم رو میگم. مطمئنا نحوه کار با سیستم و ابزارهای امنیتی تاثیر گذار هست ولی من در این چند سالی که با لینوکس کار کردم کوچکترین توجهی به مسائل امنیتی نداشتم , حتی یک بار هم آنتی ویروس و فایروال و ... هم استفاده نکردم و تا حالا کوچکترین مشکل امنیتی از قبیل هک شدن , ویروسی شدن و ... در لینوکس رو تجربه نکردم ! مطمئنا امنیت سیستم عامل در درجه اول اهمیت قرار داره. هیچ کس نمیگه لینوکس کوچکترین مشکل امنیتی نداره ولی به هر حال امنیتش خیلی بیشتر از ویندوز هست و به دلیل متن باز بودنش خیلی زودتر حفره های امنیتیش شناسایی و برطرف میشه.

آفلاین سید وحید رضا برهانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1668
  • یک مخالف نرم افزار اوپن سورس
« پاسخ #8 : 09 آبان 1388، 05:25 ق‌ظ »
سلام
وندوز کنونی هیچ وقت امن نمی شه چون کلا" از پ‍ایه مشکل داره و مشکله اینهخ که تک کاربره هست یعنی فرض می کنه که از کامپیوتر وویندوز فقط یک نفر استفاده می کنه (الن یاد شعار مایکروسافت افتادم:هر خانه یک کامپیوتر)بنابراین هر چه قدر که استفاده کننده امنیت رو رعایت کنه زمانی که یک ویروس(نماینده کرکر(به قول بنیاد نرم افزار آزاد نفوذ گر ها کرکر هستند نه هکر)) تو کامپیوترش اتجرا بشه درست از همون امکانات کاربر بهره می بره
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!
نرم افزار آزاد یک جنبش هست نه یک تیکه کاغذ پاره(GPL)
حق فهمیدن از حق خوندن مهمتره

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1606
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #9 : 09 آبان 1388، 10:25 ق‌ظ »
ویندوز عمیقا با لینوکس فرق داره. ویندوز وقتی نوشته شد که ایده شبکه گسترده نشده بود و نفر اصلی پشت ویندوز اون زمان (بیل گیتس) هم افق شبکه رو کلا نادیده گرفته بود (به کتاب راه پیش روی گیتس مراجعه کنید و ببینید چقدر از شبکه توش حرف زده).
در مقابل لینوکس با ایده پوزیکس و یونیکس نوشته شد که عمیقا به مفاهیم شبکه گره خورده بودن و به شکل کامل با ایده چندکاربره و شبکه بودن طراحی می شدن.
این رو هم اضافه کنم که با رشد کاربران لینوکس، ویروس هاش ترسناک‌تر نخواهد شد چون از نظر منطقی در دنیای گنو/ لینوکس، ویروس قابل تکثیر نیست.
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین malasfore

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #10 : 09 آبان 1388، 10:02 ب‌ظ »
ویندوز عمیقا با لینوکس فرق داره. ویندوز وقتی نوشته شد که ایده شبکه گسترده نشده بود و نفر اصلی پشت ویندوز اون زمان (بیل گیتس) هم افق شبکه رو کلا نادیده گرفته بود (به کتاب راه پیش روی گیتس مراجعه کنید و ببینید چقدر از شبکه توش حرف زده).
در مقابل لینوکس با ایده پوزیکس و یونیکس نوشته شد که عمیقا به مفاهیم شبکه گره خورده بودن و به شکل کامل با ایده چندکاربره و شبکه بودن طراحی می شدن.
این رو هم اضافه کنم که با رشد کاربران لینوکس، ویروس هاش ترسناک‌تر نخواهد شد چون از نظر منطقی در دنیای گنو/ لینوکس، ویروس قابل تکثیر نیست.
tnx

آفلاین Zartosht

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1437
  • جاوید ایران باستان و اندیشه پاک زرتشت
« پاسخ #11 : 15 آبان 1388، 10:18 ق‌ظ »
نقل‌قول

TNX
به نظر من هم درسته هم سیستم فایل لینوکس فرق داره و هم کاربراش کم هستند خوب حالا اگه کاربراش زیاد شد (که بالاخره میشه) بازم رشد ویروس توش کمتر از وین دوزه ؟ :-X
توجه شما رو به این صفحه جلب می کنم:
http://en.wikipedia.org/wiki/Linux_malware
خداحافظی همیشگی من از انجمن اوبونتو ایران با امید پیروزی برای همه دوستان
-------
ما از تبار کوروش و فرزند جمشیدیم / پیروز بی برده ، بت نپرستیدیم

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19716
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #12 : 16 آبان 1388، 07:31 ب‌ظ »
TNX

دوست عزیز علت عدم وجود ویروس برای لینوکس تعداد کاربرانش نیست که بخواد با افزایش کاربر ویروسی بشه، بلکه به این خاطره که هسته‌ی لینوکس به نحوی کار می‌کنه که ویروس نمی‌تونه خودش رو اجرا کنه. یعنی اگه ویروسی هم مخصوص لینوکس نوشته بشه، شما باید برید سورس اون دانلود کنید، اون رو برای سیستمتون کامپایل کنید، اون رو اجرا کنید و بعد به اون مجوز دسترسی بدید تا اون ویروس بتونه کار کنه
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین malasfore

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #13 : 17 آبان 1388، 10:33 ب‌ظ »
TNX

دوست عزیز علت عدم وجود ویروس برای لینوکس تعداد کاربرانش نیست که بخواد با افزایش کاربر ویروسی بشه، بلکه به این خاطره که هسته‌ی لینوکس به نحوی کار می‌کنه که ویروس نمی‌تونه خودش رو اجرا کنه. یعنی اگه ویروسی هم مخصوص لینوکس نوشته بشه، شما باید برید سورس اون دانلود کنید، اون رو برای سیستمتون کامپایل کنید، اون رو اجرا کنید و بعد به اون مجوز دسترسی بدید تا اون ویروس بتونه کار کنه

TNX  a lot

آفلاین the-light

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 71
« پاسخ #14 : 18 آبان 1388، 10:27 ق‌ظ »
سلام

علاوه بر چیزی که دوستان گفتن و کاملا درست هم هست.

یک دلیل دیگش روحیه ای هست که در میان افراد گنو کار وجود داره. مثلا در ویندوز عشق هکراش و کاربراش اینه که یه باگی پیدا کنن و هی بزنن توی سر ویندوز شایدم کسی گزارشش نکنه (اغلبم همینه) :o و عده ی وارد به برنامه نویسی و کامپیوتر هم از این ضعف یه ویروس یا هزارتا چیزدیگه که توی ویندوز هست بنویسه ;)

اما در فرهنگ گنو کارا این بلعکس هست، یعنی هکراش به جای اینکه برن الکی وقتشون رو تلف کنن و سیستم عامل رو دستکاری، میان یک   distroy  قدرتمند میسازن یا هم کرنل رو اصلاح میکنن و سایر پروژه هارو

از طرف دیگه اینقدر اینجا پویا هست که مثلا فلان ویروس رو هم یکی بنویسه مگه چقدر میتونه کار کنه یا کارایی داشته باشه. افرادی که درش هستن واقعا افراد دانشمند و آگاهی به اجزای سیستم هستن و میدونن چی چکار میکنه ( خاصیت متن باز بودنش) و کمتر افرادی میتونن باهاشون درگیر بشن که نتیجه ای نداره. حالا اونطرف ما نه میدونیم هسته چطور کار میکنه نه سایر چیزها ( فقط توی کتابهای دیدیم، شنیدن کی بود ;) ) مثل حرفی که چند وقت پیش زدن که هسته ی جدید برای 7 نوشتن ولی بعد لو رفت که همون هسته ی ویستا هست فقط کمی روش کار کردن
« آخرین ویرایش: 18 آبان 1388، 10:33 ق‌ظ توسط the-light »
داستان نویس مباش، آنچنان باش کز تو داستان‌ها خلق کنند!