انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: لینوکس در حال حاظر حد اکثر از پردازنده های چند هسته ای پشتیبانی میکنه؟  (دفعات بازدید: 4359 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین soooot

• Full Member
  • *
  • ارسال: 176
سلام
لینوکس در حال حاظر حد اکثر از پردازنده های چند هسته ای پشتیبانی میکنه؟
مثلا میتونیم از تمام قابلیت های یه cpu هشت هسته ای بوسیله لینوکس ( در حال حاظر ) بهره مند بشیم؟
آیا در این رابطه محدودیتی در لینوکس وجود داره؟ ( در ویندوز چی؟ )

آفلاین sudotux

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2269
هسته ی لینوکس از یک cpu با بیش از ۴۰۰۰ هسته پشتیبانی می کنه. رقم دقیق فعلی برای کرنل لینوکس ۲.۶.۳۱ رو نمیدونم ولی در کرنل ۲.۶.۲۹ از ۴۰۹۶ هسته پشتیبانی  میشه !! البته کرنل لینوکس باید طوری کامپایل بشه که این قابلیت فعال باشه ...

ویندوز ۷ در حال حاضر از ۲۵۶ هسته پشتیبانی می کنه ...  ;)
« آخرین ویرایش: 20 آبان 1388، 11:05 ب‌ظ توسط Hosein-Mec »

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1614
    • در دفاع از آزادی بیان
فارسی رو هم پاس بداریم و بنویسم «حاضر» مثل «حضور»
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین novid

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 728
  • آزاده بمیرید!
    • پالس آزاد
دوستان این قضیه ۲۵۶ هسته رو  متوجه نشدم اصلا :-X

در خبرها بود اومده بود که  اپل سیستم عامل خودش رو برای تعداد هسته های زیاد، یعنی ۱۲ تا آماده کرده! و البته خروجی کارش رو بر روی یونیکس پورت کرده. و البته اینکارم برای این بوده که قراره سخت افزارای جدیدی رو ارائه کنه که از دو پردازشگر ۶ هسته ای استفاده درونش استفاده کنه. دقیقا مثل الان که سخت افزاری داره که از دو پردازشگر ۴ هسته‌ای استفاده می‌کنه(مک پرو)

و در ثانی این ۲۵۶ هسته، اصلا شما تا حالا جایی دیدید در دنیا ، به صورت عملی ۲۵۶ هسته ساخته شده باشه و بعد مورد استفاده هم قرار بگیره!؟

بعد دو تا بحث هست. یکی اینکه در تئوری می‌تونه سیستم عامل ۲۵۶ هسته ای رو با لینوکس بالا اورد. اما یه بحث خیلی مهم داریم که بتونیم از این ۲۵۶ هسته استفاده کنیم :o

یعنی برنامه‌هایی که کنار لینوکس هستند و موسوم به گنوم هست، طوری آماده شده باشه،‌که بتونن از تعداد هسته بالا استفاده کنن. که به نظرم تا رسیدن به این مرحله کار خیلی زیادی وجود داره

و البته یه جورایی  همین الان هم حس می‌کنم که اوبونتو از ۴ هسته من نمی‌تونه درست و حسابی استفاده کنه :o

آفلاین bahramwhh

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 80
و البته یه جورایی  همین الان هم حس می‌کنم که اوبونتو از ۴ هسته من نمی‌تونه درست و حسابی استفاده کنه :o

مگه به حس شماست ؟!! وقتی چیزی از طریق ریاضی اثبات بشه تا ابد درست خواهد بود اگرچه هرگز پیاده‌سازی نشه !

آفلاین novid

• Hero Member
  • *
  • آزاده بمیرید!
    • پالس آزاد
اعدادی که انگلیسی نوشته شده، اعداد اصلاحی هستن . من اشتباهی نتایج اسنو اورکلاک شده رو گذاشته بودم  ;) اسنو رو پردازشگر من که در فرکانس ۲.۵ گیگاهرتز کار می‌کنه امتیاز ۶۰۸۵ رو کسب می‌کنه نه ۷۲۰۰  و اون امتیاز در سیستم اورکلاک شده من بوده :)

برنامه گیگ بنچ (geekbench) رو شما بگیرین. من روی سون ۶۴ بیتی امتیازم، 5754 بود و روی اسنو هم 6085 . اما روی اوبونتو ۴۸۰۰ بود و الان رو کوبونتو ۳۴۰۰ رسیده :o خوب یعنی یه جای کار داره می‌لنگه :-X

خوب حالا می‌ریم تو ریز کار.

برای اسنو ، نتیجه تست Blur image که معلومه کارش بلور کردن تصویر هست، در صورت استفاده از ۴ هسته (multi-threaded scalar ) امتیازی که من می‌گیرم، 25663 (۲۵ هزار) اما نتیجه‌ای که در کوبونتو برای من ثبت شده یک هشتم این مقدار!!!! (۳۲۹۱) هست.  

اما همین تست Blur image هنگام استفاده از تک هسته نتایج رو مقایسه می‌کنیم.
برای اسنو امتیاز بوده 6549 اما همین مورد در کوبونتو بوده ۲۱۷۴. یعنی در مورد تک هسته تقریبا یک سوم عملکرد اسنو رو داشتم! که وضعیت در مقایسه با ۱/8 خیلی خیلی بهتره!

می ریم تست دیگه‌ای مثل sharpen image رو با هم بررسی می‌کنیم.
تست اسنو برای قسمت مربوط به چند هسته‌ای، امتیاز من 20520 هست، اما همین تست برای کوبونتو به ۷۴۵۴ میرسه (۲.۵ برابر عملکرد کمتر) اما در مورد تک هسته‌ای، امتیاز من در اسنو 5344 هست و برای کوبونتو ۵۹۳۱ هست که می بینیم باز وضعیت در مورد محاسبات مربوط به تک هسته حتی کوبونتو جلوتره اما چند هسته‌ای خیر!

تست Primality Test و مربوط به قسمت چند هسته ای برای اسنو امتیاز من 14818 هست، برای کوبونتو ۵۶۶۷ هست (سه برابر ضعیف تر) اما همین تست در مورد وضعیت تک هسته برای اسنو 4908 و برای کوبی ۳۸۹۶ هست که باز نشون می‌ده وضعیت زیاد اسفناک نیست.

در مورد دو تست آشنای فشرده کردن عکس و عمل عکسش هم این قضیه صادق هست. در تست Image Decompress و قسمت چند هسته‌ای اسنو 8266 رو می‌یاره اما کوبی ۲۴۰۴ رو می‌ياره :( اما در مورد استفاده از تک هسته وضعیت برای اسنو 2234 و برای کوبی ۲۳۴۴ هست که باز در قسمت تک‌ هسته‌ای کوبی جلوتره، اما استفاده از چند هسته عقب تره.

و آخرین تست مورد بحث Image Compress و چند هسته‌ای، اسنو امتیاز 8407 و کوبونتو امتیاز  ۳۲۰۸ (۱/۳ قدرت اسنو) اما در مورد تک هسته‌ وضعیت اسنو 2161 و کوبی ۱۹۷۶ هست که باز اختلاف خوبیه.

از زاویه دیگه هم اگه به نتایج نگاه کنیم شاید برداشت خوبی در این مورد پیدا کنیم، که فعلا کوبونتو در مورد استفاده از ۴ هسته عملکرد خوبی رو کسب نمی‌کنه.
از آخر به اول اگه شروع کنیم( Image Compress) امتیاز کوبونتو در مورد تک هسته ۱۹۷۶ و چند هسته ۳۲۰۸ هست و در تست Image Decompress و تک هسته ای امتیاز کوبی ۲۳۴۴ و چند هسته ۲۴۰۴  رو کسب می‌کنه!

دقت کنید یعنی کوبی اصلا حرفی برای گفتن نداره :( یعنی معلومه حتی کوبی از دو هسته هم نمی‌تونه استفاده کنه! و اگه ۲۵۶ هسته هم بهش می‌دادیم امتیاز همین ۲۴۰۴ می‌موند:(

پس همی‌بینیم که زیاد این قضیه حسی نیست! به خصوص که می‌دونم اختلاف اوبونتو ۶۴ بیتی وسون ۶۴ بیتی در سخت افزار دو هسته‌ای اینتل خیلی کمتره! و ما به جای دیدن اختلافی در حدود، سه هزار، فقط شاهد اختلاف هزارتایی هستیم که مشخصه علت در همون تعداد هسته‌های کمتره!

و البته امتیاز اوبونتو برای من نسبت به کوبونتو ۱۵۰۰ تایی بیشتره! و البته همین اوبونتو کارمیک آلفا ۶ رو یادمه که امتیاز ۳۸۰۰ بود که بعد یک سری آپدیت به ۴۸۰۰ رسید! و من هنوز نسخه نهایی رو نصب نکردم تا نتیجه رو به شما دوستان بگم .  اما چیزی که مشخصه کوبونتو علارغم پایدار شدن دسکتاب هنوز خیلی مونده تا حتی گنوم برسه(استفاده از هسته‌های بیشتر)

و دیگه تست مربوط به اسنو رو می‌تونید از ادرس زیر به صورت دقیق ببینید.
http://browse.geekbench.ca/geekbench2/view/183536

تست کوبونتو هم به دلیل کم بودنش، ثبت نکردم و نتایج ترمینال رو فقط برای شما دوستان می‌گذارم ::)

Geekbench 2.1.4 : http://www.primatelabs.ca/geekbench/                              

System Information
  Platform:                  Linux x86 (64-bit)
  Compiler:                  GCC 4.1.2 20070925 (Red Hat 4.1.2-33)
  Operating System:          Linux 2.6.31-14-generic x86_64      
  Model:                     Linux PC (Intel Core 2 Quad Q9300)  
  Motherboard:               Unknown Motherboard                  
  Processor:                 Intel Core 2 Quad Q9300              
  Processor ID:              GenuineIntel Family 6 Model 23 Stepping 7
  Logical Processors:        4                                        
  Physical Processors:       1                                        
  Processor Frequency:       2.00 GHz                                
  L1 Instruction Cache:      0.00 B                                  
  L1 Data Cache:             0.00 B                                  
  L2 Cache:                  3.00 MB                                  
  L3 Cache:                  0.00 B                                  
  Bus Frequency:             0.00 Hz                                  
  Memory:                    3.87 GB                                  
  Memory Type:               N/A                                      
  SIMD:                      1                                        
  BIOS:                      N/A                                      
  Processor Model:           Intel Core 2 Quad Q9300                  
  Processor Cores:           4                                        

Integer
  Blowfish
    single-threaded scalar    1743 ||||||
    multi-threaded scalar     3638 ||||||||||||||
  Text Compress                                  
    single-threaded scalar    2168 ||||||||      
    multi-threaded scalar     4138 ||||||||||||||||
  Text Decompress                                  
    single-threaded scalar    2043 ||||||||        
    multi-threaded scalar     3679 ||||||||||||||  
  Image Compress                                  
    single-threaded scalar    1976 |||||||        
    multi-threaded scalar     3208 ||||||||||||                                                                      
  Image Decompress                                                                                                  
    single-threaded scalar    2344 |||||||||                                                                        
    multi-threaded scalar     2404 |||||||||                                                                        
  Lua                                                                                                                
    single-threaded scalar    4912 |||||||||||||||||||                                                              
    multi-threaded scalar     6389 |||||||||||||||||||||||||                                                        

Floating Point
  Mandelbrot  
    single-threaded scalar    1867 |||||||
    multi-threaded scalar     2945 |||||||||||
  Dot Product                                
    single-threaded scalar    3084 ||||||||||||
    multi-threaded scalar     5906 |||||||||||||||||||||||
    single-threaded vector    2605 ||||||||||            
    multi-threaded vector     3741 ||||||||||||||        
  LU Decomposition                                        
    single-threaded scalar    2279 |||||||||              
    multi-threaded scalar     2318 |||||||||              
  Primality Test                                          
    single-threaded scalar    3896 |||||||||||||||        
    multi-threaded scalar     5667 ||||||||||||||||||||||
  Sharpen Image
    single-threaded scalar    5931 |||||||||||||||||||||||
    multi-threaded scalar     7354 |||||||||||||||||||||||||||||
  Blur Image
    single-threaded scalar    2174 ||||||||
    multi-threaded scalar     3291 |||||||||||||

Memory
  Read Sequential
    single-threaded scalar    3800 |||||||||||||||
  Write Sequential
    single-threaded scalar    3617 ||||||||||||||
  Stdlib Allocate
    single-threaded scalar    2763 |||||||||||
  Stdlib Write
    single-threaded scalar    3118 ||||||||||||
  Stdlib Copy
    single-threaded scalar    3018 ||||||||||||

Stream
  Stream Copy
    single-threaded scalar    2371 |||||||||
    single-threaded vector    2473 |||||||||
  Stream Scale
    single-threaded scalar    2535 ||||||||||
    single-threaded vector    2625 ||||||||||
  Stream Add
    single-threaded scalar    2521 ||||||||||
    single-threaded vector    2673 ||||||||||
  Stream Triad
    single-threaded scalar    2963 |||||||||||
    single-threaded vector    2192 ||||||||

Integer Score:                3220 ||||||||||||
Floating Point Score:         3789 |||||||||||||||
Memory Score:                 3263 |||||||||||||
Stream Score:                 2544 ||||||||||

Overall Geekbench Score:      3360 |||||||||||||

خلاصه فک می‌کنم یه تیم باید بیاد فقط بشینه، از کرنل بگیرین تا تک تک برنامه‌های مشهور و معروف رو ، با پردازشگرای ۲ و ۴ هسته‌ای بهینه کنن. من تا جایی که می‌دونم برنامه نویسی برای استفاده از ۴ هسته، کار رو پیچیده تر می‌کنه و اینطوری نیست، که بهمون شیوه و روال عادی باشه و خودش یک مهارتی رو می‌طلبه!
« آخرین ویرایش: 22 آبان 1388، 12:57 ب‌ظ توسط erghezi »

آفلاین Freeman

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2310
    • KDE Software Compilation
1+ تشکر نوید جان تستها خیلی جالب بود  :) کاش یکم منظم ترش کنی نه حالا جدول کشی یه جوری منظم تر باز هم از این تستها بگیری اینجا یا توی بلاگ بزاری
بین توزیعها یا سیستم عاملها !!!

سیستم عامل مک هم مشخه خیلی عالی از توان چند هسته استفاده میکنه که این باید الهام بخش برنامه نویسهای نرم افزارهای ازاد باشه

موفق باشی

آفلاین novid

• Hero Member
  • *
  • آزاده بمیرید!
    • پالس آزاد
بسیار جالبه. آدم از این دنیای به این بزرگی لذت می بره :D

نتایج تست در سیستم عامل اپن سوزه با دسکتاب کی‌دی‌ای:

http://browse.geekbench.ca/geekbench2/view/188574

همونطور که مي‌بینید به امتیاز ۵ هزار خیلی خیلی نزدیک شدم :o

و این نشون می‌ده که حداقل اپن سوزه در دسکتاب کی‌دی‌ای خیلی خیلی سره ;)

با یه نگاه خیلی راحت می‌شه متوجه شد، که اپن سوزه وضعیت به مراتب بهتری در استفاده بهتر از هسته‌های پردازشگر من داره:)

به عنوان مثال در کوبی تست مربوط به blowfish ، بوده ۳۶۳۸ که در اپن سوزه این امتیاز به ۵۸۷۴ رسیده

و یا در فشرده کردن عکس از امتیاز ۳۲۰۸ در اپن سوزه به امتیاز ۵۶۳۳ رسیدم

دنیای لینوکس فوق العادست!

از حسن حبیبی هم به خاطر معرفی اپن سوزه خیلی ممنون ;) :)