انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: (سوال) نرم افزار خطاطی و خوش نویسی در گنو/لینوکس  (دفعات بازدید: 10362 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Mr.Lover

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 37
سلام
مدتی هست که دنبال نرم افزاری برای خوش نویسی در محیط لینوکس هستم و تا حالا چیزی پیدا نکردم!
البته به غیر از فونت نستعلیق، ولی من دنبال نرم افزاری هستم که با انواع خط بتونه خوش نویسی کنه، مثل نرم افزار میرعماد. ایمیلی هم به سازندگان این نرم افزار فرستادم ولی از این که امکان استفاده از این نرم افزار در محیط لینوکس نیست، اظهار تاسف کردند!
آیا از دوستان کسی هست که بطریقی تونسته باشه از این نرم افزار یا حتی مشابه اون استفاده کرده باشه؟
آیا با Wine می شه کاری کرد که این نرم افزار قابل اجرا بشه؟

ممنون

آفلاین یه انقلابی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 951
    • یه‌انقلابی
با سلام
دوست عزیز شما خیلی کارت درسته . اگر پیدا کردی حتما اینجا معرفی کن که خیلی واجبه .
راستی همون نستعلیق رو چجوری می‌نویسی؟
یا علی
فعلا قصد ندارم اینجا بیام، شاید اصلا نیام.
انجمن‌های آزادتری هم خواهند بود برای آزاد بودن.
یا علی

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1543
سلام
خب این فرهنگ‌دوستان هم‌وطن که حاضر نیستن نرم‌افزارشون رو بصورت آزاد منتشر کنن! ](*,)
وگرنه مشکل خودبه‌خود حل میشد.
حتی همین فونت IranNastaliq هم آزاد نیست.
من خودم نزدیک سه سال پیش(که نمی‌دونستم لینوکس چیه)، کل مجموعهٔ پنج گنج مهر رو بصورت قانونی خریداری کردم(با قیمت ۲۰ هزار تومن). که نرم‌افزار نامه‌نگار هم جزء این مجموعه بود. که این نامه‌نگار انواع خط نستعلیق (گلستان و مهستان. اگه اشتباه نکنم) با انواع حالتهای حروف و اتصال و... با کلی خط دیگه. در یه کلام:  نرم‌افزار نامه‌نگار از لحاظ فنی واقعاً معجزه بود!!!  :o
ولی حتی توی خود ویندوز هم فقط دو بار میشد نامه‌نگار رو نصب کرد که اونم باید زنگ می‌زدیم به خودشون تا شماره سریال داینامیک رو برامون بخونن(یعنی یه کد اول داشت که خودش نشون میداد و هر باز عوض میشد و بر حسب اون باید یه کد دیگه رو ما وارد می‌کردیم!!!)
من اگه می‌دونستم اینجوریه اصلاً این همه پول نمی‌دادم که بخرمش!!
اَی تف به انحصارطلبی! ](*,)
« آخرین ویرایش: 02 آذر 1388، 04:28 ق‌ظ توسط ilius »

آفلاین علی قنواتیان

• Full Member
  • *
  • ارسال: 100
    • کاربران ایرانی اینک اسکیپ
دوست من آب در کوزه inkscape هستش.
ابزار calligraphy  یک قلم نی خوش تراشه که با اراده‌ی شما زاویه‌ی برشش تغییر می‌کنه و فقط با کمی تمرین (و با داشتن یک تاچ پد درست و حسابی) به شما خروجی قلم‌نی تمام عیار می‌ده.

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • *
واقعاً این حرف از شما بعید بود!!!  :o
حتی یه خطاط باتجربه هم نمی‌تونه با اون ابزار، خطاطی کنه!! چون زاویه قلم رو نمیشه در حین حرکت تغییر داد!! تازه دست آدم در حین حرکت موس لرزش داره و اون تسلطی که با قلم روی کاغذ داریم رو با موس نداریم!
اون وقت چه برسه به من و شما که خطاط حرفه‌ای هم نیستیم! چطور می‌تونیم با اون ابزار خوشنویسی کنیم؟!!
اما توی همون Inkscape به کمک فونت IranNastaliq میشه یه کارهایی انجام داد. یعنی متن رو بنویسیم با این فونت. بعد به path تبدیلش کنیم و قسمتهای مختلفش رو جابجا و اسمبل کنی(که اینم باز خودش نیاز به کمی سلیقه و تجربه در خوشنویسی داره) وگرنه همیطوری، حتی خیلی جاها نقاط با حروف تصادم(برخورد) می‌کنه!!  :o

آفلاین sasan67

• Full Member
  • *
  • ارسال: 165
من 4 سال کلاس خوش نویسی رفتم.و میدونم ساخت چنین نرم افزاری غیر ممکنه.اگر هم یک روز ممکن بشه کسی که با اون کار میکنه باید خطاط حرفه ای باشه.و یک خطاط حرفه ای نیازی به چنین نرم افزاری نداره.
لینک هایی که گفتید در حد یک مبتدی خطوط رو تحریر میکنه بدون در نظر گرفتن قواعد و چهار چوبها.حروف حتی بشکل منفرد شکل زیبایی ندارند و هنگامی که به هم متصل میشند آش و لاش به نظر میاند.البته این نظریک فرد تجربه داره. و یک ادم بی تجربه ممکنه نظر دیگه داشته باشه.

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • *
همین الان نشستم بر اساس دو تا مثال (که از نرم‌افزار نامه‌نگار توی ویندوز اسکرین‌شات داشتم)، با Inkscape و فونت IranNastaliq نوشتم(البته با کلی دردسر). این‌ها رو ببینید:

kavir__nagenegar_win.png
kavir__inkscape.png
kavir__inkscape.svg

ali__namenegar_win.png
ali__inkscape.png
ali__inkscape.svg

آفلاین eju

• Newbie
  • *
  • ارسال: 8
من قبل از استفاده از Inkscape بسته فونت های ویندوز را در اوبونتو نصب کرده بودم
برای یه طراحی احتیاج به فونت فارسی در نرم افزار Inkscape دارم اما تنها فونت های فارسی که در این نرم افزار گرافیکی میشه استفاده کرد Tahoma, Times new roman , Courier هستند که خیلی زیبا و متنوع نیستند و در عمل بقیه فونتهای فارسی ویندوزی به اینها تبدیل می‌شوند.
تا جایی که قبلا با نرم افزارهای گرافیکی در ویندوز کار کردم می دونم که فونتهای فارسی مورد استفاده در محیط های گرافیکی با محیط های متنی مثل MSWord فرق میکنه دقیقا نمی‌دونم در لینوکس هم به همین شکل هست یا نه.
ممنون میشم راهنمایی کنید چطور می تونم فونت های مختلف فارسی در نرم افزار Inkscape استفاده کنم.
در غیر اینصورت مجبور میشم برم سراغ برنامه های ویندوزی
قبل از اینکه این پست خیلی به موضوع خطاطی و خوشنویسی ربط نداره عذرخواهی میکنم

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • *
من قبل از استفاده از Inkscape بسته فونت های ویندوز را در اوبونتو نصب کرده بودم
برای یه طراحی احتیاج به فونت فارسی در نرم افزار Inkscape دارم اما تنها فونت های فارسی که در این نرم افزار گرافیکی میشه استفاده کرد Tahoma, Times new roman , Courier هستند که خیلی زیبا و متنوع نیستند و در عمل بقیه فونتهای فارسی ویندوزی به اینها تبدیل می‌شوند.
تا جایی که قبلا با نرم افزارهای گرافیکی در ویندوز کار کردم می دونم که فونتهای فارسی مورد استفاده در محیط های گرافیکی با محیط های متنی مثل MSWord فرق میکنه دقیقا نمی‌دونم در لینوکس هم به همین شکل هست یا نه.
ممنون میشم راهنمایی کنید چطور می تونم فونت های مختلف فارسی در نرم افزار Inkscape استفاده کنم.
در غیر اینصورت مجبور میشم برم سراغ برنامه های ویندوزی
قبل از اینکه این پست خیلی به موضوع خطاطی و خوشنویسی ربط نداره عذرخواهی میکنم
توی لینوکس،وقتی شما یه فونتی رو نصب کنی همه جا اضافه میشه (گیمپ و Inkscape و واژه‌پردازها و مرورگرها و ویرایشگرهای متنی و...)
برای طریقه نصب فونت هم توی انجمن سرچ کنید. خلاصه‌ش اینکه توی پوشهٔ
~/.fontsکپی کنید.

آفلاین ellvllan

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 425
همین الان نشستم بر اساس دو تا مثال (که از نرم‌افزار نامه‌نگار توی ویندوز اسکرین‌شات داشتم)، با Inkscape و فونت IranNastaliq نوشتم(البته با کلی دردسر). این‌ها رو ببینید:

kavir__nagenegar_win.png
kavir__inkscape.png
kavir__inkscape.svg

ali__namenegar_win.png
ali__inkscape.png
ali__inkscape.svg

زیبا بودند  \\:D/

آفلاین رضا مظاهری

• Full Member
  • *
  • ارسال: 120
  • من چون تو بُدم * تونیزچون من باشی
سلام
خب این فرهنگ‌دوستان هم‌وطن که حاضر نیستن نرم‌افزارشون رو بصورت آزاد منتشر کنن! ](*,)
وگرنه مشکل خودبه‌خود حل میشد.
حتی همین فونت IranNastaliq هم آزاد نیست.
من خودم نزدیک سه سال پیش(که نمی‌دونستم لینوکس چیه)، کل مجموعهٔ پنج گنج مهر رو بصورت قانونی خریداری کردم(با قیمت ۲۰ هزار تومن). که نرم‌افزار نامه‌نگار هم جزء این مجموعه بود. که این نامه‌نگار انواع خط نستعلیق (گلستان و مهستان. اگه اشتباه نکنم) با انواع حالتهای حروف و اتصال و... با کلی خط دیگه. در یه کلام:  نرم‌افزار نامه‌نگار از لحاظ فنی واقعاً معجزه بود!!!  :o
ولی حتی توی خود ویندوز هم فقط دو بار میشد نامه‌نگار رو نصب کرد که اونم باید زنگ می‌زدیم به خودشون تا شماره سریال داینامیک رو برامون بخونن(یعنی یه کد اول داشت که خودش نشون میداد و هر باز عوض میشد و بر حسب اون باید یه کد دیگه رو ما وارد می‌کردیم!!!)
من اگه می‌دونستم اینجوریه اصلاً این همه پول نمی‌دادم که بخرمش!!
اَی تف به انحصارطلبی! ](*,)
این که هم‌وطنان فرهنگ‌دوست حاضر نیستن نرم‌افزارهاشون رو بصورت آزاد منتشر کنن زیاد سزاوار تف و لعنت نیست
ولی وقتی که یه نرم افزار جامع آموزش لینوکس رو از فروشگاه سیتو میخری و میبینی که این محصول شرکت نرم افزارهای طلایی فقط و فقط تحت ویندوز اجرا میشه اونم با بدبختی و فلاکت و تلفن و التماس بقدری ناراحت میشی که دیگه قید تف و لعنت رو میزنی و میری سراغ دعای ندبه.  ](*,)
ببخشید که این مطلب رو اینجا نوشتم ولی از شدت ناراحتی نتونستم جلوی خودم رو بگیرم
من چون تو  بُدم * تونیزچون من باشی