انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: محیط برنامه‌نویسی برای سی++ و فرترن  (دفعات بازدید: 5960 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین کیهان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1054
  • Debian User
    • کیهان
محیط برنامه‌نویسی برای سی++ و فرترن
« : 24 خرداد 1394، 03:42 ب‌ظ »
همونطور که توی سوال گفتم می‌خوام توی لینوکس ازاینا استفاده کنم.

می‌خوام یه اطلاعات جامع درباره اینا بهم بدین.فرض کنین اطلاعات من توش صفر هست(ارشد فیزیکم)،گرچه زیاد صفر هم نیستم میتونم برنامه رو توی تکست ادیتور مثل gedit  بنویسم و با دستوری اونو کامپایل و لینک کنم.
اما میخواستم بدونم محیطی هست هردوزبان رو شامل بشه بعد نوشتن کدها اونا غلط یابی کنه حتی اشکال زدایی...ودر نهایت کامپایل و اجرا؟
روش کارشو رو برام شرح میدین؟
این کارها رو میشه توی ادیتور انجام داد با نصب اضافات؟

کامپایلرهای اینتل غیرتجاری با این ازادش چه فرقی داره؟

آفلاین alend

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1319
پاسخ : محیط برنامه‌نویسی برای سی++ و فرترن
« پاسخ #1 : 24 خرداد 1394، 04:02 ب‌ظ »

می‌خوام یه اطلاعات جامع درباره اینا بهم بدین.فرض کنین اطلاعات من توش صفر هست(ارشد فیزیکم)،گرچه زیاد صفر هم نیستم میتونم برنامه رو توی تکست ادیتور مثل gedit  بنویسم و با دستوری اونو کامپایل و لینک کنم.
اما میخواستم بدونم محیطی هست هردوزبان رو شامل بشه بعد نوشتن کدها اونا غلط یابی کنه حتی اشکال زدایی...ودر نهایت کامپایل و اجرا؟

این بیشتر بستگی به خودت داره و لی من از اکلیپس استفاده می کنم. اینتل دیگر کامپایلر غیر تجاری ارایه نمی کند.

با gedit می شود ولی امکانات یک محیط برنامه نویسی مدرن را ندارد.

آفلاین کیهان

• High Hero Member
  • *
  • Debian User
    • کیهان
« پاسخ #2 : 24 خرداد 1394، 04:15 ب‌ظ »

این بیشتر بستگی به خودت داره و لی من از اکلیپس استفاده می کنم. اینتل دیگر کامپایلر غیر تجاری ارایه نمی کند.

یعنی با اکلیپس میشه هم سی++ نوشت اجرا کرد و ... و هم فرترن؟ من بااین برنامه‌ها کار نکردم نمیدونم
می‌خوام توضیح بدین اینا رو

آفلاین کیهان

• High Hero Member
  • *
  • Debian User
    • کیهان
« پاسخ #3 : 24 خرداد 1394، 04:18 ب‌ظ »
اینکه گنگ حرف میزنم دلیلش اینه تحصیلی راجب برنامه نویسی نداشتم بیشتر اینا رو هم نمیشناسم...

آفلاین حامد مصافی

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 60
« پاسخ #4 : 24 خرداد 1394، 04:39 ب‌ظ »
کاری با فرترن ندارم و در مورد ++C نظر میدم.

محیط مناسب برای سی‌پلاس‌پلاس به طور قطع بستگی به چهارچوب توسعه شما داره. برای مثال برای برنامه‌نویسان کیوت محیط مناسب Qt Creator برای برنامه‌نویسان gtk محیط anjuta برای kde محیط kdevelop و ...

اما در کل نظر من اینه:
kdevelop معمولا باگ زیاد داره. ایکه یهو بسته بشه اصلا عجیب نیست. اما برای برنامه نویسای kde محیط خوبیه. امکان زیاد جالبی نداره. جز اینکه با cmake رابطه نسبتا خوبی داره.
qt creator خیلی ساده در عین حال کارآمد. برای کیوت عالیه اما میشه برای سی‌پلاس‌پلاس خالص (با cmake) هم ازش استفاده کرد.
netbeans کمی عجیبه اما محیط خوبیه. شناسایی الگو‌ها و کلاس‌هاش خوبه (دقیقا همین حالت رو هم برای php داره) چون اصرار به استفاده از makefile داخلی خودش داشت دیگه ازش استفاده نکردم.
eclipse برای سی‌پلاس‌پلاس تولید نشده بود. اما خب دیگه اینو برای هر زبانی فراهم کردند. اما من برای سی‌پلاس‌پلاس نپسندیدم.

اینها برداشت‌های شخصی من از این نرم‌افزار ها بود و به معنی واقعیت مطلق نیست، حتی ممکنه چرند محض باشند. اما اگه به خاطر علاقه یا کنجکاوی از فیزیک اومدی سمت نرم‌افزار پس همه اینها رو خودت آزمایش خواهی کرد.

ضمناً: دوران «کدها رو از بر بودن» مدت مدیدیه که سپری شده. لذا اصلا نباید ذهن برنامه‌نویس مملو از نام کلاس‌ها و توابع باشه. اگر کسی تو رو تشویق به استفاده از ویرایشگر متنی عادی بدون امکانات یک محیط توسعه مجتمع کرد یقین داشته باش از روی جهل یا سهو یا کبر داره به بیراهه هدایتت میکنه.

آفلاین کیهان

• High Hero Member
  • *
  • Debian User
    • کیهان
« پاسخ #5 : 24 خرداد 1394، 04:52 ب‌ظ »
کاری با فرترن ندارم و در مورد ++C نظر میدم.

محیط مناسب برای سی‌پلاس‌پلاس به طور قطع بستگی به چهارچوب توسعه شما داره. برای مثال برای برنامه‌نویسان کیوت محیط مناسب Qt Creator برای برنامه‌نویسان gtk محیط anjuta برای kde محیط kdevelop و ...

اما در کل نظر من اینه:
kdevelop معمولا باگ زیاد داره. ایکه یهو بسته بشه اصلا عجیب نیست. اما برای برنامه نویسای kde محیط خوبیه. امکان زیاد جالبی نداره. جز اینکه با cmake رابطه نسبتا خوبی داره.
qt creator خیلی ساده در عین حال کارآمد. برای کیوت عالیه اما میشه برای سی‌پلاس‌پلاس خالص (با cmake) هم ازش استفاده کرد.
netbeans کمی عجیبه اما محیط خوبیه. شناسایی الگو‌ها و کلاس‌هاش خوبه (دقیقا همین حالت رو هم برای php داره) چون اصرار به استفاده از makefile داخلی خودش داشت دیگه ازش استفاده نکردم.
eclipse برای سی‌پلاس‌پلاس تولید نشده بود. اما خب دیگه اینو برای هر زبانی فراهم کردند. اما من برای سی‌پلاس‌پلاس نپسندیدم.

اینها برداشت‌های شخصی من از این نرم‌افزار ها بود و به معنی واقعیت مطلق نیست، حتی ممکنه چرند محض باشند. اما اگه به خاطر علاقه یا کنجکاوی از فیزیک اومدی سمت نرم‌افزار پس همه اینها رو خودت آزمایش خواهی کرد.

ضمناً: دوران «کدها رو از بر بودن» مدت مدیدیه که سپری شده. لذا اصلا نباید ذهن برنامه‌نویس مملو از نام کلاس‌ها و توابع باشه. اگر کسی تو رو تشویق به استفاده از ویرایشگر متنی عادی بدون امکانات یک محیط توسعه مجتمع کرد یقین داشته باش از روی جهل یا سهو یا کبر داره به بیراهه هدایتت میکنه.
یعنی چی این پانوشت؟
منظورتون اینه این برنامه‌ها اینا رو هم دارن فقط بایدکنار هم بزاریم؟

آفلاین حامد مصافی

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 60
« پاسخ #6 : 24 خرداد 1394، 04:55 ب‌ظ »
نه عزیزم. شما می‌تونی با یکی از این محیط‌ها کار کنی.

code::blocks رو یادم رفت بگم. اونم محیط خوبیه.

آفلاین 藤沼

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 414
« پاسخ #7 : 24 خرداد 1394، 05:09 ب‌ظ »
گفتاورد پیوست شد. (برای ناسازگاری نقل‌قول با متن انگلیسی)
« آخرین ویرایش: 24 خرداد 1394، 05:52 ب‌ظ توسط نوید راد »

آفلاین کیهان

• High Hero Member
  • *
  • Debian User
    • کیهان
« پاسخ #8 : 24 خرداد 1394، 05:27 ب‌ظ »

An IDE, or “Integrated Development Environment” will turn you stupid. They are the worst tools if you want to be a good programmer because they hide what’s going on from you, and your job is to know what’s going on. They are useful if you’re trying to get something done and the platform is designed around a particular IDE, but for learning to code C (and many other languages) they are pointless. […]
Sure, you can code pretty quickly, but you can only code in that one language on that one platform. This is why companies love selling them to you. They know you’re lazy, and since it only works on their platform they’ve got you locked in because you are lazy. The way you break the cycle is you suck it up and finally learn to code without an IDE. A plain editor, or a programmer’s editor like Vim or Emacs, makes you work with the code. It’s a little harder, but the end result is you can work with any code, on any computer, in any language, and you know what’s going on. (Emphasis mine.)
[/FONT]
مرسی  :)
ولی توجه داشته باشین من برنامه ساز نیستم ولی برام دونستن برنامه کامپیوتری ضروریه...
ولی میشه چیزیکه میگین تقریبا راهنمای کارباهاش بگین
در مورد فرترن چطور؟
این چیزایکه معرفی کردین راهنمای کارباهاش توش هست؟

آفلاین 藤沼

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 24 خرداد 1394، 06:15 ب‌ظ »
اگر قصد دارید برنامه‌نویسی رو حرفه‌ای دنبال کنید، پیشنهاد می‌شه از ویرایشگری مانند «Vim» و یا ابزارهای غنی‌تر مثل پرگیرهای گوالش (محیط‌های توسعه) مانند «Emacs» استفاده کنید. وگرنه می‌تونید از افزارهایی که دوستان پیشتر معرفی کردند بهره بجویید. باری - اگر دوست دارید به مطلب زیر هم یک نگاهی بندازید:
https://michaelochurch.wordpress.com/2013/01/09/ide-culture-vs-unix-philosophy/
« آخرین ویرایش: 24 خرداد 1394، 06:22 ب‌ظ توسط نوید راد »

آفلاین کیهان

• High Hero Member
  • *
  • Debian User
    • کیهان
« پاسخ #10 : 24 خرداد 1394، 10:21 ب‌ظ »
 با این‌های که معرفی کردید می‌شود برای فرترن هم نوشت؟یا به همان ویرایشگر متن و کامپایلر بسنده کنم؟
« آخرین ویرایش: 24 خرداد 1394، 10:29 ب‌ظ توسط Spirits »

آفلاین 藤沼

• Sr. Member
  • *

آفلاین alend

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1319
« پاسخ #12 : 25 خرداد 1394، 03:46 ق‌ظ »

یعنی با اکلیپس میشه هم سی++ نوشت اجرا کرد و ... و هم فرترن؟ من بااین برنامه‌ها کار نکردم نمیدونم
می‌خوام توضیح بدین اینا رو

بلی. vi , emacs خوبند ولی ویراستار متند نه IDE، اکلیپس هم که رایگان است و هیچ واقعیتی را پنهان نمی کند و تمام قابلیت کامپایلر و دیباگر قابل تنظیم است.

آفلاین علیرضاامیرصمیمی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2489
  • Arch Linux + KDE
    • وبسایت شخصی من
« پاسخ #13 : 25 خرداد 1394، 08:46 ق‌ظ »

همون gedit خوبه!اگه میخوای تنبل نشی برای کد نوشتن و البته gedit خیلی امکانات خوبی داره و editor خیلی خوبی هست
این پست رو بخون برای آماده کردن gedit مخصوصا برای C++ توضیحاتی دادم و امیدوارم که کمکت کنه(میتونی برای Fortran گسترشش بدی)
http://amirsamimi.mihanblog.com/post/21
هر چند عادت و سلیقه در این موارد خیلی کارسازه ! :)

آفلاین کیهان

• High Hero Member
  • *
  • Debian User
    • کیهان
« پاسخ #14 : 25 خرداد 1394، 11:26 ق‌ظ »

همون gedit خوبه!اگه میخوای تنبل نشی برای کد نوشتن و البته gedit خیلی امکانات خوبی داره و editor خیلی خوبی هست
این پست رو بخون برای آماده کردن gedit مخصوصا برای C++ توضیحاتی دادم و امیدوارم که کمکت کنه(میتونی برای Fortran گسترشش بدی)
http://amirsamimi.mihanblog.com/post/21
هر چند عادت و سلیقه در این موارد خیلی کارسازه ! :)

عجب پست باحالی بود برای فرترن هم بهم صورته پس.