سلام
من هیچوقت برام هضم نشد که چرا این همه سایت و وبلاگ فارسی راجع به گنو/لینوکس داریم
به خاطر احترام به دوستان اسم نمیبرم از فرومها و سایت/وبلاگها
جدای از علت بودنشون، چقدر تونستن مفید باشن یا چقدر مؤفق بودن یا ...
اصلا خیلی رک بگم
آخرین ارسال انجمن فلان مربوط به چند وقت پیشه؟
آخرین ارسال سایت/وبلاگ فلان مربوط به چند وقت پیشه؟
اگر همه این وقتها و پولها در یک سایت هزینه میشد نتیجه بهتری نداشت؟
اگر ویکی فلان توزیع ترجمه میشد بهتر نبود؟
اگر فلان میزکار به طور کامل ترجمه میشد بهتر نبود؟
توصیه من به شما دوست عزیز اینه که یک کار ماندگار انجام بدید
چند تا مثال بزنم که تقدیر و تشکری هم بشه از زحمات دوستانی که به نظر من کارهای ماندگاری کردن
من نه از تمام زحماتی که کشیده سده اطلاع دارم و نه اون مواردی که اطلاع دارم رو الآن به خاطر دارم که بخوام همه رو لیست کنم
۱. ترجمه میزکارها و برنامهها به زبان فارسی مثلا ترجمه میزکار گنوم، ترجمه فایرفاکس، و ترجمه لیبره آفیس و کلی مصداق دیگه
۲. ترجمه کتاب آرچ، مینت، بش، چند تا کتاب مربوط به پایتون که اسم کتابها یادم نیست و کلی مصداق دیگه
۳. دوره آموزشی دوست خوبمون جادی
۴. چند تا نرمافزار و اسکریپ (یا اسکریپت؟) مفید مثل pdmt, mdic, starcal, xfardic، اصلاح زیر نویس فارسی و کلی مصداق دیگه
۵. عرضه مخازن برخی توزیعها مثل هما برای اوبونتو و دیسک تکمیلی فدورا و ... برخی توزیعهای دوستان مثل آریوس و پارسیدورا و ...
کاملا واضحه که برخی از موارد شماره ۵ الآن ضروذتی به بودنشون نیست مثلا دیسک هما با توجه به بهتر شدن وضع اینترنت نسبت به چند سال قبل فکر نمیکنم ضرورتی به بودنش باشه یا اگر باشه اسقبال چندانی هم ازش بشه
۶. کلی وبلاگ و سایت و فروم مفید که به دلایلی الآن تعطیل یا تعلیق هستند
حرف من راجع به مورد آخره
آیا امکان تلفیق این همه سایت و وبلاگ نبود؟ آیا با تلفیق صرفه جویی در وقت و پول دوستان زحمتکش نمیشد؟ آیا با تلفیق حفظ و نگهداری زحمات دوستان راحتتر نیست؟
به هر حال صلاح مملکت خویش خسروان دانند
و من ترجیح میدم فعالیتم در همین فروم و ویکیش متمرکز باشه و اگر روزی مسئولین اینجا اعلام کردند ubuntu.ir باید تعطیل بشه به هیچ کس هم ربطی نداره (بدترین از این هم میشه برای گنو/لینوکس ایران تصور کرد؟ - نمیدونم شاید روزی هم راجع به تکنوتاکس چنین فکری میشد) فعالیتم در انجمن و ویکی رسمی توزیع مورد استفادهام منتقل بشه یا مثلا ویکیپدیا)
مثلا در سال ۲۰۱۱ فلان صفحه ویکیپدیا رو من ویرایش کردم و محتوای مطلبی منسوخ شده راجع به گنو/لینوکس رو به روز کردم و
اون ویرایش من (اصلاح محتوایی که یک دوست عزیز و زحمت کش تولید کرده بودند) الآن که دارم تایپ میکنم همچنان بدون هیچ تغییری موجوده ولی تولید محتوایی به مراتب از اون ویرایش مهمتر در ... الآن وجود خارجی نداره
چقدر از محتواهای اینچنینی که به نوعی تاریخچه کاربران فارسی زبان گنو/لینوکس بودهاند، در حال حاضر وجود خارجی ندارند؟