انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: اهمیت داشتن سورس کد در عصر آنلاینیتی!  (دفعات بازدید: 4966 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین سید وحید رضا برهانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1668
  • یک مخالف نرم افزار اوپن سورس

داشتم به این فکر می کردم که توی زمان حال که همه چیز ها اینترنتی و آنلاین  و ابری شده دیگه اوپن سورس بودن و حتی نرم افزار آزاد بودن نرم افزار چه اهمیتی داره؟ در ۳۰ سال پیش (حدودا زمانی که ما داشتیم سپاه پاسداران انقلاب و وزارت اطلاعات رو می ساختیم) آزاد بودن نرم افزار خیلی مهم بود چون کامپیوترها عملا توسط نرم افزار ها کنترل می شد ولی الان نرم افزار ها خودشون هم توسط اینترنت کنترل می شوند.  الان همه می دونند که اوپن سورس / آزاد بودن کرومیوم مانع از جاسوس بازی های گوگل نمی شه .
 من مطمئنم که تا چند سال دیگه می یایند در خونتون رو می زنند و می گن این کامپیوتر و اینم نرم افزارهای آزادش فقط شما بیا ازش استفاده کن!
بازم سوال رو می گم که بحث کنیم : آزاد بودن کرومیوم یا IE به لحاظ مسائل اجتماعی واقعا چقدر مهم است؟
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!
نرم افزار آزاد یک جنبش هست نه یک تیکه کاغذ پاره(GPL)
حق فهمیدن از حق خوندن مهمتره

آفلاین محمد فدوی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 485
  • آغاز آزادی از رایانهٔ شخصی
    • آغاز آزادی از رایانهٔ شخصی
پاسخ : اهمیت داشتن سورس کد در عصر آنلاینیتی!
« پاسخ #1 : 26 تیر 1394، 04:52 ب‌ظ »
سلام.
واضحه که تحت هرشرایطی، جاسوسی یا بهره‌کشی‌های مربوط بهش موقعی رخ می‌ده که کد ناخواسته‌ای روی سیستم ما یا برای سیستم ما اجرا بشه!
در مورد اولی ما می‌آیم نرم‌افزار آزاد روی سیستممون نصب می‌کنیم. در اینصورت احتمال این بهره‌کشی‌ها (نوع اول) به حداقل می‌رسه. حتی در مورد کدهای جاوااسکریپت هم ریچارداستالمن بحث LibreJS رو مطرح کرد که جدای اینکه من باش موافق یا مخالفم می‌تونه یه اقدام برای افزایش امنیت باشه.

اما در مورد دومی چی؟ وقتی یه چیزی رو توی گوگل سرچ می‌کنیم و سلایق و علایق ما داده‌کاوی و بررسی می‌شن و هزار اتفاق بد (در ظاهر خوب) دیگه چی؟
من ساده‌ترین راهی که به ذهنم می‌رسه اینه که استفاده از سرویس‌های این چنینی رو به حداقل برسونیم و سعی کنیم از اونایی استفاده کنیم که آزادترن. برای مثال در حال حاضر به نظر می‌رسه داک‌داک‌گو آزادتر از گوگله، پس امن‌تره از نظر من.
حتی تلگرام (با اینکه سروراش متن‌بسته‌ان) به نظر آزادتر از وایبره، پس من امن‌تر می‌دونمش...

ولی در هرحال شاید غلط نباشه که بگیم، هرروز حفظ امنیت سیستممون سخت‌تر از دیروز می‌شه! و باید فکری در موردش بشه.
اگر به بهداشت و فرهنگ رفتار با حیوانات علاقه دارید، از vetMD.ir دیدن کنید.
وبلاگ شخصی من: http://fadavi.net

آفلاین afrod

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1526
« پاسخ #2 : 26 تیر 1394، 05:31 ب‌ظ »
هر روز وابستگیمون به سرویس های ابری ییشتر میشه!

فرض کنید من بخواهم از دراپ باکس استفاده نکنم:
- باید یادبگیرم owncloud رو مدیریت کنم. owncloud ازاده.
- باید هاستینگ اختصاصی بگیرم و نگران امنیتش باشم و برای رسیدن به سرعت سرورهای دراپ باکس پول دو سه برابر به هاستینگ خوب بدم
- چون هاستینگ برای یکی دیگه است پس با دراپ باکس فرقی نمی کنه! پس باید سرور خانگی راه بندازم و یاد بگیرم مدیریتش کنم که مطمئنا با پول من به قدرت سرور دراپ باکس نمیشه
- باید ارتباط رو امن کنم. ssl و چیزهای دیگه رو باید بفهمم و پول بدم و ...

اوه، نه! پس راه حل اینه دراپ باکس داشته باشیم و اون به جای بخشی از پولش، از پرایوسی ما برداشت کنه.

راه حلی وجود نداره. باید تسلیم شد

من الان بدون سرویس X که هنوز ارایه نشده زندگیم در جریانه. اما وقتی X رو ارایه میکنند میبینم که زندگیم رو بهتر میکنه. پس مجبورم برای کیفیت بهتر زندگی، پرایوسی رو فدا کنم.
« آخرین ویرایش: 26 تیر 1394، 05:34 ب‌ظ توسط dorf »

آفلاین سید وحید رضا برهانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1668
  • یک مخالف نرم افزار اوپن سورس
« پاسخ #3 : 26 تیر 1394، 06:04 ب‌ظ »
من می گم نرم افزار آزاد زمانی مهم بود که کامپیوترها مهم بودند (واینترنت به خودی خود هیچ بود) وحالا که کامپیوترها تقریا هیچ شدند (چون اکثر پردازش ها در ابر ها هست!) و اینترنت همه چی شده  ، ازاد بودن نرم افزار دیگه مهم نیست. به نظرم جنبشی که باید الان بهش شکل بدیم باید شعارش اینترنت آزاد باشه نه نرم افزار آزاد.
البته منظورم از اینترنت اطلاعاتش هست.
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!
نرم افزار آزاد یک جنبش هست نه یک تیکه کاغذ پاره(GPL)
حق فهمیدن از حق خوندن مهمتره

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #4 : 26 تیر 1394، 08:39 ب‌ظ »
هر روز وابستگیمون به سرویس های ابری ییشتر میشه!

فرض کنید من بخواهم از دراپ باکس استفاده نکنم:
- باید یادبگیرم owncloud رو مدیریت کنم. owncloud ازاده.
- باید هاستینگ اختصاصی بگیرم و نگران امنیتش باشم و برای رسیدن به سرعت سرورهای دراپ باکس پول دو سه برابر به هاستینگ خوب بدم
- چون هاستینگ برای یکی دیگه است پس با دراپ باکس فرقی نمی کنه! پس باید سرور خانگی راه بندازم و یاد بگیرم مدیریتش کنم که مطمئنا با پول من به قدرت سرور دراپ باکس نمیشه
- باید ارتباط رو امن کنم. ssl و چیزهای دیگه رو باید بفهمم و پول بدم و ...

اوه، نه! پس راه حل اینه دراپ باکس داشته باشیم و اون به جای بخشی از پولش، از پرایوسی ما برداشت کنه.

راه حلی وجود نداره. باید تسلیم شد

من الان بدون سرویس X که هنوز ارایه نشده زندگیم در جریانه. اما وقتی X رو ارایه میکنند میبینم که زندگیم رو بهتر میکنه. پس مجبورم برای کیفیت بهتر زندگی، پرایوسی رو فدا کنم.
می‌تونی owncloud رو روی چیزی مثل openshift نصب کنی و از رمزنگاری e2e استفاده کنی
« آخرین ویرایش: 26 تیر 1394، 08:42 ب‌ظ توسط دانیال بهزادی »
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین vandu

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 741
« پاسخ #5 : 27 تیر 1394، 01:32 ق‌ظ »
من می گم نرم افزار آزاد زمانی مهم بود که کامپیوترها مهم بودند (واینترنت به خودی خود هیچ بود) وحالا که کامپیوترها تقریا هیچ شدند (چون اکثر پردازش ها در ابر ها هست!) و اینترنت همه چی شده  ، ازاد بودن نرم افزار دیگه مهم نیست. به نظرم جنبشی که باید الان بهش شکل بدیم باید شعارش اینترنت آزاد باشه نه نرم افزار آزاد.
اجباری در استفاده از سرویس‌های ابری نیست.
عبارت «کامپیوترها تقریبا هیچ شدند» به نظرم درست نیست. اگر منظورتون اینه که هیچ پردازشی رو انجام ندن که فکر نمی‌کنم چنین اتفاقی بیفته. فناوری ابری منتقدهای زیادی داره و اصولا اطمینان به شرکت ها برای پردازش یا ذخیره همه اطلاعات معقول نیست. بهتره از کدهایی استفاده کنید که پس از تایید (از مخازن)، روی سیستم شما اجرا میشن.
Nothing is particularly hard if you divide it into small jobs

Henry Ford

آفلاین afrod

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1526
« پاسخ #6 : 27 تیر 1394، 01:43 ق‌ظ »
می‌تونی owncloud رو روی چیزی مثل openshift نصب کنی
https://www.openshift.com/products/pricing که پنل رایگانشون رو با نصب اتوماتیک وردپرس امتحان کردم. اما واقعا کند بود که شاید به خاطر idling باشه که نمی دونم چیه! تازه سرویس های خوبشون خیلی خیلی گرونتر از دراپ باکس در میاد، مثلا اونی که 0.05 دلار در ساعته، ماهانه ۳۶ دلار میشه!!!

باید شعارش اینترنت آزاد باشه نه نرم افزار آزاد.
اطلاعات و داده که همین الان هم ازاده. اینترنت یعنی دسترسی ازاد به اطلاعات اشتراک گذاشته شده!

نقل‌قول
من می گم نرم افزار آزاد زمانی مهم بود که کامپیوترها مهم بودند (واینترنت به خودی خود هیچ بود) وحالا که کامپیوترها تقریا هیچ شدند (چون اکثر پردازش ها در ابر ها هست!) و اینترنت همه چی شده، ازاد بودن نرم افزار دیگه مهم نیست.]من می گم نرم افزار آزاد زمانی مهم بود که کامپیوترها مهم بودند (واینترنت به خودی خود هیچ بود) وحالا که کامپیوترها تقریا هیچ شدند (چون اکثر پردازش ها در ابر ها هست!) و اینترنت همه چی شده، ازاد بودن نرم افزار دیگه مهم نیست.
کد که بازم باید ازاد باشه. دلیلی نیست که ازاد نباشه. مثلا گوگل باید کد موتور جستجوش رو در اختیار بذاره  >:(
اما اینجا باید در مورد اطمینان از پرایویسی راهی پیدا شه
« آخرین ویرایش: 11 امرداد 1394، 11:40 ب‌ظ توسط dorf »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #7 : 27 تیر 1394، 05:17 ب‌ظ »
]https://www.openshift.com/products/pricing که پنل رایگانشون رو با نصب اتوماتیک وردپرس امتحان کردم. اما واقعا کند بود که شاید به خاطر idling باشه که نمی دونم چیه! تازه سرویس های خوبشون خیلی خیلی گرونتر از دراپ باکس در میاد، مثلا اونی که 0.05 دلار در ساعته، ماهانه ۳۶ دلار میشه!!!
خب این‌جوری که خیلی زیاده. من خودم یه وی‌پی‌اس با SSD گرفتم یک سال ۹۵ هزار تومن، سرعتش هم عالیه، روش اون‌کلود دارم و خیلی خوب داره کار می‌کنه.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
« پاسخ #8 : 30 تیر 1394، 12:28 ق‌ظ »
]https://www.openshift.com/products/pricing که پنل رایگانشون رو با نصب اتوماتیک وردپرس امتحان کردم. اما واقعا کند بود که شاید به خاطر idling باشه که نمی دونم چیه! تازه سرویس های خوبشون خیلی خیلی گرونتر از دراپ باکس در میاد، مثلا اونی که 0.05 دلار در ساعته، ماهانه ۳۶ دلار میشه!!!
خب این‌جوری که خیلی زیاده. من خودم یه وی‌پی‌اس با SSD گرفتم یک سال ۹۵ هزار تومن، سرعتش هم عالیه، روش اون‌کلود دارم و خیلی خوب داره کار می‌کنه.

از کجا با این قیمت گرفتی؟  :o

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #9 : 30 تیر 1394، 12:54 ق‌ظ »
از کجا با این قیمت گرفتی؟  :o
تو black friday گرفتم :D