انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: توسعه میزکار و کاربرپسند بودن توزیعهای لینوکس چه اهمیتی دارد؟  (دفعات بازدید: 14445 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mahdisama

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 344
از دوستان عزیز تمنا می کنم که بحث رو ادامه بدن.
در این مسئله با دو نوع دید مواجه شدیم:
اول اینکه ایا این توجه تا حدودی افراطی بر ظاهر لینوکس با فلسفه لینوکس مغایرت داره و اگر کاربران حرفه ای نباشند و کمکی به توسعه نکنند ، اینده متن باز به کجا خواهد کشید؟
دوم اینکه پس اگر چنین نکنیم چطور کاربران بیشتری رو به سمت لینوکسی شدن بکشیم و مطمئنا بقای سیستم عامل به کاربرانش وابسته است؟
مسئله قابل تامل اینه که الان سیستم عامل های بسیاری وجود داره ، و هر کدوم برای ارضای یک نیاز خاص و با تفکری جدید خودشون رو معرفی کردن .
ایا برای زنده ماندن باید تفکراتمان را زیر پا بذاریم ؟
پاسخ هم بله و هم خیر...
از تمامی اساتید و دوستداران و دل نگرانان لینوکسی عزیز می خوام که به ادامه بحث بیان تا با همفکری ایده های برتر رو تثبیت کنیم.

آفلاین پیام ابراهیمی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1123
    • پلت ولگ
من نظرم اینه که همه ی کاربران لینوکس نباید برنامه نویس ها و افراد خاص باشن... باید لینوکس به جایی برسه که مردم عادی هم که چیز زیادی از کامپیوتر نمیدونن بتونن از لینوکس استفاده کنن... لینوکس نباید تبدیل به یه فرهنگ قشری بشه که فقط یه قشر خاص رو در بر بگیره... اونوقت عموم مردم از خوبی های این فرهنگ بی بهره می مونن... به نظر من این که توزیع های زیادی تو لینوکس هست که کاربرای ساده رو راضی می کنه و توزیع های دیگه ای که کاربرای پیشرفته تر رو جذب می کنه بهترین اتفاق دنیای لینوکسه و باعث میشه همه ی افراد با هر دیدی به کامپیوتر به لینوکس جذب شن... برای رقابت به هیچ وجه نباید همه ی توزیع های لینوکس از نظر کاربرپسندی و عامه پسندی دربرابر مک یا ویندوز کم بیارن... اینه که پیروزی دنیای متن باز رو تضمین می کنه و هدفش رو گسترش می ده... به نظر من لزومی نداره همه ی افراد از نظر کد نویسی کمکی به لینوکس کنن... میتونن در بخش آموزشی هم باشن... می تونن اصلا کمک هم نکنن... این که تعداد کد نویسان حامی لینوکس به حد معقول باشه کافیه!
http://www.palatvalg.com اینم وبلاگ جدید منه...

آفلاین mahdisama

• Sr. Member
  • *
اخه اینجا یه مسئله پیش میاد و اونم اینه که توزیعی مثل اوبونتو که خیلی هم محبوبه ، این محبوبیتش رو از کجا اورده ؟
ایا غیر اینه که یکی از دلیلاش پیشرفت تو زیباییش ؟
ایا باید واسه یک سری کارهای خاص از بعضی چیزا رد شد ؟
و ایا اگر چند محصولی توی یه شرکتی موجوده ، خوب نیست یه محصول چند کاره هم باشه ؟
اگه اره به چه قیمتی ؟
تو سیستم عامل مبحث کارایی همیشه حرف اول بوده ، ایا غیر اینه کارهای گرافیکی کارایی رو میاره پایین ؟
حالا با این معضل چطور باید مواجه شد ؟
چه ایده هایی میتونه کمک کنه ؟ ایا هر توزیعی واسه یه کار خاص کافیه ؟ این میشه راه اول.
اینجا خیلی سوال داره ، به نظر من اوبونتو نسبت به پیشرفتی که اوایل داشته ، الان اون پیشرفت رو نداره ، شایدم واقعا سیاستی پشت پردست!!

آفلاین سید وحید رضا برهانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1668
  • یک مخالف نرم افزار اوپن سورس
سلام
دوستان یک سوالی برای من پیش اومده :
چرا بعضی از افراد سعی می کنند که همه رو لینوکسی کنند اصلا چه لزومی داره آدم ها رو متقاعد بکنیم که از لینوکس استفاده بکنند تنها وظیفه ای که ما داریم اونم بخاطر اینکه جامعه یه طرف انحصاری شدن پیش نره اینکه فقط معرفی کنیم
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!
نرم افزار آزاد یک جنبش هست نه یک تیکه کاغذ پاره(GPL)
حق فهمیدن از حق خوندن مهمتره

آفلاین mahdisama

• Sr. Member
  • *
مگه تنها با معرفی کردن ، جامعه برای اسفاده از چیزی ، به خصوص یک سیستم عامل ، متقاعد میشه ؟
مخصوصا با سرمایه وحشتناک مایکروسافت و تبلیغات بی حد و اندازش !!!!

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
هوووم.
من توی پروژه ی مهندسی نرم افزار که اخیرا پاس کردم، کاربران نرم افزار آزاد رو به دو دسته ی professional user و end user تقسیم بندی کردم (جدای از developerها). کاربران حرفه ای کسانی هستن که از نسخه های بتا یا آلفا استفاده می کنن، گزارش اشکال می دن، در تصیحیح باگ ها نظردهی می کنن و به توسعه دهنده ها کمک می کنن و... و کابران نهایی کاربران صرفی هستن که فقط آخرین نسخه ی پایدار رو بارگیری و نصب می کنن.
خب من فکر می کنم که این حالت به نفع همه هست. اگه مشکلی هست خوشحال می شم راجع بهش بحث کنیم
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین mahdisama

• Sr. Member
  • *
شاید در یک دید خیلی خیلی سطح بالا چنین دسته بندی تا حدودی درست باشه ،
اما دوست عزیز بحث دسته بندی کاربران لینوکس نیست ، بلکه نگرانی اینده لینوکسه .
لطفا تاپیک هارو مجددا مطالعه کنین.
ممنونم.

آفلاین سید وحید رضا برهانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1668
  • یک مخالف نرم افزار اوپن سورس
مگه تنها با معرفی کردن ، جامعه برای اسفاده از چیزی ، به خصوص یک سیستم عامل ، متقاعد میشه ؟
مخصوصا با سرمایه وحشتناک مایکروسافت و تبلیغات بی حد و اندازش !!!!
سلام
خب قرار نیست که ما همه رو لینوکسی کنیم البه اگه بشن که بهتره ولی نباید به خاطر جذ‌ب یک عده به مطالب حاشیه ای پرداخت من می خوام بگم که  کار اصلی ما توسعه است نه جذب کاربر با این روشی که بعضی از توزیع ها در پیش گرفتند گویی هدف اصلی رو جذب کاربر در نظر گرفتند و اینکه اصلا چرا به وجود امده اصلا  اهمیت نمی دن
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!
نرم افزار آزاد یک جنبش هست نه یک تیکه کاغذ پاره(GPL)
حق فهمیدن از حق خوندن مهمتره

آفلاین mahdisama

• Sr. Member
  • *
کاملا موافقم.
حالا باید چی کار کنیم ؟
راه حل چیه ؟
 ???

آفلاین sirslacker

• Newbie
  • *
  • ارسال: 13
من معمولا تلنگر میزنم دیگه حرف نمیزنم میرم! الان یکی گفت اینجا بحث داره پرت و پلا میشه! من فکر کنم من به یک تاکید نیاز دارم و انهم اینکه من به هیچ وجه نگفتم لینوکس باید زشت باشه و در عین حال هرگز این رو هم متذکر نشدم لینوکس باید غیر یوزر فرندلی باشه!‌
من یک خلاصه چند خطی از تعاریف میگم، امیدوارم مفهوم بحث بنده بر همگان واضح تر باشه در این ذیل.
لینوکس که شما از ان استفاده میفرمایید مجموعه از پکیچ هاست که در کنار هم و به لطف کرنل خودش چیزی به نام لینوکس رو میسازند!
لینوکس بدون وجود gui کار میکنه و نیاز های اصلی کاربرش رو براورده میکنه! این مسئله شامل تمام چیز هایی که شما از فکرتون گذشت هست! تنها مسئله اصلی نیاز به کار گرافیکی!
یک میزکار برنامه ای در جهت پاسخ به مجموعه از نیازهاست، نیاز ها شامل کارهای گرافیکی شما، سورف با کیفیت تر شما و .... میشند که در ذیل برنامه های در دسترس هر میزکار پاسخ گفته میشه!
اما حالا ببینیم میزکار چه نیست!!!
میزکار جایگزین لینوکس نیست، که با روشن کردن سیستم مستقیما وارد ان فضا بشید، میزکار رابطه بین شما و لینوکس نیست تا تنظیمات رو از روی اون تنظیم کنید! و مثلا به مشکل بخورید که پروکسی فلان توزیع فقط برنامه های خود توزیع رو پوشش میده!!! ) ایراد احمقانه ای که ناشی از فرار شما از لینوکس و یونیکس (
یک برنامه نصب پکیج برنامه ای در جهت نصب پکیج! همین! و قطعا تا وقتی که به صورت خودکار هزار چیز رو برای شما نصب میکنه تا فلان پکیچ کار کنه، این شمایید که موقع ایراد نیاز به امثال بنده پیدا میکنید، تا بگند چه چیزی در حال خرابکاری است! و البته قطعا اگر خجالت کشیدید راه معروف ویندوزی و قدیمی فرمت کردن پیش پای شماست!! البته بازهم اگر باسواد باشید یوزر رو کلون میکنید! حیف یادم نبود، واسطه گرافیکی و میزکار شما به شما یاد ندادن چگونه یک یوزر رو کلون کنید!!!

من به اون چیز که اکثر توزیع ها میکنند و در نگین این تاج اوبونتو میکنه، میگم لینوکس زدایی در جهت جذب کاربران مایکروسافت برای مدت زمان کوتاه و بلند کردن کاربران تنبل دیگر توزیع ها!!

فکر کنم با مثال هام و انشای متفاوتم به اندازه کافی مبرهن بوده باشم
روز همه خوش!
زنده باد یونیکس! یا زنده باد مایکروسافت! نه چیزی مثل این که معلوم نیست چی هست!
a slacker guy!

آفلاین mahdisama

• Sr. Member
  • *
sirslacker دوست عزیز
به نظر شما بهترین راه حل چیه ؟
من واقعا میخوام بدونم باید چی کار کرد ؟ ::)

آفلاین sirslacker

• Newbie
  • *
  • ارسال: 13
این فکر کنم مسئله هر فرده که تطابق این نوع لینوکس ها رو با واقعیت عیان لینوکس مقایسه کنه و انتخاب درستی رو برای توزیع مورد استفاده اش انجام بده! عدم توجه به این توزیعها در طول زمان دور اونها رو به پایان میبره، چرا که اصولا عمر های کوتاهی نیز دارند.
a slacker guy!

آفلاین پیام ابراهیمی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1123
    • پلت ولگ
من درک نمی کنم... نمیدونم چرا اصرار داریم همه ی علاقه مندان و کاربران لینوکس از کسایی باشن که از همه چیز کامپیوتر سر در میارن... به عبارتی برنامه نویس ها و حرفه ای ها... چرا نباید بگیم که لینوکس باید طوری باشه که از یه بچه ی ۶ ساله تا یه سالمند ۹۰ ساله بتونن باهاش کار کنن؟ چرا باید یه فرهنگ رو با طبقاتی کردن بهش زنجیر ببندیم و بگیم بده که تنظیمات گرافیکی باشه یا ...! اصلا این رو قبول ندارم و نمیتونم قبولش کنم که کارهای گرافیکی کیفیت رو میاره پایین... شما اگه چشم انداز ۱۰ سال آینده رو در نظر بگیرین... آیا تا ۱۰ سال دیگه بدون گرافیک زیبا و کاربرپسندی و سادگی سیستمی پیشرفت می کنه؟... همه چیز حتی زبان انسانها در طول تاریخ به سمت سادگی و کوتاهی میره... چه برسه به تکنولوژی...
http://www.palatvalg.com اینم وبلاگ جدید منه...

آفلاین mahdisama

• Sr. Member
  • *
پیام جان کی میگه کارهای گرافیکی بده ؟
ما میگیم هر چیزی وجودش معلول یک سری علت هاست.
یعنی مثلا یه مهندس کامپیوتر بره دکتری کنه !
اینکه همه از لینوکس استفاده کنن عالیه اما به چه قیمتی ؟

آفلاین mehdies

• Newbie
  • *
  • ارسال: 4
سلام به دوستان!

برادر sirslacker

منم یه اسلکرم !متاسفانه توایران قدرمارونمی دونن !بایدفرارمغزهاکنیم بریم !بریم پیشه عموپاتریک شایداون تحویلمون گرفت !
الان توزیع های لینوکس دارن میشن توزیع های مشترک لینوکس-ویندوز فقط چندتاازتوزیع هااصالت خودشون روحفظ کردن که ایولا دارن !!یکیش هم slackware !
حالاتاوقتی که بریم بچه هایه سایت راه انداختن که می تونیم نظرات ومقاله های خودمون رواونجا قراربدیم ""سایت دنیای اسلکرهای ایرانی ""

www.slack-world.com
www.slack-world.com/forum

موفق باشید