انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: سوال درباره نرم افزار آزاد  (دفعات بازدید: 4737 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین احسان 2

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 75
سوال درباره نرم افزار آزاد
« : 13 امرداد 1394، 02:24 ب‌ظ »
سلام به همه دوستان.

من چند تا سوال درباره نرم افزار آزاد دارم:

آیا نرم افزار آزاد قابل تحریمه؟؟یعنی کسی میتونه نرم افزارش رو تحت یه مجوز آزاد منتشر کنه(مثل GPL ) ولی بگه فلان کشور یا فلان فرد نمیتونه از این نرم افزار استفاده کنه؟

در واقع سوالم اینه که اگر کسی نرم افزارش رو تحت یه لایسنس free software منتشر کنه معنیش اینه که رضایت داده که همه مردم دنیا بتونن آزادانه از اون استفاده کنن؟

ممنون میشم راهنمایی کنید
« آخرین ویرایش: 13 امرداد 1394، 03:20 ب‌ظ توسط احسان عابدیان »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
پاسخ : سوال درباره نرم افزار آزاد
« پاسخ #1 : 13 امرداد 1394، 03:10 ب‌ظ »
خیر. نرم‌افزار آزاد باید آزادانه در اختیار همه باشه و اصل صفرش می‌گه همه آزادی استفاده از اون رو به هر منظوری دارن
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین احسان 2

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 13 امرداد 1394، 03:26 ب‌ظ »
ممنون که جواب دادید.

ولی اصل صفر میگه که همه کاربران حق استفاده از نرم افزار رو به هر منظوری دارند.و نگفته که همه مردم حق استفاده دارن.مثلا نرم افزار های آزاد امریکایی برای ما ایرانیا که دشمن شون محسوب میشیم آزاده و رضایت دارند که استفاده کنیم؟

یه سوال دیگه.چرا سایت اوراکل ما رو تحریم کرده و jdk که نرم افزار آزاده رو به ما نمیده؟

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #3 : 13 امرداد 1394، 03:39 ب‌ظ »
گفته همهٔ کاربران رایانه حق استفاده از نرم‌افزار رو به هر منظوری دارند.
می‌تونند رضایت نداشته باشند، ولی دیگه اون نرم‌افزار، نرم‌افزار آزاد نیست.
اوراکل یه شرکت تجاریه و هیچ‌وقت ادّعا نکرده که jdk نرم‌افزار آزاده! فقط اون رو به صورت متن‌باز منتشر کرده!
نرم‌افزار آزاد: http://wiki.ubuntu.ir/wiki/Free_Software
متن‌باز: http://wiki.ubuntu.ir/wiki/Open_Source
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین احسان 2

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 13 امرداد 1394، 04:40 ب‌ظ »
خیلی ممنون که راهنمایی کردید.

من برای اطمینان به gnu@gnu.org هم ایمیل زدم که همین امروز جوابم رو داد و میزارمش اینجا(زبان انگلیسیم خوب نیست):

ایمیل من:
Hello

I don't know English well,I'm sorry if I speak badly.

I have a question about free software:

are free softwares free to use for everyone?

And does using a free software license for a software mean that the programmers agree with using software by everyone and everywhere?

for example: Are free softwares (like gcc,g++) free to use by Iran and Iranians?

I'm an Iranian,so I want to know the answer of my question.

Thanks.

جواب از طرف گنو/بنیاد نرم افزار آزاد( Jeanne Rasata via RT‏ <info@fsf.org‏> ):

Hello, abedian2014,

> [abedian2014@gmail.com - Tue Aug 04 06:29:55 2015]:
> I have a question about free software:
>
> are free softwares free to use for everyone?

Yes.  If software is free, everyone has the freedom to run it.  That
is freedom 0 (the first of four freedoms required to make software
free software).  Please see
<http://www.gnu.org/philosophy/free-sw.html> for the full definition
of free software.

> And does using a free software license for a software mean that the
> programmers agree with using software by everyone and everywhere?

Yes.

> for example: Are free softwares (like gcc,g++) free to use by Iran and
> Iranians?

Yes, of course.

Thanks for supporting computer users' rights.
Sincerely,
j.

آفلاین سید وحید رضا برهانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1668
  • یک مخالف نرم افزار اوپن سورس
« پاسخ #5 : 15 امرداد 1394، 10:48 ب‌ظ »
سلام
ببین یک چیزی رو قاطی می کنی. نرم افزار آزاد کسی رو مجبور نمی کنه که تضمین کنه همه ی آدم های دنیا بتونند نرم افزار را دانلود کنند! . آزادی صفر می گه که اگر تو یک نسخه از این نرم افزار را داشتی (یعنی از یک راهی این رو قبلا بدست آوردی) اون وقت کسی مانع تو نمی شه که این نرم افزار رو برای هر منظوری اجرا کنی! . تو توی سوال ات (در ایمیل) مثال بدی زدی (gcc) چون gcc برای همه ی در دسترسه. بهتر بود که حیلی شفاف بحث تحریم ها علیه ایران رو مطرح می کردی. البته سال ها پیش موقع تحریم های sf.net این سوال پرسیده شده بود(دقیق یادم نیست جواب چی بود).

یک موضوع دیگه هم هست اینکه تو می تونی یک نرم افزار بنویسی بعد بگی که من به هرکی که دلم بخواهد می دهم ! (تا اینجاش با نرم افزار انخصاری یکسانه) اما تو نمی تونی برای دیگران تصمیم بگیری که فرقش با نرم افزار انخصاری همنه . در نرم افزار انحصاری شرکت می گه من به تو می دهم ولی تو نباید به دیگری بدهی! اما در نرم افزار آزاد مثلا شرکت من رو تحریم کرده ولی تو رو تحریم نکرده پس شرکت به تو می ده و من می یایم از تو می گیرم و شرکت نمی تونه مانع تو بشه که به من ندی. به همین خاطر هست که خیلی از نرم افزارهایی که سایت اصلی اش ما رو تحریم کرده ما قانونا می تونیم از مخازن  قانونی توزیع دانلود کنیم!

ویرایش:
یک تاکید درباره ی آزادی صفر، دقت کن که همه جا صحبت از اجرا کردن هست (run) نه دریافت کردن (get) .
اساسا نرم افزار آزاد درباره ی دریافت کردن سکوت عامدانه ای داره به نظر بنیاد دریافت نرم افزار اون قدر نباید آزاد باشه (از یک منبع به خصوص) چون اگر دریافت نرم افزار آزاد باشه اونوقت بحث «فروش نرم افزار» منتفی  و بی معنی می شه! و قابلیت فروش نرم افزار چیزیه که بنیاد خیلی رویش پافشاری می کنه. (البته امروزه-نه زمان تاسیس بنیاد- فروش نرم افزار برای کسی اونقدر مهم نیست ). البته این حرف با آرادی در به اشتراک گذاشتن نرم افزار تناقضی نداره.
« آخرین ویرایش: 15 امرداد 1394، 11:11 ب‌ظ توسط سید وحید رضا برهانی »
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!
نرم افزار آزاد یک جنبش هست نه یک تیکه کاغذ پاره(GPL)
حق فهمیدن از حق خوندن مهمتره

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1610
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #6 : 18 امرداد 1394، 03:43 ب‌ظ »
دوستان جواب های کاملی دادن ولی چون خواستی منم نظر بدم، یک مثال اضافه می کنم. من یک وبلاگ دارم به آدرس http://jadi.net که از نظر من آزاده هر کسی اون رو بخونه و خیلی هم خوشحال می شم. اما شما از یک شرکت اینترنت می گیرین که اجازه نمی ده شما این وبلاگ رو بخونین. چرا ؟‌ چون یک دولت اون بالا ایستاده که معتقده باید روی این چیزها کنترل داشته باشه و معتقده شما نباید وبلاگ من رو بخونین (:

نرم افزار آزاد هم همینطوره. نویسنده وقتی می گه طبق یک لایسنس آزاد منتشر می کنه می گه «هر کسی حق داره از این به هر منظوری استفاده کنه و ...» اما ما اون نرم افزار رو از طریق سیستمی به اسم اینترنت می گیریم و گاهی با واسطه یکسری شرکت که دولت اون منطقه مثلا گفته «هیچ چیزی که رمزنگاری پیشرفته داشته باشه رو نباید بشه از فلان جا دانلود کرد».
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین احسان 2

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #7 : 18 امرداد 1394، 03:47 ب‌ظ »
دوستان جواب های کاملی دادن ولی چون خواستی منم نظر بدم، یک مثال اضافه می کنم. من یک وبلاگ دارم به آدرس http://jadi.net که از نظر من آزاده هر کسی اون رو بخونه و خیلی هم خوشحال می شم. اما شما از یک شرکت اینترنت می گیرین که اجازه نمی ده شما این وبلاگ رو بخونین. چرا ؟‌ چون یک دولت اون بالا ایستاده که معتقده باید روی این چیزها کنترل داشته باشه و معتقده شما نباید وبلاگ من رو بخونین (:

نرم افزار آزاد هم همینطوره. نویسنده وقتی می گه طبق یک لایسنس آزاد منتشر می کنه می گه «هر کسی حق داره از این به هر منظوری استفاده کنه و ...» اما ما اون نرم افزار رو از طریق سیستمی به اسم اینترنت می گیریم و گاهی با واسطه یکسری شرکت که دولت اون منطقه مثلا گفته «هیچ چیزی که رمزنگاری پیشرفته داشته باشه رو نباید بشه از فلان جا دانلود کرد».

ممنون جادی.

ولی من بیشتر فکرم اینه که آیا کسی که یک نرم افزار رو تحت مجوز آزاد منتشر میکنه،موافقه که هرکسی توی هرکشوری مثل ایران،سوریه و... ازش استفاده کنه؟؟یا اینکه استفاده از مجوز آزاد به این معنی نیست؟؟

آفلاین samanparsi

• Full Member
  • *
  • ارسال: 122
  • کامپیوتر همان ویندوز نیست !
« پاسخ #8 : 18 امرداد 1394، 07:23 ب‌ظ »
بله دوست عزیز موافقه . وقتی نرم افزار رو آزاد منتشر کنی یعنی همه مردم دنیا حق استفاده دارن حتی فضایی ها هم میتونن ازش استفاده کنن :)
Open source for ever