انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: از کار افتادن صفحه کلید در اوبونتو  (دفعات بازدید: 7978 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Schneider

• Newbie
  • *
  • ارسال: 6
با عرض سلام خدمت همه ی دوستان و عزیزان.
بنده یکی از کاربران تازه ی لینوکس هستم. از دیروز به یکباره  صفحه کلیدم در لینوکس از کار افتاده است. حتی در زمان لوگین نیز کار نمی کند و تنها موس کار می کند. مشکل از سخت افزار نیست  زیرا در ویندوزی که دارم  صفحه کلید سالم است و کار می کند. از دوستانی که می توانند بنده را راهنمایی و کمک کنند کمال تشکر را دارم.
 بنده از اوبونتو 9.10  استفاده می کنم.
و دستگاه هم لپ تاپ است.    Dell   vostro  1510
« آخرین ویرایش: 27 آذر 1388، 12:14 ق‌ظ توسط Schneider »

آفلاین SAM1

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 382
  • LONG LIVE FREEDOM
پاسخ به: از کار افتادن صفحه کلید در اوبونتو
« پاسخ #1 : 27 آذر 1388، 12:14 ق‌ظ »
بنده یکی از کاربران تازه ی لینوکس هستم. از دیروز به یکباره  صفحه کلیدم در لینوکس از کار افتاده است. حتی در زمان لوگین نیز کار نمی کند و تنها موس کار می کند. مشکل از سخت افزار نیست  زیرا در ویندوزی که دارم  صفحه کلید سالم است و کار می کند. از دوستانی که می توانند بنده را راهنمایی و کمک کنند کمال تشکر را دارم.
و دستگاه هم لپ تاپ است.   Dell   vostro
درود.

من هم Vostro دارم و بعضی مواقع همینطور می شم. یعنی حتی توی بوت لودر هم کیبرد دستگاه کار نمی کنه. من این جور مواقع یه ریستارت یا خاموش روشن می کنم خودش درست میشه.
رسیده ها چه غریب و نچیده می افتند، به پای هرزه علفهای باغ کال پرست

وطنم

آفلاین Schneider

• Newbie
  • *
« پاسخ #2 : 27 آذر 1388، 12:18 ق‌ظ »
درود.

من هم Vostro دارم و بعضی مواقع همینطور می شم. یعنی حتی توی بوت لودر هم کیبرد دستگاه کار نمی کنه. من این جور مواقع یه ریستارت یا خاموش روشن می کنم خودش درست میشه.

سلام.
دیروز 2 3 بار ریست کردم مشکل حل نشد.  دوباره امروز نیز سعی کردم  ولی باز مشکل حل نشد.

آفلاین SAM1

• Sr. Member
  • *
  • LONG LIVE FREEDOM
« پاسخ #3 : 27 آذر 1388، 12:27 ق‌ظ »
درود.

سلام.
دیروز 2 3 بار ریست کردم مشکل حل نشد.  دوباره امروز نیز سعی کردم  ولی باز مشکل حل نشد.
BIOS سیستم خودتون را آپدیت کرده اید؟ برید به http://support.dell.com و Service tag لپ تاپتون که در برچسب های زیرش درج شده را وارد کنید در صفحه دانلود درایورها BIOSش را دانلود کنید و طبق دستورالعمل خودش آپدیتش کنید.

وطنم

آفلاین Schneider

• Newbie
  • *
« پاسخ #4 : 27 آذر 1388، 12:42 ق‌ظ »
BIOS سیستم خودتون را آپدیت کرده اید؟ برید به http://support.dell.com و Service tag لپ تاپتون که در برچسب های زیرش درج شده را وارد کنید در صفحه دانلود درایورها BIOSش را دانلود کنید و طبق دستورالعمل خودش آپدیتش کنید.

خیلی ممنونم از راهنمایی که کردید.
« آخرین ویرایش: 27 آذر 1388، 12:44 ق‌ظ توسط Schneider »

آفلاین Schneider

• Newbie
  • *
« پاسخ #5 : 27 آذر 1388، 03:42 ب‌ظ »
من از طریق ویندوز به سایت دل رفتم و ßios  را دانلود کردم و ریختم. اما بعد ریستارت  باز هم مشکل حل نشده است. و صفحه کلید لینوکسم کار نمی کند.

آفلاین SAM1

• Sr. Member
  • *
  • LONG LIVE FREEDOM
« پاسخ #6 : 27 آذر 1388، 04:29 ب‌ظ »
من از طریق ویندوز به سایت دل رفتم و ßios  را دانلود کردم و ریختم. اما بعد ریستارت  باز هم مشکل حل نشده است. و صفحه کلید لینوکسم کار نمی کند.
خب!

راه حل:
ابتدا از منوی Recovery Mode هنگام بوت، گزینه Drop to root shell prompt را انتخاب کنید. حالا:

اگر از اوبونتو 9.1 استفاده می کنید. کدهای زیر را وارد کنید:

sudo chmod 644 /boot/grub/grub.cfg
sudo nano /boot/grub/grub.cfg

یه ویرایشگر متنی در محیط خط فرمان براتون باز میشه. قسمتی را که شبیه به اینه پیدا کنید:

menuentry "Ubuntu, Linux 2.6.31-14-generic" {
        recordfail=1
        if [ -n ${have_grubenv} ]; then save_env recordfail; fi
set quiet=1
insmod ext2
set root=(hd0,7)
search --no-floppy --fs-uuid --set 2e59cdb6-3abb-4974-b764-5cfcc8467a15
linux /boot/vmlinuz-2.6.31-14-generic root=UUID=2e59cdb6-3abb-4974-b764-5cfcc8467a15 ro   quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.31-14-generic
}

حالا باید آخر خطی که اولین عبارتش linux هست یعنی خط یکی مونده به آخر این عبارت را اضافه کنید: i8042.reset که در آخر باید شبیه این بشه (نه دقیقا مثل همین!):

linux /boot/vmlinuz-2.6.31-14-generic root=UUID=2e59cdb6-3abb-4974-b764-5cfcc8467a15 ro single i8042.reset
Control + O را برای ذخیره تغییرات و Control + X را برای خروج از محیط ویرایشگر متنی بزنید.

دستور زیر را تایپ کنید:

sudo chmod 444 /boot/grub/grub.cfg
با تایپ دستور exit هم می توانید سیستم را ریستارت کنید و امتحان کنید ببینید که مشکل حل شده یا نه.

اگر از اوبونتو 9.04 یا قبل از آن استفاده می کنید. کدهای زیر را وارد کنید:

sudo chmod 644 /boot/grub/menu.lst
sudo nano /boot/grub/menu.lst

یه ویرایشگر متنی در محیط خط فرمان براتون باز میشه. قسمتی را که شبیه به اینه پیدا کنید:

title Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-11-generic
root (hd0,0)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-11-generic root=/dev/md0 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.28-11-generic

حالا باید آخر خطی که اولین عبارتش linux هست یعنی خط یکی مونده به آخر این عبارت را اضافه کنید: i8042.reset که در آخر باید شبیه این بشه (نه دقیقا مثل همین!):

kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-11-generic root=/dev/md0 ro quiet splash
Control + O را برای ذخیره تغییرات و Control + X را برای خروج از محیط ویرایشگر متنی بزنید.

دستور زیر را تایپ کنید:

sudo chmod 444 /boot/grub/menu.lst
با تایپ دستور exit هم می توانید سیستم را ریستارت کنید و امتحان کنید ببینید که مشکل حل شده یا نه.

وطنم

آفلاین Schneider

• Newbie
  • *
« پاسخ #7 : 28 آذر 1388، 09:31 ب‌ظ »
سلام مجدد. از اینکه وقت می گذارید تا به من کمک کنید خیلی ممنونم. واقعا زحمت می کشید. شرمنده شما هستم.
 وقتی در قسمت recoveri mode  رفتم . وقتی چندین گزینه اورد که اخرین گزینه     drope to root shell prompt  بود. اما به محض اینکه کلید بالا  یا پایین را فشار می دهم تا به روی گزینه مورد نظر بروم. یک پیام نشان می دهد و سیستم قفل می کند و دیگر هیچ کلیدی کار نمی کند.  ان پیام این است:

[16.858554]
unknown controller version (2).you may experirnce problem

دیگر هیچ کلیدی کار نمی کند. و باید ریست بدهم.

باز هم ممنون.

آفلاین SAM1

• Sr. Member
  • *
  • LONG LIVE FREEDOM
« پاسخ #8 : 28 آذر 1388، 11:25 ب‌ظ »
این کار را هم امتحان کنید. اوبونتو را از روی سی دی لایو، بوت کنید و در مدیر پرونده پارتیشن که حاوی فایل های سیستمی اوبنتوی شماست را باز کنید. دکمه سمت چپ نوار آدرس و زیر دکمه Back را برای دیدن مسیر مونت شدن پارتیشن بزنید. کپی اش کنید و در دستوراتی که در بالا گفتم قبل از مسیری که مربوط به فایل grub.conf یا menu.lst می شد paste کنید. یعنی برای مثال اگر از روش مخصوص اوبونتوی 9.04 و قبل استفاده می کنید مثلا دستور  sudo  chmod 644 /boot/grub/grub.cfg را به sudo chmod 644 /media/ubuntupartition/boot/grub/grub.cfg تغییر دهید.

وطنم

آفلاین Schneider

• Newbie
  • *
SOULTE  عزیز. شرمنده که دیر پاسخ می دهم.
دوست عزیز فردای همان روز که خواستم دستور شما را اجرا کنم. گفتم یک بار دیگه امتحان کنم. بعد از وارد شدن به قسمت لوگین مشاهده کردم مشکل خود به خود حل شده است و صفحه کلید کار می کند. 1 روز کار می کرد. اما فردای ان روز دوباره از کار افتاد و مثل قبل شد. کاری را که گفتید خواستم انجام دهم. در live cd  هم صفحه کلید کار نمی کند.
خیلی ممنونم از توجه و کمکی که می کنید.

آفلاین SAM1

• Sr. Member
  • *
  • LONG LIVE FREEDOM
« پاسخ #10 : 02 دی 1388، 10:53 ب‌ظ »
خواهش مي کنم. خوشحال ميشم کمکي کنم.
مشکل کمي که نه خيلي پيچيده شد! چيزى که توى ذهن من هست امتحان يه توزيع لايو ديگه و تغيير اون فايله از طريق اون توزيعه. البته شايد همين آش و همين کاسه باشه که ديگه اطلاعات ناقص من به جايي قد نميده. در اون صورت بهتره به يه متخصص سخت افزار يا نرم افزار نشونش بديد.

وطنم