انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: چند سوال.  (دفعات بازدید: 1244 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین cssmaster

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 38
    • توسعه دهنه وب
چند سوال.
« : 30 آذر 1388، 12:30 ق‌ظ »
سلام

من قصد دارم اوبونتو رو داونلود کنم و در کنار ویندوز از اوبونتو هم استفاده کنم.
البته در کل خاطره خوبی از لینوکس ندارم هر بار که نصب کردم .کمه کمش  ویندوزم پریده.
ولی بازم خیلی دوست دارم تو لینوکس کار کنم مخصوصا الان که php کار میکنم.

منتها قبل از نصب اوبونتو چند تا سوال دارم.
چطور میتونم نرم افزارای ویندوز رو تو لینوکس(اوبونتو ) نصب کنم؟
آنتی ویروس چی؟ اصلا لینوکس آنتی ویروس نیاز داره؟
و اینکه چطور میتونم در کنار ویندوز داشته باشمش؟
در ضمن من adsl  دارم. مودمو چطور نصب کنم؟البته از usb ؟از لن که مشکلی نداره.
البته رو لپ تاپ میخوام نصب کنم.
کتاب آموزشی هم داره؟
همین دیگه .
ممنون.

آفلاین سید محمود رضا سجادی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 704
    • مرکز برنامه نویسی ایران
پاسخ به: چند سوال.
« پاسخ #1 : 30 آذر 1388، 02:29 ق‌ظ »
سلام عزیز
خوش اومدی

جواب تمام سواات در این انجمن و انجمن های دیگه بارها مطرح شده و اگه جستجو کنی زود تر به نتیجه میرسی(قصدی ندارم و فقط یه راه نمایی بود)
جواب رو تا جایی که بلدم مینویسم و امید وارم که به دردت بخوره

در باره php نیاز ضروری ای به لینوکس نداری و در ویندوز هم میشه به برنامه نویسیت ادامه بدی
سرور خودم IIS 7 هست با php و mysql که خیلی خوب باهاش کنار اومدم و مشکلی ندارم و خوبی دیگش اینه که aspx رو هم پشتیبانی میکنه و برای من نکته خیلی خوبیه
چون سروری رو نمیشناسم که mono روش نصب باشه ( به هرحال لینوکس از ویندوز خیلی بهتره) خوشحالم که داری به لینوکس بر میگردی و پیشنهاد میکنم برای خود لینوکس یه لینوکس بیا و نه php

همه برنامه های ویندوزی رو لینوکس نصب نمیشن
خیلی هاشون نصب میشن و نیاز به نصب یه برنامه تو لینوکست داری به اسم wine
این برنامه که از مخازن دانلود میشه و سایت رسمی اون هم  winehq هست به لینوکست قابلیت اجرا شدن برنامه های exe رو میده
در باره برنامه هایی که روی wine نصب نمیشن یا خوب کار نمیکنن میشه از سیستم های مجازی استفاده کرد مثل vmware یا virtualbox که دومی یعنی vbox دونسخه داره و نسخه ose اون که متن باز هست از داخل ایران به راحتی در دسترس و قابل دانلود هست و نسخه دیگه که رایگان هست از ایران قابل دسترسی نیست چون روی سرور های sun قرار داره که ایران رو تحریم کردن

آنتی ویروس نیاز نداری چون ویروسی نمیشه اما آنتی ویروس میشه روش نصب کرد تا ویروس های ویندوزی رو پاک کنی
به عنوان مثال اگه ویندوزی که کنار لینوکس داری مشکل دار بشه به راحتی با این آنتی ویروس میشه مشکلت رو حل کنی
یا اگه سرویس دهنده یک شبکه ویندوزی باشی یا فایلی رو بخا به یکی از دوستات بدی که ویندوز داره بهتره آنتی ویروس داشته باشی چون درسته که ویروسی نمیشی چون فایل های ویروس به سیستم شما ضرر نمیرسونن اما اگه به سیستم دوستت منتقل بشن به اون آسیب میرسونن

به راحتی میشه در کنار ویندوز نصبش کنی
فقط کافیه که یه پارتیشنت رو خالی کنی و لینوکس رو روی اون نصب کنی
فقط دقت که وقتی لینوکس رو نصب میکنی اون پارتیشن فرمت میشه و فایل سیستم اون دیگه fat یا ntfs نیست و به ext3 یا ext4 تبدیل نیشه که در حالت عادی از ویندوز قابل دسترسی نیست
پیشنهاد میکنم که برنامه ایی که این قابلیت رو به ویندوزت میده رو نصب نکنی
هرچی ویندوزت محدود تر باشه بهتره اما لینوکست به صورت دیفالت از ntfs و fat پشتیبانی میکنه و به فایل های ویندوزت دسترسی داره

درباره نصب مودم ایدی اس ال هم دورن فروم مقاله و اموزش زیاده که من سررشته خاصی ندارم (چون با lan از اینترنت استفاده میکنم)

با لپتاپ هم مشکلی نداره
حتی باید بگم که راحت تر هم هستی
چون اگه به مشکلی بر بخوره راحت تر به جواب میرسه
سایت های زیادی هستند که فقط راه حل نصب لینوکس های مختلف رو لپ تاپ ها رو اموزش میدن و یا مشکلاتش رو بررسی میکنن
و لونکس هایی که من میشناسم تو  فروم و سایت خودشون این آموزش ها رو دارند و کلا با لپتاپ راحت تری تا با PC

کتاب های آموزشی زیادی داره مثل کتاب پارسیکس
البته برخلاف این یکی و چند کتاب دیگه که فارسی هستند اکثرا اینگلیسی هستند
لذا پیشنهاد میکنم که از اول برو سراغ داکیومنت های اینترنتی که رایگان هستند و اینگلیسی و البته خیلی به روز و کامل تر از هر کتابی هستند

در باره نصب ویندوز در کنار لینوکس و یا لینوکس در کنار ویندوز (منظورم ترتیب نصبه) باید بگم که بهتره لینوکس رو بعد از ویندوز نصب کنی
اینجوری کارت راحت تره
اما اگه ویندوز رو بعد از لینوکس نصب کنی
گراب لینوکست بهم میخوره و در واقع MBR ویندوز جایگزین میشه که نتیجش عدم دسترسی تو به لینوکس میشه
راه حلش البته زیاد سخت نیست
باید با یه CD Live مثل DVD یا CD اوبونتو غیر از CD Alternate سیستم رو بالا بیاری و با چند خط دستور ساده گرابت رو تعمیر کنی راه حل این کار و  خیلی چیزای دیگه تو ویکی هست
http://wiki.ubuntu.ir

خوش باشی
اگه سوالی بود در خدمتم
مرکز برنامه نویسی ایران
محلی برای تمامی علاقه مندان به برنامه نویسی http://www.SourceCenter.IR