انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: نصب اوبونتو رو لپتاپ  (دفعات بازدید: 6539 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین pezhman32

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 65
نصب اوبونتو رو لپتاپ
« : 10 دی 1388، 09:07 ب‌ظ »
سلام
با اجازتون می خواستم رو لپتاپم اوبونتو نصب کنم (روی pc دارم) و چند تا سوال ابتدایی داشتم!
روی intel core 2 due یه 64 بیتی باید i386 نصب بشه یا amd64 ؟
و اینکه آیا مشکلی پیش نمیاد اگه با همون Gparted لپتاپ رو پارتیشن بندی کنم؟
و اینکه روش w7 نصبه، نمی خوام به هیچ وجه بوتش بپره، حالا اگه یه وقتی بوتش پرید میشه برش گردوند؟ و اگه ویندوزم رو بعدها ریکاوری کنم (با نورتون گوست بکاپ گرفتم) چه به سر بوت اوبونتو میاد؟
ممنون

آفلاین Roozbeh Shafiee

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 1260
  • Be Free
    • Roozbeh Shafiee Personal Home Page
پاسخ به: نصب اوبونتو رو لپتاپ
« پاسخ #1 : 10 دی 1388، 10:25 ب‌ظ »
روی لپ تاپتون با معماری ۶۴ بیتی هم می تونید i386 نصب کنید هم x64 پیشنهاد من x64 هستش... ( به خاطر تجربه ای که توی کار با x64 داشتم )

همون Gparted بهترین گرینه برای پارتیشن بندی توی اوبونتو هستش

بوت سیستم هم اگر پرید یا استفاده از این راهنما می تونید مشکل رو حل کنید :
http://wiki.ubuntu.ir/Grub2Howto/Recover

در مورد سوال آخر هم هیچ تجربه ای ندارم . شاید دوستان دیگه بدونن...
Cloud Infrastructure and Virtualization Architect

Roozbeh Shafiee Home Page : http://RoozbehShafiee.Com

آفلاین -shahram

• Full Member
  • *
  • ارسال: 118
« پاسخ #2 : 10 دی 1388، 10:44 ب‌ظ »
amd64مخصوص پردازنده AMD است ولی شما اینتل دارید و میتونید نسخه 32 بیتی یا 64 بیتی نصب کنید.32 بیتی و 64 بیتی یه فرقایی تویه سرعت دارند.

برای پارتیشن بندی لپتاپی که ویندوز داره برای اینکه ریکاوریش سالم بمونه باید یه کارایی بکنی که بهت توصیه میکنم مقاله هاشو بخونی بعد انجامش بدی

در هر حال ممکنه مشکلی برای گرا یا MBR پیش بیاد ولی در هر حال قابل حله
the only way that people could work together and share was with a free operating system.

آفلاین pezhman32

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #3 : 11 دی 1388، 12:10 ق‌ظ »
ممنون از پاسختون
تو فروشگاه های آنلاین نسخه x64 سراغ ندارین؟ (dvd باشه، چون cd ش رو می تونم دانلود کنم... به عنوان آخرین راه حل)
و فرق x64 با i386 فقط تو کرنل هست؟ یعنی dvd i386 رو دارم، cd ش رو دانلود کنم و از پکیج های رو dvd قبلیم استفاده کنم! مشکل خاصی نداره؟
و الان دارم با Gparted پارتیشن بندی می کنم، حدود 1 ساعتی گذشته و هنوز 1/9 ش گذشته!
اینکه اینقدر طول میکشه مشکلی پیش نمیاد؟ (فکر کنم بهتر بود تیکه تیکه میزدم نه اینکه همه رو با هم apply کنم!)

آفلاین iCEAGE

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 399
  • Life is Free and Beautiful
    • وبلاگ شخصی من
« پاسخ #4 : 11 دی 1388، 12:57 ق‌ظ »
ممنون از پاسختون
تو فروشگاه های آنلاین نسخه x64 سراغ ندارین؟ (dvd باشه، چون cd ش رو می تونم دانلود کنم... به عنوان آخرین راه حل)
و فرق x64 با i386 فقط تو کرنل هست؟ یعنی dvd i386 رو دارم، cd ش رو دانلود کنم و از پکیج های رو dvd قبلیم استفاده کنم! مشکل خاصی نداره؟
و الان دارم با Gparted پارتیشن بندی می کنم، حدود 1 ساعتی گذشته و هنوز 1/9 ش گذشته!
اینکه اینقدر طول میکشه مشکلی پیش نمیاد؟ (فکر کنم بهتر بود تیکه تیکه میزدم نه اینکه همه رو با هم apply کنم!)
اگر سیستم‌عامل ۶۴ بیتی باشه طبیعتا باید برنامه‌ها هم ۶۴ بیتی باشند. بنابراین شما نمیتونید از از دی‌وی‌دی ۳۲ بیتی در سیستم‌عامل ۶۴ بیتی استفاده کنید
در مورد طول کشیدن Gparted وقتی اطلاعات زیاد روی هارد داشته باشید طبیعی است. چون در حال جابه‌جا کردن فایل‌هاست :)
People said I should accept the world. Bullshit! I don't accept the world. Richard Stallman
زندگی آزاد

آفلاین SAM1

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 382
  • LONG LIVE FREEDOM
« پاسخ #5 : 11 دی 1388، 02:40 ق‌ظ »
ممنون از پاسختون
gparted کلا عادتشه! نگران نباش. فقط کاریش نداشته باش بذار کارشو بکنه!
رسیده ها چه غریب و نچیده می افتند، به پای هرزه علفهای باغ کال پرست

وطنم

آفلاین h4x0r

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 265
    • h4x0r's homepage
« پاسخ #6 : 11 دی 1388، 02:54 ق‌ظ »
amd64مخصوص پردازنده AMD است ولی شما اینتل دارید و میتونید نسخه 32 بیتی یا 64 بیتی نصب کنید.32 بیتی و 64 بیتی یه فرقایی تویه سرعت دارند.

برای پارتیشن بندی لپتاپی که ویندوز داره برای اینکه ریکاوریش سالم بمونه باید یه کارایی بکنی که بهت توصیه میکنم مقاله هاشو بخونی بعد انجامش بدی

بدلیل ارائه‌ی اطلاعات غلط ادیت شد
« آخرین ویرایش: 12 دی 1388، 03:05 ق‌ظ توسط h4x0r »
تا تیرماه ۱۳۸۹ نیستم

آفلاین pezhman32

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #7 : 11 دی 1388، 03:03 ق‌ظ »
تشکر از پاسختون

بعد از 3 ساعت بلاخره تموم شد!
اون آخرش یهو ارور داد! گفتم اِنااااا! پرید :P دوتا پارتیشن آخری رو درست نکرد، تو پارتیشن ریکاوری لپتاپ بود، رو dvd داشتمش، برا همین فرمتش کردم زدم بقیش هم درست شد
این gparted هم میشه گفت مطمئنه! من هارد pc م کلی بد سکتور داشت، می خواستم یه چندتا از پارتیشن هاشو ادیت کنم، به زور و با چند تا ارور کارمو انجام دادم اما چیزی پاک نشد...

و یه سوال دیگه
من اگه یه اوبونتو نصب کنم بعد روی همون درایو یه اوبونتو یا کوبونتو ی دیگه بخوام نصب کنم چه به سر قسمت لودر ویندوز در گراب خواهد آمد؟ (اگه بپره باز با همون دستور آپدیت گراب از ترمینال مشکل حل میشه؟

ممنون از راهنماییتون

آفلاین -shahram

• Full Member
  • *
پاسخ به: پاسخ به: نصب اوبونتو رو لپتاپ
« پاسخ #8 : 11 دی 1388، 09:17 ب‌ظ »

amd64 به معنی فقط AMD نیست، نامی هست که روی محصولات ۶۴بیتی میگذارند و هر دو CPU را ساپورت میکنه. البته بهتر بود که به جای این اسم از x64 استفاده می‌شد  :)
این فلسفه داره : AMD در رقابت نامگذاری تکنولوژی 64bit به اسم خودش (IA64) بر اینتل پیروز شد، اون هم بخاطر اینکه AMD زودتر از اینتل مشغول بکار روی این پروژه شد. همانطور که نام صحیح 32bit این هست IA32
و اینکه بعضی بر این اعتقاد هستند که x64 و x32 نام‌هایی هستند که مایکروسافت برای محصولاتش برگزیده پس استفاده از اونها کار درستی نیست. مثل استفاده از \ در ویندوز به جای / یعنی من زیر پرچم هیچ‌کس نمیرم :D

یه نگاهی اینجا بنداز:

نقل‌قول
What's the difference between AMD64 and EM64T?

Both refer to 64-bit processors from AMD (AMD64) and Intel (EM64T). AMD's 64-bit processors include the Athlon 64, Turion, Neo, Phenom, and Opteron families. Intel's 64-bit processors include the Core2, Core iX, Celeron, Xeon, and Pentium (all based on the Core2 architecture). The last few versions of the old Pentium 4 and Xeon chips also support EM64T.

The AMD line of 64-bit processors were released well ahead of Intel's offering. Therefore, for historical reasons the arch keyword for all x86-64 compatible architectures is amd64. As such, AMD64 is a generic reference to 64-bit chips, whether AMD or Intel.

http://www.gentoo.org/doc/en/gentoo-amd64-faq.xml#difference

یا این:
نقل‌قول
Which Linux kernel to use with my CPU?

The Debian Kernel Team maintains 64bit kernel packages for both i386 and amd64, featuring different kernel flavours for AMD64 and EM64T systems as well as UP and SMP flavours.

* amd64-generic - this is the installer kernel, running on all amd64 compatible architectures known.
    * amd64-k8 - the uniprocessor AMD Athlon64, AthlonFX, Opteron 1xx and Turion64 flavour. If your CPU vendor is AMD and you have a single processor in your box, this is what you want.
    * amd64-k8-smp - the Multiprocessor/Multicore AMD Athlon64 X2 and Opteron 2xx/8xx flavour, with NUMA support.
    * em64t-p4 - this flavour is intended for single processor Intel Pentium4 systems, with HT disabled.
    * em64t-p4-smp - if you have an Intel "Nocona" Xeon, a Pentium D or want to run Pentium4 in HT mode.

Note: The Debian kernels are 64bit, need an initrd, and have IA32 emulation enabled by default.

If you want to compile the kernel yourself, the latest 2.6 kernel is recommended. At least Linux 2.6.5 is need to build a kernel with IA32 emulation using the toolchain from amd64. Also, Athlon 64 X2 (Dual-Core) processors require Linux 2.6.14 or newer. Latest versions are always the best.

Linux 2.4 series kernels are not supported, the system will not boot lacking NPTL suppport.
[/quote]

http://alioth.debian.org/docman/view.php/30192/21/debian-amd64-howto.html#id250846
« آخرین ویرایش: 11 دی 1388، 09:19 ب‌ظ توسط -shahram »
the only way that people could work together and share was with a free operating system.

آفلاین h4x0r

• Sr. Member
  • *
    • h4x0r's homepage
« پاسخ #9 : 11 دی 1388، 11:10 ب‌ظ »
منم که همینو گفتم  ;D
تا تیرماه ۱۳۸۹ نیستم

آفلاین -shahram

• Full Member
  • *
پاسخ به: پاسخ به: نصب اوبونتو رو لپتاپ
« پاسخ #10 : 12 دی 1388، 01:04 ق‌ظ »

amd64 به معنی فقط AMD نیست، نامی هست که روی محصولات ۶۴بیتی میگذارند و هر دو CPU را ساپورت میکنه. البته بهتر بود که به جای این اسم از x64 استفاده می‌شد  :)
این فلسفه داره : AMD در رقابت نامگذاری تکنولوژی 64bit به اسم خودش (IA64) بر اینتل پیروز شد، اون هم بخاطر اینکه AMD زودتر از اینتل مشغول بکار روی این پروژه شد. همانطور که نام صحیح 32bit این هست IA32
و اینکه بعضی بر این اعتقاد هستند که x64 و x32 نام‌هایی هستند که مایکروسافت برای محصولاتش برگزیده پس استفاده از اونها کار درستی نیست. مثل استفاده از \ در ویندوز به جای / یعنی من زیر پرچم هیچ‌کس نمیرم :D

آره ؟ :P
« آخرین ویرایش: 12 دی 1388، 01:11 ق‌ظ توسط -shahram »

آفلاین h4x0r

• Sr. Member
  • *
    • h4x0r's homepage
« پاسخ #11 : 12 دی 1388، 03:09 ق‌ظ »
بنده بابت اطلاعات اشتباهی که دادم عذرخواهی می‌کنم.
فقط چیزی که هست اویونتوی amd64ی که این دوستمون قصد تهیه‌ش رو داره همون گزینه‌ی درسته. اگر اشتباه نکنم مدل ۶۴ بیتی دیگه‌ای نداشته باشه. یا اینکه من در تمام مراحل زندگیم که نسخه‌ی amd64 استفاده یا دانلود می‌کردم در حال اشتباه بودم  ;D
حداقلش اینه که من از بند اول نقل قول از دبیان اینو متوجه شدم
تا تیرماه ۱۳۸۹ نیستم

آفلاین pezhman32

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #12 : 12 دی 1388، 01:50 ب‌ظ »
سلام
خوب من kubuntu amd64 نصب کردم، اومد بالا از تو kpackagekit برای نصب کارت گرافیکم هرچی nvidia دستم اومد نصب کردم! بعد رفتم از hardware drivers فعالش کردم و سپس ری استارت
حالا بعد از رد شدن از مرحله ی گراب، کلا" lcd خاموش میشه، سیاه نه، خاموش! البته در بکگراند هرکاری میشه کرد، مثلا" پسورد زدم و رفتم تو (از رو صداش فهمیدم رفت تو!) اما lcd خاموشه
به بخش recovery mode هم دسترسی دارم، باید چه کنم؟ اسم پکیج هایی که نصب کردم یادم نیست فقط یادمه اول همش nvidia داشت، باید چجوری برگردونم؟

راستی بعد از (از custem partition...) خودش وین 7 رو شناخت
ممنون

آفلاین pezhman32

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #13 : 12 دی 1388، 02:01 ب‌ظ »
خوب من از تو recovery mode دستور sudo apt-get remove nvidia* رو زدم، 9 تا پکیج رو پاک کردم
حالا که از همون اولین گزینه ی گراب بالا میاد بعد از لود کوبونتو بجای اینکه با محیط گرافیکی یوزر پس بخواد، تو کنسول یوزر پس می خواد و وقتی هم وارد می کنم تو همون کنسول میمونه، چجوری برش گردونم؟
___
sudo kdm هم میزنم اتفاقی نمی افته، با ctrl+alt+F7 هم فقط صفحه سیاه میشه
___
از روی اوبونتوی خونه نگاه کردم هرچی package بود که با nvidia شروع میشد رو نصب کردم اما باز هم با textmode بالا میاد و به GUI دسترسی ندارم
« آخرین ویرایش: 12 دی 1388، 03:29 ب‌ظ توسط pezhman32 »

آفلاین h4x0r

• Sr. Member
  • *
    • h4x0r's homepage
« پاسخ #14 : 12 دی 1388، 03:29 ب‌ظ »
فایل xorg.conf رh حذف کن و بعد این دستور رو بزن
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
بعد هم یک ری‌استارت بکن

اگر مشکلت برطرف شد، این درایور را نصب کن
http://us.download.nvidia.com/XFree86/Linux-x86_64/190.53/NVIDIA-Linux-x86_64-190.53-pkg2.run
اگر هم نشد که باز مطرح کن
تا تیرماه ۱۳۸۹ نیستم