سلام
در ویندوز نرم افزارهایی برای کپی سریع فایلها (جابه جایی در داخل هارد همچنین فلشها و سی دی های خارجی)وجود دارد در اوبونتو چطور است؟
اگه منظورت چیزی مثل فست کپی یا تراکپی هست من تاحالا ندیدم اما خود سیستمهای لینوکسی سرعت انتقال توشون از سیستمهای ویندوزی بیشتر حتی دوبرابر.
بیشتر حتی دو برابر ؟ شما آخرین ویندوزی که استفاده کردین چی بود ایکس پی ؟
اتفاقا سرعت انتقال تو ویندوز با لینوکس برابره و نمیشه گفت کدوم بیشتره و تفاوتشون هم اگر وجود داشته باشه بسیار کم هست
قدرتمند ترین پارتیشن ها هم متعلق به خانواده بی اس دی و از اون بهتر متعلق به سولاریس ها هست و لینوکس از نظر پارتیشن و .. خیلی عقبه نسبت به اینا
البته تفاوت ها در سطح بزرگ مشهوده نه روی کامپیوتر شخصی در جایی که شما میخوای چند هزار ترابایت داده ذخیره کنی میری سراغ سولاریس و فایل سیستم z و نه ext4
در ضمن فایل سیستم ها متفاوت هستن برخی ها برای ذخیره کردن داده های خیلی گنده هستن برخی ها مناسب دیتا بیس ها و فایل های کوچیک هستن و ... و باید بسته به نیاز انتخواب بشه و میتونید بنچمارک هاشون رو ببینید .
ویندوز هم چند فایل سیستم داره ویندوز سرور جدید هم یک فایل سیستم فوق العاده سریع داره که البته نمیشه از روش سیستم بوت بشه و باید یک فایل سیستم جدا برای بوت ساخت و ... کلا چیز کامل و جامع نداریم ولی در سطح خونگی برای ویندوز که همون ntfs هست و برای فلش هم معمولا fat32 و برای لینوکس هم ext4 و brtfs معمولا استفاده میشه
البته بازم میگم من و شمایی که با یه لپ تاپ 4-5 ساله و هارد دیسک 5200 دور در دقیقه 2.5 اینچی قدیمی کار میکنیم دیگه مسئله مهم سخت افزار ضعیف هست نه فایل سیستم !
شما دو تا اس اس دی های جدید اینتل رو با سرعت خواندن 2.5 گیگ با هم رید کن و اون موقع نگران 2-3 درصد تفاوت سرعت فایل سیستم ها باش
در ضمن استفاده از چند سیستم عامل و فایل سیستم های ناسازگار میتونده داده هاتون رو خراب کنه و مثل من که هاردم 2 ترابایتش پاک شد چون هم توی لینوکس هم توی ویندوز استفاده میکردم و یا خراب شدن فلش ها توی لینوکس که با کلی دردسر مجدد فرمت میکردیم و ... . برخی فلش ها و هارد ها با لینوکس سازگار نیستن و دقت کنید . فایل سیستم فلش رو هم زیاد تغیر ندید همون fat32 روی تمام ابزار ها از ظبط ماشین گرفته تا ویندوز و لینوکس پشتیبانی میشه و اگر بردارید و فایل سیستم روبه ext4 تغیر بدین احتمال زیاد خیلی از جاها شناخته نمیشه و فقط برای خودتون محتویاتش قابل استفادس