انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: کمک برای نصب اوبونتو برای اولین بار  (دفعات بازدید: 7100 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین omideubuntu

• Newbie
  • *
  • ارسال: 6
کمک برای نصب اوبونتو برای اولین بار
« : 08 بهمن 1388، 08:03 ب‌ظ »
سلام عرض می کنم
من همین امروز عضو شدم و از دیروز هم با دریافت هر دو نسخه 32 و 64 بیتی اوبونتو 9.10 تصمیم گرفتم که بطور جدی به این دنیای لینوکس وارد بشم.
خوب حالا از همه عزیزان این انجمن خواهش می کنم که به من کمک کنید تا بتونم روی پای خودم بایستم.
وضعیت فعلی من اینه:
من دو تا سیستم عامل روی کامپیوترم نصب کردم که
اولی: windows xp 32bit
دومی: windows 7 64 bit
سومی رو می خوام ubuntu باشه ( نصب کنم)
خوب حالا بگید چکار باید بکنم؟ 32 بیتش رو نصب کنم؟ 64 بیتش رو نصب کنم؟
مراحل نصب رو توضیح بدید...
متشکرم

آفلاین Roozbeh Shafiee

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 1260
  • Be Free
    • Roozbeh Shafiee Personal Home Page
پاسخ به: کمک برای نصب اوبونتو برای اولین بار
« پاسخ #1 : 08 بهمن 1388، 08:42 ب‌ظ »
اول از همه به انجمن اوبونتو ایران خوش اومدید
در مورد نصب اوبونتو اگر بخش ویکی سایت رو چرخی بزنید راهنمای نصب رو پیدا می کنید :
wiki.ubuntu.ir

در مورد نصب ۳۲ یا ۶۴ هم اول از همه باید دید چقدر رم داری ؟ بعد بریم سر سایر گزینه ها...
Cloud Infrastructure and Virtualization Architect

Roozbeh Shafiee Home Page : http://RoozbehShafiee.Com

آفلاین omideubuntu

• Newbie
  • *
« پاسخ #2 : 08 بهمن 1388، 08:57 ب‌ظ »
ممنون
الان 4 گیگ رم دارم و در آینده نزدیک، به 8 گیگ ارتقا خواهم داد.
خب سایر گزینه ها؟

آفلاین سید محمود رضا سجادی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 704
    • مرکز برنامه نویسی ایران
« پاسخ #3 : 08 بهمن 1388، 08:58 ب‌ظ »
سلام
وروودت رو تبریک میگم
جای خوبی اومدی.نمیخام اغراق کنم.واقعیت اینه که این انجمن بهترینه به نظر من(در بین تمام انجمن ها در هر زیمنه ای)
من اطلاعات زیادی در باره تفاوت ها و نرم افزار های ۳۲ و ۶۴ ندارم
از یکی از دوستان شنیدم که اگه ۲ یا ۳ گیگ رم داری همون ۳۲ مناسبه.هرچند که اون یه باری که ۶۴ نصب کردم به نظرم مشکل یا ایرادی نداشت و عالی بود(به هر حال لینوکس که بد نمیشه)
چنتا دیگه از دوستان هم که ۶۴ دارند راضی هستند.

------

در باره بقیه چیزایی که فرمودید:
لینوکس رو باید روی پارتیشن ext3 یا ext4 نصب کنی. یعنی fat یا ntfs نیست.لذا یه پارتیشن جدید باید بسازی یا یکی از پارتیشن های موجود رو پاک کنی
نمیدونم شما چقدر درباره پارتیشن بندی هاردت اطلاعات داری و لذا من یه چیزایی میگم
ایشالا که کارت راه بیفته
هارد شما به چند قسمت به اسم پارتیشن تقسیم میشه.ممکنه که کل هاردت رو پارتیشن بندی نکرده باشی.ممکنه که یک سیستم عاملی یه پارتیشن رو نشناسه مثل dos که ntfs رو نمیشناسه یا ویندوز که ext رو نمیشناسه و یا یه پارتیشن مخفی باشه مثل پارتیشن ریکاوری در لپ تاپ ها
در قدم اول برای اینکه اطلاعاتت رو از دست ندی (اگه دربازه هارد خودت اطلاعات کافی نداری) از هرچی رو هاردت داری و مهمه یه بک آپ بگیر. اگر اطلاعات کافی داری هم چون این بار اولی هست که لینوکس نصب میکنی بازم بک آپ بگیر چون ممکنه در بعضی از مراحل اشتباهات جبران ناپذیری صورت بگیره و یا جبران اونا سخت باشه.
برای اینکه این تذکر رو جدی بگیری به نکته زیر دقت کن:
توی منوی پارتیشن بندی لینوکس یه گزینه هست که به صورت اتوماتیک کل هارد رو پاک میکنه و خودش پارتیشن بندی میکنه.چون ایرانی ها خیلی هاشون خیلی به مطالعه متن های انگلیسی و لایسنس ها و ... عادت ندارند همینجوری next میزنن و در بعضی موارد مثل این مورد کار دستشون میده و کل هاردشون پاک میشه و این مشکل رو به گردن لینوکس میندازن!!!!

خوب حالا فرض کنیم که بکآپ رو گرفتی و آماده نصبی
۲ تا راه حل داری (چون ویندوز هم داری)
یه برنامه برای تازه وارد ها به دنیای لینوکس طراحی شده به اسم wobi (امید وارم املاش درست باشه)این برنامه روی سیدی یا دی وی دی لینوکس اوبونتو وجود داره و کارش اینه که از روی ویندوز لینوکس نصب میکنه(این برنامه رو میشه یه نوع خوش آمد گویی به روش مدرن قلمداد کرد)
روش دوم که یکم پیچیده تره اما آپشن های بیشتری برای تنظیم بهت میده(در باره پارتیشن بندی) روش نصب مستقیم هستش که از روی دی وی دی یا سی دی ای که داری بوت میکنی و از روی اون نصب میکنی
برای اینکه با wubi یکم بیشتر آشنا بشی فکر کن که ویندوز xp رو میتونی از داخل ویندوز (مثل wubi) و یا به روش مستقیم(مثل روش مستقیم نصب لینوکس) نصب کنی
در باره جزییات نصب زیاد نیاز به جستجو نداری چون خیلی سادست هرچند که اگه جستجو کنی چیزای زیادی پیدا میکنی
منم برات میگردم(البته تو این انجمن و ویکی هم چیزای زیادی پیدا میکنی)
اما پارتیشن بندیش مهمه(اونم مطلب دربارش زیاده)
میتونی از روش اتوماتیک استفاده کنی (از هردو روش wubi یا مستقیم این روش در دسترسه و بسیار راحت)
اما باز یکم دربارش میگم(امیدوارم به درد بخوره عزیز ;-) )
بر خلاف ویندوز در لینوکس خبری از c یا D نیست
اینجا مفهوم پارتیشن یکم با ویندوز متفاوته. این مفهوم یک استاندارد جهانی داره و ویندوز در این زمینه از هرگونه استانداری بی بهره هست و به گفته یکی از دوستان من کاملا خود مخطار و سلیقه ای عمل کرده ویندوز
بر اساس استانداردی که لینوکس از اون پیروی میکنه شما یک نمودار درختی داری که همه پوشه ها زیر اون قرار میگیرند.حالا ممکنه یک پوشه واقعا داخل پوشه قبلی روی هارد باشه یا حتی یک هارد جدا باشه
اونی که در لینوکس و مدیریت فایل اون دیده میشه یک نمایش هست فقط برخلاف ویندوز که نمایش موجود در explorer در واقع روش پارتیشن بندی شما رو نشون میده
در واقع نیازی نیست که کاربر خودش رو درگیر پارتیشن بندی هارد و جزییات اون بکنه
اونی که مهمه اینه که هرکس کار خودش رو به خوبی انجام بده
به عبارت دیگه یک راننده نیازی نیست که یک مکانیک هم باشه(اما در ویندوز لازمه)
خوب حالا در نظر بگیر که در لینوکس همه چیز از ریشه یا root شروع میشه.مثل درخت که از ریشه شروع میشه
شاخ و برگ درخت ما در لینوکس بقیه فولدر ها هستش مثل /home و یا /boot و خیلی چیزای دیگه و همونجوری که احتمالا حدث میزنی "/" که در اول نام تمام این فولدر ها میبینی نام دایرکتری ریشه یا همون root هست پس حداقل چیزی که در لینوکس لازمه یک پارتیشن به نام ریشه هست که نوع اون باید ext3 یا ext4 باشه
یه چیز دیگه در ویندوز وجود داشت که بعضی ها بهش رم مجازی یا چیزای دیگه میگفتن.اگه یادت باشه خیلی مرسوم بود که بگن در ویندوز پارتیشن C رو خالی نگه دار چون هرچی خالی تر باشه رو سرعت ویندوز اثر میذاره
این حرف که کمی درست و کمی غلطه به این دلیل بود که در پارتیشن C یک فایل خیلی حجیم توسط ویندوز ساخته میشه که رم مجازی کامپیوتر شما میشه و سیستم خیلی از اون استفاده میکنه
در لینوکس این کار برعهده یک پارتیشن از نوع swap هستش (نه ext3 - نه ext4 - نه fat و نه هیچ فرمت دیگه ای).بهتره که این پارتیشن رو بسازی. حداقل برابر با ram سیستمت و حداکثر ۲ برابر با حافظهram موجود بر روی سیستمت.اما اگه کلا نسازیش هم اتفاق خاصی غیر از کند شدن و گاهی ممکنه گیر کردن سیستم اتفاق نمی افته

از اینجا به بعدش رو توضیح نمیدم چون گیج کنندست(برای بار اول)
ایشالا ۶ ماه دیگه که دوباره این لیونکس رو پاک میکنی و یه لینوکس جدید داری نصب میکنی در باره پارتیشن بندی توی همین انجمن بیشتر مطالعه کن
موفق باشی
مرکز برنامه نویسی ایران
محلی برای تمامی علاقه مندان به برنامه نویسی http://www.SourceCenter.IR

آفلاین mansoukh

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 27
« پاسخ #4 : 08 بهمن 1388، 10:03 ب‌ظ »
من یه تازه وارد توی اوبونتو هستم اگه ویندوز سون داری یه راه حل داره که دیگه پارتیشن هاتو دست کاری نکنی (البته با اجازه اساتید  ;D )
توی سون 
می تونی رو کامپیوتر راست کلیک کنی
گزینه
manage >>Disk Management
کلیک کن و بعد پارتیشن های خودتو سمت راست می تونی ببینی روی یکی از اونها راست کلیک کن و گزینه
shrink volume رو برن
توی قسمت
total size after shrink in MB
حد اقل فضا باید 5 گیگ باشه
بعد از اون وقتی cd  اوبونتو رو بوت می کنی توی قسمت پارتیشن بندی  از گزینه
use free space
استفاده کن و  می تونی میزان فضایی که به اوبونتو اختصاص داده میشه رو ببینی .

آفلاین omideubuntu

• Newbie
  • *
« پاسخ #5 : 08 بهمن 1388، 10:51 ب‌ظ »
سلام
وروودت رو تبریک میگم
جای خوبی اومدی.نمیخام اغراق کنم.واقعیت اینه که این انجمن بهترینه به نظر من(در بین تمام انجمن ها در هر زیمنه ای)
من اطلاعات زیادی در باره تفاوت ها و نرم افزار های ۳۲ و ۶۴ ندارم
از یکی از دوستان شنیدم که اگه ۲ یا ۳ گیگ رم داری همون ۳۲ مناسبه.هرچند که اون یه باری که ۶۴ نصب کردم به نظرم مشکل یا ایرادی نداشت و عالی بود(به هر حال لینوکس که بد نمیشه)
چنتا دیگه از دوستان هم که ۶۴ دارند راضی هستند.

------
خیلی ممنون دوست عزیز
خب اول از همه اینو بگم که سیستم من اینتل هستش!!!!!!!!!!!!!
تو ویندوز فرق بین 32 با 64 زیاده حالا نمی دونم تو اوبونتو چقدره فرقش؟
ویندوز 64 بیتی به تناسب رم سرعتش بیشتر میشه نرم افزارهای مهمش باید حتما 64 بیتی باشند. امنیت و پایداری بیشتری داره و...
1- اما حالا سوالم اینه اوبونتو 64 بیت نرم افزارهاش با 32 بیت فرق داره ؟ ضمن اینه یه جا دیدم نوشته بود 64 بیت برای پلتفرم AMD  ساخته شده و 32 بیت برای اینتل. درسته؟

در باره بقیه چیزایی که فرمودید:
لینوکس رو باید روی پارتیشن ext3 یا ext4 نصب کنی. یعنی fat یا ntfs نیست.لذا یه پارتیشن جدید باید بسازی یا یکی از پارتیشن های موجود رو پاک کنی
نمیدونم شما چقدر درباره پارتیشن بندی هاردت اطلاعات داری و لذا من یه چیزایی میگم
ایشالا که کارت راه بیفته
هارد شما به چند قسمت به اسم پارتیشن تقسیم میشه.ممکنه که کل هاردت رو پارتیشن بندی نکرده باشی.ممکنه که یک سیستم عاملی یه پارتیشن رو نشناسه مثل dos که ntfs رو نمیشناسه یا ویندوز که ext رو نمیشناسه و یا یه پارتیشن مخفی باشه مثل پارتیشن ریکاوری در لپ تاپ ها
در قدم اول برای اینکه اطلاعاتت رو از دست ندی (اگه دربازه هارد خودت اطلاعات کافی نداری) از هرچی رو هاردت داری و مهمه یه بک آپ بگیر. اگر اطلاعات کافی داری هم چون این بار اولی هست که لینوکس نصب میکنی بازم بک آپ بگیر چون ممکنه در بعضی از مراحل اشتباهات جبران ناپذیری صورت بگیره و یا جبران اونا سخت باشه.
برای اینکه این تذکر رو جدی بگیری به نکته زیر دقت کن:
توی منوی پارتیشن بندی لینوکس یه گزینه هست که به صورت اتوماتیک کل هارد رو پاک میکنه و خودش پارتیشن بندی میکنه.چون ایرانی ها خیلی هاشون خیلی به مطالعه متن های انگلیسی و لایسنس ها و ... عادت ندارند همینجوری next میزنن و در بعضی موارد مثل این مورد کار دستشون میده و کل هاردشون پاک میشه و این مشکل رو به گردن لینوکس میندازن!!!!

خوب حالا فرض کنیم که بکآپ رو گرفتی و آماده نصبی
۲ تا راه حل داری (چون ویندوز هم داری)
یه برنامه برای تازه وارد ها به دنیای لینوکس طراحی شده به اسم wobi (امید وارم املاش درست باشه)این برنامه روی سیدی یا دی وی دی لینوکس اوبونتو وجود داره و کارش اینه که از روی ویندوز لینوکس نصب میکنه(این برنامه رو میشه یه نوع خوش آمد گویی به روش مدرن قلمداد کرد)
روش دوم که یکم پیچیده تره اما آپشن های بیشتری برای تنظیم بهت میده(در باره پارتیشن بندی) روش نصب مستقیم هستش که از روی دی وی دی یا سی دی ای که داری بوت میکنی و از روی اون نصب میکنی
برای اینکه با wubi یکم بیشتر آشنا بشی فکر کن که ویندوز xp رو میتونی از داخل ویندوز (مثل wubi) و یا به روش مستقیم(مثل روش مستقیم نصب لینوکس) نصب کنی
در باره جزییات نصب زیاد نیاز به جستجو نداری چون خیلی سادست هرچند که اگه جستجو کنی چیزای زیادی پیدا میکنی
منم برات میگردم(البته تو این انجمن و ویکی هم چیزای زیادی پیدا میکنی)
اما پارتیشن بندیش مهمه(اونم مطلب دربارش زیاده)
میتونی از روش اتوماتیک استفاده کنی (از هردو روش wubi یا مستقیم این روش در دسترسه و بسیار راحت)
اما باز یکم دربارش میگم(امیدوارم به درد بخوره عزیز ;-) )
بر خلاف ویندوز در لینوکس خبری از c یا D نیست
اینجا مفهوم پارتیشن یکم با ویندوز متفاوته. این مفهوم یک استاندارد جهانی داره و ویندوز در این زمینه از هرگونه استانداری بی بهره هست و به گفته یکی از دوستان من کاملا خود مخطار و سلیقه ای عمل کرده ویندوز
بر اساس استانداردی که لینوکس از اون پیروی میکنه شما یک نمودار درختی داری که همه پوشه ها زیر اون قرار میگیرند.حالا ممکنه یک پوشه واقعا داخل پوشه قبلی روی هارد باشه یا حتی یک هارد جدا باشه
اونی که در لینوکس و مدیریت فایل اون دیده میشه یک نمایش هست فقط برخلاف ویندوز که نمایش موجود در explorer در واقع روش پارتیشن بندی شما رو نشون میده
در واقع نیازی نیست که کاربر خودش رو درگیر پارتیشن بندی هارد و جزییات اون بکنه
اونی که مهمه اینه که هرکس کار خودش رو به خوبی انجام بده
به عبارت دیگه یک راننده نیازی نیست که یک مکانیک هم باشه(اما در ویندوز لازمه)
خوب حالا در نظر بگیر که در لینوکس همه چیز از ریشه یا root شروع میشه.مثل درخت که از ریشه شروع میشه
شاخ و برگ درخت ما در لینوکس بقیه فولدر ها هستش مثل /home و یا /boot و خیلی چیزای دیگه و همونجوری که احتمالا حدث میزنی "/" که در اول نام تمام این فولدر ها میبینی نام دایرکتری ریشه یا همون root هست

هاردهای سیستم من رید صفر شده الا یه هارد که رید نیست.
اطلاعات من از هارد و جزئیاتش و کلا اطلاعات سخت افزاریم خوبه و ویندوز رو خیلی خیلی خوب میشناسم.
2- خب حالا اگه بخوام اوبونتو رو روی هاردهای رید صفر شده نصب کنم براحتی نصب میشه یا اینکه مثل ویندوز باید از یه برنامه برای شناسوندن رید استفاده کنم؟

پس حداقل چیزی که در لینوکس لازمه یک پارتیشن به نام ریشه هست که نوع اون باید ext3 یا ext4 باشه
3- خب حالا شفاف سازی کنید بدونم فرق ex3 با ex4 چیه؟ و کدومش بهتره؟
یه چیز دیگه در ویندوز وجود داشت که بعضی ها بهش رم مجازی یا چیزای دیگه میگفتن.اگه یادت باشه خیلی مرسوم بود که بگن در ویندوز پارتیشن C رو خالی نگه دار چون هرچی خالی تر باشه رو سرعت ویندوز اثر میذاره
این حرف که کمی درست و کمی غلطه به این دلیل بود که در پارتیشن C یک فایل خیلی حجیم توسط ویندوز ساخته میشه که رم مجازی کامپیوتر شما میشه و سیستم خیلی از اون استفاده میکنه
در لینوکس این کار برعهده یک پارتیشن از نوع swap هستش (نه ext3 - نه ext4 - نه fat و نه هیچ فرمت دیگه ای).بهتره که این پارتیشن رو بسازی. حداقل برابر با ram سیستمت و حداکثر ۲ برابر با حافظهram موجود بر روی سیستمت.اما اگه کلا نسازیش هم اتفاق خاصی غیر از کند شدن و گاهی ممکنه گیر کردن سیستم اتفاق نمی افته
4- خب به این ترتیب من باید یه پارتیشن از پارتیشن های هاردم رو که الان دارم استفاده می کنم رو پاک کنم و اونو واسه لینوکس پیکربندی کنم + یه پارتیشن کوچیک دیگه واسه swap یا رم مجازی. درسته؟
از اینجا به بعدش رو توضیح نمیدم چون گیج کنندست(برای بار اول)
ایشالا ۶ ماه دیگه که دوباره این لیونکس رو پاک میکنی و یه لینوکس جدید داری نصب میکنی در باره پارتیشن بندی توی همین انجمن بیشتر مطالعه کن
موفق باشی
نه دیگه، این شوخی رو با من نکنید که انصاف نیست. من اومدم اینجا که درست شروع کنم و تا اخرهم درست برم .
من سیستم عامل های ویندوز رو معمولا هر 18 ماه عوض می کنم اونم به این خاطر که سنگین میشن. حالا تو لینوکس اون طوری که شنیدم می گن مسئله سنگین بودن وجود نداره و پایداری و عمرش زیاده!!!! نکته دیگه اینکه از همه اطلاعاتم پشتیبان گیری می کنم معمولا و از این لحاظ مشکلی ندارم با این حال دلم نمی خواد اتفاقی بیافته که اطلاعاتم از دست بره + اینکه وقت آزاد کمی دارم من و فرصت دوباره شروع کردن رو ندارم برای همینه که می خوام با دقت این سیستم عامل رو نصب و راه اندازی کنم!!!
در کل مرسی از اطلاعاتی که دادید ولی همچنان به کمک شما و دیگر عزیزان متخصص و باتجربه این انجمن نیاز دارم....

[/quote]

آفلاین omideubuntu

• Newbie
  • *
« پاسخ #6 : 08 بهمن 1388، 10:57 ب‌ظ »
من یه تازه وارد توی اوبونتو هستم اگه ویندوز سون داری یه راه حل داره که دیگه پارتیشن هاتو دست کاری نکنی (البته با اجازه اساتید  ;D )
توی سون 
می تونی رو کامپیوتر راست کلیک کنی
گزینه
manage >>Disk Management
کلیک کن و بعد پارتیشن های خودتو سمت راست می تونی ببینی روی یکی از اونها راست کلیک کن و گزینه
shrink volume رو برن
توی قسمت
total size after shrink in MB
حد اقل فضا باید 5 گیگ باشه
بعد از اون وقتی cd  اوبونتو رو بوت می کنی توی قسمت پارتیشن بندی  از گزینه
use free space
استفاده کن و  می تونی میزان فضایی که به اوبونتو اختصاص داده میشه رو ببینی .

خیلی خیلی ممنون
من مشکلی از بابت فضای هارد دیسک ندارم.
5- واسه سیستم عامل اوبونتو 50 گیگ بذارم مطمئنه؟

آفلاین omideubuntu

• Newbie
  • *
« پاسخ #7 : 08 بهمن 1388، 10:59 ب‌ظ »
6- خب حالا من اوبونتو رو نصب کنم می تونم بقیه اطلاعاتم رو ( مثلا: موزیک و فیلم ) که توی پارتیشن های دیگه هست رو ببینم و استفاده کنم؟

آفلاین آی سهیل

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1013
  • سهیل هستم.
    • نیمِگــــــــــــــا
« پاسخ #8 : 09 بهمن 1388، 11:31 ق‌ظ »
بله میتونی..
فقط ممکنه بهت بگه که "کدک برای اجرای این فایل مالتی مدیا نداری! آیا مایلید از اینترنت دریافت  کنید؟" شما بله رو یزن تا بصورت خودکار از روی اینترنت برات نصبش کنه.
بهت پیشنهاد نصب VLC رو میدم، بعد از بروز رسانی مخازن با دستور sudo apt-get update فرمان نصب آخرین ورژنش رو با دستور sudo apt-get install vlc vlc-plugin-pulse mozilla-plugin-vlc صادر کن.
شما تمامی درایو های ویندوز رو عینا روی اوبونتو (لینوکس) داری.
پیشاپیش بهت خیرمقدم عرض میکنیم.
The open source Ubuntu desktop operating system powers millions of PCs and laptops around the world.

آفلاین Azhang

• Full Member
  • *
  • ارسال: 236
  • kurosaki ichitax
« پاسخ #9 : 09 بهمن 1388، 03:10 ب‌ظ »
نقل‌قول
نه دیگه، این شوخی رو با من نکنید که انصاف نیست. من اومدم اینجا که درست شروع کنم و تا اخرهم درست برم .
من سیستم عامل های ویندوز رو معمولا هر 18 ماه عوض می کنم اونم به این خاطر که سنگین میشن. حالا تو لینوکس اون طوری که شنیدم می گن مسئله سنگین بودن وجود نداره و پایداری و عمرش زیاده!!!! نکته دیگه اینکه از همه اطلاعاتم پشتیبان گیری می کنم معمولا و از این لحاظ مشکلی ندارم با این حال دلم نمی خواد اتفاقی بیافته که اطلاعاتم از دست بره + اینکه وقت آزاد کمی دارم من و فرصت دوباره شروع کردن رو ندارم برای همینه که می خوام با دقت این سیستم عامل رو نصب و راه اندازی کنم!!!
در کل مرسی از اطلاعاتی که دادید ولی همچنان به کمک شما و دیگر عزیزان متخصص و باتجربه این انجمن نیاز دارم....

اولا ورودت رو به دنیای آزادی تبریک میگم  :)
ثانیا دوست منظوراقای سجادی به خاطر اومدن نسخه ی جدید اونتو ست نه به خاطر سنگین شدن یا خرابی  :D وگرنه اوبونتو (لینوکس)خیلی پایدارتر از ویندوزه
امیدوارم موفق باشی

• Hero Member
  • *
« پاسخ #10 : 09 بهمن 1388، 10:28 ب‌ظ »
نقل‌قول

ثانیا دوست منظوراقای سجادی به خاطر اومدن نسخه ی جدید اونتو ست نه به خاطر سنگین شدن یا خرابی  :D وگرنه اوبونتو (لینوکس)خیلی پایدارتر از ویندوزه
امیدوارم موفق باشی

ممنونم
دقیقا همینو میخاستم بگم
سالی ۲ نسخه از اوبونتو میاد که معمولا دوستان و مدیران انجمن لطف میکنن و در شهر های مختلف البته گاهی با یکی یا دو روز اختلاف یک جشن تولد خیلی عالی و به یاد موندنی برای اوبونتو برگزار میکنن
اگه دوست داشته باشی میشه لونوکس ها رو از یه نسخه به نسخه دیگه به راحتی آپگرید کرد.
در اکثر موارد با این کار نیازی به نصب مجدد برنامه ها نیست و خیلی نکات مثبت دیگه داره
اما در بعضی موارد خاص نمیشه و مثلا در همین نسخه ای که دست شما هست. در آپگرید از نسخه قبلی به نسخه جدید از بعضی از نرم افزار ها پشتیبانی نمیشد و یا گاهی تنظیماتی پیش میاد که اگه از اول نصب کنی شاید راحت تر باشی
یه چیزی که من ازش واقعا خوشم میاد تو لینوکس اینه که هیچ چیزی نشد نداره
اگه هر مشکلی پیش اومد شک نکن که راه حل داره. نیازی به نصب مجدد و یا حتی ریست نداره
چند وقت پیش توی بلاگ یکی از بچه های فروم میخومدم که حتی اگه کرنل رو آپدیت کردید نیازی به ری استارت نداره (با کمی ترفند) برخلاف ویندوز که ثانیه به ثانیه ریست باید بشه!!!!
نمیدونم منظورم رو فهمیدی یا نه. خلاصه اینکه لینوکس یکیه و دوتا نمیشه  ;) معرکه و فوق العادست. بیخودی نیست که بعد از ۴ سال که از دانشگاه فارق التحصیل شدم همه دوستام لینوکس نصب کردند و حالا استادام دونه دونه دارند با من تماس میگیرند که برم براشون لینوکس نصب کنم
البته این ویندوز باعث شده که به دلیل گستردگیش مردم به اشتباه فکر کنند که اون استاندارده و لذا در اول کار با لینوکس به دنبال پارتیشن C می گردند و یا چیزای دیگه که یکم براشون سخته و گیج کنندست
در اکثر موارد مثل همون روز اولی که پای کامپیوتر نشستیم و دنبال دکمه خاموش و روشن میگشتیم
بچه های ما و کسایی که سنشون کمتره شاید یادشون نیاد اما من خوب یادمه که چقدر کار با DOS سخت بود. همش تایپ دستور و غیره
روز اول کار با لینوکس هم انگار از یه جایی نزدیک به صفر شرو کردم(هر چند که هنوزم چیز زیادی بلد نیستم و این به خاطر دنیای زیبا و بزرگه لینوکسه که واقعا بی اتهاست)
من عاشق لینوکسم و بعد از یک مدت کوتاه کار با لینوکس نتونستم وجود ویندوز رو روی لپ تاپم تحمل کنم
به نظرم هاردم داشت حروم میشد و الان خیلی وقته که از شر سیستم عامل های پر اشکال و پر باگ لینوکس خلاص شدم
:D
به هر حال. نکته دیگه اینه که همه دوست دارند از روز اول کل شل و برنامه نوسی و ... در لینوکس رو بلد باشند که نمیشه و لذا یکم به نظرشون سخت میاد.
---------------------------------

اینا همش درد و دل بود(ببخشید که سرتونو درد آوردم)
اما در باره فرمایش شما
خود wubi حالت shirink رو داره و البته نه با این نام دقیقا
در نصب مستقیم هم این گزینه با در دسترسه
در باره raid که فرمودید. من تاحالا کمی در این باره مطالعه کردم. اما به صورت عملی تجربه نکردم. اما تا جایی که شنیدم میتونه کارت رو سخت کنه
دلیلش اینه که گویا شما از raid نرم افزاری استفاده کردید.لذا خودتون باید این raid رو به لینوکس بشناسونید
شاید در شناسایی پارتیشن های ویندوز هم یکم سختی بکشید :D
نمیدونم!! چون گفتم من تا حالا عملا تست نکردم(این حرف ها ارزش خاصی نداشت چون باید منتظر نظر دوستانی باشیم که به صورت عملی تجربه کردند)
-----------------------------
اما در باره پارتیشن بندی
همونجوری که گفتم همه چی از / شروع میشه
زیر root تعداد زیادی فولدر وجود داره.اگه دقیق تر بگم فایل
چون در لینوکس همه چی فایل هست.درایور ها و سخت افزار ها فایل هستند.مونیتور یک فایله. اسکنر یک فایله.کیبرد یک فایله.فولدر ها هم فایل هستند.(اگر اشتباهه اساتید تصحیح می فرمایند)
هر کدوم از این فولدر ها یک آدرسی دارند. مثلا پوشه خانگی من و یا  home من که معادل mydocument در ویندوز هستش میشه
/home/mahmoodویا فایل ها و تنظیمات گراب (بوت لودر دیفالت اوبونتو و خیلی از توضیع های لینوکس) داخل آدرس زیر و زیر شاخه های اون قرار میگیره
/bootهمونجوری که میبینی همه چی منظم و دردسترسه و نیازی نیست که بدونی لینوکس رو چه جوری نصب کرده
هارد رو چند پارتیشن کرده
چند تا هارد داره و غیره
چون همه چیر به صورت درختی چیده شده و منظمی
معنی این کار هیچ یک از حالت های raid نیست(شمارش یادم نمیاد ;) )
خوب ببین عزیز
هر کدوم از این آدرس ها میشه یک پارتیشن باشند. فایدش اینه که نمیشه دوتا لینوکس رو روی یک پارتیشن با نام / نصب کنی
چون مثل این میمونه که دوتا ویندوز رو توی C:/windows نصب کنی
دوتا ویندوز رو میشه روی یک پارتیشن نصب کرد چون داخل فولدر نصب میشن. اما لینوکس ها نمیشه که یک  / داشته باشن
حالا اگه /home رو یک پارتیشن جدا تعریف کنی معنیش اینه که هرچی داخل /home باشه (یعنی تمام mydocument ها برای تمام یوزر ها غیر از یوزر ریشه) یک پارتیشن جدا میشه
اما آدرس دسترسیش هیچ فرقی نمیکنه
مثل این میمونه که در ویندوز mydocument رو به پارتیشن D منتقل کنی و یه چیزی شبیه به shortcut توی C بسازی که آدرس mydocument تغییر نکنه (که البته در ویندوز نشدنیه و فقط برای تقریب ذهن گفتم)
خوب خوبی این کار اینه که همونجوری که گفتم اگه یک لینوکس جدید بخای نصب بکنی دو حالت پیش میاد
۱.میخای کنار لینوکس فعلیت باشه. که در این صورت یک پارتیشن جدید میسازی با نام / (یک / جدید)
۲.میخای روی قبلی نصب کنی مثل نصب اوبونتو جدید به جای اوبونتو قدیمی که در این صورتمجبوری پارتیشن / قدیمی رو فرمت کنی (حداقل من راه دیگه ای بلد نیستم)
که در این صورت هر چی داخل اون پارتیشن باشه پاک میشه
اگه /home رو جدا نکرده باشی تمام تنظیمات لینوکست مثل بک گروند - تنظیمات برنامه ها مثل sortcut های گیمپ - لیست آهنگ هات- برنامه ها و فایل های دانلود شده - لیست vuze و خلاصه همه چی پاک میشه
که البته برای شروع مجدد عالیه
اما اگه دوست نداری از اول شروع کنی با جدا کردن /home به عنوان یک پارتیشن جدا میشه تمام این تنظیمات رو برای هیشه حفظ کرد

البته شما هنوز تمام دسکتاپ ها رپ ندیدی و لذا حدث میزنم در مدت زمان کوتاهی چندین بار لینوکس نصب کنی
من اون اوایل هفته ای یک بار و حتی در یک شب ۳ بار لینوکس نصب میکردم
آخه علاوه بر اینکه تنوع زیادی در خود لینوکس ها وجود داره. یونیک هم زیباست و علاوه بر اینها دسکتاپ های متنوعی مثل kde - xfce - blackbox - gnome - .... وجود داره اسم یکی دیگه از این دسک تاپ ها به نظرم lux بود یا یه چیزی تو این مایه ها. باید همه اینا رو تست کنی تا یکیشو انتخاب کنی
یکی از نقات قوت لینوکس تنوع و قدت انتخاب بی حد و اندازشه که انتها نداره
--------------------
۶۴ بیت خیلی سریع تر از ۳۲ بیت هست
در برخی پکیج ها بین ۶۴ بیت و ۳۲ بیت تفاوت هست
در بعضی ها نه
مثلا دو تا مثال واضح میزنم
کرنل ۳۲ و ۶۴ داره
اما game-data یا ubuntu-wallpapers نداره
اگه adsl داری خودت رو درگیر اینا نکن و راحت باش
نکته دیگه اینکه اساتید میفرمایند که اون amd64 که شما می فرمایید فقط یک اصطلاح هست و اینجوری نیست که برای معماری amd باشه
و همونه به راحتی میشه روی intel نصب کرد. شک نکن چون خودم تست کردم و دقیقا این حرف درسته
همونجوری که گفتم حق با شماست و البته منطقی هم هست که ارسال پکت های ۶۴ بیتی خیلی سرعت رو افزایش میده ( بر خلاف ویندوز که فقط اسمش ۳۲ و ۶۴ میشه و به قول یکی از اساتید در جشن قبلی اوبونتو در ویندوز ۶۴ بینی بازم system32 داریم و در واقع ۶۴ بیتی نشده اما لینوکس واقعا ۶۴ بیتی میشه و خیلی سریع تره) اما لینوکس خود به خود خیلی سریعه و حتی سرعت لینوکس ۳۲ بیتی شما رو متعجب خواهد کرد. بازم اگه دوست داری سیستم شما یک سیستم قوی و فوق العاده هست
برای اینکه بتونی از کل ram استفاده کنی بد نیست که ۶۴ نصب کنی چون اگه اشتباه نکنم لینوکی و ویندوز ۳۲ بیت فقط تا ۳.۵ گیگ ram رو پشتیبانی میکنن
شما که قراره 8 gig رم داشته باشی بهتره ۶۴ نصب کنی
----------------
یک پروژه در لینوکس وجود داره به اسم ntfs-3g که خاص پشتیبانی از ntfs هست. این پروژه که به صورت قوی و فوق العاده ای داره به کارش ادامه میده - خیلی وقته که به نتیجه رسیده و مشکلی نداره
به عبارت دیگه همونجوری که دوستان فرمودند شما تمام پارتیشن های ntfs و fat رو در لینوکس میبینی اما در ویندوز به ext3 یا ext4 دسترسی نداری. البته با نصب چند نرم افزار این مشکل حل میشه اما به دلیل مشکلات امنیتی و ویروسی شدن مکرر ویندوز بر خلاف امنیت بالای لینوکس و ... پیشنهاپ میکنم این کار رو نکنی چون امنیت لینوکست به خطر میفته
لذا در حالت عادی از لینوکس به ویندوز دسترسی داری اما از ویندوز به لینوکس نه
اما بازم میگم که شما raid کردی. یادم نیست که raid 0 کدوم میشه. اگه هارد ها رو به هم چسبوندی احتمال داره که یکم دردسر بکشی اما  اگه اونیه که بک آپ میگرفت نباید مشکلی داشته باشی
----------------------
عزیز جان ext4 جوون تر از ext3 هست
هر سیستمی که ext4 رو بشناسه حتما ext3 رو میشناسه اما برعکسش ممکنه درست نباشه
ext4 سرعت بسیار بالاتری داره و ار فایل های حجیم تری پشتیبانی میکنه(تا یه عدد گنده ای بر حسب ترابایت که در روزگارما اگه کل هاید شما یک تک فایل بهشه بازم به مشکل نمیخوری و لذا میگن که ext4 مال ۲۰ سال دیگست. اگه پارتیشنت رو ext4 کنی دیگه هیچ وقت نیازی به فرمت نداری) اما ext3 شاید تا ۲۰ سال دیگه کار کنه. از ntfs خیلی خیلی قوی تره اما به پای ext4 نمیرسه
ext3 و ext4 نیازی به دیفرگ ندارند و ....
هر دوتا کار شما رو به خوبی راه میندازه
چون هنوز نرم افزار ها و سیستم عامل هایی وجود دارند از دنیای لینوکس و یونیکس که به صورت دیفالت از ext4 پشتیبانی نمیکنن و برای پشتیبانی نیاز به نصب یک سری پکیج دارند - شما میتونی برای راحتی بیشتر از ext3 استفاده کنی
اما اگه عاشق سرعتی (مثل من) و یا دوست داری به روز باشی و با تکنولوژی روز پیش بری شاید بهتر باه که ترکیب گراب ۲ و ext4 رو تست کنی ( امید وارم از شادی سنگ کوب نکنی چون خودم بار اول که دیدمشون بال درآوردم)
-------------------
همونجوری که فرمودید حداق پارتیشن بندی مورد نیاز برای لینوکس یک پارتیشن با mountpoint / , از نوع ext3 یا ext4 هست و به همراه اون یک وارتیشن swap که البته mountpoint نداره
اما خودم به دلیل همون مطالبی که گفتم خدمتتون اینجوری پارتیشن بندی کردم
/ ext4
/home ext3
/boot ext4
swap

بازم سوالی بود در خدمتم
مرکز برنامه نویسی ایران

آفلاین omideubuntu

• Newbie
  • *
« پاسخ #11 : 10 بهمن 1388، 01:32 ب‌ظ »
نقل‌قول

امیدوارم موفق باشی

ممنونم
دقیقا همینو میخاستم بگم
سالی ۲ نسخه از اوبونتو میاد که معمولا دوستان و مدیران انجمن لطف میکنن و در شهر های مختلف البته گاهی با یکی یا دو روز اختلاف یک جشن تولد خیلی عالی و به یاد موندنی برای اوبونتو برگزار میکنن
اگه دوست داشته باشی میشه لونوکس ها رو از یه نسخه به نسخه دیگه به راحتی آپگرید کرد.
در اکثر موارد با این کار نیازی به نصب مجدد برنامه ها نیست و خیلی نکات مثبت دیگه داره
اما در بعضی موارد خاص نمیشه و مثلا در همین نسخه ای که دست شما هست. در آپگرید از نسخه قبلی به نسخه جدید از بعضی از نرم افزار ها پشتیبانی نمیشد و یا گاهی تنظیماتی پیش میاد که اگه از اول نصب کنی شاید راحت تر باشی
یه چیزی که من ازش واقعا خوشم میاد تو لینوکس اینه که هیچ چیزی نشد نداره
اگه هر مشکلی پیش اومد شک نکن که راه حل داره. نیازی به نصب مجدد و یا حتی ریست نداره
یعنی با هربار آپدیت اوبونتو یه سری نرم افزارها ممکنه کارنکنند؟ خب اینکه خوب نیست!!! مثل این می مونه که مثلا وقتی ویندوز xp رو آپدیت می کنم بعضی نرم افزارها از کار بیافتند.

به نظرم هاردم داشت حروم میشد و الان خیلی وقته که از شر سیستم عامل های پر اشکال و پر باگ لینوکس خلاص شدم
:D

پراشکال و پرباگ لینوکس؟!!! :o
اما در باره فرمایش شما
خود wubi حالت shirink رو داره و البته نه با این نام دقیقا
در نصب مستقیم هم این گزینه با در دسترسه
در باره raid که فرمودید. من تاحالا کمی در این باره مطالعه کردم. اما به صورت عملی تجربه نکردم. اما تا جایی که شنیدم میتونه کارت رو سخت کنه
دلیلش اینه که گویا شما از raid نرم افزاری استفاده کردید.لذا خودتون باید این raid رو به لینوکس بشناسونید
شاید در شناسایی پارتیشن های ویندوز هم یکم سختی بکشید :D
نمیدونم!! چون گفتم من تا حالا عملا تست نکردم(این حرف ها ارزش خاصی نداشت چون باید منتظر نظر دوستانی باشیم که به صورت عملی تجربه کردند)
رید صفر اونم نرم افزاری کلا پردردسره می دونم که به زحمت میافتم فقط می خوام بدونم با رید 0 سازگاری داره اوبونتو و میشه با رید لودش کرد؟

البته شما هنوز تمام دسکتاپ ها رپ ندیدی و لذا حدث میزنم در مدت زمان کوتاهی چندین بار لینوکس نصب کنی
من اون اوایل هفته ای یک بار و حتی در یک شب ۳ بار لینوکس نصب میکردم
آخه علاوه بر اینکه تنوع زیادی در خود لینوکس ها وجود داره. یونیک هم زیباست و علاوه بر اینها دسکتاپ های متنوعی مثل kde - xfce - blackbox - gnome - .... وجود داره اسم یکی دیگه از این دسک تاپ ها به نظرم lux بود یا یه چیزی تو این مایه ها. باید همه اینا رو تست کنی تا یکیشو انتخاب کنی
kde رو زیاد شنیدم و ظاهرا زیادم طرفدار داره اینو چجوری میشه نصبش کرد؟

۶۴ بیت خیلی سریع تر از ۳۲ بیت هست
در برخی پکیج ها بین ۶۴ بیت و ۳۲ بیت تفاوت هست
در بعضی ها نه
مثلا دو تا مثال واضح میزنم
کرنل ۳۲ و ۶۴ داره
اما game-data یا ubuntu-wallpapers نداره
اگه adsl داری خودت رو درگیر اینا نکن و راحت باش
نکته دیگه اینکه اساتید میفرمایند که اون amd64 که شما می فرمایید فقط یک اصطلاح هست و اینجوری نیست که برای معماری amd باشه
و همونه به راحتی میشه روی intel نصب کرد. شک نکن چون خودم تست کردم و دقیقا این حرف درسته
همونجوری که گفتم حق با شماست و البته منطقی هم هست که ارسال پکت های ۶۴ بیتی خیلی سرعت رو افزایش میده ( بر خلاف ویندوز که فقط اسمش ۳۲ و ۶۴ میشه و به قول یکی از اساتید در جشن قبلی اوبونتو در ویندوز ۶۴ بینی بازم system32 داریم و در واقع ۶۴ بیتی نشده اما لینوکس واقعا ۶۴ بیتی میشه و خیلی سریع تره) اما لینوکس خود به خود خیلی سریعه و حتی سرعت لینوکس ۳۲ بیتی شما رو متعجب خواهد کرد. بازم اگه دوست داری سیستم شما یک سیستم قوی و فوق العاده هست
برای اینکه بتونی از کل ram استفاده کنی بد نیست که ۶۴ نصب کنی چون اگه اشتباه نکنم لینوکی و ویندوز ۳۲ بیت فقط تا ۳.۵ گیگ ram رو پشتیبانی میکنن
شما که قراره 8 gig رم داشته باشی بهتره ۶۴ نصب کنی
تو ویندوز 64 بیتی اغلب میشه نرم افزارهای 32 بیتی رو نصب کرد.
7.حالا تو اوبونتو 64 بیتی میشه واقعا نرم افزارهای اوبونتو 32 بیتی رو نصب کرد؟
اما بازم میگم که شما raid کردی. یادم نیست که raid 0 کدوم میشه. اگه هارد ها رو به هم چسبوندی احتمال داره که یکم دردسر بکشی اما  اگه اونیه که بک آپ میگرفت نباید مشکلی داشته باشی
رید 0 همونیه که هاردها رو به هم می چسبونه و یکی می کنه و موقع رایت اطلاعات یک فایل رو به دو قسمت مساوی تقسیم می کنه و نصفش رو روی یه هارد می نویسه و نصفش دیگه ش رو روی یه هارد دیگه....
بله، می دونم که یکم دردسر باید بکشم بخصوص تو شناسوندن درست پارتیشن ها و ترتیب اونها!!!

عزیز جان ext4 جوون تر از ext3 هست
هر سیستمی که ext4 رو بشناسه حتما ext3 رو میشناسه اما برعکسش ممکنه درست نباشه
ext4 سرعت بسیار بالاتری داره و ار فایل های حجیم تری پشتیبانی میکنه(تا یه عدد گنده ای بر حسب ترابایت که در روزگارما اگه کل هاید شما یک تک فایل بهشه بازم به مشکل نمیخوری و لذا میگن که ext4 مال ۲۰ سال دیگست. اگه پارتیشنت رو ext4 کنی دیگه هیچ وقت نیازی به فرمت نداری) اما ext3 شاید تا ۲۰ سال دیگه کار کنه. از ntfs خیلی خیلی قوی تره اما به پای ext4 نمیرسه
ext3 و ext4 نیازی به دیفرگ ندارند و ....
هر دوتا کار شما رو به خوبی راه میندازه
چون هنوز نرم افزار ها و سیستم عامل هایی وجود دارند از دنیای لینوکس و یونیکس که به صورت دیفالت از ext4 پشتیبانی نمیکنن و برای پشتیبانی نیاز به نصب یک سری پکیج دارند - شما میتونی برای راحتی بیشتر از ext3 استفاده کنی
اما اگه عاشق سرعتی (مثل من) و یا دوست داری به روز باشی و با تکنولوژی روز پیش بری شاید بهتر باه که ترکیب گراب ۲ و ext4 رو تست کنی ( امید وارم از شادی سنگ کوب نکنی چون خودم بار اول که دیدمشون بال درآوردم)
اینجا یه کمی گیج شدم.
8. اونطوری که فهمیدم. من اگه با ex4 پیکربندی کنم پارتیشن رو اونوقت نمی تونم هر نرم افزاری که دلم خواست نصب کنم اما اگه از ex3 استفاده کنم می تونم هر نرم افزاری که دوست داشتم رو نصب کنم. درسته؟
خب برای من سازگاری بیشتر از سرعت مهمه چون به نرم افزارهای زیادی برای انجام دادن کارهام تو اوبونتو لینوکس نیاز دارم.
9- حالا این ترکیب گراب 2 و ex4 رو نفهمیدم! یعنی اگه من این ترکیب رو استفاده کنم می تونم هم از مزایایی ex4 استفاده کنم و هم از مزیت سازگاری ex3 استفاده کنم؟
همونجوری که فرمودید حداق پارتیشن بندی مورد نیاز برای لینوکس یک پارتیشن با mountpoint / , از نوع ext3 یا ext4 هست و به همراه اون یک وارتیشن swap که البته mountpoint نداره
اما خودم به دلیل همون مطالبی که گفتم خدمتتون اینجوری پارتیشن بندی کردم
/ ext4
/home ext3
/boot ext4
swap

بازم سوالی بود در خدمتم
10- خب به این ترتیب من نمی تونم نرم افزارهای اوبونتو رو توی پارتیشن های ntfs نصب کنم چون ex3 ya ex4 نیست؟

آفلاین parsibox

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 777
  • آچار فرانسه
    • سایت شخصی محسن داوری
« پاسخ #12 : 10 بهمن 1388، 03:49 ب‌ظ »
شما داخل اوبونتو برنامه هایی که نصب میکنید را هرجایی میتونید نصب کنید .
فقط یک سری از برنامه های هست که باید در پوشه ی usr  یا etc ,... نصب بشه که اینا جزو root حساب میشه.
اگه خودت برنامه ای را کامپایل میکنی میتونی توی دراویو های ntf کامپایل کنی یا مثلا یک سری برنامه ها نیازی به نصب ندارند و فقط باید اجراشون کنی مثل فایرفاکس اینا را هم هرجایی بخواهی میتونی فایلش را قرار بدید.

در مورد ext4 و ext3 هم فکی نمیکنم فرق اینجوری داشته باشند.
تاجایی که من میدونم ext4 سرعتش خیلی بیشتر از ext3 هست.
اینم یه فرق دیگه ی ext4 , ext3
File system Maximum file size Maximum file system size
Ext4                  16 Tbyte                1024 Pbyte
Ext3               2 Tbyte                   16 Tbyte
« آخرین ویرایش: 10 بهمن 1388، 03:51 ب‌ظ توسط parsibox »
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,12830.0.html
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,12928.new.htm
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,12151.0.html
توجه : کلیه ی کاربران لینوکس در اصفهان که متقاضی شارژ یا راه اندازی ADSL پیشگامان یا صبانت هستند میتوانند از طریق ما 5% تخفیف بگیرند

• Hero Member
  • *
« پاسخ #13 : 10 بهمن 1388، 04:13 ب‌ظ »
آقا کلا سو تفاهم شده
منظور من کلا بر عکس بود
فکر کنم خیلی بد نوشتم :D
در باره آپدیت:
مثال اشتباهی زدی عزیز
مثل این میمونه که xp رو به vista آپدیت کنی و بعضی از نرم افزار ها کار نکنه نه اینکه xp رو آپدیت کنی
در باره این موضوع باید بگم که همونجوری که گفتم خیلی کم پیش میاد و در ضمن نه اینکه کلا پاک بشه و کار نکنه بلکه یه نرم افزار جایگزین بجاش نصب میشه و اگه بهتر بگم یه لایبراری جایگزین
در باره پراشکال و پرباگ منظورم ویندوز بود که هاردم رو حروم میکرد. نه لینوکس. اون پراشکال رو پاک کردم . جاش لینوکس نصب کردم(اشتباه لپی بود چون بد نوشته بودم - شرمنده)
درباره رید - تو همین فروم یکی از اساتید یه مقاله کامل گذاشتن که من نتونستم دوباره پیداش کنم (کم سرچ کردم) شما بیشتر سرچ کنی پیداش میکنی. بله پشتیبانی میکنه اما گویا در رید نرم افزاری گویا تفاوت هایی بین لینوکس و ویندوز وجود داره
یه نسخه از اوبونتو هست که به صورت دیفالت با kde نصب میشه و اسم اون kubuntu هست
اگه xfce رو دوست داشته باشی بهتره xubuntu رو نصب کنی
خود ubuntu به صورت پیش فرض از gnome استفاده میکنه
البته این دسکتاپ ها به راحتی قابل حذف و یا نصب هستند از اینترنت
یعنی اگه اوبونتو نصب میکنی بعد از نصب kubuntu-desktop رو نصب کن تا از اون به بعد ۲ تا دسکتاپ gnome  و kde رو کنار هم داشته باشی
در باره ۶۴ بیتی و ۳۲ بیتی خودت رو به دردسر ننداز و درگیر نکن چون در این باره به مشکل نمیخوری
مخازن (ریپوزیتی) های اوبونتو کامل و عالی هستند و اگر فرقی بین ۳۲ و ۶۴ بیتی در اون پکیج باشه هردو نسخه به راحتی در دسترس هستند. اما به صورت کلی باید بگم که در بعضی نرم افزار ها تفاوت دارند و در بعضی ها تفاوتی بین ۳۲ و ۶۴ وجود نداره
جواب سوال ۸ - خیر اشتباه است.یه سری از لینوکس ها و نه نرم افزار ها هستند که به صورت پیش فرض از ext4 پشتیبانی نمیکنن و البته حتی میشه به اونها این امکان رو افزود.
مثلا یه لینوکس هست به  اسم rip که برای ریکاوری هارد هست
این لینوکس در نسخه های قبلی از ext4 پشتیبانی نمیکرد. نمیدونم جدیدا بهش اضافه شده یا نه. دقت کن که این یک لینوکسه و نه یک نرم افزار
اگه اوبونتو از ext4 پشتیبانی کنه (که پشتیبانی میکنه) پس دیگه مشکلی با ext4 در اوبونتو نداری عزیز
۹.نه برادر من. گراب یه نرم افزاره که نسخه های زیادی داره. گراب ۲ آخریشه تا جایی که میدونم که خیلی زیبا و عالی شده و البته سریع.ext4 هم خودش سریعه.منظورم این بود که به روز میشی
۱۰.شما با نصب هیچ نرم افزاری مشکل نداری
اونی که گفتم برای پاک کردن پارتیشن روت بود همین و همین.شما نگران نصب برنامه ها نباش
حتی برنامه ای ویندوزی رو در wine میشه نصب کرد که خود واین روی ext4 یا ext3 پیکربندی شده باشه!
ویا برنامه های لینوکسی رو روی fat یا ntfs
لینوکس عالی و قوی هستش
شما هرکاری میتونی بکنی
لینوکس ر نصبش  کن و شروع کن. به مشکل بر نمیخوری
مرکز برنامه نویسی ایران