نه دیگه، این شوخی رو با من نکنید که انصاف نیست. من اومدم اینجا که درست شروع کنم و تا اخرهم درست برم .
من سیستم عامل های ویندوز رو معمولا هر 18 ماه عوض می کنم اونم به این خاطر که سنگین میشن. حالا تو لینوکس اون طوری که شنیدم می گن مسئله سنگین بودن وجود نداره و پایداری و عمرش زیاده!!!! نکته دیگه اینکه از همه اطلاعاتم پشتیبان گیری می کنم معمولا و از این لحاظ مشکلی ندارم با این حال دلم نمی خواد اتفاقی بیافته که اطلاعاتم از دست بره + اینکه وقت آزاد کمی دارم من و فرصت دوباره شروع کردن رو ندارم برای همینه که می خوام با دقت این سیستم عامل رو نصب و راه اندازی کنم!!!
در کل مرسی از اطلاعاتی که دادید ولی همچنان به کمک شما و دیگر عزیزان متخصص و باتجربه این انجمن نیاز دارم....
اولا ورودت رو به دنیای آزادی تبریک میگم 
ثانیا دوست منظوراقای سجادی به خاطر اومدن نسخه ی جدید اونتو ست نه به خاطر سنگین شدن یا خرابی
وگرنه اوبونتو (لینوکس)خیلی پایدارتر از ویندوزه
امیدوارم موفق باشی
ممنونم
دقیقا همینو میخاستم بگم
سالی ۲ نسخه از اوبونتو میاد که معمولا دوستان و مدیران انجمن لطف میکنن و در شهر های مختلف البته گاهی با یکی یا دو روز اختلاف یک جشن تولد خیلی عالی و به یاد موندنی برای اوبونتو برگزار میکنن
اگه دوست داشته باشی میشه لونوکس ها رو از یه نسخه به نسخه دیگه به راحتی آپگرید کرد.
در اکثر موارد با این کار نیازی به نصب مجدد برنامه ها نیست و خیلی نکات مثبت دیگه داره
اما در بعضی موارد خاص نمیشه و مثلا در همین نسخه ای که دست شما هست. در آپگرید از نسخه قبلی به نسخه جدید از بعضی از نرم افزار ها پشتیبانی نمیشد و یا گاهی تنظیماتی پیش میاد که اگه از اول نصب کنی شاید راحت تر باشی
یه چیزی که من ازش واقعا خوشم میاد تو لینوکس اینه که هیچ چیزی نشد نداره
اگه هر مشکلی پیش اومد شک نکن که راه حل داره. نیازی به نصب مجدد و یا حتی ریست نداره
چند وقت پیش توی بلاگ یکی از بچه های فروم میخومدم که حتی اگه کرنل رو آپدیت کردید نیازی به ری استارت نداره (با کمی ترفند) برخلاف ویندوز که ثانیه به ثانیه ریست باید بشه!!!!
نمیدونم منظورم رو فهمیدی یا نه. خلاصه اینکه لینوکس یکیه و دوتا نمیشه

معرکه و فوق العادست. بیخودی نیست که بعد از ۴ سال که از دانشگاه فارق التحصیل شدم همه دوستام لینوکس نصب کردند و حالا استادام دونه دونه دارند با من تماس میگیرند که برم براشون لینوکس نصب کنم
البته این ویندوز باعث شده که به دلیل گستردگیش مردم به اشتباه فکر کنند که اون استاندارده و لذا در اول کار با لینوکس به دنبال پارتیشن C می گردند و یا چیزای دیگه که یکم براشون سخته و گیج کنندست
در اکثر موارد مثل همون روز اولی که پای کامپیوتر نشستیم و دنبال دکمه خاموش و روشن میگشتیم
بچه های ما و کسایی که سنشون کمتره شاید یادشون نیاد اما من خوب یادمه که چقدر کار با DOS سخت بود. همش تایپ دستور و غیره
روز اول کار با لینوکس هم انگار از یه جایی نزدیک به صفر شرو کردم(هر چند که هنوزم چیز زیادی بلد نیستم و این به خاطر دنیای زیبا و بزرگه لینوکسه که واقعا بی اتهاست)
من عاشق لینوکسم و بعد از یک مدت کوتاه کار با لینوکس نتونستم وجود ویندوز رو روی لپ تاپم تحمل کنم
به نظرم هاردم داشت حروم میشد و الان خیلی وقته که از شر سیستم عامل های پر اشکال و پر باگ لینوکس خلاص شدم

به هر حال. نکته دیگه اینه که همه دوست دارند از روز اول کل شل و برنامه نوسی و ... در لینوکس رو بلد باشند که نمیشه و لذا یکم به نظرشون سخت میاد.
---------------------------------
اینا همش درد و دل بود(ببخشید که سرتونو درد آوردم)
اما در باره فرمایش شما
خود wubi حالت shirink رو داره و البته نه با این نام دقیقا
در نصب مستقیم هم این گزینه با در دسترسه
در باره raid که فرمودید. من تاحالا کمی در این باره مطالعه کردم. اما به صورت عملی تجربه نکردم. اما تا جایی که شنیدم میتونه کارت رو سخت کنه
دلیلش اینه که گویا شما از raid نرم افزاری استفاده کردید.لذا خودتون باید این raid رو به لینوکس بشناسونید
شاید در شناسایی پارتیشن های ویندوز هم یکم سختی بکشید

نمیدونم!! چون گفتم من تا حالا عملا تست نکردم(این حرف ها ارزش خاصی نداشت چون باید منتظر نظر دوستانی باشیم که به صورت عملی تجربه کردند)
-----------------------------
اما در باره پارتیشن بندی
همونجوری که گفتم همه چی از / شروع میشه
زیر root تعداد زیادی فولدر وجود داره.اگه دقیق تر بگم فایل
چون در لینوکس همه چی فایل هست.درایور ها و سخت افزار ها فایل هستند.مونیتور یک فایله. اسکنر یک فایله.کیبرد یک فایله.فولدر ها هم فایل هستند.(اگر اشتباهه اساتید تصحیح می فرمایند)
هر کدوم از این فولدر ها یک آدرسی دارند. مثلا پوشه خانگی من و یا home من که معادل mydocument در ویندوز هستش میشه
/home/mahmood
ویا فایل ها و تنظیمات گراب (بوت لودر دیفالت اوبونتو و خیلی از توضیع های لینوکس) داخل آدرس زیر و زیر شاخه های اون قرار میگیره
/boot
همونجوری که میبینی همه چی منظم و دردسترسه و نیازی نیست که بدونی لینوکس رو چه جوری نصب کرده
هارد رو چند پارتیشن کرده
چند تا هارد داره و غیره
چون همه چیر به صورت درختی چیده شده و منظمی
معنی این کار هیچ یک از حالت های raid نیست(شمارش یادم نمیاد

)
خوب ببین عزیز
هر کدوم از این آدرس ها میشه یک پارتیشن باشند. فایدش اینه که نمیشه دوتا لینوکس رو روی یک پارتیشن با نام / نصب کنی
چون مثل این میمونه که دوتا ویندوز رو توی C:/windows نصب کنی
دوتا ویندوز رو میشه روی یک پارتیشن نصب کرد چون داخل فولدر نصب میشن. اما لینوکس ها نمیشه که یک / داشته باشن
حالا اگه /home رو یک پارتیشن جدا تعریف کنی معنیش اینه که هرچی داخل /home باشه (یعنی تمام mydocument ها برای تمام یوزر ها غیر از یوزر ریشه) یک پارتیشن جدا میشه
اما آدرس دسترسیش هیچ فرقی نمیکنه
مثل این میمونه که در ویندوز mydocument رو به پارتیشن D منتقل کنی و یه چیزی شبیه به shortcut توی C بسازی که آدرس mydocument تغییر نکنه (که البته در ویندوز نشدنیه و فقط برای تقریب ذهن گفتم)
خوب خوبی این کار اینه که همونجوری که گفتم اگه یک لینوکس جدید بخای نصب بکنی دو حالت پیش میاد
۱.میخای کنار لینوکس فعلیت باشه. که در این صورت یک پارتیشن جدید میسازی با نام / (یک / جدید)
۲.میخای روی قبلی نصب کنی مثل نصب اوبونتو جدید به جای اوبونتو قدیمی که در این صورتمجبوری پارتیشن / قدیمی رو فرمت کنی (حداقل من راه دیگه ای بلد نیستم)
که در این صورت هر چی داخل اون پارتیشن باشه پاک میشه
اگه /home رو جدا نکرده باشی تمام تنظیمات لینوکست مثل بک گروند - تنظیمات برنامه ها مثل sortcut های گیمپ - لیست آهنگ هات- برنامه ها و فایل های دانلود شده - لیست vuze و خلاصه همه چی پاک میشه
که البته برای شروع مجدد عالیه
اما اگه دوست نداری از اول شروع کنی با جدا کردن /home به عنوان یک پارتیشن جدا میشه تمام این تنظیمات رو برای هیشه حفظ کرد
البته شما هنوز تمام دسکتاپ ها رپ ندیدی و لذا حدث میزنم در مدت زمان کوتاهی چندین بار لینوکس نصب کنی
من اون اوایل هفته ای یک بار و حتی در یک شب ۳ بار لینوکس نصب میکردم
آخه علاوه بر اینکه تنوع زیادی در خود لینوکس ها وجود داره. یونیک هم زیباست و علاوه بر اینها دسکتاپ های متنوعی مثل kde - xfce - blackbox - gnome - .... وجود داره اسم یکی دیگه از این دسک تاپ ها به نظرم lux بود یا یه چیزی تو این مایه ها. باید همه اینا رو تست کنی تا یکیشو انتخاب کنی
یکی از نقات قوت لینوکس تنوع و قدت انتخاب بی حد و اندازشه که انتها نداره
--------------------
۶۴ بیت خیلی سریع تر از ۳۲ بیت هست
در برخی پکیج ها بین ۶۴ بیت و ۳۲ بیت تفاوت هست
در بعضی ها نه
مثلا دو تا مثال واضح میزنم
کرنل ۳۲ و ۶۴ داره
اما game-data یا ubuntu-wallpapers نداره
اگه adsl داری خودت رو درگیر اینا نکن و راحت باش
نکته دیگه اینکه اساتید میفرمایند که اون amd64 که شما می فرمایید فقط یک اصطلاح هست و اینجوری نیست که برای معماری amd باشه
و همونه به راحتی میشه روی intel نصب کرد. شک نکن چون خودم تست کردم و دقیقا این حرف درسته
همونجوری که گفتم حق با شماست و البته منطقی هم هست که ارسال پکت های ۶۴ بیتی خیلی سرعت رو افزایش میده ( بر خلاف ویندوز که فقط اسمش ۳۲ و ۶۴ میشه و به قول یکی از اساتید در جشن قبلی اوبونتو در ویندوز ۶۴ بینی بازم system32 داریم و در واقع ۶۴ بیتی نشده اما لینوکس واقعا ۶۴ بیتی میشه و خیلی سریع تره) اما لینوکس خود به خود خیلی سریعه و حتی سرعت لینوکس ۳۲ بیتی شما رو متعجب خواهد کرد. بازم اگه دوست داری سیستم شما یک سیستم قوی و فوق العاده هست
برای اینکه بتونی از کل ram استفاده کنی بد نیست که ۶۴ نصب کنی چون اگه اشتباه نکنم لینوکی و ویندوز ۳۲ بیت فقط تا ۳.۵ گیگ ram رو پشتیبانی میکنن
شما که قراره 8 gig رم داشته باشی بهتره ۶۴ نصب کنی
----------------
یک پروژه در لینوکس وجود داره به اسم ntfs-3g که خاص پشتیبانی از ntfs هست. این پروژه که به صورت قوی و فوق العاده ای داره به کارش ادامه میده - خیلی وقته که به نتیجه رسیده و مشکلی نداره
به عبارت دیگه همونجوری که دوستان فرمودند شما تمام پارتیشن های ntfs و fat رو در لینوکس میبینی اما در ویندوز به ext3 یا ext4 دسترسی نداری. البته با نصب چند نرم افزار این مشکل حل میشه اما به دلیل مشکلات امنیتی و ویروسی شدن مکرر ویندوز بر خلاف امنیت بالای لینوکس و ... پیشنهاپ میکنم این کار رو نکنی چون امنیت لینوکست به خطر میفته
لذا در حالت عادی از لینوکس به ویندوز دسترسی داری اما از ویندوز به لینوکس نه
اما بازم میگم که شما raid کردی. یادم نیست که raid 0 کدوم میشه. اگه هارد ها رو به هم چسبوندی احتمال داره که یکم دردسر بکشی اما اگه اونیه که بک آپ میگرفت نباید مشکلی داشته باشی
----------------------
عزیز جان ext4 جوون تر از ext3 هست
هر سیستمی که ext4 رو بشناسه حتما ext3 رو میشناسه اما برعکسش ممکنه درست نباشه
ext4 سرعت بسیار بالاتری داره و ار فایل های حجیم تری پشتیبانی میکنه(تا یه عدد گنده ای بر حسب ترابایت که در روزگارما اگه کل هاید شما یک تک فایل بهشه بازم به مشکل نمیخوری و لذا میگن که ext4 مال ۲۰ سال دیگست. اگه پارتیشنت رو ext4 کنی دیگه هیچ وقت نیازی به فرمت نداری) اما ext3 شاید تا ۲۰ سال دیگه کار کنه. از ntfs خیلی خیلی قوی تره اما به پای ext4 نمیرسه
ext3 و ext4 نیازی به دیفرگ ندارند و ....
هر دوتا کار شما رو به خوبی راه میندازه
چون هنوز نرم افزار ها و سیستم عامل هایی وجود دارند از دنیای لینوکس و یونیکس که به صورت دیفالت از ext4 پشتیبانی نمیکنن و برای پشتیبانی نیاز به نصب یک سری پکیج دارند - شما میتونی برای راحتی بیشتر از ext3 استفاده کنی
اما اگه عاشق سرعتی (مثل من) و یا دوست داری به روز باشی و با تکنولوژی روز پیش بری شاید بهتر باه که ترکیب گراب ۲ و ext4 رو تست کنی ( امید وارم از شادی سنگ کوب نکنی چون خودم بار اول که دیدمشون بال درآوردم)
-------------------
همونجوری که فرمودید حداق پارتیشن بندی مورد نیاز برای لینوکس یک پارتیشن با mountpoint / , از نوع ext3 یا ext4 هست و به همراه اون یک وارتیشن swap که البته mountpoint نداره
اما خودم به دلیل همون مطالبی که گفتم خدمتتون اینجوری پارتیشن بندی کردم
/ ext4
/home ext3
/boot ext4
swap
بازم سوالی بود در خدمتم