انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: ما بازهم آزاد نیستیم !  (دفعات بازدید: 1553 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین komeillkma

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 44
ما بازهم آزاد نیستیم !
« : 01 آبان 1394، 12:38 ب‌ظ »
دوستان ما اگر بخوایم واقعا به گنو پایبند باشیم حتی نباید از ابونتو هم استفاده کنیم چون نرم افرار های غیر آزاد رو پیشفرض داره
این رو استالمن میگه . لیست  گنو/لینوکس های کاملا آزاد اینجا هست
http://www.gnu.org/distros/free-distros.html
نظرتون چیه ؟

آفلاین احسان فعالپور

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 408
پاسخ : ما بازهم آزاد نیستیم !
« پاسخ #1 : 01 آبان 1394، 12:41 ب‌ظ »
و ما باز هم به بحث های تکراری میپردازیم.
عضو ارشد فدراسیون بیکاران ایران FBI

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #2 : 01 آبان 1394، 01:03 ب‌ظ »
خب شما اوبونتوی غیرآزاد نصب نکن  ;D
اوبونتویی رو نصب کن که هیچ برنامه ی غیرآزادی توش نداره. و مخازن multiverse و restricted رو اضافه نکن تا برنامه های غیرآزاد نصب نشن  ;)
اوبونتوی آزاد مثلا:
ubuntu core
ubuntu mini
یا اوبونتویی که از صفر ساخته میشه. با debootstrap

دبیان هم اسمش توی این لیست سایت گنو هست. ولی زمانی توزیع شما غیرآزاد حساب میشه که برنامه ی غیرآزاد داشته باشی توش. و دبیان چون مثلا non-free داره. اسمش رفته جزو غیرآزاد ها. شما non-free اضافه نکن به توزیعت، دیگه کاملا آزاد میشه  ;)
« آخرین ویرایش: 01 آبان 1394، 01:17 ب‌ظ توسط Rasubuntu »
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین komeillkma

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #3 : 01 آبان 1394، 01:09 ب‌ظ »
خب اون موقع واقعا کار سخت میشه . خیلی نرم افزار های کاربردی غیر آزادن

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #4 : 01 آبان 1394، 01:16 ب‌ظ »
خب اون موقع واقعا کار سخت میشه . خیلی نرم افزار های کاربردی غیر آزادن

برای رسیدن به آزادی، باید بهایی هم بپردازی.
شما اگه دوست داری آزاد باشی، باید سعی کنی کار با برنامه ی آزاد رو یاد بگیری. و از برنامه ی غیرآزاد هرچقدر هم که خوب باشه، دوری کنی. رسیدن به آزادی آسون نیست  ;)

البته من نزدیک ۱۰۰ برنامه نصب میکنم که ۱۰۰ درصد آزاد هستن و تمام کارهامو باهاشون انجام میدم. توزیعم رو هم خودم از صفر درست میکنم تا چیزی که نیاز ندارم، داخلش نباشه.
البته اوبونتو به صورت پیشفرض آزاد هست. فقط کافیه مخازن multiverse و restricted رو از لیست مخازن برداری. مثلا وقتی اینو بر میداری، دیگه درایور غیرآزاد گرافیک برات نصب نمیشه. پس توزیعت آزاد باقی می مونه. اینکه ubuntu-restricted-extras نصب میکنی، یعنی دقیقا داری برنامه ی غیرآزاد نصب می کنی. مثل فلش پلیر. مثل rar. مثل فونت های مایکروسافت و کدک های غیرآزاد. خب کافیه اینو نصب نکنی. توزیعت آزاد باقی می‌مونه  ;)
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #5 : 01 آبان 1394، 01:19 ب‌ظ »
این برنامه رو نصب کن.
sudo apt-get install vrms
بعد توی ترمینال بزن:
vrms
هر برنامه ای که توی لیست non-free نشونت داد، پاک کن. توزیعت میشه آزاد  ;)
اینکه اسم این توزیع ها اومده توی لیست غیرآزاد، به خاطر اینه که این توزیع ها داخل مخازنشون نرم افزار غیرآزاد هم دارن و کاربر ممکنه نصبشون کنه. نه اینکه پیشفرض اوبونتو یا دبیان و ... غیرآزاد باشن.  ;)

آفلاین komeillkma

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 01 آبان 1394، 01:41 ب‌ظ »
یعنی rar و.. همه غیر آزادن . پس باید چکار کرد ؟ جایگزینشون چیه ؟ مثلا یه فایل فشرده دانلود کنم چطور استفاده کنم تا آزادیم حفظ بشه ؟

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 01 آبان 1394، 02:28 ب‌ظ »
یعنی rar و.. همه غیر آزادن . پس باید چکار کرد ؟ جایگزینشون چیه ؟ مثلا یه فایل فشرده دانلود کنم چطور استفاده کنم تا آزادیم حفظ بشه ؟

آره دیگه. rar غیرآزاد هست. آزاداش میشن tar و gzip و ...
راهش اینه که همیشه با این tar و gz و .. فایل هات رو آرشیو کنی و جاهایی که rar برای دانلود میذارن، بهشون بگی که اینکارو انجام ندن. تحریمش کنی. یا لااقل zip بذارن یا 7zip. اینا باز آزادن. ولی rar مزخرفه.
البته unrar-free هست که میتونی نصب کنی و فایل های rar زو اکسترکت کنی. ولی خب همیشه جواب نمیده. با 7z هم میتونی rar اکسترکت کنی.
ولی کلا پیشنهاد میشه به جای ساختن/دانلود rar، از tar و 7zip و zip و gzip و... استفاده کنی که آزاد هستن  ;)
البته یه بسته هست به اسم 7zip-rar که اینم غیرآزاده.

آفلاین امیــــــر

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 617
  • نرم‌افزار مال منه، نه من مال اون
« پاسخ #8 : 01 آبان 1394، 06:44 ب‌ظ »
شما نرم افزارهای غیر آزادت رو پاک کن همه چی درست میشه برای پیدا کردنش هم از همون راهنمایی رسول استفاده کن
خروجی این دستورات دو نوع پکیج رو بهت نشون میده non-free و contrib
اولی که اسمش روشه غیر آزاده مثل unrar ولی دومی آزاد هست اما پیش نیازی داره که غیرآزاده مثل فلش پلیر
یا نصفه آزاد باید بمونی به اجبار یا اینکه از برنامه های معادل با تمام کاستی هاش و سختی هاش استفاده کنی

آفلاین سید وحید رضا برهانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1668
  • یک مخالف نرم افزار اوپن سورس
« پاسخ #9 : 01 آبان 1394، 07:17 ب‌ظ »
البته دوستان درجریان باشن که خود هسته ی لینوکس اغلب غیر آزاده!
https://en.wikipedia.org/wiki/Binary_blob
 خیلی از نرم افزارها هم قسمت های غیر آزاد دارند که باید ویرایش بشه مثلا kopete از اسکایپ پشتیبانی می کنه که غیر ازاد هست. یا اینکه konqeror پیشنهاد نصب فلش پلاگین رو می ده که به نظر توزیع parabola اینکار یک کار غیر آزاد هست.

البته من کلی گفتم که فکر نکنید که مسئله فقط چندتا نرم افزاره.
لیست نرم افزارهایی که به نظر parabola مشکل آزادی (و نه مشکلات حریم خصوصی) دارند:

https://projects.parabola.nu/blacklist.git/tree/blacklist.txt

ویرایش:البته فکر نکنید که اگر بخش های غیر آزاد رو حذف کنید اتفاق بدی می افته!
من از parabola استفاده می کنم و بخش هایی که غیر آزاد هستن یا مشکلات حریم شخصی پیش می یارند رو حذف شده گرفتم.(از مخازن) و تنها مشکلم اینکه که wifi ام از کار افتاده و گرنه بقیه چیزها درست کار می کنه :)
« آخرین ویرایش: 01 آبان 1394، 07:22 ب‌ظ توسط سید وحید رضا برهانی »
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!
نرم افزار آزاد یک جنبش هست نه یک تیکه کاغذ پاره(GPL)
حق فهمیدن از حق خوندن مهمتره

آفلاین afrod

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1526
« پاسخ #10 : 01 آبان 1394، 08:29 ب‌ظ »
لینوکس با مجوز gpl2 منتشر میشه که تا جایی می دونم یعنی آزاد، چون شروط نرم افزار آزاد توسط نسخه های gpl تا جای ممکن رعایت میشه.
من اون مقاله ویکی رو نخوندم. بلابهای باینری هرچی که باشند جزیی از خود هسته لینوکس نمی تونند باشند!

آفلاین Ma3X

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 877
  • It is Matrix
    • ماتریکس. آی آر
« پاسخ #11 : 01 آبان 1394، 10:24 ب‌ظ »
لینوکس با مجوز gpl2 منتشر میشه که تا جایی می دونم یعنی آزاد، چون شروط نرم افزار آزاد توسط نسخه های gpl تا جای ممکن رعایت میشه.
من اون مقاله ویکی رو نخوندم. بلابهای باینری هرچی که باشند جزیی از خود هسته لینوکس نمی تونند باشند!
منظورش این بود خود کرنل که به‌طور پیش‌فرض توی اوبونتو نصب هست باینری‌های غیرآزاد داره (کرنل پیش‌فرض اوبونتو) و یه چیزی مثل Linux-libre سعی کرده این مشکل رو حل کنه.
ضمن این‌که فکر می‌کنم کرنلی هم که از سایت kernel.org دانلود می‌کنیم هم حاوی باینری بلاب هستش.

آفلاین relsi1053

• Full Member
  • *
  • ارسال: 136
« پاسخ #12 : 02 آبان 1394، 12:04 ق‌ظ »
 ;D واسه همتون ارزوی موفقیت در پیروی از گنو میکنم  ;D
اساس سیستم عاملی که شما اسمش رو میذاری گنو/لینوکس (به هر دلیلی) لینوکسه !
و شما با درک درستی از اینکه به چی سیستم‌عامل گفته میشه باید به این درک برسی که اسم سیستم عاملی که راجبش حرف میزنی "لینوکس" میتونه باشه اما "گنو" هرگز!
این انجمن هم بیشتر از اینکه اوبونتویی باشه سنگ استالمن رو به سینه میزنه!

آفلاین afrod

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1526
« پاسخ #13 : 02 آبان 1394، 01:44 ق‌ظ »
;D واسه همتون ارزوی موفقیت در پیروی از گنو میکنم  ;D

آفلاین سید وحید رضا برهانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1668
  • یک مخالف نرم افزار اوپن سورس
« پاسخ #14 : 02 آبان 1394، 06:25 ق‌ظ »
منظورم همون بود که ma3x گفت :)
همون لینک blacklist رو باز کن و خطوط مربوط به linux رو ببین همونجا دلیل اینکه چرا یک بسته غیرآزاد محسوب می شه رو نوشته.
چیزی که بهش می گیم لینوکس شامل نرم افزارها و پروژه های مختلفی است (مثلا درایورها) که اکثرا gpl هستند ولی یک سری قسمت های دیگه هست که شرکت ها به لینوکس اظافه می کنند ولی اوپن سورس نیست. اگر شک داری خودت هم می تونی سورس لینوکس رو بگیری بعد فایل های باینری اش رو جست و جو کنی
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!
نرم افزار آزاد یک جنبش هست نه یک تیکه کاغذ پاره(GPL)
حق فهمیدن از حق خوندن مهمتره