انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: معرفی توزیع به روز و فوق سبک  (دفعات بازدید: 3015 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین MADMAN

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 804
  • We are not users we are friends.
معرفی توزیع به روز و فوق سبک
« : 19 آبان 1394، 07:03 ب‌ظ »
سلام دو تا سیستم دارم که مشخصاتشون خیلی خیلی پایینه حتی لوبونتو هم براشون سنگینه!
الان دارم از اسلیتاز استفاده می کنم از نظر سرعت عالیه ولی یه مقداری پکیج هاش قدیمین یه چیز به روزتر می خواهم که خیلی اذیت نشم موقع کار.

مثلا الان برنامه ی unrar داره از ورژن 0.0.1 استفاده می کنه که هیچی رو اکسترکت نمی کنه یا فایرفاکس 17 خلاصه پکیجهاش زیادی قدیمین.
چیزی سراغ دارید؟
سلامتی پنگوئن که یه ذره قد داره، اما بازم لاتی راه میره ....

آفلاین alireza.crs

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 491
پاسخ : معرفی توزیع به روز و فوق سبک
« پاسخ #1 : 19 آبان 1394، 07:06 ب‌ظ »
ارچ یا مانجارو با مدیرپنجره i3wm یا oepnbox

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #2 : 19 آبان 1394، 07:09 ب‌ظ »
ارچ یا مانجارو با مدیرپنجره i3wm یا oepnbox

1+

البته مانجارو واقعا سنگینه. حتی با میزکار سبک. پس آرچ گزینه ی بهتریه.
دبیان cd و اوبونتو مینی هم خوبه.
معادل آرچ ولی دبیان بیسش میشه، اوبونتو یا دبیان با روش Debootstrap
http://ubuntunews.ir/install-ubuntu-1510-with-debootstrap/
من روش آخری رو پیشنهاد میکنم. (خودمم با همین روش نصب کردم)
 ;)

در هر صورت هرچی نصب میکنی، برای سبک بودن باید رفت سراغ i3 یا openbox. توزیع مهم نیست  ;)
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین alih_net

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 596
    • سیدعلی حسینی
« پاسخ #3 : 19 آبان 1394، 07:18 ب‌ظ »
کاش مشخصات سخت افزارتون رو هم میگفتین.
من Fluxbox + Arch رو روی یک کامپیوتر قدیمی با رم 256 مگ داشتم و روون بود.

آفلاین MADMAN

• Hero Member
  • *
« پاسخ #4 : 19 آبان 1394، 10:16 ب‌ظ »
سلام دوستان ممنونم از همه راهنمایی هایی که کردین اما این سوالات به وجود اومد:
1. اوبونتو مینی با debootstrap چه فرقی می کنه؟
2. آرچ یا اوبونتو؟
3. فلوکس باکس یا اوپن باکس؟ کدوم سبکتره؟

مشخصات سیستم هم دوست عزیز خواسته بودن (فقط نگید بندازش دور چون ایکس پی رو لااقل کار می کرد ولی لینوکس دوست دارم راحت ترم):
@work:
cpu: 2.00 Ghz 512K
ram:512MB 133Mhz
VGA:32MB on board

@Home:
cpu:2.4Ghz 1M
ram:1GB 333Mhz
VGA: 128 MB external

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #5 : 19 آبان 1394، 10:24 ب‌ظ »
سیستم خونه‌ت مثل منه. حتی سی پی یو قوی تر. روش حتی KDE هم جواب میده. منتها اگه سبک میخوای
۱) فرق اوبونتو مینی با debootstrap اینه که توی اوبونتومینی ۴۰ مگ توزیع دانلود میکنی و یه نصاب دبیانی داره که ۲۰۰ مگ از نت میگیره و نصب میکنه. توی debootstrap همه چیز دستی نصب میشه (مثل آرچ) و بسته های کمتری دانلود میکنه (ولی در هر صورت با نت هست)
۲) آرچ مخازن بروز تری داره و پشت سر هم اپدیت میده. اوبونتو هم جدیدا مخازنش بروز شده ولی آپدیت هاش متعادل ترن. و همین طور مدیربسته هاشون فرق داره. به شخصه با apt راحت ترم و به خاطر اوبونتوتاچ سمت اوبونتو موندم. شاید اگه اوبونتوتاچ نبود، من آرچ رو انتخاب می کردم. اگه قبلا اوبونتوکار بودی، بازم اوبونتو نصب کن. ولی اگه حال و حوصله ی یادگیری یه توزیع جدید با فلسفه و تئوری جدید داری، آرچ رو نصب کن.
۳) مثل همن. فرقی ندارن.  i3 از اون دوتا سبک تره و به همون نسبت هم امکانات پیشفرض کمتری داره.

دوستان ممکنه هر کدوم پیشنهاداتی بدن که خوبه. پیشنهاد من نصب اوبونتو با debootstrap و مدیرپنجره ی i3 هست. (طبق تجربه ی خودم)
حالا خود دانی  ;)
« آخرین ویرایش: 19 آبان 1394، 10:26 ب‌ظ توسط Rasubuntu »
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین MADMAN

• Hero Member
  • *
« پاسخ #6 : 20 آبان 1394، 10:47 ق‌ظ »
قبلا ابونتو کار می کردم و خیلی هم عالی بود ولی سیستم سخت افزاری دیگه جوابگو نیست.
حوصله ی یادگیری یه چیز جدید هم دارم آرچ هم یکی از آرزوهامه اما کمی ازش می ترسم یه بار نصب کردم حتی نتونستم برنامه نصب کنم!
خودم هم apt رو خیلی دوست دارم البته گزارش دهی یام یه چیز دیگه است کار کرد apt بهتره.
i3 هم یه مدت استفاده کردم کند بود روی یه سیستم باز قویتر از این دو تا بود ;D حد اقل مطمئنم اوپن باکس فوق سبکه چون تمام توزیع هایی که روی سیستم های به شدت ضعیفتر از اینها کار کردم همشون یا اوپن باکس بودن یا فلوکس باکس اما کدوم سبکتره؟

اگر debootsrap نصب کنم می تونم روی سیستم دوم دیگه دانلود نشه؟ مثلا بریزمشون توی /var/cach/... که دیگه دانلود نکنه؟ آخه اینترنتم تو محل کار خیلی گرونه!

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 20 آبان 1394، 11:08 ق‌ظ »
اگه آرچ دوست داری پس آرچ نصب کن. نه کار کردن باهاش سخت نیست. فقط مدیربسته‌ش متفاوته و فقط باید دستورات مدیربسته ی Pacman رو بلد باشی.
i3 کُند بود؟  ??? شک دارم اینجوری باشه. خودم قبل از i3، اپن باکس داشتم. سرعتش کاملا محسوسه.
fluxbox تا حالا نداشتم پس نمیتونم نظر قطعی بدم. ولی حدس میزنم یکی باشن از لحاظ سبکی

با این لینک میتونی از کل توزیعت بک آپ داشته باشی و هرجای دیگه ای اگه خواستی، آفلاین نصبش کنی:
http://oslearn.ir/%D8%A8%DA%A9-%D8%A2%D9%BE-%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%85-%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%84-%D9%88-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%82%D8%A7%D9%84-%D8%A8%D9%87-%D8%B3%DB%8C%D8%B3/
 ;)
این راه رو خودم تست نکردم. ولی نباید مشکلی بوجود بیاد  :)

ولی بک آپ گرفتن از فایل هایی که debootstrap دانلود میکنه، تا جایی که من تست کردم، بی فایده‌س. بعد از کپی توی پارتیشن بعدی، بازم debootstrap بسته ها رو از اول دانلود میکنه. ولی اگه دقیقا بعد از نصب اولیه ی debootstrap (بدون کانفیگ های شخصیت) از لینک بالا استفاده کنی، سیستم های دیگه خیلی راحت میتونن اینو داشته باشن بدون یه ذره دانلود از نت  :D
« آخرین ویرایش: 20 آبان 1394، 11:11 ق‌ظ توسط Rasubuntu »

آفلاین Nelliel

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2151
  • Nelliel Tu Odelschwanck
« پاسخ #8 : 20 آبان 1394، 11:07 ب‌ظ »
نقل‌قول
حوصله ی یادگیری یه چیز جدید هم دارم آرچ هم یکی از آرزوهامه اما کمی ازش می ترسم یه بار نصب کردم حتی نتونستم برنامه نصب کنم!

این طوری به آرچ نگاه نکن, و هیچ وقت هم مخازن آرچی را با مخازن دبیانی مقایسه نکن کلا Pacman و بسته‌های آرچی و سیاستشون یه چیز دیگس :) تو آرچ دیگه از PPA و این حرفا خبری نیست دنیای جدیدی هست کلا.

برای نصب هم برو توی سایت نات شل بهترین آموزش نصبش همون جا هست من با همون آموزش نصب تا قسمت ویرایش fstab را رفتم و وقت کنم ادامش را هم میرم تا کامل نصب شه.

این آموزش لینوکس ریویو واقعا بد هست و در هم بر هم ویکی آرچ هم همین طور,اصلا معلوم نیست چی به چی هست برو نات شل.

برو روی مانجارو آی 3 اگه با نصب آرچ مشکل داری اون نصاب گرافیکی داره و سبک هم هست.
« آخرین ویرایش: 20 آبان 1394، 11:09 ب‌ظ توسط حسین حیدری »
طرفدار انیمه و مانگا - کاربر آرچ لینوکس

آفلاین M!lad

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1757
« پاسخ #9 : 20 آبان 1394، 11:14 ب‌ظ »
ویکی آرچ بهترین منبع برای نصب/کانفیگ/... آرچ و حتی سایر توزیع ها هست:

https://wiki.archlinux.org/index.php/Beginners'_guide
بسته‌های base و base-devel حدود ۲۰۰ مگ حجمشون هست به جز زمان دانلود شاید ۲۰ - ۳۰ دقیقه نصب آرچ وقتتون رو بگیره اونم برای مطالعه دقیق ویکی بعد از نصب هم:

https://wiki.archlinux.org/index.php/General_recommendations
..I feel no fault for the fault I feel..

آفلاین MADMAN

• Hero Member
  • *
« پاسخ #10 : 21 آبان 1394، 01:17 ب‌ظ »
عزیز جان لینک نات شل رو داری یه نگاه بهش بندازم ببینم چه جوریه و چند چنده؟

آفلاین Nelliel

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2151
  • Nelliel Tu Odelschwanck
« پاسخ #11 : 21 آبان 1394، 01:33 ب‌ظ »
http://linuxihaa.ir/%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D9%86%D8%B5%D8%A8-%D8%A2%D8%B1%DA%86-%D9%84%DB%8C%D9%86%D9%88%DA%A9%D8%B3

من با اموزش بالا آرچم را توی ماشین مجازی نصب کردم فقط مونده نصب دسکتاپ.

اینم آدرس نات شل :

http://nutshell.ir
طرفدار انیمه و مانگا - کاربر آرچ لینوکس