قریب به اتفاق سیستمعامل های موجود در سرتاسر گیتی از صفحه کلید استاندارد استفاده میکنن (به جز و*ند*ز). اگه مشکل شما فقط با اعداده میتونین layout صفحه کلید رو همون طور که در بالا گفته شد تغییر بدین
حرفا میزنینا!
وقتی با یه برنامه فارسی کار میکنم، بیام اعداد رو انگلسیس وارد کنم؟ زکی!
درسته که من فقط با اوبونتو کار میکنم و ویندوز ندارم. ولی اونقدر افراطی نیستم که نگم قریب به اتفاق اکثر مردم جهان از ویندوز استفاده میکنن. یعنی چی؟ ویندوز میدونه افراد مبتدی نباید اعدادشون رو به یه زبون دیگه وارد کنن. پس میاد یه راه حل درست نشون میده
۱- توی لینوکس اگه یه اپلیکیشنی فارسی باشه، باید ارقام فارسی رو هم بعنوان عدد بشناسه (غیر از ارقام انگلیسی) و اگه نمیشناسه مشکل از اون برنامه هست!
۲- کاراکترهای ارقام فارسی با کاراکترهای ارقام انگلیسی فرق داره! سیستمعامل هم بر اساس فونتها کاراکترها رو نشون میده (اگه غیر از این باشه اشتباه هست) و فونتها هم اشکال متفاوتی رو برای ارقام انگلیسی و فارسی و حتی عربی، در خودشون دارن. سیستم عامل وظیفه نداره بجای کاراکترهای یک زبان، کاراکترهای یک زبان دیگه رو نشون بده! مثل این میمونه که شما تایپ کنید «س» و انتظار داشته باشید اون رو بعنوان حرف s بشناسه. یا مثلاً توی خط فرمان که ازتون یه سوالی میپرسه بجای y (یعنی yes) تایپ کنید «ی» یا «ب» (یعنی بله) و انتظار داشته باشید که قبول کنه!
این که ویندوز ارقام انگلیسی رو فارسی نمایش میده(ولی در واقع همهجا انگلیسی ذخیره میشه)، در واقع گول زدن کاربر هست!
۳- فرض کنید توی ویندوز یه متن انگلیسی دارید میخونید که توش کلی عدد نوشته، و این عددها با ارقام فارسی نوشته شده!! عجیب نیست؟ آیا برای هر اپلیکیشنی باید از یه فونت استفاده کنیم؟ آیا اصلاً همچین کاری امکان پذیر هست؟
۴- یا باید بعضی از عادتهای ویندوزی خودتون رو ترک کنید، یا اینکه برگردید به همون ویندوز.
۵- «زکی» عبارت قشنگی نیست و نوشتنش توی فروم خوب نیست.