انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: آیا واقعا معنای آزادی رو درک کردیم؟  (دفعات بازدید: 8026 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین arvinall

• Full Member
  • *
  • ارسال: 160
  • http://arvinall.github.io
    • ALL's Rhythmic Prose
یه سوالی که به تازگی واسم پیش اومده این هست که ما درباره تمامه فلسفه نرم‌افزار آزاد سعی میکنیم که اطلاعات کسب کنیم
ولی مشکلی که هست اینه که اون آزادی رو ما فقط درباره نرم‌افزار کامپیوتری صادق میدونیم و نه در تمام امور!
یعنی فک میکنیم این آزادی شاید بتونه مواقعی که به نفع باشه و یه کد یا کامپیوتری نباشه تغییر کنه
به طور مثال وقتی به استالمن گفته بودن چرا ایران نمیای گفته بود که من آنارشیست‌ام و درباره ایران و این موضوع اطلاع ندارم.
خب پس چرا وقتی حرف از آزادی نرم افزار میشه با کلی تشریفات میگین استالمن ۱۲ تا دکترا داشت و خالقه فلان و ... و ...
اما وقتی میبینین هنوز تو همین انجمن و گروه هاش مدیرانی هستند که اولین حقوق انسان‌ها یعنی آزادی بیان رو نادیده میگیرن
دیگه حرفی از آزادی نمیشه تازه استالمنی هم وجود نداره اون لحظه (اصلا چه فایده وقتی هنوز هستند که آنارشیست رو هرج و مرج طلب بپندارند)

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
پاسخ : آیا واقعا معنای آزادی رو درک کردیم؟
« پاسخ #1 : 19 آذر 1394، 07:52 ب‌ظ »
وارد این بحث نمیشم (چون اطلاعاتم کافی نیست)
ولی تا جایی که می‌دونم، آزادی نرم افزار با باقی آزادی ها متفاوته. هرکسی میتونه هر گونه آزادی‌ای که دوست داره، داشته باشه. منتها یه جاهایی فقط آزادی نرم افزار هست و ممکنه به باقی آزادی ها دسترسی نداشته باشیم. برای همین یک سری قوانین وضع میکنن و نسبت به اون قوانین رفتار میکنن. حتی آزادی نرم افزار هم قانون داره (0-3)
حرفم اینه که آزادی نرم افزار رو با آزادی بیان و رفتار و ... قاطی نکنیم. اونم جایی که آزادی نرم افزار رو رواج میدن تا آزادی های دیگه  :)
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین arvinall

• Full Member
  • *
    • ALL's Rhythmic Prose
« پاسخ #2 : 19 آذر 1394، 07:56 ب‌ظ »
وارد این بحث نمیشم (چون اطلاعاتم کافی نیست)
ولی تا جایی که می‌دونم، آزادی نرم افزار با باقی آزادی ها متفاوته. هرکسی میتونه هر گونه آزادی‌ای که دوست داره، داشته باشه. منتها یه جاهایی فقط آزادی نرم افزار هست و ممکنه به باقی آزادی ها دسترسی نداشته باشیم. برای همین یک سری قوانین وضع میکنن و نسبت به اون قوانین رفتار میکنن. حتی آزادی نرم افزار هم قانون داره (0-3)
حرفم اینه که آزادی نرم افزار رو با آزادی بیان و رفتار و ... قاطی نکنیم. اونم جایی که آزادی نرم افزار رو رواج میدن تا آزادی های دیگه  :)
وقتی آزادی تو گروهک های کوچک . بزرگ نباشه پس دیگه نباید از هیچ محدودیتی بنالیم چون خودمون قسمتشیم

آفلاین M.Mehdi

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 60
  • Linux is not the only such operating system
« پاسخ #3 : 19 آذر 1394، 08:42 ب‌ظ »
به نظر من هنوز مفهوم آزادی رو درک نکردیم
مثلا اگر من تو اوتوبان ۱۶۰ کیلومتر برم و وقتی پلیس منو متخلف نام گذاری میکنه و جلوم رو میگیره , معنیش اینه که بگم چرا آزادی وجود نداره ؟
در کنار آزادی باید چیزی به اسم قانون وجود داشته باشه وگرنه ممکن نیست
اکثر مردم ایران که همیشه از آزادی شاکی هستن! به این مفهوم توجه ای ندارن و آزادی رو انجام هر عملی که دوست دارن میدونن و این از نظر من اشتباهست

آفلاین arshiya

• Newbie
  • *
  • ارسال: 23
  • رایگان می بخشد نارون شاخه ی خود را به کلاغ
« پاسخ #4 : 17 دی 1394، 03:40 ب‌ظ »
درود بر شما
ابتدا شما باید ازادی (بیان) را تعریف کنید
.
 هر اجتماعی برای خود قوانینی داره (درست یا غلط از نگاه من و شما) وقتی وارد ان میشوی باید همه ی قوتنین رو بپذیری در غیر این صورت وارد نشو .(نگاه واقعی گرایانه من )

تا موقعی بخشی از اون هستی نمیتونی انتقاد کنی چون به نوعی همان اول پذیرفتی و وابسته به اون اجتماع هستی.
دلقک ماهی 
ماهی جالبی
گوگل کنین " تغییر جنسیت  و دلقک ماهی "
برای جهان بینی

آفلاین سید وحید رضا برهانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1668
  • یک مخالف نرم افزار اوپن سورس
« پاسخ #5 : 17 دی 1394، 09:21 ب‌ظ »
درود بر شما
.
 هر اجتماعی برای خود قوانینی داره (درست یا غلط از نگاه من و شما) وقتی وارد ان میشوی باید همه ی قوتنین رو بپذیری در غیر این صورت وارد نشو .(نگاه واقعی گرایانه من )

تا موقعی بخشی از اون هستی نمیتونی انتقاد کنی چون به نوعی همان اول پذیرفتی و وابسته به اون اجتماع هستی.
حرفت درجایی درسته که ما «حق ترک کردن» داشته باشیم یعنی اگر یکی نخواهد در اون جامعه باشه بتونه بدون دردسر اون جامعه را ترک کنه. مثلا اگر یکی نخواهد توی ایران باشه بدون پاسپورت و ویزا و پول سفر بتونه بره توی یک جامعه ی دیگه. که پیش شرط این موضوع این هست که آدمها آزادی برپایی هر نوع جامعه ای رو داشته باشه. که خب در خیلی از جاها این امکان فراهم نیست پس اصلا واقع بینانه نیست که بگیم هرکسی هرجایی که زندگی می کنه باید قوانین رو بپذیره! حالا من از موضوع زندان ها هم که فرد رو به زور می برن حرفی نمی زنم.
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!
نرم افزار آزاد یک جنبش هست نه یک تیکه کاغذ پاره(GPL)
حق فهمیدن از حق خوندن مهمتره

آفلاین arshiya

• Newbie
  • *
  • ارسال: 23
  • رایگان می بخشد نارون شاخه ی خود را به کلاغ
« پاسخ #6 : 17 دی 1394، 11:20 ب‌ظ »
درود بر شما
.

حرفت درجایی درسته که ما «حق ترک کردن» داشته باشیم یعنی اگر یکی نخواهد در اون جامعه باشه بتونه بدون دردسر اون جامعه را ترک کنه. مثلا اگر یکی نخواهد توی ایران باشه بدون پاسپورت و ویزا و پول سفر بتونه بره توی یک جامعه ی دیگه. که پیش شرط این موضوع این هست که آدمها آزادی برپایی هر نوع جامعه ای رو داشته باشه. که خب در خیلی از جاها این امکان فراهم نیست پس اصلا واقع بینانه نیست که بگیم هرکسی هرجایی که زندگی می کنه باید قوانین رو بپذیره! حالا من از موضوع زندان ها هم که فرد رو به زور می برن حرفی نمی زنم.
چه حرف های جالبی میزنی  ;)
خوبخشتم از اشنایی  :)
شاید پرداختن به ازادی در نگا ه کلی و جهان شمول یه ذره سخت باشه
فکر میکنم اشتباه کردم
شما میتونی معترض شرایط موجود باشی در صورتی که خطری (از هر نوعش)
به شخص تو اسیبی نزنه
 این که معترض باشی نگاه معمولیه هر کس معترضه اما باید بدونی چه چیزهایی رو از دست میدی
یه راه دیگه دیگش این که خودتو تطبیق بدی تا جایی که ممکنه با جریان همراه نشی و به جریان قدرت  کاری نداشته باشی
ما احتیاج به تغییر در تک تک (یا حداقل بیشترشون)  افراد اون اجتماع داریم
این تغییر باید از فرد به وجود بیاد
حرکت های جمعی و بدون تفکر و شناخت تغییری در شرایط به وجود نمیارن تنها افراد عوض میشن با شکل و شمایل جدید
تو با بودن در این اجتماع ناخواسته ، مبارزه فرسایشی رو شروع میکنی
تنها  راه که میتونه وجود داشته ترک اون اجتماع
باید رها کنی و بری یا بمونی و اعتقادت بیان کنی .
سپاس     
دلقک ماهی 
ماهی جالبی
گوگل کنین " تغییر جنسیت  و دلقک ماهی "
برای جهان بینی

آفلاین arvinall

• Full Member
  • *
    • ALL's Rhythmic Prose
« پاسخ #7 : 18 دی 1394، 10:33 ب‌ظ »
به نظرم مدیران (یا شاید کمتر) این انجمن نه تنها ناقض آزادی بیان بلکه دارای ویژگی‌های دیکتاتوری هستند و وقتی جایی اتفاقی رخ  بده که مطابق با افکار اونها نباشه اونها قسمتی از قوانین رو به نفع خود و نه جامعه تغییر میدند ، بنابراین فکرنکنم نیاز نباشه که بیام با توضیح حواشی مثل توضیح آزادی بیان در برابر مغلطه های این‌چنینی موضوع رو منحرف کنم
« آخرین ویرایش: 18 دی 1394، 10:40 ب‌ظ توسط arvinall »

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #8 : 18 دی 1394، 10:52 ب‌ظ »
توی این انجمن ما راجع به آزادی نرم افزار بحث می‌کنیم. نه آزادی بیان.
برای آزادی بیان باید به قوانین انجمن مراجعه که تا بدونیم حد و حدود قوانین راجع به صحبت‌های ما چقدر هست. در مورد چه چیزایی باید صحبت کرد و در مورد چه چیزهایی نباید صحبت کرد
وقتی توی این انجمن، ترویج و صحبت نرم افزار‌های غیرآزاد ممنوعه پس این انجمن به صورت کامل آزادی بیان نداره و با خوندن قوانین کاملا مشخص میشه  ;)
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #9 : 20 دی 1394، 09:39 ب‌ظ »
به نظرم مدیران (یا شاید کمتر) این انجمن نه تنها ناقض آزادی بیان بلکه دارای ویژگی‌های دیکتاتوری هستند و وقتی جایی اتفاقی رخ  بده که مطابق با افکار اونها نباشه اونها قسمتی از قوانین رو به نفع خود و نه جامعه تغییر میدند ، بنابراین فکرنکنم نیاز نباشه که بیام با توضیح حواشی مثل توضیح آزادی بیان در برابر مغلطه های این‌چنینی موضوع رو منحرف کنم

آره بعضی از مدیر های اینجا معلوم نیست با خودشون چی فکر می کنند. مدیر کسی هست که می یاد انجمن رو مرتب می کنه و نهایت پست های قدیمی رو باید ببنده! نه اینکه بیاد اعمال آتوریته کنه.

نقل‌قول
برای آزادی بیان باید به قوانین انجمن مراجعه که تا بدونیم حد و حدود قوانین راجع به صحبت‌های ما چقدر هست. در مورد چه چیزایی باید صحبت کرد و در مورد چه چیزهایی نباید صحبت کرد
وقتی توی این انجمن، ترویج و صحبت نرم افزار‌های غیرآزاد ممنوعه پس این انجمن به صورت کامل آزادی بیان نداره و با خوندن قوانین کاملا مشخص میشه  ;)
مسئله قوانین به جای خود ولی موضوع بد این هست که همه دربرابر قوانین یکسان نیستند! مثلا من هنوز قضیه مجله سلام دنیا رو نتونستم هضم اش کنم!
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!

آفلاین arvinall

• Full Member
  • *
    • ALL's Rhythmic Prose
« پاسخ #10 : 22 دی 1394، 09:07 ب‌ظ »
آره بعضی از مدیر های اینجا معلوم نیست با خودشون چی فکر می کنند. مدیر کسی هست که می یاد انجمن رو مرتب می کنه و نهایت پست های قدیمی رو باید ببنده! نه اینکه بیاد اعمال آتوریته کنه.
+1

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19720
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #11 : 29 فروردین 1395، 08:07 ب‌ظ »
دقیقاً همین طوره. مهم‌ترین ویژگی‌ای که تونسته نرم‌افزار آزاد رو به پیشرفت برسونه، دیکتاتوری و آنارشی موجود در اونه. تمام پروژه‌های آزاد موفّق مثل گنو، لینوکس، اوبونتو و… این دیکتاتوری رو اعمال می‌کنن. مثلاً مارک شاتلورث خودش رو SABDFL می‌نامه که به معنی دیکتاتور خودخواندهٔ خیراندیشه. منبع: https://community.ubuntu.com/community-structure/governance/

یا در این‌جا استالمن توضیح می‌ده که چرا در نرم‌افزار آزاد نیاز به دموکراسی نداریم: http://lists.gnu.org/archive/html/gnu-system-discuss/2014-12/msg00008.html

تفاوت پروژه‌های نرم‌افزاری آزاد با جوامع اینه که شما در جوامع انسانی، نمی‌تونی جامعه رو فورک کنی. ولی در پروژه‌های نرم‌افزار آزاد، اگه از چیزی خوشت نیومد، آزادی که اون رو فورک کنی و به اون صورتی که خودت دوستش داری ادامه‌اش بدی
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #12 : 03 اردیبهشت 1395، 02:32 ب‌ظ »

دقیقاً همین طوره. مهم‌ترین ویژگی‌ای که تونسته نرم‌افزار آزاد رو به پیشرفت برسونه، دیکتاتوری و آنارشی موجود در اونه.
!!
دیکتاتوری چه ربطی به آنارشی داره؟
نقل‌قول
تفاوت پروژه‌های نرم‌افزاری آزاد با جوامع اینه که شما در جوامع انسانی، نمی‌تونی جامعه رو فورک کنی. ولی در پروژه‌های نرم‌افزار آزاد، اگه از چیزی خوشت نیومد، آزادی که اون رو فورک کنی و به اون صورتی که خودت دوستش داری ادامه‌اش بدی
والبته جامعه ی کاربری اوبونتو رو هم نمی شه فورک کرد.
نقل‌قول
تمام پروژه‌های آزاد موفّق مثل گنو، لینوکس، اوبونتو و… این دیکتاتوری رو اعمال می‌کنن
اوبونتو یک پروژه ی تجاری هست. و نباید(یا درست نیست) استراتژی یک شرکت تجاری رو به عنوان یک فکت فلسفی در نظر گرفت

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4871
  • masoft قدیم
« پاسخ #13 : 03 اردیبهشت 1395، 02:54 ب‌ظ »
جامعه‌ی کاربری اوبونتو رو هم میشه فورک کرد، شما جامعه‌ی کاربری خودتون رو درست کنید :)

و اوبونتو یک پروژه‌ی تجاری نیست. یک پروژه‌ی آزاده، مثل بقیه.

آفلاین Beta1

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 39
« پاسخ #14 : 03 اردیبهشت 1395، 11:08 ب‌ظ »
..............
« آخرین ویرایش: 04 اردیبهشت 1395، 09:07 ب‌ظ توسط Beta1 »