۱- بعد از خوندن
مقالات استالمن تصمیم گرفتم، از گنو/لینوکس استفاده کنم. من به شخصه هیچ کمبودی در ویندوز احساس نمیکردم حتی هیچ مشکلی هم با ویروسها که خیلی از دوستان دارند، نداشتم. البته این رو بگم موقعی که با ویندوز کار میکردم هیچ اطلاعاتی از گنو/لینوکس و فلسفه آزادیش نمیدونستم اما همیشه بهترین برنامهها برای من از نوع اپن سورسش بودند که همیشه در ویندوز از اونا استفاده میکردم.
۲- از همون اول من با گنو/لینوکس راحت بودم به خاطر اینکه اینقدر مستندات قویای داشت که با یک دور خوندن تمام مشکلاتم حل شد. شاید دلیل دیگش استفاده از نرمافزارهای آزاد در ویندوز بود (که اون موقع خوده من هم نمیدونستم این برنامهها آزاد هستند) مثلا من در ویندوز از برنامههایی مثل OpenOffice، Pidgin، firefox، thunderbird، Vuze، 7zip استفاده میکردم
۳- هیچ سختیای درکار نبود، قطعا برای من کار کردن در دنیای آزاد، لذت بخش است.
۴- به نظر من اینجور تشبیه کردن اصلا درست نیست، در این دنیا افرادی هستند که آزادی رو دوست دارند و دوست دارند بقیه هم از آزاد بودن لذت ببرند و هیچ ربطی به اینکه طرف غربی باشه یا شرقی نداره. در دنیای آزاد، جایی برای کسانی که تشنه بدست آوردن قدرت برای کنترل کردن یک عده آدم هستند، نیست.
الان که به چند سال پیش نگاه میکنم، میبینم که شرکتهایی نظیر مایکروسافت چقدر وقت من رو با باگهای مسخرهای (به خاطر این باگها باید ویندوز عوض میکردی) که در برنامههاشون بود، تلف کردند. یکی از چیزای جالبی که در دنیای آزاد باهاش مواجه شدم این بود که افراد در دنیای آزاد به هدف نگاه میکنند و هیچچیز رو غیرممکن فرض نمیکنند.