انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: سوال در مورد نصب برنامه ها و پوشه نصب  (دفعات بازدید: 3464 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mehdi0016

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 26
سلام
البته این سوال بیشتر ناشی از کار کردن با ویندوزه...
توی ویندوز نرم افزار های مختلف و به خصوص حجیم تر برای نصب از کاربر مسیر نصب رو سوال میکنند . البته همیشه تعدادی فایل رو توی پوشه های مختلف ویندوز مثل system32 یا application data میریزند .
حالا توی اوبونتو روال نصب به چه صورتی هست و آیا میشه برای نصب برنامه ها و package ها پوشه خاصی رو در نظر گرفت ؟ و آیا توی اوبونتو هم به مرور با نصب برنامه ها درایوی که سیستم عامل نصب هست از نظر حجم رشد میکنه ؟
ممنون

آفلاین مهدی پیشگوی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3100
  • لينوكس يعني آزادي ، امنيت
خوب می تونین از گزیه prefix برای این کار استفاده کنین ولی در نظر داشته باشین که نرم افزارهایی که تو لینوکس نصب میشن دایرکتوری و مسیر خاصی دارن ولی به هرحال شما خودتون دستی هم می تونین این کار رو بکنین :0

آفلاین mehdi0016

• Jr. Member
  • *
میشه در مورد prefix یه مقدار بیشتر توضیح بدید ؟
فرض کنید من یه سورس دارم حالا چطوری از prefix استفاده کنم ؟
اگه احتمالا help و یا سایتی در این مورد بحث کرده معرفی کنید لطفا .
ممنون

آفلاین arman_o71

• Full Member
  • *
  • ارسال: 183
توی لینوکس برنامه‌ها مثل ویندوز توی یک دیرکتوری خاص خوشون نصب نمی‌شن
مثلا اگر prefix به برنامه usr/ باشه (مثل پکیج‌های deb. و rpm. و ...)

فایل‌های اجرایی‌شون توی /usr/bin/
فایل‌های اجرایی مدریتی (که نیاز به اجرا توسط root رو دارند) در /usr/sbin/
فایل‌های اجرایی بازی‌ها توی /usr/games/
فایل‌های کتابخانه‌ای (مثل فایل‌های dll. در ویندوز) توی /usr/lib/
فایل‌های data و doc و man و دیگر فایل‌های مشترک توی /usr/share/
فایل‌های include (مخصوص پکیج‌های برنامه نویسی) توی /usr/include/
ذخیره می‌شن

فایل‌های config که برای تمام افراد هستند توی /etc/ و مخصوص یک کاربر توی دیرکتوری Home خودش ذخیره می‌شه

فایل‌هایی که از source کمپایل می‌شن prefix پیش‌فرضشون /usr/local/ هست برای اینکه یه prefix دیگه بهشون بده به configure script پارامتر prefix رو می‌دیم (جای PREFIX دیرکتوری دلخواهتون رو بزارین)
./configure --prefix=PREFIX
make
make install

این طور دسته‌بندی کردن باعث نظم می‌شه مثلا اگر بخوایم یه فایل رو که اسمش رو می‌دونیم ولی جاش رو نمی‌دونیم اجرا کنیم کافی توی دو سه تا دیرکتوری جست‌و‌جو کنیم در حالی که این امکان اصلا توی ویندوز نیست (چون باید کل هارد رو بگردیم  ;))
ولی اگر بخوایم توی یه جایی غیر از /usr/ و /usr/local/ نصب کنیم باید متغییرهایی مثل PATH و MANPATH و LD_LIBRARY_PATH و ... تغییر بدیم تا سیستم توی اون دیرکتوری‌ها هم جستجو کنه
One of the main causes of the fall of the Roman Empire was that, lacking zero, they had no way to indicate successful termination of their C programs.

Robert Firth

آفلاین mehdi0016

• Jr. Member
  • *
ممنون دوست عزیز ، فقط یه مساله اونم افزایش حجم درایوی که اوبونتو نصب هست . اینو چه میشه کرد ؟
آیا اصلا چنین مساله ای بوجود میاد که خیلی نگران کننده باشه ؟

آفلاین arman_o71

• Full Member
  • *
من این همه رو گفتم که بدونی اصلا همچین مسائلی اصلا امکان وجود ندارند!
همه چیز توی prefix ریخته می‌شه به جز config فایل‌ها که خیلی کوچیک هستند و اگر پاک کنی معمولا دوباره generate می‌شن
One of the main causes of the fall of the Roman Empire was that, lacking zero, they had no way to indicate successful termination of their C programs.

Robert Firth

آفلاین omid

• Full Member
  • *
  • ارسال: 130
مشکلی که توی ویندوز هست اینه که با افزایش برنامه های نصب شده حجم رجیستری اون زیاد میشه و این باعث کند شدن سیستم میشه.
اما توی اوبونتو و کلا تو لینوکس به دلیل اینکه تنظیمات به صورت فایل های متنی جدا ذخیره میشن همچین مشکلی پیش نمیاد.

آفلاین مهدی پیشگوی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3100
  • لينوكس يعني آزادي ، امنيت
مشکلی که توی ویندوز هست اینه که با افزایش برنامه های نصب شده حجم رجیستری اون زیاد میشه و این باعث کند شدن سیستم میشه.
اما توی اوبونتو و کلا تو لینوکس به دلیل اینکه تنظیمات به صورت فایل های متنی جدا ذخیره میشن همچین مشکلی پیش نمیاد.
تایید میشه
من خودم به صورت آزمایشی حدود ۶گیگ بسته نرم افزاری تو ابونتو نصب کردم که سایزی معادل حدود ۱۵ گیگ میشد ولی عین خیالش نبود ;)

آفلاین arman_o71

• Full Member
  • *
دو تا سؤال همیشه ذهن منو مشغول کرده:

واسه چی registry هر چی که به هر کی مربوطه همیشه لود می‌کنه؟ (یا بهتر registry برای چیه)
چرا وقتی حتی ۵۰۰ مگ رم آزاد داریم باز هم ۱۰۰ مگ از virtual ram استفاده می‌شه؟

خیلی ممنون می‌شم کسی جواب این دوتا رو به من بده :)

Robert Firth

آفلاین Mehdi

• ناظر ویژه انجمن
  • *
  • ارسال: 3284
    • هزاردستان
منظورتون از registry رو متوجه نشدم. ما تو لینوکس registry مثل ویندوز نداریم
در مورد استفاده از swap هم خوب برنامه‌هایی که رو سیستم شما فعال هستند و دسترسی کمتری به اونها میشه از swap استفاده میکنند. لزوما نباید ram پر بشه تا برنامه‌ها از swap استفاده کنند....
Of one Essence is the human race,
Thusly has Creation put the Base;
One Limb impacted is sufficient,
For all Others to feel the Mace.
~Saadi (persian poet) -1258
Hezardastan | Free As in Freedom

آفلاین arman_o71

• Full Member
  • *
پاسخ به: سوال در مورد نصب برنامه ها و پوشه نصب
« پاسخ #10 : 25 تیر 1386، 03:01 ب‌ظ »
بابا لینوکس رو نمی‌گم! :D
ویندوظ رو می‌گم ;)

Robert Firth