انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: دبیان یا آرچ؟  (دفعات بازدید: 17399 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
پاسخ : دبیان یا آرچ؟
« پاسخ #15 : 16 دی 1394، 02:54 ب‌ظ »
مرسی آقا رسول
چلنج بازی رو قشنگ گفتید ;D
نه توزیع هایی مثه مینت و ابونتو اینطوری نباشه البته منظورم این نیست که آسونن نه اصلا
من بین آرچ و دبیان مونده بودم که آرچ به نظرم دیگه خیلی چلنج بازی داره  :D
میشه بپرسم کدوم نسخه رو نصب کردید؟

مینت نه. مینت یه توزیع شبه ویندوزه که من شخصا هم با فلسفه‌ش مخالفم  ;D
اوبونتو هم چلنج بازی داره. هیچ فرقی ندارن.
من چه دبیان و چه اوبونتو، این نسخه رو نصب می‌کنم
http://ubuntunews.ir/wp-mohtava/uploads/2015/11/Install-Ubuntu-15.10-with-Debootstrap.pdf
 ;) ;)
« آخرین ویرایش: 16 دی 1394، 03:03 ب‌ظ توسط RAS00L »
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #16 : 16 دی 1394، 02:59 ب‌ظ »
اگه آموزش رو بخونی، این دستور رو می‌بینی:
$ sudo debootstrap --verbose wily /mnt/ubuntu http://ir.archive.ubuntu.com/ubuntuکه واسه نصب اوبونتو هست.
حالا این واسه نصب دبیان
$ sudo debootstrap --verbose jessie /mnt/debian http://ftp.debian.org/debian/
دیدی؟ هیچ فرقی ندارن.  ;)
هم دبیان و هم اوبونتو رو میشه عین هم استفاده کرد. دقیقا عین هم. فقط فلسفه‌ی دبیان روی آزادی بیشتره و فلسفه‌ی اوبونتو روی دسترسی بیشتر مردم به گنولینوکس  ;)
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین SOHE!L

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 63
« پاسخ #17 : 16 دی 1394، 03:08 ب‌ظ »
مرسی آقا رسول
چلنج بازی رو قشنگ گفتید ;D
نه توزیع هایی مثه مینت و ابونتو اینطوری نباشه البته منظورم این نیست که آسونن نه اصلا
من بین آرچ و دبیان مونده بودم که آرچ به نظرم دیگه خیلی چلنج بازی داره  :D
میشه بپرسم کدوم نسخه رو نصب کردید؟

مینت نه. مینت یه توزیع شبه ویندوزه که من شخصا هم با فلسفه‌ش مخالفم  ;D
اوبونتو هم چلنج بازی داره. هیچ فرقی ندارن.
من چه دبیان و چه اوبونتو، این نسخه رو نصب می‌کنم
http://ubuntunews.ir/wp-mohtava/uploads/2015/11/Install-Ubuntu-15.10-with-Debootstrap.pdf
 ;) ;)
مرسی آقا رسول خیلی لطف کردی
همون نصب آرچی که گفتید
آره فکر کنم حق با شماس با اوبونتو استارت بزنم بهتره

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #18 : 16 دی 1394، 03:12 ب‌ظ »
اول اوبونتو رو گرافیکی نصب کن. همون اوبونتو یونیتی ۱۵٫۱۰. بعد شروع کن باهاش کار کردن تا خوب باهاش راه بیفتی. حالا اگه یونیتی خوشت نیومد، میتونی kubuntu یا xubuntu یا ubuntu gnome نصب کنی. بعد از نصب بیفت توش پدرش رو در بیار  ;D بعد که راه افتادی، بیا سراغ این روش‌ها. حالا اونوخ یا میری سمت دبیان یا میری آرچ یا به دلایلی روی اوبونتو موندگار میشی. همه‌چی آسه آسه  ;) ;)
البته هر جور خودتی. ولی من پیشنهادم این بود. طبق تجربه‌ی خودم، این‌چیزا رو گفتم. چون خودمم اول گرافیکی شروع کردم و تقریبا همه‌ی توزیع‌ها رو تست کردم و بعد از ۳ سال رسیدم به اون آموزشه که نوشتم  ;)

آفلاین SOHE!L

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #19 : 16 دی 1394، 03:18 ب‌ظ »
اول اوبونتو رو گرافیکی نصب کن. همون اوبونتو یونیتی ۱۵٫۱۰. بعد شروع کن باهاش کار کردن تا خوب باهاش راه بیفتی. حالا اگه یونیتی خوشت نیومد، میتونی kubuntu یا xubuntu یا ubuntu gnome نصب کنی. بعد از نصب بیفت توش پدرش رو در بیار  ;D بعد که راه افتادی، بیا سراغ این روش‌ها. حالا اونوخ یا میری سمت دبیان یا میری آرچ یا به دلایلی روی اوبونتو موندگار میشی. همه‌چی آسه آسه  ;) ;)
البته هر جور خودتی. ولی من پیشنهادم این بود. طبق تجربه‌ی خودم، این‌چیزا رو گفتم. چون خودمم اول گرافیکی شروع کردم و تقریبا همه‌ی توزیع‌ها رو تست کردم و بعد از ۳ سال رسیدم به اون آموزشه که نوشتم  ;)
باشه مرسی
آره باید پدرشو در بیارم دوست دارم مثه شماها خوره لینوکس بشم
پیشنهادتون خوب بود چون شما هرچی باشه با تجربه تری
حالا آقا رسول شما به عنوان یه با تجربه اگر میخواستی بین این آرچ و دبیان یکی رو انتخاب کنی سراغ کدوم میرفتی؟

آفلاین کیهان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1054
  • Debian User
    • کیهان
« پاسخ #20 : 16 دی 1394، 03:21 ب‌ظ »
باشه مرسی
آره باید پدرشو در بیارم دوست دارم مثه شماها خوره لینوکس بشم
پیشنهادتون خوب بود چون شما هرچی باشه با تجربه تری
حالا آقا رسول شما به عنوان یه با تجربه اگر میخواستی بین این آرچ و دبیان یکی رو انتخاب کنی سراغ کدوم میرفتی؟
سراغ هرکدوم که دلت خواست  8) 8)
من دبیان گرچه هنوز سمت ارچ نرفتم

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #21 : 16 دی 1394، 03:24 ب‌ظ »
نقل‌قول
من سراغ هر دوشون رفتم و باهاشون کار کردم. آرچ نیاز به یه اینترنت خوب با حجم بالا داره که از پس آپدیتاش بربیای. و خیلی هم بسته‌هاش به‌روز هستن. از اون ور دبیان ماهی یک بار آپدیت میشه و بسته‌هاش قدیمی‌تر ولی پایدارتر هستن.
دبیان و آرچ مثل vim و emacs می‌مونن  ;D
هر دوشون عالی‌ان.
کلا هر کی بره سمت دبیان، دیگه بر نمی‌گرده. هرکی هم بره سمت آرچ بازم بر نمی‌گرده  ;D
اینا دیگه بستگی به روحیات آدم داره خخخ
دلیلی که من روی دبیان و اوبونتو موندگارم، اوبونتوتاچ هست که بسته‌هاش واسه‌ی آرچ نیستن. و دوست دارم سیستم و گوشیم هر دو مکانیزمشون مثل هم باشه (مثلا apt) و اینکه بتونم با سیستمم هم به کارای گوشیم برسم. مثل نصب رام و ... که بازم مثلا توی اوبونتو نصب میشن فقط. وگرنه اگه اوبونتوتاچ نبود، من احیانا بعد از نصب آرچ، دیگه برنمیگشتم دبیان  ;D
دلیل من این‌بود. حالا شما یه چند وقتی کار کن ببین دلایلی که برات بوجود میان، چیا هستن  :)

آفلاین کیهان

• High Hero Member
  • *
  • Debian User
    • کیهان
« پاسخ #22 : 16 دی 1394، 03:37 ب‌ظ »
نقل‌قول
من سراغ هر دوشون رفتم و باهاشون کار کردم. آرچ نیاز به یه اینترنت خوب با حجم بالا داره که از پس آپدیتاش بربیای. و خیلی هم بسته‌هاش به‌روز هستن. از اون ور دبیان ماهی یک بار آپدیت میشه و بسته‌هاش قدیمی‌تر ولی پایدارتر هستن.
البته اگه مخازن دبیان رو از پایدار به تست و یا غیرپایدار ببری میشه گفته تقریبا هر روز یه اپدیت داری(گاهی اوقات هر ساعت) و توزیعت همیشه بروز هستش عین ارچ البته...
و یه نکته دیگه نیازی به نصب نسخه‌های دبیان‌ که در اینده منتشر میشن نداری چون خودش میره روش. میگن دبیان نصب کنی دیگه تا اخر عمر نیاز به تعویض نیست 8) 8) 8)
یبار برای همیشه دبیان نصب کن و خلاص...

« آخرین ویرایش: 16 دی 1394، 03:38 ب‌ظ توسط Spirits »

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #23 : 16 دی 1394، 03:44 ب‌ظ »
نقل‌قول
البته اگه مخازن دبیان رو از پایدار به تست و یا غیرپایدار ببری میشه گفته تقریبا هر روز یه اپدیت داری(گاهی اوقات هر ساعت) و توزیعت همیشه بروز هستش عین ارچ البته...
و یه نکته دیگه نیازی به نصب نسخه‌های دبیان‌ که در اینده منتشر میشن نداری چون خودش میره روش. میگن دبیان نصب کنی دیگه تا اخر عمر نیاز به تعویض نیست 8) 8) 8)
یبار برای همیشه دبیان نصب کن و خلاص...

از این نظر هم آرچ و هم دبیان عین همن. منتها آرچ به‌روزه بدون اینکه بره روی حالت تست. ولی دبیان برای رولینگ ریلیز شدن نیاز به سوییچ به حالت تست داره که مسلما از نظر پایداری ممکنه چالش برانگیز باشه و مشکلاتش اندکی بیشتر از حالت عادی (جسی) توش پیدا بشه
هم آرچ تا ابد آپدیت میشه و نسخه‌ای براش وجود نداره
هم دبیان با سوییچ به unstable و testing تا ابد آپدیت میشه و نسخه‌ای براش وجود نداره
قبول دارم که سخته بین این دوتا توزیع یکی رو انتخاب کرد. مخصوصا وقتی که توزیعت رو از 0 نصب می‌کنی. مثل همین debootstrap که معادل همون pacstrap توی آرچه. من فکر نکنم در آینده بخوام بین آرچ و دبیان دودل بشم. چون به نظرم بهتره برم روی LFS  ;D

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4869
  • masoft قدیم
« پاسخ #24 : 16 دی 1394، 04:12 ب‌ظ »
دوست دارم وارد چلنچ بشم و با توزیعم دست و پنجه نرم کنم
دبیان فضای زیادی میخواد؟
بدترین حالت یادگیری اینه که توزیعتون براتون مشکل ایجاد کنه و شما سعی کنید با حل مشکلات اون یاد بگیرید!

بجای اینکه دنبال یک توزیع که مشکل ایجاد می‌کنه باشید، با کتاب‌های LPI شروع به یادگیری پایه‌ای بکنید. اگر دوست دارید روند کار توزیع‌های گنو-لینوکس رو یاد بگیرید، کتاب LFS رو بگیرید و طبق اون یک سیستم گنو-لینوکس راه بندازید.

آفلاین کیهان

• High Hero Member
  • *
  • Debian User
    • کیهان
« پاسخ #25 : 16 دی 1394، 04:28 ب‌ظ »
دبیان فضای زیادی میخواد؟
بدترین حالت یادگیری اینه که توزیعتون براتون مشکل ایجاد کنه و شما سعی کنید با حل مشکلات اون یاد بگیرید!

بجای اینکه دنبال یک توزیع که مشکل ایجاد می‌کنه باشید، با کتاب‌های LPI شروع به یادگیری پایه‌ای بکنید. اگر دوست دارید روند کار توزیع‌های گنو-لینوکس رو یاد بگیرید، کتاب LFS رو بگیرید و طبق اون یک سیستم گنو-لینوکس راه بندازید.
lpi که خیلی خوبه فقط درست کردن این لگو از اول خیلی هیجان داره ولی همونقدر هم مشکل و چالش...
یعنی همیشه ازتون یه چیز جدید یاد میگیرم

آفلاین M!lad

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1757
« پاسخ #26 : 16 دی 1394، 04:54 ب‌ظ »
انتخاب بین آرچ و دیبان اصلا سخت نیست، تو لینکی که گذاشتم توضیحات کامل وجود داره.

در حالت عادی دیبان پایدارتر هست ولی بسته‌هاش واقعا قدیمی تر هستند مثلا iceweasel هنوز رو نسخه ۳۸ هست ولی ما فایرفاکس ۴۳ دراریم. ویکی آرچ میگه دیبان ۳۰ هزار باینری آماده نصب داره که اگر AUR ارچ رو هم در نظر بگیریم از نظر تعداد بسته و تنوع قابل مقایسه میشن.

دیبان سعی میکنه به Free Software پایدار باشه در حالت عادی کرنلش حباب‌های باینری نداره ولی میشه نسخه های غیررسمی رو که شامل این باینری‌ها میشن رو نصب کرد. خوبی دیبان این هست اگر میخواید non-free نصب نکنید کارتون راحت تر هست چون مخازن non-free و contrib‌ جدا شدن و کرنل اصلی libre هست. من الان رو لپتاپ یه دونه بسته non-free هم ندارم ولی خوب یه تعداد قابل توجه‌ای frimware های غیر آزاد رو هم ندارم و wifi‌ام کار نمیکنه.

همونطور که میدونید اساس طراحی دیبان ارائه یک توزیع پایدار هست در صورتی که Arch تمرکز کرده روی مینیمالیسم، سادگی و ارائه آخرین نسخه نرم افزار ها. پکیج های آرچ رو میشه با unstable تقریبا مقایسه کرد.

هر دو مدیر بسته درست حسابی دارن من هر دو رو دوست دارم قبلا بیشتر با pacman حال میکردم الان زیاد تفاوتی نداره برام فقط dnf نباشه :| (مدیر بسته فدورا)

همونطور که بچه ها گفتن آرچ رولینگ هست اگر دیبان رو رولینگ بخواید باید برید رو unstable.

دیبان برا تعداد زیادی معماری مختلف آماده شده آرچ ۳۲ - ۶۴ و یک نسخه arm داره.

ایجاد بسته از سورس در آرچ اسون تر هست. آرچ AUR رو داره در مقابل دیبان مخازن نسبتا غنی داره.

درباره نصب رسول توضیح داده... ولی درحالت عادی تو آرچ شما یک نصاب ساده دارید که فقط بسته های بیسیک رو نصب میکنه.

بسته‌های ارچ شامل هدرها هم میشن ولی در دیبان باید مجزا دانلود بشن.

آرچ خیلی کم بسته ها رو Patch میکنه و حل مشکلات رو میسپره به سازنده اصلی و بسته ها رو مستقیما وارد مخازنش میکنه در مقابل دیبان خیلی بیشتر Patch انجام میده و خیل از مشکلات رو خودشون حل میکنند بدون وارد کردن آخرین نسخه سازنده به مخازن.

آرچ شدید تلاش میکنه فایل های کانفیگش خوب کامنت شده باشه و راحت قابل تغییرباشه و ویکی عالی داره. دیبان هم ویکی خوبی داره ولی به وسعت آرچ نیست.

هر دو انجمن و جامعه خوبی دارن تو آرچ تا جایی که من دیدم خیلی جدی تر برخورد میشه.

آره میشه کاری کرد که دیبان شبیه آرچ بشه، ولی وقتی کسی یه چیزی مثل آرچ بخواد آرچ بهترین گزینه هست براش. چرا رو قرمز رو آبی رنگ بزنیم وقتی آبی موجوده؟
« آخرین ویرایش: 16 دی 1394، 05:16 ب‌ظ توسط M!lad »
..I feel no fault for the fault I feel..

آفلاین SOHE!L

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #27 : 16 دی 1394، 06:25 ب‌ظ »
دبیان فضای زیادی میخواد؟

مرسی دوست عزیز
منظورتون کتاب زیره؟
http://www.linuxfromscratch.org/lfs/downloads/7.8/LFS-BOOK-7.8.pdf

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #28 : 16 دی 1394، 06:28 ب‌ظ »
این کتاب LFS هست. قبل از اینکه بتونی راحت با LFS ارتباط برقرار کنی، باید LPI رو کار کنی.
از اینا شروع کن:
http://lpic.mp3yab.ir/
http://jadi.gitbooks.io/lpic1/content/
http://www.daneshabad.com/Program.aspx?id=68

آفلاین SOHE!L

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #29 : 16 دی 1394، 06:31 ب‌ظ »
انتخاب بین آرچ و دیبان اصلا سخت نیست، تو لینکی که گذاشتم توضیحات کامل وجود داره.
.....
مرسی دوست عزیزم
توضحیات خوبی بود
اون چیزایی که درباره دبیان خوندم باعث شده علاقه شخصیم به سمت دبیان باشه و واقعا دوست دارم باهاش کار کنم ببینم چطوریه
چیزی که یکم دلمو زد از دبیان حجم خیلی زیادش بود که دوستان گفتن نیازی نیست همش دانلود شه