انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: دبیان یا آرچ؟  (دفعات بازدید: 17363 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
پاسخ : دبیان یا آرچ؟
« پاسخ #45 : 17 دی 1394، 09:18 ب‌ظ »
وقتی میگی کلا ویندوز نداری، پس باید کل هاردت رو بدی به همین سه تا پارتیشن. یعنی هوم و روت و swap.
رمت اگه ۸ به بالاس پس سواپ نمیخواد بدی. اگه کمتره، تقریبا ۲−۳ گیگ بدی کافیه
روت هم بستگی داره چقدر برنامه نصب می‌کنی و باید ببینی با سرور کار می‌کنی یا نه. چون اگه قرار باشه کانفیگ سرور داشته باشی، روتت باید زیاد باشه یا پارتیشن‌های زیادی رو جدا کنی و جداگونه ماونت کنی داخل روت.
من ۱۰ گیگ گذاشتم واسه روت و ۵٫۶ گیگش خالیه. چون من نرم افزارام اکثرا متنی‌ان و بازی مازی و ... هم نصب نمی‌کنم. باید ببینی استفاده‌ت در چه حده. به نظرم ۵۰ گیگ بذاری واسه روت، اوکی باشه.
می‌مونه هوم. اگه از هوم به عنوان تنها پارتیشن استفاده کنی، حجمش مسلما باید بالا باشه. من چون روی سیستمم یه ویندوز۷ دارم (واسه کارای خونواده که این پیام نور و آموزش پرورش بی سواد، اونقدر عقل ندارن که سرویس‌هاشون رو کرس پلتفرم کنن) و برای اینکه اونا هم بتونن با فایلام کار کنن، چندتا پارتیشن NTFS دارم و اطلاعات اصلیمم همیشه روی اوناس و روی پارتیشن هوم به جز کانفیگ‌ها، چیز دیگه‌ای ندارم. ولی اگه هاردت فقط باید لینوکس داشته باشه، پس نیازی به NTFS نیست و یا باید کل فضای باقی‌مونده رو بدی به عنوان هوم یا اینکه یه چندتا پارتیشن ext4 جداگونه بسازی و اونارو ماونت کنی توی سیستم برای کارهای عادی. که خب در هر صورت از اونجایی که میشه لینوکس رو بدون فرمت کردن هوم، نصب کرد، پس اطلاعاتت رو میتونی روی همون هوم بذاری و کل فضای باقی‌مونده رو بدی به هوم. ولی اگه نه،میخوای پارتیشن‌های دیگه‌ای غیر از هوم داشته باشی واسه اطلاعاتت، پس هوم رو هم ۵۰ گیگ بده و باقی فضای هاردت رو تقسیم کن با چندتا پارتیشن ext4 که بعدها اونارو ماونت کنی. برای ساختنشون هم موقع نصب هیچ کاری نمی خواد انجام بدی. اون فضای باقی‌مونده رو free space نگه دار تا بعد از نصب بری توی gparted و بسازیشون.
پس از نظر من دو حالت پیش میاد:
حالت اول:
۵۰ گیگ روت
۳ گیگ swap در صورت نیاز
۵۰ گیگ هوم
باقی فضای هارد تقسیم به چندتا پارتیشن ext4

حالت دوم:
۵۰ گیگ روت
۳ گیگ swap در صورت نیاز
باقی فضای هارد به عنوان home/
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
« پاسخ #46 : 17 دی 1394، 09:36 ب‌ظ »
debian-live-8.2.0-i386-standard.iso
نصاب داره  ;D

کجاش؟ توی بوت لودر؟ راستش اینجاشو یادم نیست. وقتی استاندارد رو بوت کردم و لود شد، یه شل داد بهم که به صورت لایو هم بود. جایی ندیدم نصب داشته باشه. مگه اینکه توی بوت لودر یه گزینه هم برای نصبش بوده که میشده عین نصاب‌های دیگه‌ی دبیان. یا اینکه باید از داخل لایو، مثلا با debootstrap نصبش کرد و ..

نصابش مثل نصاب بقیه نسخه های دبیان بود. همون اول که بوت میشه گزینه اولش اجرای لایو هست و دوتا گزینه پایین تر نصب هم داره.

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #47 : 17 دی 1394، 09:39 ب‌ظ »
نقل‌قول
نصابش مثل نصاب بقیه نسخه های دبیان بود. همون اول که بوت میشه گزینه اولش اجرای لایو هست و دوتا گزینه پایین تر نصب هم داره.

پ ای جوره  ;D
به باقی گزینه‌هاش توی نسخه‌ی استاندارد دقت نکرده بودم هیچ وخ  :D
ولی این نسخه‌ش عجیب کار راه اندازه. مخصوصا وقتی با یه سیستمی طرف بودی که XP رو هم به زور می‌کشه  ;D
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
« پاسخ #48 : 17 دی 1394، 09:40 ب‌ظ »
وقتی میگی کلا ویندوز نداری، پس باید کل هاردت رو بدی به همین سه تا پارتیشن. یعنی هوم و روت و swap.

باید؟!؟!  ???

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #49 : 17 دی 1394، 09:48 ب‌ظ »
نقل‌قول
باید؟!؟!  ???

بعدشم خوندی؟  :D
دلیل حرفم اینه که با یه هوم سر کنی بهتر از سر کردن با چندتا پارتیشن ext4 جداگونه هست که بخوای به عنوان هوم ازشون استفاده کنی. هوم اسم روشه. خونه‌ی کاربر. مسلما کاربر همه‌ی اطلاعاتش داخل هوم هست اگه پارتیشن های ویندوزی خبیث نداشته باشه. و کمتر پیش میاد کسی بیاد پارتیشن‌های ext4 غیر از هوم و بوت و opt و روت و var و ... بسازه اونم برای گذاشتن اطلاعات داخلش. اکثرا همون هوم رو میذارن برای اطلاعاتشون. منم دلیل کم گذاشتن حجم واسه هوم رو توضیح دادم توی پیام بالایی.

آفلاین SOHE!L

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 63
« پاسخ #50 : 17 دی 1394، 09:54 ب‌ظ »
رمت اگه ۸ به بالاس پس سواپ نمیخواد بدی. اگه کمتره، تقریبا ۲−۳ گیگ بدی کافیه
روت هم بستگی داره چقدر برنامه نصب می‌کنی و باید ببینی با سرور کار می‌کنی یا نه. چون اگه قرار باشه کانفیگ سرور داشته باشی، روتت باید زیاد باشه یا پارتیشن‌های زیادی رو جدا کنی و جداگونه ماونت کنی داخل روت.
من ۱۰ گیگ گذاشتم واسه روت و ۵٫۶ گیگش خالیه. چون من نرم افزارام اکثرا متنی‌ان و بازی مازی و ... هم نصب نمی‌کنم. باید ببینی استفاده‌ت در چه حده. به نظرم ۵۰ گیگ بذاری واسه روت، اوکی باشه.
می‌مونه هوم. اگه از هوم به عنوان تنها پارتیشن استفاده کنی، حجمش مسلما باید بالا باشه. من چون روی سیستمم یه ویندوز۷ دارم (واسه کارای خونواده که این پیام نور و آموزش پرورش بی سواد، اونقدر عقل ندارن که سرویس‌هاشون رو کرس پلتفرم کنن) و برای اینکه اونا هم بتونن با فایلام کار کنن، چندتا پارتیشن NTFS دارم و اطلاعات اصلیمم همیشه روی اوناس و روی پارتیشن هوم به جز کانفیگ‌ها، چیز دیگه‌ای ندارم. ولی اگه هاردت فقط باید لینوکس داشته باشه، پس نیازی به NTFS نیست و یا باید کل فضای باقی‌مونده رو بدی به عنوان هوم یا اینکه یه چندتا پارتیشن ext4 جداگونه بسازی و اونارو ماونت کنی توی سیستم برای کارهای عادی. که خب در هر صورت از اونجایی که میشه لینوکس رو بدون فرمت کردن هوم، نصب کرد، پس اطلاعاتت رو میتونی روی همون هوم بذاری و کل فضای باقی‌مونده رو بدی به هوم. ولی اگه نه،میخوای پارتیشن‌های دیگه‌ای غیر از هوم داشته باشی واسه اطلاعاتت، پس هوم رو هم ۵۰ گیگ بده و باقی فضای هاردت رو تقسیم کن با چندتا پارتیشن ext4 که بعدها اونارو ماونت کنی. برای ساختنشون هم موقع نصب هیچ کاری نمی خواد انجام بدی. اون فضای باقی‌مونده رو free space نگه دار تا بعد از نصب بری توی gparted و بسازیشون.
پس از نظر من دو حالت پیش میاد:
حالت اول:
۵۰ گیگ روت
۳ گیگ swap در صورت نیاز
۵۰ گیگ هوم
باقی فضای هارد تقسیم به چندتا پارتیشن ext4

حالت دوم:
۵۰ گیگ روت
۳ گیگ swap در صورت نیاز
باقی فضای هارد به عنوان home/
مرسی رسول جان
اگر بخوام کل هارد رو  به لینوکس بدم هاردم 750 گیگه
چون قبلا گفتی فعلا ویندوز رو بزار برای همین گفتم یه تیکه از هارد رو خالی کنم
منم اهل بازی نیستم ولی میخوام چیزایی مثه اندروید استودیو رو روش نصب کنم (مهندس مکانیک رو چه به این کارا آخه... :D)
اگر بخوام ویندوز رو حذف کنم می تونم از فضای اون استفاده کنم که حجمی حدود 160 گیگ داره و دستم رو باز میزاره
رمم 6 گیگه
گفتم 4 تا رو بدم swap
50 گیگ رو بدم روت
نزدیک 100 گیگ رو هم بدم هوم

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #51 : 17 دی 1394، 09:58 ب‌ظ »
آها پس یه سری پارتیشن NTFS داری؟ من فکر کردم کلا میخوای هاردو بکوبی از اول بیاری بالا  ;D
آره همینایی که گفتی خوبن. فقط یعنی میخوای این سه تارو جای پارتیشن ویندوز بسازی؟ یعنی فعلا ویندوز رو پاک کنی تا یه جارو خالی کنی بعد دوباره ویندوز بریزی؟
چون خودتم الان گفتی که میخوای ویندوز رو نگه داری  :D
خخخ حالا اصن به من چه. فضولم مگه  ;D. اون حجمایی که گفتی، خوبن.  ;)

آفلاین SOHE!L

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #52 : 17 دی 1394، 10:03 ب‌ظ »
آها پس یه سری پارتیشن NTFS داری؟ من فکر کردم کلا میخوای هاردو بکوبی از اول بیاری بالا  ;D
آره همینایی که گفتی خوبن. فقط یعنی میخوای این سه تارو جای پارتیشن ویندوز بسازی؟ یعنی فعلا ویندوز رو پاک کنی تا یه جارو خالی کنی بعد دوباره ویندوز بریزی؟
چون خودتم الان گفتی که میخوای ویندوز رو نگه داری  :D
خخخ حالا اصن به من چه. فضولم مگه  ;D. اون حجمایی که گفتی، خوبن.  ;)
آره دوتا ntfs دارم
نه در صورتی که بخوام ویندوز رو بیخیال شم اون فضارو دارم
البته لینوکس میتونه ntfs ها رو بخونه درسته ؟
موندم ویندوز رو بزارم یا باهاش خداحافظی کنم؟
البته رو پی سی 7 دارم این کارا برای لپ تاپمه ;D
نه بابا فضولی چیه دمتم گرم لطف میکنی جواب میدی
اخلاقت اوپن سورسه :D

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #53 : 17 دی 1394، 10:08 ب‌ظ »
نقل‌قول
آره می‌تونه. مشکلی نداری.

نقل‌قول
اگه توی خونه یه دیوایست ویندوز داره، پس دلیلی نداره که روی بقیه هم داشته باشیش. همون یکی بسه  ;D
پس پارتیشن ویندوز رو پاک کن و اون فضا رو همون‌جور که خودت میخوای، بده به پارتیشن‌های لینوکسی و خلاص  ;)

نقل‌قول
;D

آفلاین کیهان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1054
  • Debian User
    • کیهان
« پاسخ #54 : 17 دی 1394، 10:15 ب‌ظ »
نکته اینجاست با یه تاپیک چندتا سوال پرسیدی یعنی تاپیکت اینطوری بود  8) 8)
بمرور دستت میاد گقدر باید به کجا بدی برای پارتیشن‌هات ;)

آفلاین SOHE!L

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #55 : 17 دی 1394، 10:15 ب‌ظ »
نقل‌قول
آره می‌تونه. مشکلی نداری.

نقل‌قول
اگه توی خونه یه دیوایست ویندوز داره، پس دلیلی نداره که روی بقیه هم داشته باشیش. همون یکی بسه  ;D
پس پارتیشن ویندوز رو پاک کن و اون فضا رو همون‌جور که خودت میخوای، بده به پارتیشن‌های لینوکسی و خلاص  ;)

نقل‌قول
;D
پس درایو ویندوز رو میدم به لینوکس فقید
راستی رسول جان درایو ویندوز تو قسمت نصب به چه اسمیه؟
چون نمیشه داخل ویندوز پاکش کنم باید اونجا پاکش کنم و بسازم نزنم بقیه رو پاک کنم  ;D

آفلاین کیهان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1054
  • Debian User
    • کیهان
« پاسخ #56 : 17 دی 1394، 10:17 ب‌ظ »
اینطوری بهتره کل هارد رو از اول بچینی اینطوری پسو پیش میشه
اطلاعات رو منتقل کن به یه هارد دیگه بعد این هاردتو شخم بزن

آفلاین SOHE!L

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #57 : 17 دی 1394، 10:19 ب‌ظ »
نکته اینجاست با یه تاپیک چندتا سوال پرسیدی یعنی تاپیکت اینطوری بود  8) 8)
بمرور دستت میاد گقدر باید به کجا بدی برای پارتیشن‌هات ;)
اتفاقا الان داشتم به این فکر میکردم که چقدر سوال کردم :D
آخه گفتم نمیخوام چند وقتی رو سیستم عامل دیگه ایی سوییچ کنم بخاطر این گفتم شما که میدونید چقدر مصرف داره بپرسم

آفلاین SOHE!L

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #58 : 17 دی 1394، 10:21 ب‌ظ »
پس شفاف سازی کن 750 گیگ رو چیکار کنم ؟ ;D

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #59 : 17 دی 1394، 10:22 ب‌ظ »
پس درایو ویندوز رو میدم به لینوکس فقید
راستی رسول جان درایو ویندوز تو قسمت نصب به چه اسمیه؟
چون نمیشه داخل ویندوز پاکش کنم باید اونجا پاکش کنم و بسازم نزنم بقیه رو پاک کنم  ;D

لینوکس وقتی بهش یه هارد بشناسونی بهش میگه sda. هارد اصلی میشه sda. و هر پارتیشن به ترتیب میشه sda1,sda2 و ...
برای حذف کردنش باید ببینی حجمش چقدره. توی نصاب جلوش می‌نویسه.
میدونی که اگه ویندوز داشته باشی، یه پارتیشن هم برای رزرو میذاره که توی خود ویندوز نشونش نمیده.
توی دیسک منیجمنت ویندوز اگه بری، کامل همه‌ی پارتیشن هارو می‌بینی. توی نصاب لینوکس، ترتیبشون عین همون دیسک منیجمنته. ولی با این‌حال بهترین کار اینه که از روی حجمش چک کنی تا ریسک کار پایین بیاد. بعد نصاب‌های لینوکسی خودشون پارتیشنی که توش ویندوز بوده رو تشخیص میدن و جلوی پارتیشن اسم ویندوز رو می‌نویسن. ولی خب همه‌ی احتمالات رو باید در نظر گرفت. یهو دیدی ننوشت اسمش رو  ;D

موافقم.
الان این هارد من اینقدر ورهم‌شوره که پارتیشن جدیدی رو که ساختم، اسمش شده sda12  ;D و پارتیشن های لینوکسی با عرض شرمندگی، از ۶ به بعد شروع میشن  ;D
« آخرین ویرایش: 17 دی 1394، 10:24 ب‌ظ توسط RAS00L »