انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: افزودن امکانات به vim  (دفعات بازدید: 1424 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین amir2009

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 452
افزودن امکانات به vim
« : 09 بهمن 1394، 10:22 ب‌ظ »
من همیشه میبینم دوستان vim رو به شکلی درآوردن که امکاناتی داره که در حالت طبیعی دارای اونها نیست.مثلا شماره خط رو نشون بده.خطوط رو به رنگهای مختلف نشون بده و .....در یک کلام شبیه یک ادیتور حرفه ای مثل atom عمل کنه با سرعت و سبکی بیشتر.
میشه راهنمایی کنید چجوری این امکانات رو اضافه کنیم که از زبانهای مختلف هم پشتیبانی کنه و کلا تبدیل به ادیتور همه کاره تبدیل بشه.
و همین طور استفاده از اون رو راحت تر کنه.(شنیدم برا ایمکس بسته ای هست که نصب میکنی استفاده از اون رو راحت تر میکنه)

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
پاسخ : افزودن امکانات به vim
« پاسخ #1 : 09 بهمن 1394، 10:26 ب‌ظ »
والا برای نتیجه گرفتن بهتر باید سرچ کنی حتما.
ولی برای رنگی شدن سینتکس و شماره گذاشتن و ... از این استفاده کن:
https://nixoeen.com/.vimrc
من در همین حد فعلا از vim‌ استفاده میکنم و برام کار راه اندازه. دیگه اگه در آینده نیاز داشتم که فیچرهای بیشتری بهش اضافه کنم، می‌سرچم  ;D
راستی خود vim هم یه سری پلاگین داره که میتونی نصب کنی.
vim --versionیه سری چیزارو میگه هست و یه سری نیست. من تست نکردم تا حالا ببینم اونایی که نیست رو چجوری میشه نصب کرد ولی احتمالا توی مخازن باید پلاگیناش باشه.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین amir2009

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 09 بهمن 1394، 11:04 ب‌ظ »
ممنون رسول جان.سرچ کردم ولی چیزی حالیم نشد  ;D
میشه برا زبانهای مختلف مثل پایتون و سی و ... استفاده کرد؟
با همون پلاگین ها این کار میشه یا باید کانفیگ رو هم دستکاری کرد؟

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #3 : 09 بهمن 1394، 11:13 ب‌ظ »
آره میشه. پایتون و ... رو باهاش درآورد.
برای درست کردنش هم خود vim یه سری پلاگین داره و یه سری رو باید بهش بچسبونی از گیت هاب و ...
اول پلاگین های خودش رو نصب کن ببین چی هستن. بعد اگه راضیت نکرد، از جاهای دیگه بگیر و اضافه کن بهش. مسلما کانفیگ vim خیلی خیلی بیشتر از اونیه که توی vimrc می بینی. باید ببینی تمامی آپشناش چیا هستن که بهش اضافه کنی.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین کیهان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1054
  • Debian User
    • کیهان
« پاسخ #4 : 09 بهمن 1394، 11:16 ب‌ظ »
با این میتونی شماره خط رو فعال کنی
:set nu

آفلاین amir2009

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #5 : 09 بهمن 1394، 11:19 ب‌ظ »
ممنون رسول جان.میرم ببینم چی میشه.
دوست دارم به محیط متنی نزدیکتر بشم.هم سریع تره و هم قدرتمند.
حجم کمتری رو هم موقع نصب داره.

آفلاین amir2009

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 09 بهمن 1394، 11:19 ب‌ظ »
با این میتونی شماره خط رو فعال کنی
:set nu

ممنون.

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 09 بهمن 1394، 11:36 ب‌ظ »
ممنون رسول جان.میرم ببینم چی میشه.
دوست دارم به محیط متنی نزدیکتر بشم.هم سریع تره و هم قدرتمند.
حجم کمتری رو هم موقع نصب داره.

درسته. البته بدون که مثلا یادگیری زبونی مثل پایتون، به اون قابلیت های اتوکمپلشن و ... نیست. شما در هر صورت باید یادبگیری که با پایتون کد بزنی. حتی اگه اتوکمپلشن مود خاموش باشه. پس حتی vim بدون هیچ کانفیگی هم نباید توی برنامه نویسیت تاثیری بذاره. وقتی شما پایتون یادمیگیری، روی هر ادیتوری که باشی میتونی بنویسی. دیگه پلاگین و ... بهانه‌س  ;D این پلاگینا و ... زمانی کاربرد دارن که شما پایتون رو بلدی و حالا با سرعت بیشتر میخوای کد بزنی. یعنی اصل یادگیری رو اوکی کردی حالا نوبت امتحان عملیه و از این پلاگینا برای بیشتر شدن سرعتت استفاده میکنی که خیلی هم به جا و مفیده.
واسه همین اکثر برنامه نویسای حرفه‌ای که vim استفاده میکنن، بهش پلاگین و ... اضافه نمی کنن. چون بدون پلاگین هم میتونن برنامه بنویسن. منتها اگه پلاگین باشه، خب مسلما کارشون زودتر انجام میشه و کیفیت کارشون ربطی به پلاگینا نداره و به یادگیری‌ای که قبلا روش تمرکز داشتن بستگی داره. اگه بخواهیم رو راست باشیم، این جور پلاگینا و ... آدم رو برای یادگیری تنبل میکنه و واقعا هم تهش آدم چیزی یاد نمیگیره. شما اول bash یادمیگیری بعد میتونی با برخی قابلیت ها، کار کردنت با بش رو سریع تر کنی. یا فرضا من html که کار میکنم، باید ببینم html چیا داره و هرچیزی رو که یادمیگیرم، تست میکنم و نتیجه‌ش رو می بینم و اگه اررور داد میرم ببینم چیه تا یادش بگیرم که دیگه تکرارش نکنم و ... بعدها که تمامی تگ های html رو یادگرفتم، حالا اگه خواستم یه تگ رو که زیاد استفاده میشه، با سرعت بیشتری بنویسم، از پلاگینا و ... استفاده میکنم.
حرف کلی من اینه: vim شما چه پلاگین داشته باشه چه نداشته باشه، شما باید بتونی با پایتون کد بزنی. قبول داری؟  :)
پس وجود این پلاگینا خوبه ولی واجب نیست. پس برای یادگیری یه زبون برنامه نویسی، تمرکزت رو روی پلاگین نصب کردن و ... نذار تا وقتی که رو که واسه یادگیری گذاشتی هدر نره. همیشه وقت هست برای کانفیگ کردن vim.  :)
البته چیزای ضروری رو منم قبول دارم که باید به vim اضافه بشه. مثل همین رنگی کردن کلمات و شماره گذاری که کار آدم رو سریع تر میکنه و ارتباطی هم با یادگیری نداره تقریبا.
واسه این اینارو گفتم که میخوای به محیط متنی نزدیک بشی. محیط متنی اسم روشه. محیطیه که باید خودت دست به کار بشی برای کارهایی که میخوای انجام بدی. این بهت یاد میده که هرچیزی رو که میخوای، روش وقت بذاری و تمرین کنی و یادبگیری و با دانسته هات کاری کنی که کارهات ذره ذره با سرعت بیشتری انجام بشن. هرچیزی که آماده و راحت در اختیارت قرار بگیره، تنبل میشی.

آفلاین amir2009

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #8 : 10 بهمن 1394، 12:26 ق‌ظ »
ممنون رسول جان.واقعا حرفات درسته.ولی وقتی ابزاری برای کاری ساخته میشه هدفش سهولت کاره.
مثلا برای سوراخ کردن میشه از راههای مختلفی استفاده کرد.اینکه از ابزار مناسب استفاده کنی تا کار برات راحتتر بشه منافاتی با تمرکز بر روی سوراخکاری نداره.فقط ابزارش ساده تر و سبکتر باشه و کار رو سریع انجام بده ما رو به هدف میرسونه.
هدف من هم در حال حاضر بش و پایتونه.البته به صورت عمیق تر تا یکم بیشتر درگیر موضوعات بشم.اولین چیز در این راه داشتن ابزار مناسبه تا راه کوتاهتر بشه.
ببخشید.در حد سواد خودم گفتم.

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #9 : 10 بهمن 1394، 12:34 ق‌ظ »
درسته. ابزارها برای سهولت کار استفاده میشن ولی نباید این سهولت کار تاثیر بد روی یادگیری بذاره.
مثل این می مونه که بگی تیونر رو ساختن که طرف راحت تر سازش رو کوک کنه. در صورتی که با تیونر شما دیگه یاد نمیگیری خودت با گوش خودت سازت رو کوک کنی. پس اول یادمیگیری که هر صدایی چه نتی هست و با گوش خودت کوک میکنی (هرچقدر وقت بذاری واسه یادگیری، هیچ ایرادی نداره) و بعد که یاد گرفتی حالا بعدش اگه عجله داشتی میتونی یه تیونر بذاری و به جای ۵ دقیقه، توی ۱ دقیقه سازت رو کوک کنی. مهم اینه که اصل رو یادگرفتی و اگه تیونر هم کنارت نبود، باز شما میتونی سازت رو کوک کنی. اصل حرف من هم همینه.
شما از این ابزارها جوری استفاده کن که اگه نبودن، بازم بتونی کارت رو انجام بدی.
کسی که برنامه نویس باشه، با notepad هم باید بتونه بنویسه و نباید کار با ابزاری مثل Atom اونو تنبل بار بیاره که اگه یک روزی بهت بگن حالا با notepad بنویس، بگی نه! من حتما باید Atom باشه تا بتونم کارمو انجام بدم. این ابزارها نباید توی یادگیری دخالت داشته باشن وگرنه دردسر میشه.
مثل این می‌مونه که توی دبستان، یه دفتر داشته باشی که خودش مسائل رو برات حل میکنه. اونوخ بعد که رفتی کلاس بالاتر، آیا واقعا اونارو یادگرفتی؟ درصورتی که دفتر وقتی هوشمند نباشه و خودش هیچیو ننویسه و تمام چیزایی که قراره یادبگیری رو خودت بنویسی، مسلما یادگرفتی. ابزارها واسه استفاده خیلی خوبن و باید هم استفاده بشن تا زندگی بهتر بشه. ولی برای یادگیری، نباید به ابزار وابسته شد.  :)
حالا ابزارهایی که مفیدن و ارتباطی به یادگیری ندارن و تاثیر منفی هم روی یادگیری نمیذارن، خیلی هم خوبه و آدم عاقل باید ازشون استفاده کنه.  ;)
« آخرین ویرایش: 10 بهمن 1394، 12:36 ق‌ظ توسط RAS00L »

آفلاین amir2009

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #10 : 10 بهمن 1394، 12:44 ق‌ظ »
کاملا موافقم با حرفات.هر چیزی رو سطحی یاد گرفتم بعدش به مشکل خوردم  :oops:

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #11 : 10 بهمن 1394، 12:52 ق‌ظ »
کاملا موافقم با حرفات.هر چیزی رو سطحی یاد گرفتم بعدش به مشکل خوردم  :oops:
دقیقا.
حالا دیگه خودت کلاهتو قاضی کن. اگه پایتون و بش رو حرفه‌ای بلدی، پس دیگه حرفی نیست. میتونی vim رو عین یه ویژوال استودیو دربیاری و مشکلی هم نداره و بایدم اینکارو بکنی چون بعد از یادگیری دیگه نباید وقتتو تلف کنی. شما لینوکس یاد میگیری که به کارای زندگیت سرعت ببخشی. ولی خود یادگیری نباید با سرعت باشه یا با ابزارهای راحت الحلقوم باشه. چون دیگه واقعا یاد نمیگیری.
ولی اگه در حال یادگیری پایتون و بش هستی، پس باید تمرکزت روی یادگیری باشه نه رسیدن سریع به نتیجه‌ی نهایی. خیلیا به امید یه شبه برنامه نویس شدن و پولدار شدن میان میرن مثلا Atom نصب میکنن چون با این ابزارها سریع تر میشه مراحل رو گذروند ولی نمیدونن که حالا بعد از گذروندن مراحل، واقعا هم چیزی یادگرفتن؟ طرف میگه من وقت ندارم. میخوام توی یک روز یه پروژه با html بدم بیرون پس باید! از فلان ابزار استفاده کنم. اون فرد اگه html کار حرفه‌ای باشه، بایدم این ابزار رو نصب کنه اگه واقعا سرعت کارش رو بالاتر میبره. ولی اگه در عین کار کردن میخواد یاد هم بگیره، پس این انتخاب واسش به معنای واقعی ضرر هست. اینجوری میشه که مثلا طرف هنوز نمیدونه sudo رو با کدوم s مینویسن  ;D ولی داره لینوکس کار میکنه. دلیلش اینه که سعی نکرده یاد بگیره. فقط دوست داشته کارش سریع انجام بشه.