انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: تفاوت chmod و chown ؟(حل شد)  (دفعات بازدید: 2079 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین youngprogrammer

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 66
تفاوت chmod و chown ؟(حل شد)
« : 26 اسفند 1388، 02:16 ب‌ظ »
سلام
می خواستم بدونم تفاوت دو دستور chmod و chown چیه؟
در ضمن من وقتی یه دایرکتوری که حاوی چند فایل و دایرکتوریه دیگه هست میریزم تو /opt/lampp/htdocs وقتی که فایلهای اونو اجرا می کنم میگه شما مجوز استفاده ندارید با اینکه من کل htdocs رو با chown به کاربری خودم تغییر دادم. مگه باید تک تک فایلها رو با chmod تغییر بدم؟؟
یه راه ساده می خواستم که راحت بتونم با این دایرکتوری کار کنم.
ممنونم.
« آخرین ویرایش: 16 فروردین 1389، 09:49 ق‌ظ توسط youngprogrammer »
ارزش هرکس به اندازه چیزی است که آن را نیکو می داند.

آفلاین محمد باقر اهتمام

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 661
  • محمد باقر حمایت می کند از : Ogre3D , CrystalSpace
    • کتاب و انجمن فارسی گیمپ
پاسخ به: تفاوت chmod و chown ؟
« پاسخ #1 : 26 اسفند 1388، 02:48 ب‌ظ »
درمورد سوال اولت :
http://www.google.com/search?q=difrrence+between+chmod+and+chown&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=Sabayon:en:unofficial&client=firefox-a
و یک نتیجه :
http://forums.macnn.com/90/mac-os-x/19167/diff-between-chown-and-chmod/
احتمالا یک نقل قول :
نقل‌قول
The chown command changes who owns the file. It does not actually change what permissions the file's owner has. So, for example, if you have a file set to 555 (r-xr-xr-x) and you want to write to it, then chown'ing it won't do you any good. Note that you can only chown a file if you already own it (so you're giving ownership to someone else), or if you are root.

By the way, there's also a chgrp command, to change the group with which the file is associated. The example I used for chown holds here as well. You must own the file before you can chgrp it, and you can usually only chgrp the file to a group that you belong to. Root, of course, can chgrp any file to any group it wants.

The chmod command changes the actual permissions on a file. So if you want to write to the file, you can add write permissions to it. I believe you can only chmod a file if you could chown it (again, meaning you must either own the file or be root).

Which should you use? In the end, it depends on the circumstances. Each is appropriate at different times. You'll probably use chmod the most, followed by chown and finally chgrp.
خوب این لینک هم جالبه دیگه :
http://justlinux.com/forum/showthread.php?t=130039
اینم یک نقل قول ساده و مختصر :
نقل‌قول
chown - Change ownership of file.
chmod - Change modus of file. (read, write, execute)
بعضی مواقع بهتره یک زحمت به خودمون بدیم یک جستجو توی گوگل بکنینم احتمالا از دهه 90 تا حالا یکی مشکل ما رو داشته و توی اینترنت پرسیده

آفلاین youngprogrammer

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 66
پاسخ به: تفاوت chmod و chown ؟
« پاسخ #2 : 26 اسفند 1388، 03:06 ب‌ظ »
بعضی مواقع بهتره یک زحمت به خودمون بدیم یک جستجو توی گوگل بکنینم احتمالا از دهه 90 تا حالا یکی مشکل ما رو داشته و توی اینترنت پرسیده
ممنون از راهنماییت. قبول دارم به خاطر کار زیاد و تنبلیه.
« آخرین ویرایش: 26 اسفند 1388، 03:08 ب‌ظ توسط youngprogrammer »
ارزش هرکس به اندازه چیزی است که آن را نیکو می داند.