این مطلب رو من در وبلاگ خودم
http://delstory.com/lin/1389/01/3gp-and-amr-in-vlc/ هم قرار دادم. گفتم اینجا هم بذارم تا همه استفاده ببرند. البته قبلش search کردم، اما از اون جایی که سیستم جست و جو کلمات سه حرفی رو حذف میکنه چیزی پیدا نشد....
خب، واسه کسانی مثل من، که دوست ندارند سیستمشون از انواع و اقسام برنامه های مختلف پر بشه، همیشه این مشکل توی لینوکس وجود داشته که باید چند تا مدیا پلیر داشته باشیم تا یه سری فرمت های خاصی مثل این دو تا رو بتونیم پخش کنیم.
توی پارسیکس، یه کاری کردن که vlc این دو تا فورمت رو پخش میکنه. متاسفانه و متاسفانه و متاسفانه نیومدن بگن چه طور این کارو کردن. (من پیدا نکردم، شاید هم گفته باشن). یعنی شما یه دونه vlc داری روی کامپیوترت، تر و تمیز و تپل مپل هر چی میخوای پخش میکنه، حتی amr و ۳gp رو.
بنده گشتم و گشتم و گشتم… و از اونجایی که همیشه میگم، کار نشد نداره، بالاخره تونستم این کار رو توی اوبونتو هم انجام بدم! ولی خیلی هزینه دار میباشه!!! چون چیزی بالغ بر ۱۰۰ مگابایت مجبورید دانلود داشته باشید، شاید هم بیشتر!!! اما خب، بالاخره شد… و اما داستان از این قرار است… دیگه خودتون میدونید توی ترمینال و …. بهله…
sudo -i
apt-get install liba52-0.7.4-dev libsm-dev libneon26 libdvdnav-dev \
libx11-dev libdts-dev libmad0-dev libasound2-dev libogg-dev \
libvorbis-dev libmpeg2-4-dev libpng12-dev libfreetype6 \
libfreetype6-dev libncurses5-dev wx2.6-headers wx-common \
libwxbase2.6-dev libwxgtk2.6-dev libdvdread-dev dpkg-dev \
devscripts debhelper quilt libmp3lame-dev \
g++ subversion nasm zlib1g-dev libhal-dev libdbus-1-dev \
libavutil-dev libavformat-dev libpostproc-dev mesa-common-dev \
libfribidi-dev libqt4-dev libgcrypt-dev yasm \
libavc1394-dev libfaad-dev \
libtwolame-dev libjack-dev libv4l-dev libggi2-dev libaa1-dev \
libsvga1-dev libxxf86dga-dev libxxf86vm-dev checkinstall libshout3-dev \
libdvbpsi5-dev libvcdinfo-dev libtag1-dev libcddb2-dev librsvg2-dev \
libzvbi-dev liblua5.1-0-dev libmatroska-dev libdirac-dev libfaac-dev \
libxvidcore4-dev libschroedinger-dev libvorbisidec-dev libgsm1-dev libcaca-dev libavk1394-dev
حالا به این جا برید
http://twolife.org/debian/pool/main/x264 و آخرین ورژن این دو تا بسته رو بگیرید و نصب کنید. که در حال حاضر اینها هستند:
libx264-88_0.svn20100227-0.0_i386 libx264-dev_0.svn20100227-0.0_i386
cd /usr/lib
mkdir /noamr
mv libavcodec.* /noamr
به اینجا برید
http://www.live555.com/liveMedia/public/ و آخرین ورژن live رو بگیرید و توی همین جا یعنی /usr/lib اون رو extract کنید و بعد:
cd live
./genMakefiles linux
به اینجا برید
http://ftp.penguin.cz/pub/users/utx/amr/ و آخرین بسته های amrwb و amrnb رو بگیرید و هر دو رو در همین جا یعنی /usr/lib/live بازشون کنید و بعد جدا جدا به داخل دایرکتوری ها برید و به این روش نصب کنید:
./configure --prefix=/usr
make
make install
حالا این دستور رو اجرا کنید:
svn checkout svn://svn.ffmpeg.org/ffmpeg/trunk ffmpeg
توجه کنید، یادم رفت بگم، قبلش باید بسته ی ffmpeg رو پاک کنید حتما. چون با این یکی تداخل میکنه و کار رو خراب میکنه. البته با پاک کردنش یه سری چیزا هم مجبورن برن، ولی خب دوباره میتونید اون ها رو نصب کنید…
حالا بعد از این که کارش رو انجام داد: cd ffmpeg و بعد:
./configure --enable-gpl --enable-pthreads --enable-libx264 --enable-libmp3lame --prefix=/usr --enable-libvorbis --enable-swscale --enable-nonfree --enable-nonfree --enable-libfaac --enable-libdirac --enable-libfaad --enable-libgsm --enable-libspeex --enable-libxvid --enable-postproc
و بعد:
make -j $cpus
make install
دو مرحله بالا خیلی طول میکشه. صبور باشید… و بعد:
apt-get remove libpostproc-dev libavutil-dev
حالا باید بسته ffmpeg به صورت deb ساخته و نصب بشه:
checkinstall -D --pkgname ffmpeg --pkgversion svn-20090106 --maintainer skliarie@gmail.com --requires libc6 --pkglicense Illegal --pkgrelease 1
اون آدرس ایمیل واسه کسیه که این روش رو رفته و توضیح داده. به احترامش عوضش نکنید.
چند تا سوال میپرسه که اصلا مهم نیست، شما تایید کنید… بعد از این کار source برنامه vlc رو از سایتش دانلود کنید. چیزی حدود ۲۰ مگ میشه. و اون رو در /usr/src/vlc-1.05 بازش کنید. vlc-1.0.5 نسخهای بود که من دانلود کردم. و بعدش : cd /usr/src/vlc-1.0.5/extras . حالا به
ftp://ftp.videolan.org/pub/videolan/x264/snapshots برید و آخرین ورژن اون بسته رو دانلود کنید و در cd /usr/src/vlc-1.0.5/extras بازش کنید. و بعد این دستور رو اجرا کنید:
ln -s x264-snapshot-20100320-2245 x264
(البته به ورژن بسته توجه کنید). حالا این دستورات…
cd x264
./configure --prefix=/usr --enable-shared
make
make install
cd ../..
export PKG_CONFIG_PATH=/usr/src/vlc-1.0.5/ffmpeg:/usr/src/vlc-1.0.5/ffmpeg/libavcodec:/usr/src/vlc-1.0.5/extras/x264
mkdir build
cd build
../configure --prefix=/usr --enable-snapshot --enable-debug \
--enable-dbus-control --enable-musicbrainz --enable-shared-libvlc \
--enable-mozilla --enable-lirc \
--enable-x264 --with-x264-tree=../extras/x264 --enable-shout \
--enable-taglib --enable-v4l --enable-dvb --enable-realrtsp \
--disable-xvmc --enable-svg --enable-dvdread --enable-dc1394 \
--enable-dv --enable-theora --enable-faad --enable-twolame \
--enable-real --enable-flac --enable-tremor --enable-skins2 \
--enable-qt4 --enable-ncurses --enable-aa --enable-caca --enable-esd \
--disable-portaudio --enable-jack --enable-ggi --disable-cddax \
--disable-vcdx --disable-quicktime --enable-lua --disable-dc1394 \
--disable-swscale --enable-v4l2 --enable-taglib --enable-vcdx \
--enable-live555 --with-live555-tree=/usr/lib/live \
--enable-svg --enable-dvdread --enable-xosd --enable-galaktos \
--enable-goom --enable-audioscrobbler --enable-mkv --enable-run-as-root \
--disable-mozilla
مرحله بالا خیلی طول میکشه. صبور باشید...
ldd modules/codec/avcodec/.libs/libavcodec_plugin.so | grep libamrnb.so
mkdir -p /usr/lib/vlc/access
checkinstall -D --pkgname vlc-amr --pkgversion 0.9.8a --maintainer skliarie@gmail.com --provides mp3-decoder --requires libc6,libdvbpsi5,libdirac0c2a,libcddb2,librsvg2-2,libvorbisidec1,libvorbis0a,libvorbisfile3 --pkglicense Illegal --pkgrelease 6
تموم شد!
فکر میکنم در منابع فارسی، این چیزی که راهش رو رفتم تنها روشی باشه که تونسته به خوبی جواب بده. روی دو تا کامپیوتر جدا این کارها رو انجام دادم و جواب گرفتم. (البته روی کامپیوتر دومی، دیگه فایل های دانلود شده رو داشتم و نیاز به دانلود مجدد نبود).
امیدوارم این راهنما به درد خیلی ها که دنبال پخش amr و ۳gp توی vlc بودند و راهنمای فارسی گیرشون نمیومد بخوره. ما که استفاده بردیم!
یک نکته: متوجه شدم یه سری برنامه ها مثل dvdrip به ffmpeg نیاز دارند. توی یکی از مراحل بالا نام پکیجی که ساختیم گذاشتیم ffmpeg. اصل مطلب بوده ffmpeg-amr که من دیدم اگه این طوری باشه اون وقت واسه نصب دیگر برنامه ها که به ffmpeg نیاز دارند مشکل بوجود میاد، بنابر این همون ffmpeg رو برگزیدم!
راستی، برای اینکه موزیک هاتون از توی nautilus وقتی mouse رو روشون نگه میدارین صداشون دراد، باید بسته های gstreamer رو نصب کنید.