انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: پارتیشن بندی لینوکس؟؟؟(حل شد)  (دفعات بازدید: 3329 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین samaneh

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 37
پارتیشن بندی لینوکس؟؟؟(حل شد)
« : 05 فروردین 1389، 07:19 ب‌ظ »
سلام
من یکی از تازه کاران تازه کار هستم که علاقه ی زیادی به لینوکس دارم اما متاسفانه هنوز نتونستم به خوبی ازش استفاده کنم و سوالات زیادی دارم
لینوکس رو نصب کردم اما هنوز مسله ی پارتیشن بندی برام روشن نیست؟؟؟؟
اگه یه نفر لطف کنه و طریقه ی نصب اوبونتو 9.1 رو به طور کامل و روشن برام توضیح بده ممنون میشم....
در صورت پارتیشن بندی ایا سیتم عامل ویندوز ایکس پی remove میشه؟؟؟ و یا اینکه تغییری ایجاد نمیشه؟؟؟
« آخرین ویرایش: 13 فروردین 1389، 09:33 ب‌ظ توسط samaneh »

آفلاین persian007

• Full Member
  • *
  • ارسال: 188
  • اگه اولش به فکر آخرش نباشی آخرش به فکر اولش میفتی
پاسخ به: لطفا راهنمایی کنید (سوال ساده ایه !!!!)
« پاسخ #1 : 05 فروردین 1389، 07:33 ب‌ظ »
با سلام . عنوان رو درست انتخاب نکردید . آخه عنوان برای مشخص کردن موضوعه !!!
برای پارتیشن بندی هم که ویکی کامل توضیح داده
http://wiki.ubuntu-ir.org/Installation/Partitioning

ما برای نصب اوبونتو به صورت استاندارد نیاز به سه عدد پارتیشن جداگانه داریم یعنی:

- پارتیشن ریشه (root) "/" همانطور که در بالا مطرح شد شاخه‌های دیگر مربوط به سیستم‌فایل لینوکس به صورت زیر شاخه داخل این پارتیشن قرار خواهند گرفت و به عبارتی محل نگهداری کل سیستم‌عامل می‌باشد مثل پارتیشنی که ویندوز را داخل آن نصب می‌کنید.

- پارتیشن خانه "home/" در این پارتیشن نیز اطلاعات مربوط به کاربران جای خواهند گرفت، مزیت این پارتیشن در حالتی که جداگانه ساخته شود این است که با نصب مجدد سیستم‌عامل اطلاعات مربوط به کاربران دست نخورده و به همان شکل قبلی باقی خواهند ماند به طوری که دیگر نیاز به تنظیم مجدد نرم‌افزارهای مورد استفاده‌تان را نخواهید داشت.

- پارتیشن "swap" که به اندازه کافی در موردش توضیح داده شد.

این‌ها پارتیشن‌های اصلی‌ای بودند که برای نصب اوبونتو به آن‌ها نیاز داریم، البته شاخه‌های var، etc، usr و ... را نیز می‌توان جداگانه ساخت ولی برای سیستم‌های خانگی هیچ لزومی نخواهد داشت، این بیشتر برای سرویس دهنده‌ها (Server ها) کاربرد دارد.

ما برای نصب این سیستم‌عامل یعنی اوبونتو نیاز به ۴ گیگابایت فضای خالی در "/" داریم که توصیه می‌شود برای این پارتیشن بین ۶ الی ۱۰ گیگابایت فضای خالی در نظر گرفته شود تا بعدها با نصب نرم‌افزارهای متعدد با کمبود فضا مواجه نشوید.

در مورد پارتیشن "home/" نیز بسته به نوع استفاده خودتان متغیر است، اگر قصد این را دارید که به طور کل از لینوکس استفاده کنید بهتر است بیشترین فضا را به این قسمت اختصاص دهید چون این پارتیشن به منظور ذخیره سازی فایل‌های چند رسانه‌ای و غیره نیز به کار می‌رود.

آخرین پارتیشنی که قرار است ایجاد شود SWAP می‌باشد که میزان فضای آن بستگی به حافظه سیستم شما دارد همانطور هم که گفته شد بهتر است ۱.۵ الی ۲ برابر حافظه‌ی Ram شما انتخاب شود.

لطفا ویکی خونی را آغاز کنید . و از زدن پست های تکراری خودداری کنید .
« آخرین ویرایش: 05 فروردین 1389، 07:36 ب‌ظ توسط pershian007 »

آفلاین محمد باقر اهتمام

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 661
  • محمد باقر حمایت می کند از : Ogre3D , CrystalSpace
    • کتاب و انجمن فارسی گیمپ
« پاسخ #2 : 05 فروردین 1389، 08:01 ب‌ظ »
شرمنده ها ولی یکی از بد فرم ترین عنوانهایی بود که دیده بودم . دوست عزیز بهتره عناوین بهتری انتخاب کنی لطفا مقاله " هوشمندانه بپرسیم" را بخوانید .
درباره نصب اوبونتو 9.10 :
http://news.softpedia.com/news/Installing-Ubuntu-9-10-126370.shtml
و کارهایی که بهتره بعد از نصب بکنی البته فکنم این مقاله فارسیش هم توی فروم هست جستجو کنی پیدا میشه :
http://theindexer.wordpress.com/2009/10/25/to-do-list-after-installing-ubuntu-9-10-aka-karmic-koala/
با این لینک آخری به عنوان تازه کار خیلی از مشکلاتتون حل میشه .
کتابی چیزی نخریدی که بخونی ؟ اگر مشکل انگلیسی نداری کتابهای رایگان زیادی هست که می تونه بهت کمک کنه. بعدشم 9.1 تا 9.10 خیلی باهم فرق دارن البته اگر وجود خارجی داشته باشه ;D

نقل‌قول

آفلاین Natilous

• Full Member
  • *
  • ارسال: 114
  • با لینوکس لذت واقعی داشتن کامپیوتر را احساس کنید
    • انجمن‌های استان خراسان شمالی
« پاسخ #3 : 05 فروردین 1389، 09:24 ب‌ظ »
خانم سمانه /( شرکت هم سامانه ) به دنیای لینوکس خوش اومدین.
همانطور که دوستان گفتن قبل از پرسش سؤال حتما در انجمن جستجو کنید . هم در اینجا و هم در انجمن های تکنوتاکس اینطوری سریعتر و بهتر به جواب میرسید.
لینک ویکی هم در بالای صفحه هست و می تونید پاسخ خیلی از سؤالاتی که در ابتدای کار براتون پیش میاد رو در اونجا بیابید و به بهترین شکل مشکلتون را رفع کنید.
(احتمالا این پست تا چند روز آینده پاک بشه)
موفق باشید.

آفلاین Comboy

• Full Member
  • *
  • ارسال: 132
« پاسخ #4 : 07 فروردین 1389، 01:37 ق‌ظ »
نقل‌قول
آخرین پارتیشنی که قرار است ایجاد شود SWAP می‌باشد که میزان فضای آن بستگی به حافظه سیستم شما دارد همانطور هم که گفته شد بهتر است ۱.۵ الی ۲ برابر حافظه‌ی Ram شما انتخاب شود.

نه نه نه
الان سال ۲۰۱۰ هست و احتمالا رم این خانم ۲ گیگ به بالاست.
اصلا لازم نیست ۳ یا ۴ گیگ swap بسازین. ۲ گیگ خیلی هم مناسب و شاید یه کم زیاد باشه.
اون ۱.۵ الی ۲ برابر ماله ما قبل تاریخ بود که رم ها زیر ۱ گیگ بودند.

پیشنهاد من برای root یا همون / ۱۵ تا ۲۰ گیگا بایت هست.
home را حتما جدا بسازید.
tmp بهتره بالای ۵ گیگ باشه تا بتونین dvd رایت کنین. (در صورتی که پارتیشن جدا باسش می سازید)

برای boot روی ۱۰۰ مگابایت تا ۲۰۰ سرمایه گذاری کنید. من یکبار ۶۴ گذاشتم و مجبور شدم بیشترش کنم.

آفلاین nimaR

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 422
« پاسخ #5 : 07 فروردین 1389، 10:53 ق‌ظ »
نیاز نیست چند تا پارتیشن درست کنی.
2 تا درست کن  یکی برای / حدود 10G و یکی برای swap حدود 4G
من این کار رو کردم و مدتهاست که به پارتیشن دیگه ای نیاز نداشتم.

آفلاین samaneh

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 07 فروردین 1389، 05:34 ب‌ظ »
خانم سمانه /( شرکت هم سامانه ) به دنیای لینوکس خوش اومدین.
همانطور که دوستان گفتن قبل از پرسش سؤال حتما در انجمن جستجو کنید . هم در اینجا و هم در انجمن های تکنوتاکس اینطوری سریعتر و بهتر به جواب میرسید.
لینک ویکی هم در بالای صفحه هست و می تونید پاسخ خیلی از سؤالاتی که در ابتدای کار براتون پیش میاد رو در اونجا بیابید و به بهترین شکل مشکلتون را رفع کنید.
(احتمالا این پست تا چند روز آینده پاک بشه)
موفق باشید.
ممنون از راهنمایی تون(تکنولینوکس) !!! اما منظورتون از شرکت هم سامانه چیه؟؟؟؟؟ ???

آفلاین samaneh

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #7 : 07 فروردین 1389، 05:39 ب‌ظ »
شرمنده ها ولی یکی از بد فرم ترین عنوانهایی بود که دیده بودم . دوست عزیز بهتره عناوین بهتری انتخاب کنی لطفا مقاله " هوشمندانه بپرسیم" را بخوانید .
درباره نصب اوبونتو 9.10 :
http://news.softpedia.com/news/Installing-Ubuntu-9-10-126370.shtml
و کارهایی که بهتره بعد از نصب بکنی البته فکنم این مقاله فارسیش هم توی فروم هست جستجو کنی پیدا میشه :
http://theindexer.wordpress.com/2009/10/25/to-do-list-after-installing-ubuntu-9-10-aka-karmic-koala/
با این لینک آخری به عنوان تازه کار خیلی از مشکلاتتون حل میشه .
کتابی چیزی نخریدی که بخونی ؟ اگر مشکل انگلیسی نداری کتابهای رایگان زیادی هست که می تونه بهت کمک کنه. بعدشم 9.1 تا 9.10 خیلی باهم فرق دارن البته اگر وجود خارجی داشته باشه ;D

نقل‌قول

از راهنمایی های همگی ممنونم
اما من که قبلا ذکر کردم تازه کارم....
بعدشم ، دیگه عنوانو تغییر دادم!!!
 ::)
بابت سایتی که معرفی کردید واقعا متشکرم!!! از اول دنبال همین میگشتم !!!
مشکلم حل شد!!!!
یه سوال دیگه: میخوام لینوکس در کنار ویندوز نصب بشه اگه پارتیشن بندی کنم ویندوز ایکس پی remove میشه؟؟؟؟؟
« آخرین ویرایش: 07 فروردین 1389، 07:28 ب‌ظ توسط samaneh »

آفلاین محمد باقر اهتمام

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 661
  • محمد باقر حمایت می کند از : Ogre3D , CrystalSpace
    • کتاب و انجمن فارسی گیمپ
پاسخ به: پارتیشن بندی لینوکس؟؟؟
« پاسخ #8 : 07 فروردین 1389، 11:53 ب‌ظ »
اگر درست پارتیشن بندی کنی و تنظیمات boot loader معمولا grub رو درست انجام بدی مشکلی پیش نمیاد. همچنین بهت پیشنهاد میکنم که صفحات زیر رو مطالعه کنی :
پارتیشن بندی لینوکس :
http://wiki.ubuntu-ir.org/Installation/Partitioning

برای نصب کنار ویندوز هم :
http://www.google.com/search?hl=en&client=firefox-a&hs=x9b&rls=Sabayon%3Aen%3Aunofficial&q=%D9%86%D8%B5%D8%A8+%D8%A7%D9%88%D8%A8%D9%88%D9%86%D8%AA%D9%88+%D8%AF%D8%B1+%DA%A9%D9%86%D8%A7%D8%B1+%D9%88%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%88%D8%B2&btnG=Search
راهنمای نصب اوبونتو در کنار ویندوز :
http://freeexp.wordpress.com/2008/02/27/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%B5%D8%A8-%D8%A8%DB%8C%E2%80%8C%D8%AE%D8%B7%D8%B1-%D8%A7%D9%88%D8%A8%D9%88%D9%86%D8%AA%D9%88-%D8%B1%D9%88%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%DB%8C%D9%88/

موفق باشید.