سلام
البته اول از همه این نکته رو عرض کنم که من مخالفتی با راهنمایی ها هیچ کدام از دوستان به تازه وارد ها ندارم. به هر جهت به قول مسیح نبی بکاوید تا بیابید و بخواهید تا به شما داده شود و در بزنید تا درها بروی شما باز شوند!
اما بعضی وقت ها بعضی دوستان بعضی جواب ها رو به یک تازه وارد می دن که مرغ پخته از دیدن اون خندش می گیره.
این جواب ها با چند قضاوت پیش فرض انجام می شن:
وقتی من ده بار به یه پرسش جواب دادم همه تازه کارها وظیفه دارن قبل از اینکه بیان و مشکلشون رو دوباره بپرسن برن و درباره پرسششون جستجو کنن.
به آدم های احمق باید گفت بگرد! و هرکی تکراری می پرسه احمقه.
اصول کار در یک فروم جستجو و پرسش و پاسخ هست و نه پرسش و پاسخ!
به هر جهت یکی وقتی حال داشت جواب همین پرسش تکراری رو هم می ده.
من اینجا نیستم که بشم اتاق اطلاعات فروم
و ........ !
واقعیت اما همه اون چیزی که در ذهن ما اتفاق می افته نیست! به نظرم چندتا نکته هم هست که دوستان قدیمی تر باید در هنگام چرخش در فروم به اونها توجه بیشتری بکنن و راه گشای حرکت جامعه به سمت باز متن ها بشوند و این البته کار بزرگی خواهد بود:
اینکه لزوما هرکی پرسش تکراری می پرسه احمق نیست! چندین مشکل باعث می شن تا شما مجبور بشید یه پرسش رو چندبار جواب بدید: اینترنت ما بسیار گرانقیمت هست و تازه کار ما داره احتمالا از جیب بابای کم بضاعتش می زنه تا جواب یه پرسش رو بگیره!
این باعث میشه که موقع ثبت نام در هیچ فرومی قوانین و مقررات رو نخونه و فقط تیک قبول دارم رو بزنه!
همینطور باعث میشه که هیچ وقت زمان کافی برای مطالعه دستورالعمل تدارک دیده شده برای نحوه کار با فروم و ویکی و یه گونی مطلب راه بری دیگرو هم نخونه.
تازه کار ما احتمال قوی سابقه کار با فروم ها رو هم نداره و سابقه ذهنیش درباره فروم چیزی مانند بلاگ هست و فکر می کنه مطالب قدیمی تر از تاریخ گذشته هستن و بنا بر این جواب جدیدتر رو می خواد و دوباره می پرسه و البته این مطلب هم ریشه ایی در واقعیت داره: بسیاری از مطالب موجود در این فروم و مابقی دنیای مجازی فارسی قاعده ایی برای بروز آوری ندارن و اگر چه دستورات در نسخه های قبلی یک توزیع با نسخه های جدید آن تفاوتی نمی کنن اما همین که در بالای اون راهنما نوشته :توزیع .... و نام یک توزیع قدیمی رو برده برای یک تازه کار کافیه تا دوباره بپرسه.
قالب دوستان تازه کار ما به زبان انگلیسی مسلط نیستن و وب فارسی هم زباله دانی از نظرات و عقاید ناکافی و نابسامان و بدون پشتوانه علمی کاربران نیمه حرفه ایی بیشتر نیست! بسیاری از نتایج جستجوها برای تازه کاری که نگران هزینه اینترنتش هم هست واقعا دردناکه: یه بلاگ که بیست دقیقه طول می کشه بالا بیاد و نهایتا یه مطلب کاملا بی ربط!
هیچ جا شرایط مهاجرت به متن باز ها رو تسلط کافی به زبان انگلیسی و آشناپی کامل با تمام عناصر وب نظیر موتورهای جستجو و بلاگ ها و فروم ها و سایت ها و ... اعلام نمی کنن بنابر این توقع برخورد با نا آشنایان به آنچه شما دوست دارید را زیاد داشته باشید! زیاد تر از اونی که فکرشو می کنید.
محیط جدید واقعا قالب ذهنی تازه کار رو به هم می ریزه! اشغال ذهنی براش بوجود میاره و به اصطلاح همونی که بلد بود هم یادش میره و این دلیل بر احمق بودنش نیست. احتمالا این کسی که شما فکر می کنید آدم احمقی هست از شما بسیار با اطلاعات تر هست و فقط الان در حالت گذار بسر می بره با مقتضیات شرایط گذار! نیاز به زمان داره برای بازیابی خودش. پس لطفا به وی بی احترامی نکنید! حتی با ارسالش به صفحاتی مانند googleisyouefriend که در زیرش نوشته ما آدم های غیر احمق اینجا به تو می گیم از یکی پرسش احمقانه کردی و اون تو رو فرستاده اینجا! بیایید با هم بخندیم نه به هم!
چند تا نکته هست که بهتره موقع چرخش توی فروم ها ( و محیط های چت هم ) به اون ها پایبند باشید و فقط این تعهد هست که شما رو یک حرفه ایی معرفی می کنه و نه نوع پاسخ های عالیتون به پرسش ها:
پاسخ ندهید: توی فروم بگرد!
پاسخ دهید : بهتر بود می گشتی ولی من این کار رو کردم و این مطالب رو پیدا کردم: ...... !
شما به عنوان کسی که در یک فروم رفت و بازگشت دارید در هنگام پاسخ دادن به یک پرسش فقط باید به جواب توجه کنی نه تعداد تکراری جواب ها: (( بهتر است ابتدا جستجو کنید)) موظف نیستید!
اگر از پاسخ به پرسش های تکراری خسته شده اید فقط آن تاپیک رو ترک کنید! تازه کار از سردرگمی به اندازه کافی احساس بد دارد که جایی برای درک احساس بد شما نداشته باشد.
بهتر است (بهتر است) تازه کار را در همه حال دوست نزدیک خودتان تصور کنید که نیاز به تکرار راهنکاپی گفته شده شما دارد. قبل از زدن وی به شرایط وی بیاندیشید.
اگر با تاپیکی روبرو شدید که بی جواب مانده و نویسنده آن بشدت ابراز بی تابی می کند و جوابی برای وی ندارید می توانید با نوشتن چندکلمه امیدوار کننده و اعلام حمایت از وی و گفتن این مطلب که شما هم برای جواب پرسشش جستجو خواهید نمود در کمینه حالت وی را از احساس بد تنهایی در مواجهه با یک غول بی شاخ و دم نجات دهید.
در آخر (البته فعلا!) اگر به زبان دیگری تسلط دارید از آن برای کمک به دیگران با خوشحالی استفاده کنید!
باز هم به قول مسیح نبی : ببخشید تا چند برابر آنرا بیابید.
در دست بخشایشگر لذتی نهفته که در ارضای هیچ غریزه ایی وجود ندارد!
از من ناراحت نشوید و بیایید با هم حرفه ایی بودن را یاد بگیریم!