آقا رسول عزیز خیلی ممنونم
منطقی ترین نوع جواب رو گرفتم که خارج از تعصب بود.
واقعا سپاس فراوان
البته من براساس نوع دبیانی که نصب میکنم، اینارو گفتم.
شما فرض کن اوبونتو یونیتی داری. یه میزکار کامل گنومی + کلی برنامه و سرویس عمومی دراختیارته. ولی هیچ کدوم از اینا توی آرچ نیست. چرا؟ چون آرچ میذاره خودت هرچی دوست داشتی نصب کنی و فقط باهاش میشه ابزارهای ضروری که اگه نباشن، سیستمت اصلا بوت نمیشه! رو پیشفرض داشت.
اینکه میگن آرچ پایداره واسه همینه. چون فرضا شما توی توزیعت که ۲۰۰۰ تا بسته داری و کلی تم و آیکن و مدیرپنجره و ابزارهای کار با تکست و عکس و فیلم و ... و همین طور سرویس های مختلف و کانفیگ هایی که توسعه دهنده ها ترجیح دادن که انجام بدن، و همین طور نصب کردن برنامه های اضافیای که خود کاربر انجام میده، باعث یه سری ناهماهنگی ها ممکنه بشه. ممکن هم هست نشه!
برای همین خیلیا مثلا سیستمشون با توزیع هایی مثل اوبونتو یونیتی و ... ممکن بود کند باشه. گیر کنه. لگ بزنه. یه سری برنامه داشته باشن که نیاز ندارن و از قضا همونا مشکل پیدا میکنن و گریبان گیر میشن (تر و خشک با هم میسوزه) و .. که باعث شده آرچیا بگن آرچ خیلی پایداره. طبیعتا گنولینوکسی که روش ابزارهای غیرضروری نصب نیست و کانفیگ ها شفاف و سرراست هستن، بایدم پایدار باشه. مثل دبیانی که من نصب میکنم
http://ubuntunews.ir/install-ubuntu-1510-with-debootstrap/هیچ فرقی با نصب آرچ نداره و عین همن بعد از نصب
بنابراین از نظر کسی که توزیعش رو مثل آرچ نصب میکنه، میتونه بدون تعصب، ادعای پایداری رو داشته باشه. من الان اوبونتو ۱۵٫۱۰ دارم و با همین روش پایداری و امنیتش عالیه. چون نرم افزار اضافی ندارم که اگه باگ داشته باشن به ضرر بشه. کانفیگ هاش رو خودم با همین سطح دانش (هرچند اندک) که داشتم، تغییر دادم و خب مشکلی هم ندارم.
حالا اگه شما بیایی فرضا توزیعی برپایه ی آرچ مثل آنترگوس رو نصب کنی، اون موقع دیگه نمیتونی بگی پایداری و امنیت آنترگوس همیشه از اوبونتو بیشتره. مثل همن دیگه! وقتی روی اون گنومه روی اینم گنومه. نهایتا اگه آنترگوس کرنل رو جوری تغییر داده باشه که فرضا وایرلست راحت تر شناخته بشه یا بیاد بسته هایی مثل کدک ها و فلش و ... رو اضافه کنه به صورت پیشفرض، یه عده بیان بگن آنترگوس بهتره! ولی این بحثا فقط زمانی پیش میاد که ما با یه توزیع از پیش ساخته شده طرف باشیم.
شما آرچ رو نصب کن یه مدت
دبیان رو هم با اون روشی که لینک دادم نصب کن
ببینم بعدش میتونی بگی کدوم بهتره
وقتی به این مرحله برسی، دیگه هیچی برات مهم تر از گنو بودنشون نیست. گنو بودن و فلسفهشون.