عجب سوال D:
انتخاب خیلی سختیه . هر دوشون رو دوست دارم . هر چند بدون لینوس هم میشه گفت پروژه ی گنو جلو میرفت
پروژه گنو جلو میرفت روی کاغذ نه در واقعیت
گیک زیاد داریم، اما فیلسوف و اندیشمند کم داریم، بهخاطر همینه که ارزش استالمن برای جامعهٔ آزاد بیشتره.
تا حالا اینطوری بهش نگاه نکرده بودم ، جالبه
ممنون
ويژگی های يک فيلسوفاساسا فيلسوف به کسی گفته می شود که خصوصياتی را که بر گرفته از خصوصيات روح فلسفی است، در خود داشته باشد.
برخی از اين ويژگی ها عبارتند از:
1- فيلسوف، کسی است که به ارزش عقل ايمان دارد و در علم و عمل خود مقيد به احکام عقل است. در اين زمينه وی برخلاف کسی است که در علم و عمل خود، معتقد به وحی و الهام يا متکی به خرافات است.
2- فيلسوف، کسی است که درباره علل بنيادين امور و حوادث تحقيق می کند. به عبارت ديگر، او متفکری است که در مورد حوادث به تفسير عقلی پرداخته و به جستجوی علل آنها می پردازد.
3- فيلسوف در پی يافتن معنای جهان و چيستی آن است. به اشيا» از جنبه هايی که علوم ديگر به آن ها می پردازند، کاری ندارد. بلکه با هستی اشيا» و بودن آنها سر و کار دارد و می خواهد قوانين بودن را بيابد.
4- فيلسوف جزيی نگر نيست; بلکه همه امور را در يک کل واحد می بيند; يعنی همه ديدگاه ها و نظرات درباره زندگی و جهان را در يک کل واحد کنار هم قرار داده و سازماندهی می کند و سپس به نقد و بررسی آن ها می پردازد.
5- فيلسوف هيچ چيزی را بدون دليل و برهان و استدلال نمی پذيرد; بلکه قبل از هر چيز مطلب مورد نظر را مورد بازرسی و مداقه قرار می دهد تا مبادا عنصری غيرعقلی وارد در دستگاه فلسفی گردد.
6- فيلسوف بدون توجه به اغراض، هدف ها و يا حرفه ای که بدان اشتغال دارد، می خواهد افکار و نظريات درباره جهان و زندگی را مطالعه و نقد کند. وی می خواهد دريابد که ما انسان ها در مسائل اساسی که با آن ها روبروييم، چگونه می انديشيم، شناخت ما مبتنی بر چه چيزی است و برای نيل به احکام و داوری های صحيح، چه ملاک ها و موازينی را بايد برگزينيم.
7- فيلسوف به روشن کردن عقايد ما و نظريه هايی که درباره جهان و انسان و ارزشهای انسانی داريم، اصرار می ورزد. او پيش از آنکه صرفا دارای مجموعه ای از عقايد باشد، احساس می کند که اين عقايد را بايد مورد بازرسی دقيق قرار دهد و در نظامی از افکار که دارای ارتباط منطقی باشند، مرتب و منظم سازد.
8- فيلسوف هميشه دنبال درک حقايق است و غير از حقيقت، به چيز ديگری وابسته نيست.
منبع:
http://www.study1000.com/111159/sec_41/p_91.aspx?lang=Faاستالمن فیلسوف اگه لینوس نباشه، استالمنمیتونه بازهم لینوسهای دیگه درست کنه.
در سال ۱۹۹۱ یک پروژه مستقل از پروژه گنو به تهیه کرنل لینوکس میپرداخت. از اتفاق این پروژه با گنو هم زمان شد و امکان اجرای نرمافزارهای نوشته شده روی این هسته را فراهم میکرد. این باعث پیشرفت پروژه گنو شد.
استالمن لینوکسی ها رو درست نکرده لینوکس باعث پیشرفت گنو شد