انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: مشکل در نصب لینوکس در کنار ویندوز 8.1  (دفعات بازدید: 4021 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mstfkh

• Newbie
  • *
  • ارسال: 9
سلام دوستان.من قبلا اوبونتو رو کنار ویندوز7 نصب کردم بدون هیچ مشکلی و ازش چند ماه استفاده کردم الان سیستمم رو عوض کردم و روش ویندوز 8.1 نصبه و باید روش اوبونتو نصب کنم.مراحل نصب رو کاملا مثه ویندوز 7 پیش رفتم و پارتیشن بندی هم کردم بدون هیچ مشکلی.در اخر هم لینوکس رو با چند تا ارور بالا اورد موقعی ک نصب کردم یه ارورش این بود که گراب2 نصب نشده.
زمانی هم که سیستمم رو ریستارت کردم وقتی سیستم میاد بالا نشون میده ک هم ویندوز 8.1 و اوبونتو نصبه ولی وقتی میخوای بری توی اوبونتو یه صفحه سیاه میاد و کنارش نوشته grub که چشمک میزنه.کسی میدونه باید چکار کنم؟؟؟؟

آفلاین saeed_e00

• Full Member
  • *
  • ارسال: 221
پاسخ : مشکل در نصب لینوکس در کنار ویندوز 8.1
« پاسخ #1 : 31 تیر 1395، 01:32 ب‌ظ »
سلام دوستان.من قبلا اوبونتو رو کنار ویندوز7 نصب کردم بدون هیچ مشکلی و ازش چند ماه استفاده کردم الان سیستمم رو عوض کردم و روش ویندوز 8.1 نصبه و باید روش اوبونتو نصب کنم.مراحل نصب رو کاملا مثه ویندوز 7 پیش رفتم و پارتیشن بندی هم کردم بدون هیچ مشکلی.در اخر هم لینوکس رو با چند تا ارور بالا اورد موقعی ک نصب کردم یه ارورش این بود که گراب2 نصب نشده.
زمانی هم که سیستمم رو ریستارت کردم وقتی سیستم میاد بالا نشون میده ک هم ویندوز 8.1 و اوبونتو نصبه ولی وقتی میخوای بری توی اوبونتو یه صفحه سیاه میاد و کنارش نوشته grub که چشمک میزنه.کسی میدونه باید چکار کنم؟؟؟؟

سلام
اگه اول ویندوز نصب کردی بعد لینوکسو ریختی :
یه لینوکس به صورت Live بالا بیار و گرابتو آپدیت کن

آفلاین Borderliner

• Full Member
  • *
  • ارسال: 115
  • macOS Sierra 10.12.6
    • Borderliner | GitHub
« پاسخ #2 : 31 تیر 1395، 02:38 ب‌ظ »

در ابتدا یک لینوکس (ترجیحا اوبونتو) رو به صورت Live بوت کنید (ینی بدون نصب و از روی USB یا CD). بعدش وقتی که بالا اومد، درون ترمینال دستور زیر رو وارد کنید:
sudo update-grubسپس منتظر بمونید تا Grub2 آپدیت شه. اگه سیستم عامل این دستور رو پیدا نکرد، دستور زیر رو امتحان کنید:
sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
مشکلی بود در خدمتم.
..::Borderliner::..

آفلاین mstfkh

• Newbie
  • *
« پاسخ #3 : 31 تیر 1395، 02:45 ب‌ظ »
الان توی لینوکسم هر دوتای این کد ها رو زدم ولی این ارور رو میده:
/usr/sbin/grub-probe: error: failed to get canonical path of `/cow'.
البته من مراحل نصب رو طی کردم و الان توی لینوکسم ولی اگه ریستارت کنم دیگه نمیتونم با لینوکس بیام بالا.چون اخرش ابتدا ارور داد که گراب2 نصب نشد بعدش هم ارور داد ک لینوکس نصب نشد.

آفلاین s1mpleworld

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 309
« پاسخ #4 : 31 تیر 1395، 02:59 ب‌ظ »
درود.

دوست عزیز بهتره متن کامل ارور باشه تا بهتر بشه نتیجه گیری کرد.

اطلاعات زیر رو در اختیارمون قرار بدین:

- در ویندوز در run تایپ کنید msinfo32 و مقداری که جلوی bios mode نوشته رو اینجا بنویسید‌(‌این مقدار باید UEFI یا Legacy باشه)

- مجددا مراحل نصب اوبونتو رو تکرار کنید، سپس به قسمت ارور که رسیدین دقیقا از متن ارور عکس بگیرید اینجا قرار بدین
با افتخار قدرت گرفته از Fedora 32

آفلاین Borderliner

• Full Member
  • *
  • ارسال: 115
  • macOS Sierra 10.12.6
    • Borderliner | GitHub
« پاسخ #5 : 31 تیر 1395، 03:03 ب‌ظ »
خب مثل اینکه یکم کار اضافی باید انجام بدید. آیا اوبونتو و ویندوز هردوشون نصب شدن؟ اگه هردو نصب ان، به ترتیب این کارا رو انجام بدین:
۱. بعد از Boot شدن از Live، دستور lsblk رو درون ترمینال وارد کنید. یک سری ساختار نشون میده بهتون به شکل /dev/sda و /dev/sdb که هرکدوم از اینا چنتا زیرشاخه مثل /dev/sda1 و /dev/sda2 دارن. شاخه های مادر (/dev/sda) درواقع هارد یا USB شمارو مشخص میکنه، و زیر شاخه هاشون Partition هایی که درست کردین رو. پارتیشنی که root اوبونتو رو درونش نصب کردید، اسمش رو به خاطر بسپارید (مثلا /dev/sda1)

2. دستور زیر رو اجرا کنید:
sudo mount /dev/sdaX /mntکه به جای X در /dev/sdaX، همون اسمی که به خاطر سپردید رو وارد میکنید.

3. اگه برای /boot پارتیشن جدا تعریف کردید، باید اون رو هم Mount کنید. اگر نکردید این مرحله رو نادیده بگیرید.
sudo mount /dev/sdaY /mnt/boot
4. در نهایت هم این دستور رو وارد کنید:
sudo grub-install --root-directory=/mnt /dev/sdXتوجه کنید که در دستور بالا، /dev/sdX نام دستگاه است، نه نام پارتیشن.

سوالی بود در خدمتم.
..::Borderliner::..

آفلاین mstfkh

• Newbie
  • *
« پاسخ #6 : 31 تیر 1395، 03:22 ب‌ظ »
توی ویندوز جلوی bios mode نوشتس legacy
خب من الان دوباره مراحل نصب رو برم بعد ارور هاشو بزارم اینجا؟

آفلاین s1mpleworld

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #7 : 31 تیر 1395، 03:30 ب‌ظ »
توی ویندوز جلوی bios mode نوشتس legacy
خب من الان دوباره مراحل نصب رو برم بعد ارور هاشو بزارم اینجا؟

بله اونجایی که ارور میده grub نصب نشد عکس بگیرین

آفلاین mstfkh

• Newbie
  • *
« پاسخ #8 : 31 تیر 1395، 04:48 ب‌ظ »
اولین اروری ک میده وقتی توی پنجره ی preparing to install ubuntu  گزینه install third party software for grafics and wi-fi hardware هستش که وقتی continue رو میزنی این ارور رو میده:
this machines firmware has started the in installer uefi mode but it looks like there my be existing  operating systems already installed using bios compatibility mode.
if you continue to install debian in uefi mode,it might be dificult to reboot the machine into any bios modeoperating system later.
بعد از زدن کانتینو  پارتیشن سازی میکنم و یوز پس به سیستم میدم
در اخر پنجره install باز میشه وقتی به installing grub2 package میرسه این ارور رو میده:
grub2 installation failed
the grub2-efi-amd64-signed package failed to installinto/target /.without the grub boot loader.the installed system will not boot
بعد هم که اوکی رو میزنی یه پنجره دیگه باز میشه:
installer crashed
we are sorry the installer crashed.after you close this window well allow you to file a bug report using the integrated bug reporting tool.
this will gather information about your system an your system installation process.the details be send uor bug tracker and a devloper will attend to the problem as soon as possible
سه باره امروز دارم نصب میکنم.اصلا نمیدونم مشکل کجاست

آفلاین s1mpleworld

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 31 تیر 1395، 05:04 ب‌ظ »
درود.

دوست عزیز شما دارین ubuntu رو به صورت UEFI نصب می کنین، در حالی که ویندوز به صورت Legacy نصب شده. این یک مشکل رایج هستش که دوستان اشتباها سیستم عامل جدید رو متفاوت با نوع بوت سیستم عامل قبلی نصب می کنند.

شما باید اوبونتو رو به صورت legacy بوت و نصب کنید تا مشکل برطرف بشه( البته تا همینجا هم که اومدین میشه بوت لودر رو تصحیح کرد اما شاید راحتتر باشین مراحل نصب رو به صورت اتوماتیک پیش برین )

برای بوت و نصب ubuntu به صورت legacy باید یه سری تنظیمات در بایوستون انجام بدین:

- برخی بایوس ها در قسمت تنظیمات بوت این گزینه رو دارند که UEFI غیرفعال بشه. اگر چنین تنظیماتی ممکنه، UEFI رو غیر فعال کنید تا فقط به صورت Legacy بوت بشه

- در بایوس های جدیدتر، مخصوصا لپ تاپ ها، امکان غیرفعال سازی کامل UEFI وجود نداره (و برعکس تنظیمات غیرفعال سازی کامل legacy وجود داره! )، در عوض تنظیماتی وجود داره که پشتیبانی از legacy فعال میشه، معمولا در تنظیمات بوت در منوی بایوس نام این تنظیمات legacy support یا CSM هستش.
اگر چنین تنظیمی رو در منوی بایوستون میبینین فعالش کنید

در نهایت ترتیب بوت رو به نحوی تنظیم کنید تنظیمات UEFI دیرتر بوت بشن.

مثال : من می خوام منوی بایوسم رو طوری تنظیم کنم که UEFI‌ بعد از دستگاههای دیگه بوت بشه. معمولا در منوی بوت هرجا داره UEFI بوت میشه دستگاه برچسب UEFI یا EFI در اول نامش میگیره (و هرجا legacy بوت میشد معمولا برچسبی دیده نمیشه). دستگاههای فرضی من یک عدد هارد با نام HDD ، یک عدد درایو نوری با نام ODD و فلش مموری با نام USB stick هستش.

ترتیبی که برای بوت در منوی بایوس باید اعمال کنم تا دستگاههای legacy زودتر بوت بشن به این ترتیب هستند:

1 - USB stick
2 - ODD
3 - HDD
4 - [UEFI] USB stick
5 - [UEFI] HDD
.
.
.

بعد از اعمال تنظیمات مناسب، مراحل بوت و نصب ubuntu رو پیگیری کنید
« آخرین ویرایش: 31 تیر 1395، 05:23 ب‌ظ توسط s1mpleworld »

آفلاین mstfkh

• Newbie
  • *
« پاسخ #10 : 31 تیر 1395، 05:50 ب‌ظ »
خب دوست گرامی من زیاد به این سیستم عامل وارد نیستم.این کارایی که گفتین رو ابتدا باید در ویندوز انجام بدم یا در هنگام نصب اوبونتو
میشه ساده تر توضیحش بدین؟

آفلاین s1mpleworld

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #11 : 31 تیر 1395، 05:58 ب‌ظ »
خب دوست گرامی من زیاد به این سیستم عامل وارد نیستم.این کارایی که گفتین رو ابتدا باید در ویندوز انجام بدم یا در هنگام نصب اوبونتو
میشه ساده تر توضیحش بدین؟

کارایی که گفته شد باید همگی در bios سیستم (لپ تاپ، رایانه ی شخصی رومیزی) انجام بشن.

معمولا در هنگام روشن شدن رایانه، در هنگام مشاهده ی لوگو ی سازنده ی سیستم و قبل از بالا اومدن سیستم عامل، با فشار دادن دکمه ی مناسب می تونین وارد منوی بایوس بشین.

زمانی که وارد بایوستون شدین طبق مثالی که زدم عمل کنید. اگر شک دارین دقیقا باید چه تنظیماتی اعمال کنید از منوها عکس بزارین تا بتونیم راهنماییتون کنیم
« آخرین ویرایش: 31 تیر 1395، 06:01 ب‌ظ توسط s1mpleworld »

آفلاین mstfkh

• Newbie
  • *
« پاسخ #12 : 31 تیر 1395، 07:55 ب‌ظ »
با تشکر از همه دوستان که کمک کردند.مشکل حل شد

آفلاین Fadaei.a

• Full Member
  • *
  • ارسال: 109
« پاسخ #13 : 25 خرداد 1396، 12:49 ق‌ظ »
با تشکر از همه دوستان که کمک کردند.مشکل حل شد

از دوستان معذرت میخوام که این تایپیک کهنه رو بالا آوردم.
در مورد این موضوع تو این مرحله که ارور بوت UEFI میده، دوتا گزینه میزاره جلوت. یکی کنتینیو، یکی هم گو بک.
 گزینه گو بک بزنین دیگه نیازی به رفتن به بایوس و انجام مراحل بالا نیست.
 بعضا تو مادربوردهای جدید(یا آپدیت های جدید) قابلیت تغییر به Legacy رو نداره(یا نمیده).
 باز هم معذرت  میخوام این تایپیک رو بالا آوردم. ولی چون مشکل الآن خودم بود گفتم بگم که نگن نگقتم(این آخراش فعل کم آوردم).