انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: خلاص شدن از شر ویندوز 10  (دفعات بازدید: 3102 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین hamidreza2

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 27
خلاص شدن از شر ویندوز 10
« : 02 امرداد 1395، 08:47 ق‌ظ »
سلام ، داشتم یه نرم افزار نصب می کردم که یه دفعه صفحه آبی نشون داد( ویندوز )

حالا میگه دریوار بوت نداری ! و بعد با لینوکس آمدم بالا پارتیشن ها رو میشناسه ولی باز نمیکنه ، C فرمت کردم ولی زمانی که میخواد اوبونتو نصب بشه یه پارتشن نمیشناسه و کل هاردو یکی میبینه در حالت something .

فکر میکنم ویندوز پارتیشن ها رو خراب کرده باشه ، اگه فرمت بشن درست کار میکنه اما نمیخوام اینکارو بکنم.
می خوام بدونم توی لینوکس دستوری برای اینکه پارتشن ها درست بشن منظورم repair هست نیست و اینکه چرا اوبونتو تو یه پارتیشن نصب نمیشه !

آفلاین علیرضاامیرصمیمی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2489
  • Arch Linux + KDE
    • وبسایت شخصی من
پاسخ : خلاص شدن از شر ویندوز 10
« پاسخ #1 : 02 امرداد 1395، 09:09 ق‌ظ »
حالا میگه دریوار بوت نداری ! و بعد با لینوکس آمدم بالا پارتیشن ها رو میشناسه ولی باز نمیکنه

قبلا هم که داخل اوبونتو میومدید همین حالت پیش میومد؟ موقعی که سعی میکنید پارتیشن رو اجرا کنید خطایی نمیگیرید؟

ورژن اوبونتو شما چند هست؟

زمانی که میخواد اوبونتو نصب بشه یه پارتشن نمیشناسه و کل هاردو یکی میبینه در حالت something .

برای نصب اوبونتو باید حتما پارتیشن هاتون Basic باشه و نه Dynamic . شاید مشکل از این باشه.  برای تبدیلشون به هم سرچ کنید.

اگر خواستید دوباره پارتیشن بندی کنید برنامه gparted رو نصب کنید و با اون پارتیشن بندی کنید

آفلاین hamidreza2

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 02 امرداد 1395، 09:35 ق‌ظ »
نه قبلا اینطور نبود ، فکر کنم زمانی که ویندوز صفحه ابی نشون داد مشکلی در پارتیشن ها به وجود اورد ، پارتیشن ها رو در لینوکس نشون میده منظورم برنامه disk هست البته اگه اشتباه نکنم ، ولی زمانی که برنامه نصب اجرا میکنم کل هاردو یکی نشون میده ، مشکل توی پارتیشن هاست هم مونت نمیشن ( البته سی پاک کردم و میخواستم لینوکس نصب کنم  که اونم همه رو موقع نصب یکی نشون میده ) هم نصب.

چون داره لایو اجرا میشه امکان نصب هم نیست که چیزی نصب کنم.

آفلاین hamidreza2

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #3 : 02 امرداد 1395، 10:13 ق‌ظ »
اگه از برنامه disk پارتیشن ها رو تغییر بدم اطلاعاتم پاک میشه ؟

آفلاین s1mpleworld

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 309
« پاسخ #4 : 02 امرداد 1395، 10:52 ق‌ظ »
حالا میگه دریوار بوت نداری ! و بعد با لینوکس آمدم بالا پارتیشن ها رو میشناسه ولی باز نمیکنه

قبلا هم که داخل اوبونتو میومدید همین حالت پیش میومد؟ موقعی که سعی میکنید پارتیشن رو اجرا کنید خطایی نمیگیرید؟

ورژن اوبونتو شما چند هست؟

زمانی که میخواد اوبونتو نصب بشه یه پارتشن نمیشناسه و کل هاردو یکی میبینه در حالت something .

برای نصب اوبونتو باید حتما پارتیشن هاتون Basic باشه و نه Dynamic . شاید مشکل از این باشه.  برای تبدیلشون به هم سرچ کنید.

اگر خواستید دوباره پارتیشن بندی کنید برنامه gparted رو نصب کنید و با اون پارتیشن بندی کنید

درود.

اینکه اوبونتو پارتیشن هارا در موقع نصب نشان نمیدهد، می تواند چند دلیل داشته باشد.

- خوشبینانه ترین و محتمل دلیل می تواند عدم سازگاری جدول پارتیشن ها با نوع بوت باشد. برخی توزیع های لینوکس به هنگام بوت legacy، جدول پارتیشن بندی MBR و به هنگام بوت EFI، جدول پارتیشن بندی GPT را تحمیل می کنند.

ممکن است شما نیز درگیر همین موضوع شده باشید. مخصوصا اینکه ویندوز نیز حذف شده است، اوبونتو دیگر مانعی برای تحمیل نکردن پارتیشن بندی مناسب با بوت نمی بیند و ترجیح میدهد جدول پارتیشن بندی مناسب را اعمال کند.

در اولین قدم به کمک gparted و اوبونتو به صورت لایو چک کنید جدول پارتیشن بندی شما چیست (GPT و یا MBR). سپس از طریق تنظیمات بایوس چک کنید آیا نوع بوت Legacy است یا EFI ؟
با افتخار قدرت گرفته از Fedora 32

آفلاین hamidreza2

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #5 : 02 امرداد 1395، 11:09 ق‌ظ »
نوع بوتم Legacy است. اما چظور با ببینم mbr هست یا نه؟

آفلاین hamidreza2

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 02 امرداد 1395، 11:12 ق‌ظ »
Error mounting /dev/sda4 at /media/ubuntu/16AAF583AAF56023: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=999,gid=999" "/dev/sda4" "/media/ubuntu/16AAF583AAF56023"' exited with non-zero exit status 14: The disk contains an unclean file system (0, 0).
Metadata kept in Windows cache, refused to mount.
Failed to mount '/dev/sda4': Operation not permitted
The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown
Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume
read-only with the 'ro' mount option.
[/pre]

آفلاین hamidreza2

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #7 : 02 امرداد 1395، 11:15 ق‌ظ »
خطایی که می خوام به درایو هام رو مونت کنم . ولی یکی شو فرمت کردم کار می کرد . دوم اینکه در برنامه ای که معرفی کردین درایو ها به صورت کامل و حتی حجم استفاده شده هم درست نشون میده اما مونت نمیکنه. فکر کنم مشکل همون ÷ارتیشن تیبل باشه.

آفلاین s1mpleworld

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #8 : 02 امرداد 1395، 12:27 ب‌ظ »
درود.

در ارتباط با مشکل ارور ماونت نشدن: به علت اینکه رایانه ی شما در هنگام بوت ویندوز درست خاموش نشده، برخی متادیتاها در درایوتان باقی ماندند. سیستم عامل به این متادیتاها نگاه می کند و تشخیص میدهد سیستم عامل قبلی به درستی خاموش نشده است لذا اخطار میدهد که سیستم عامل قبلی را به درستی shutdown کنید. چون دیگر ویندوز وجود ندارد پس می توان این متادیتاها را با خیال راحت حذف نمود.

دستور کلی زیر این کار را برای شما انجام میدهد:

sudo ntfsfix /dev/sdXY
که X نمایانگر دیسک مورد نظر (a,b,c,...) و Y شماره ی پارتیشن است. در مورد شما دستور به شکل زیر تبدیل میشود:

sudo ntfsfix /dev/sda4

اما برای تشخیص mbr/gpt: از طریق دستور parted در قسمت partition table می توان فهمید که کدام است:

parted -l

که gpt نمایانگر جدول پارتیشن بندی GPT و msdos نمایانگر MBR است. نمونه ی خروجی parted -l:

« آخرین ویرایش: 02 امرداد 1395، 01:00 ب‌ظ توسط s1mpleworld »

آفلاین hamidreza2

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 02 امرداد 1395، 02:00 ب‌ظ »
مشکل در مورد مونت درایو ها حل شد فقط اینکه با دستور parted که گفتین جواب پارتیشن تیبل رو unkown نشون میده؟

آفلاین s1mpleworld

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #10 : 02 امرداد 1395، 02:20 ب‌ظ »
مشکل در مورد مونت درایو ها حل شد فقط اینکه با دستور parted که گفتین جواب پارتیشن تیبل رو unkown نشون میده؟

۱ - ممکنه باگ parted باشه که جدول پارتیشن بندی رو شناسایی نمی کنه، قبلا با kubuntu 15.10 چنین مشکلی داشتم که جدول پارتیشن بندی رو به خوبی شناسایی نمی کرد اما fedora 23 به درستی شناسایی میکرد. البته این احتمال ضعیف محسوب میشه

۲ - احتمال قویتر این است که  MBR تخریب شده باشه اگر به DVD ویندوز دسترسی دارید، از DVD ویندوز (فرقی نداره، اما مراحل برای 10 گفته شده است)بوت کنید، پس از انتخاب زبان گزینه ی repair رو بزنید، سپس گزینه ی trubleshoot >>> Advanced Options و گزینه ی command prompt را بزنید.

دستور:

bootrec /fixMbr

جدول پارتیشن بندی را تعمیر می کند.

#####################################

نکته: راه امن تر، نصب مجدد ویندوز و دوال بوت هستش.در صورتی که پارتیشن تیبل به هر دلیلی تخریب شده باشه ویندوز در مراحل نصب تعمیرش می کنه. توزیع های لینوکس چنین ابزاری رو به صورت پیش فرض ندارند و تعمیر نیز با ریسک بالایی همراه هست
« آخرین ویرایش: 02 امرداد 1395، 02:27 ب‌ظ توسط s1mpleworld »

آفلاین hamidreza2

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #11 : 02 امرداد 1395، 03:24 ب‌ظ »
در ویندوز 10 دستور گفته شده رو امتحان کردم و جواب انجام شدن داد حالا همه اون مشکلات هست و اینکه ویندوز 10 فقط درایو سی میشناسه و اونم موقع نصب اخطار میده ، اگه من توی لینوکس دو تا درایوامو یکی کنم اطلاعات دیگه درایوام پاک میشه ؟  و راهی در ویندوز هست که بوت رو در درایو جداگانه ای بریزم چون لپ تاپ ام یه درایو اول از همه داره با حجم چند مگابایت که داخلش فایل بوت بود اما خوب کار نمیکرد و منم فرمت کردم که لینوکس نصب کنم و خلاص شم؟

آفلاین hamidreza2

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #12 : 02 امرداد 1395، 03:43 ب‌ظ »
دارم از اوبونتو 15.10 استفاده میکنم.

آفلاین s1mpleworld

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #13 : 02 امرداد 1395، 04:45 ب‌ظ »
درود.

دوست عزیز لطفا یک عکس در هنگام نصب ویندوز از لیست پارتیشن ها و همچنین اخطاری که میده قرار بدین

آفلاین hamidreza2

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #14 : 02 امرداد 1395، 05:00 ب‌ظ »
عکس ها و اینکه دو تا پارتیشن دارم نشون نمیده اما توی لینوکس هست و اگه این دوتا پارتیشن یکی کنم دو تای دومی که تغییر پیدا نمیکنن ؟