انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: مشکل با تعیین permission ...  (دفعات بازدید: 3130 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین AliRezaiMi

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1073
مشکل با تعیین permission ...
« : 30 اردیبهشت 1389، 02:39 ب‌ظ »
دوستان من میخوام یه یوزر داشته باشم با دسترسی محدود و یکی از این محدودیتها هم اینه که به بعضی از پارتیشنها دسترسی داشته باشه و به بعضی نه.
اما با chmod هر کاری کردم نشد.یه بار یه dev و یه بار به media و آدرس اون پارتیشن اعمال کردم و permission رو بادستور ls -l  که دیدم درست شده بود اما متاسفانه با ریستارت یا بعضی مواقع با یه logout کردن دوباره همون شکل قبلیش میشه.
حالا سوالم اینه که چطور میشه permission یه یوزر رو تغییر داد؟

آفلاین yaser

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 89
پاسخ به: مشکل با تعیین permission ...
« پاسخ #1 : 31 اردیبهشت 1389، 12:05 ق‌ظ »
سلام
راه درستش فکر می کنم این طوری باشه. یه گروه جدید ایجاد کنی و کاربرایی رو که می خوای به پارتیشن دلخواهت دسترسی داشته باشن رو به اون گروه اضافه کنی یا واسه گروه رمز بزاری. یکی از option های مربوط به  fstab استفاده از =gid هستش. در قسمت آپشن های مربوط به fstab اون رو برای gid مربوط به گروه جدیدی که ایجاد کردی  mount کنی. umask رو هم باید تو این قسمت تنظیم کنی. به علاوه اگه اپشن users فعاله اون رو هم غیرفعال کنی. ولی غیر فعال کردن دسترسی به dev واسه یه کاربر خاص چه فایده ای می تونه داشته باشه؟ یا مثلا media؟ اگه هدفت اینه که دسترسی به یه سخت افزار خاص رو محدود کنی راه های ساده تری هم وجود داره. می تونی با ویرایش فایل etc/group/ به نتیجه دلخواه برسی. راه بالا رو واسه dev استفاده نکن. چون امکان داره به مشکل بربخوره.

آفلاین AliRezaiMi

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #2 : 01 خرداد 1389، 01:14 ق‌ظ »
سلام
راه درستش فکر می کنم این طوری باشه. یه گروه جدید ایجاد کنی و کاربرایی رو که می خوای به پارتیشن دلخواهت دسترسی داشته باشن رو به اون گروه اضافه کنی یا واسه گروه رمز بزاری. یکی از option های مربوط به  fstab استفاده از =gid هستش. در قسمت آپشن های مربوط به fstab اون رو برای gid مربوط به گروه جدیدی که ایجاد کردی  mount کنی. umask رو هم باید تو این قسمت تنظیم کنی. به علاوه اگه اپشن users فعاله اون رو هم غیرفعال کنی. ولی غیر فعال کردن دسترسی به dev واسه یه کاربر خاص چه فایده ای می تونه داشته باشه؟ یا مثلا media؟ اگه هدفت اینه که دسترسی به یه سخت افزار خاص رو محدود کنی راه های ساده تری هم وجود داره. می تونی با ویرایش فایل etc/group/ به نتیجه دلخواه برسی. راه بالا رو واسه dev استفاده نکن. چون امکان داره به مشکل بربخوره.

آقا ممنون از توضیحاتتون
اگر میشه یه کم بیشتر موضوع رو باز کنید.
پیشنهاد اولتون رو با برنامه mount manager عملی کردم ولی یه مشکلی هست و اون اینکه وقتی پارتیشن mount شده با بالا اومدن سیستم عامل رو umount میکنم دیگه نمیشه mount کردش چون این ارور رو میده
Unable to mount partition-name
Error mounting: mount exited with exit code 1: helper failed with:
Unprivileged user can not mount NTFS block devices using the external FUSE
library. Either mount the volume as root, or rebuild NTFS-3G with integrated
FUSE support and make it setuid root. Please see more information at
http://ntfs-3g.org/support.html#unprivileged
و نکته دیگه اینکه وقتی فایل fstab رو ویرایش میکنم و گزینه mount کردن این پارتیشن به گزینه های موجودش اضافه میشه ، یه پارتیشن دیگه با همین نام به لیست پارتیشن هام اضافه میشه که فکر کنم mount point هست.میشه mount point براش نذارم؟
ممنون

آفلاین AliRezaiMi

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #3 : 01 خرداد 1389، 02:56 ب‌ظ »
آیا با ntfs مشل داره؟؟
کسی راهی برای مشکل بنده نمیدونه؟
« آخرین ویرایش: 01 خرداد 1389، 03:00 ب‌ظ توسط AliReza.iMi »

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 968
« پاسخ #4 : 01 خرداد 1389، 04:58 ب‌ظ »
نقل‌قول
پیشنهاد اولتون رو با برنامه mount manager عملی کردم ولی یه مشکلی هست و اون اینکه وقتی پارتیشن mount شده با بالا اومدن سیستم عامل رو umount میکنم دیگه نمیشه mount کردش چون این ارور رو مید
وقتی umount رو زدی برای دوباره مونت کردنش از sudo استفاده کن

آفلاین AliRezaiMi

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #5 : 01 خرداد 1389، 06:40 ب‌ظ »
نقل‌قول
پیشنهاد اولتون رو با برنامه mount manager عملی کردم ولی یه مشکلی هست و اون اینکه وقتی پارتیشن mount شده با بالا اومدن سیستم عامل رو umount میکنم دیگه نمیشه mount کردش چون این ارور رو مید
وقتی umount رو زدی برای دوباره مونت کردنش از sudo استفاده کن

چرا؟؟  ???
آخه اون يوزري كه اجازه mount كردن نداره چطور از sudo استفاده كنه؟  ](*,)  ???

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
« پاسخ #6 : 01 خرداد 1389، 07:44 ب‌ظ »
خب اگه قراره بتونه مونتش کنه خب دسترسی sudo رو بهش بده و اگه قرار نیست، الان هم نمی‌تونه مونتش کنه پس مشکل چیه؟

آفلاین AliRezaiMi

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 01 خرداد 1389، 08:26 ب‌ظ »
خب اگه قراره بتونه مونتش کنه خب دسترسی sudo رو بهش بده و اگه قرار نیست، الان هم نمی‌تونه مونتش کنه پس مشکل چیه؟
ببينيد من با mount manager كاري كردم كه وقتي سيستم مياد بالا پارتيشن خودش mount بشه اما حالا كه Mount ميشه اگر umonutش كنم چه من (كاربر ادمين) چه يوزر محدود ديگه نميشه mountش كرد چون همون اروري رو ميده كه توي پست قبليم گفتم.
حالا سوال اينه كه چرا نميشه دوبار mountش كرد؟
مريوط به فايل سيستم ntfs نيست؟؟

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
« پاسخ #8 : 01 خرداد 1389، 08:58 ب‌ظ »
چیزی به ذهنم نمی‌رسه، فکر کنم اگه دوستمون یاسر بیاد روشی که گفت از fstab استفاده کنی بیشتر توضیح بده مشکل حل بشه چون دیگه مجبور نیستی از  mount manager استفاده کنی

آفلاین yaser

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 01 خرداد 1389، 10:42 ب‌ظ »
سلام
متاسفانه من از این برنامه ای که شما می گید استفاده نکردم و نمی دونم چه جوری هست. همین طوری خط فرمانی بهتره. اما مشکلی که شما باهاش برخورد کردی فکر کنم مربوط به این خط می شه
Error mounting: mount exited with exit code 1: helper failed with:
Unprivileged user can not mount NTFS block devices using the external FUSE
library. Either mount the volume as root, or rebuild NTFS-3G with integrated

این قسمت می گه که شما اجازه مانت کردن این پارتیشن رو ندارید. خروجی مربوط به فایل fstab رو قرار بدید. اون قسمتی که این برنامه ایجاد کرده تا ببینیم چی هستش. اما نکته ای که از این خروجی دستگیر من می شه اینه: برنامه مانت منجر از یک کتابخانه ای به اسم fuse استفاده می کنه. که برای مانت کردن احتمالا نیاز به مقدمات خاصی داره. فکر می کنم اگه دستی فایل رو ویرایش کنید راحت تر نتیجه بگیرید.متاسفانه الان نمی تونم راه حل کاملش رو اینجا بگم. چون خودم فرصت نکردم راه رو کامل انجام بدم. ولی جستجوی که کردم تایید می کنم راهش همینه.

اما این که وقتی fstab رو ویرایش می کنی یه پارتیشن جدید و تکراری می بینی اینه که این برنامه ای که شما ازش استفاده می کنی هم در واقع از فایل fstab استفاده می کنه. یعنی می یاد یه خط به فایل اضافه می کنه. منظورم این خط از فایل fstab هست. این خط رو قرار بده.  یا باید از mount manager استفاده کنی یا کار رو به صورت دستی ادامه بدی. بنابراین اون خطی رو که فایل خودت اضافه کردی حذف کن. حالا این دستور رو امتحان کن.
sudo umount -a

به پیغام های خطا توجهی نکن. بعد این دستور رو اجرا کن:
sudo mount -a
این دستور در واقع سعی می کنه ورودی های فایل fstab رو مانت کنه. ایا پارتیشن طوری که می خوای مانت می شه. یا این که همون پیغام خطای قبلی رو می ده؟

آفلاین AliRezaiMi

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #10 : 02 خرداد 1389، 01:29 ق‌ظ »
این خروجی فایل fstab:
خط سوم مربوط به پارتیشنی که میخوام مانت بشه هست:
UUID=bf555240-d60b-4966-90a1-b09e94c5270a / ext4 defaults 0 1
UUID=d68129df-5acf-49cc-ac2c-f2c7f199c020 /home ext4 defaults 0 2
UUID=00347FD3347FC9E4 /media/R ntfs-3g users 0 0
UUID=13cb1a7c-3b79-436a-872e-5ae3b250f91a swap swap sw 0 0

اون دستوری که گفتید کار کرد و پارتیشن رو mount کرد اما چرا نمیشه به روش عادی پارتیشن رو mount کرد؟ مربوط به فایل سیستمش که ntfs هست نمیشه؟؟
در ضمن من میخوام این پارتیشن برای تمام یوزرها باز باشه یا محدود باشه ،پس نمیشه  از sudo تویه یه یوزر محدود استفاده کرد.
اصلا یه سوال اساسی !:کلا اگر بخوام پارتیشنهام رو برای یه یوزر باز بذارم و برای یکی بسته چطور میشه چنین کاری کرد؟چطور میشه یه group رو محدود کرد؟
خیلی ممنون از کمکتون.

آفلاین yaser

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #11 : 02 خرداد 1389، 01:57 ق‌ظ »
سلام
۱. یک گروه جدید ایجاد کن. از منوها گزینه users and groups. به اون گروه باید یه gid نسبت بدی. این gid رو یه جای نگهداری کن. مثلا ۱۱۰.
۲. کاربرهایی که می خوای به اون پارتیشن مد نظرت دسترسی داشته باشن رو به این گروه اضافه کن.
۳. حالا فایل fstab رو باز کن و خط سوم رو به صورت زیر اصلاح کن.
UUID=00347FD3347FC9E4 /media/R ntfs-3g gid=110,defaults 0 0
بررسی کن ببین نتیجه چیه؟ ایا جواب می گیری یا نه؟ اگه پیغام خطا می ده پیغامش چیه؟

آفلاین AliRezaiMi

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #12 : 02 خرداد 1389، 06:51 ب‌ظ »
سلام
۱. یک گروه جدید ایجاد کن. از منوها گزینه users and groups. به اون گروه باید یه gid نسبت بدی. این gid رو یه جای نگهداری کن. مثلا ۱۱۰.
۲. کاربرهایی که می خوای به اون پارتیشن مد نظرت دسترسی داشته باشن رو به این گروه اضافه کن.
۳. حالا فایل fstab رو باز کن و خط سوم رو به صورت زیر اصلاح کن.
UUID=00347FD3347FC9E4 /media/R ntfs-3g gid=110,defaults 0 0
بررسی کن ببین نتیجه چیه؟ ایا جواب می گیری یا نه؟ اگه پیغام خطا می ده پیغامش چیه؟
خيلي ممنون
چك ميكنم خبر ميدم.
اون defaults چيه؟