انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: ساخت نرم افزار برای دبیان  (دفعات بازدید: 2309 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین pouria.mzt

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 44
  • 岡部 倫太郁
    • D:
ساخت نرم افزار برای دبیان
« : 10 امرداد 1395، 02:56 ب‌ظ »
سلام من یک نرم افزار با استفاده از C++ در کامبایلر c++ ساختم می خواستم بدونم چگونه می توانم آن را مانند بسته های معمولی در apt-get قرار بدم و بتوان با استفاده از آن را نصب کنم
برنامه من شامل فایل اجراییی دودویی و منبع آن است بعلاوه چند فایل صوتی و فایل تنظیمات چگونه می تونم این ها را در کنار هم قرار بدم و در قالب یک فایل نصبی برای apt-get ارایه بدم مثل: apt-get install myprogram

و البته برای مجوز آن می خوام از bsd استفاده کنم چجوری میتونم مجوز برنامه ام رو تعیین کنم؟ gpl رو چطور؟
« آخرین ویرایش: 10 امرداد 1395، 03:02 ب‌ظ توسط pouria.mzt »

آفلاین AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 506
  • :(
پاسخ : ساخت نرم افزار برای دبیان
« پاسخ #1 : 10 امرداد 1395، 03:45 ب‌ظ »
۱- نمیتونید. اگر برنامه تون تعداد کاربرای معقولی داشته باشه و توسط maintainer های مخازن اوبونتو بازبینی بشه خودشون  تو مخازن میگذارند (البته میتونید با launchpad خودتون یک ppa درست کنید که مردم add کنند و بعد  با apt-get برنامه شما رو نصب کنن)
۲-http://lmgtfy.com/?q=how+to+make+a+deb+package
۳- روال عادی کار اینه که اول برای برنامه کپی رایت گذاشته میشه و بعد مجوز رو اول سورس برنامه کامنت میکنن (البته اون قسمت کپی رایت رو خیلیا انجام نمیدن)

آفلاین pouria.mzt

• Jr. Member
  • *
  • 岡部 倫太郁
    • D:
« پاسخ #2 : 10 امرداد 1395، 03:53 ب‌ظ »
1.میدونم میگم که چجوری باید براشون بفرستم؟ باید حتما تبدیل به .deb کنم بعد؟ درمورد روش launchpad یه توضیحی میدید؟
2.منبع فارسی داره یا نه؟ اگر نه میتونید توضیح بدید؟
3.فقط کافیه که توی سورس برنامه مجوز رو بنویسم؟ اگر من مجوز رو gpl گذاشتم اون وقت یکی اومد به قصد تجاری استفاده کرد یا مجوزش رو عوض کرد اون موقع چی؟
« آخرین ویرایش: 10 امرداد 1395، 03:58 ب‌ظ توسط pouria.mzt »

آفلاین koosha

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 734
« پاسخ #3 : 10 امرداد 1395، 04:31 ب‌ظ »
اینکه داخل مخازن دبیان قرار بگیره به این راحتی نیست اصلا . باید یک حامی معتبر داشته باشید .
برای لایسنس هم BSD یکی از بد ترین هایی هست که میشناسم . از GPL استفاده کنید .
GNU/Linux
Debian8
I3 WM

آفلاین s1mpleworld

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 309
« پاسخ #4 : 10 امرداد 1395، 06:14 ب‌ظ »
درود.

همانطور که دوستان گفتند قرار گرفتن نرم افزار شما در مخازن ubuntu به سادگی میسر نیست. در بهترین شرایط در صورتی که نرم افزار شما به شدت معروف شود، باز هم نرم افزار در مخازن universe قرار میگیرد که توسط جامعه ی اوبونتو مدیریت میشود (و نه کنونیکال). در حال حاظر بهترین حالت برای شما ایجاد ppa میباشد.

معمولا بسته های موجود در مخازن universe توسط داوطلبین ایجاد میشود. لذا جهت قرار گیری نیاز به کد منبع نرم افزار است. به علت اینکه ممکن است نیاز باشد کدها مورد بازبینی قرار گیرند.

--------

پروانه ی BSD نیز شما را در مقابل اعمال تغییرات در کد، استفاده ی تجاری و بازنشر با مجوز مختلف محافظت نمی کند (بلکه به صورت صریح هم به این نکات اشاره شده که به عنوان مثال کاربر می تواند کد منبع را با پروانه ی دلخواه بازنشر کند). پروانه های Permissive مانند BSD,MIT و Apache هرچند می توانند محدودیت هایی را نحوه ی استفاده ی نرم افزار به وجود آورند، اما همچنان نرم افزارها می توانند برای مصارف تجاری مورد استفاده قرار گیرند.

ضمنا پروانه ی BSD یکی از محبوب ترین پروانه های مورد استفاده در بین نرم افزار های آزاد است. دلیل محبوبیت این پروانه به علت شرایط آسان آن نسبت به پروانه های مشابه میباشد.

برای اضافه کردن پروانه های مربوطه، آن را در ابتدای کد های خود و در صفحه ی اول نرم افزار خود قرار دهید به صورتی که دیده شود.

---------
برای مورد شما، روش های معمول، ایجاد توافق نامه ی نهایی کاربر (EULA) دلخواه و یا لایسنس دوگانه (Dual License) نرم افزار است.

اما اگر قصد ایجاد EULA دلخواه خود را ندارید، یکی از انتخاب ها می تواند پروانه ی Creative Commons باشد. پروانه ی CC چند نسخه دارد که می توانید سطح دسترسی کاربران به کد های خود را تعیین کنید. پروانه ی معروفی هستش و تا سال 2014 حدود 900 میلیون محتوا تحت پروانه ی CC در اینترنت منتشر شده اند.

آدرس اینترنتی پروانه های CC:

https://creativecommons.org/licenses/

احتمالا نسخه ی CC BY-NC-ND مورد نظر شماست.

این نکته را مد نظر داشته باشید CC پروانه ی مناسبی برای انتشار نرم افزار نمیباشد، و خود سایت CC پیشنهاد کرده است از این پروانه برای انتشار نرم افزار های خود استفاده نکنید ۰(به علت اینکه با انتشار نرم افزار تحت پروانه ی CC نرم افزار شما تقریبا به نرم افزار غیر آزاد تبدیل میشود)
« آخرین ویرایش: 10 امرداد 1395، 07:44 ب‌ظ توسط s1mpleworld »
با افتخار قدرت گرفته از Fedora 32

آفلاین pouria.mzt

• Jr. Member
  • *
  • 岡部 倫太郁
    • D:
« پاسخ #5 : 10 امرداد 1395، 10:20 ب‌ظ »
ممنون
1.از همان اول هم گفتم میدانم. میگم که چجوری باید براشون بفرستم تا بررسی کنند که دلشون میخواد توی مخازن بیاد یا نه؟ باید حتما تبدیل به .deb کنم بعد؟ در مورد روش قرار دادن ppa یه توضیحی میدید؟
2.ساخت package deb منبع فارسی داره یا نه؟ اگر نه میتونید توضیح بدید؟
3.خیلی ممنون متوجه شدم. جهت اطلاع من با لایسنس bsd مشکلی ندارم چون از نظر من منطقی ترین لایسنس میباشد (و البته اصل این برنامه برای bsd ها است و لینوکس فقط برای انتشار بیشتر است)
« آخرین ویرایش: 10 امرداد 1395، 10:27 ب‌ظ توسط pouria.mzt »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #6 : 11 امرداد 1395، 08:40 ق‌ظ »
۱. باید کد منبع رو در جایی مثل لانچ‌پد بذاری و ازش یه ppa درست کنی تا به صورت خودکار ساخته بشه، بعد به یکی از اعضای دبیان پیام بدی و سعی کنی نظرش رو برای بررسی این بسته جلب کنی.

۲. فارسی نه. ولی انگلیسی چند تا منبع خوب داره

۳. پروانه BSD احمقانه‌ترین پروانه برای نرم‌افزار آزاده و نتیجه‌اش، ساخته شدن چیزهایی مثل سیستم‌عامل مک با استفاده از تلاش‌های کسانیه که به خاطر آزادی کار کردن، ولی دقیقاً نتیجهٔ مخالفش رو گرفتن!
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین pouria.mzt

• Jr. Member
  • *
  • 岡部 倫太郁
    • D:
« پاسخ #7 : 11 امرداد 1395، 09:33 ق‌ظ »
1.جوابم رو گرفتم ممنون
2.باشه اگر منبع فارسی پیدا کردید و یا خواستید آموزشی بزارید ممنون میشم
3.هرکسی یک عقیده داره چون اگر مک نبود هیچ سیستم عامل شخصی گرافیک داری نبود. تنها مجوزیه که به هر جهتی کمک میکنه نرم افزار توسعه پیدا کنه و به توسعه دهندگان بی انگیزه انگیزه میده به نظر من عالی هستش و هیچ چیزی زورکیش خوب نیست اگر واقعا قصد آزادیه! (بهتره این مورد ادامه پیدا نکنه که نتیجه اش میشه 40 تا پیج در رابطه با ضعف های لینوکس و البته سختی کار با بی اس دی اما برتری های آن ها.)

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
« پاسخ #8 : 11 امرداد 1395، 11:50 ق‌ظ »
اگر مک نبود هیچ سیستم عامل شخصی گرافیک داری نبود.
نخیر. یک جوری می‌گید انگار شرکت اپل ایده‌پرداز GUI بوده. شرکت زیراکس، اولین کامپیوتر رو با این مفهوم استفاده از ماوس و این‌‌ها داد بیرون که بعدها اپل از اون استفاده کرد.

[مجوز بی‌اس‌دی] تنها مجوزیه که به هر جهتی کمک میکنه نرم افزار توسعه پیدا کنه و به توسعه دهندگان بی انگیزه انگیزه میده
اون انگیزه رو بر اساس چه برهانی بهش رسیدی؟

بهتره این مورد ادامه پیدا نکنه که نتیجه اش میشه 40 تا پیج در رابطه با ضعف های لینوکس و البته سختی کار با بی اس دی اما برتری های آن ها.
البته این جا بحث مجوز بود و نه کار با توزیع‌های متفاوت بی‌اس‌بی یا گنو/لینوکس. در هر صورت چندتا از برتری‌های توزیع‌های بی‌اس‌دی رو بفرمایید که در توزیع‌های گنو/لینوکس ضعف داره؟

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4872
  • masoft قدیم
« پاسخ #9 : 11 امرداد 1395، 08:05 ب‌ظ »
اگر واقعا قصد آزادیه!
قصد آزاد موندنه، نه آزادی موقت :)

اگر مک نبود هیچ سیستم عامل شخصی گرافیک داری نبود.
نظرتون اشتباهه. قبل از Apple و Mac، شرکت‌های Xerox و Apollo محیط گرافیکی ارائه داده بودند. حتی Andrew Project و ترمینال‌های Blit از مک قدیمی‌تر هستند :)
« آخرین ویرایش: 11 امرداد 1395، 08:10 ب‌ظ توسط nixoeen »

آفلاین pouria.mzt

• Jr. Member
  • *
  • 岡部 倫太郁
    • D:
« پاسخ #10 : 11 امرداد 1395، 10:27 ب‌ظ »
واقعا دلم نمی خواد ادامه بحث رو بگیرم ...

آفلاین s1mpleworld

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 309
« پاسخ #11 : 12 امرداد 1395، 07:29 ق‌ظ »
درود

فکر کنم بحث از مسیر اصلی خودش خارج شد. دوستان لطفا در مباحث تخصصی لطفا نظرات شخصی (و بعضا کودکانه) خود را وارد نکنید. فرضا سیستم عامل مک ،انتخاب اول اکثر برنامه نویس ها و طراحان جهان، به نحوی بد طراحی شده باشه، چه ارتباطی به پروانش داره؟ ضمنا OSX با پروانه ی BSD منتشر نشده.

به هر حال به علت اینکه موضوع اصلی بحث این بود که کاربر جواب سوالاتش رو بگیره، به نظر بحث در همین جا تمام شده به نظر میرسه.
با افتخار قدرت گرفته از Fedora 32

آفلاین pouria.mzt

• Jr. Member
  • *
  • 岡部 倫太郁
    • D:
« پاسخ #12 : 12 امرداد 1395، 07:36 ق‌ظ »
خیلی ممنون

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
« پاسخ #13 : 12 امرداد 1395، 01:26 ب‌ظ »
درود

فکر کنم بحث از مسیر اصلی خودش خارج شد. دوستان لطفا در مباحث تخصصی لطفا نظرات شخصی (و بعضا کودکانه) خود را وارد نکنید. فرضا سیستم عامل مک ،انتخاب اول اکثر برنامه نویس ها و طراحان جهان، به نحوی بد طراحی شده باشه، چه ارتباطی به پروانش داره؟ ضمنا OSX با پروانه ی BSD منتشر نشده.

به هر حال به علت اینکه موضوع اصلی بحث این بود که کاربر جواب سوالاتش رو بگیره، به نظر بحث در همین جا تمام شده به نظر میرسه.
۱. وقتی کسی به علت ناآگاهی مطلبی رو بیان می‌کنه دلیلی نداره بقیه هیچی نگن، معلومه که بقیه می‌یان می‌گن فلانی فلان‌جا حرفت اشتباه هست.

۲. هیچ کس هم در رابطه با «طراحی سیستم‌عامل مک» صحبت نکرد که بگه خوبه یا بده.

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4872
  • masoft قدیم
« پاسخ #14 : 12 امرداد 1395، 01:33 ب‌ظ »
سیستم عامل مک ،انتخاب اول اکثر برنامه نویس ها و طراحان جهان
و البته انتخاب اول برنامه‌نویس‌ها و طراحان هم نیست :) در هر صورت اینجا جای این موضوع نیست.

همچنین گفتن نظرات شخصی مشکلی نداره، ارائه‌ی نظرات شخصی به عنوان قوانین پایه، مثل چیزی که بیان کردید، مشکل داره :) همیشه یک «به نظر من» در چنین مواردی اضافه کنید.