سلام
اوبونتو هم میتونه انتخاب خوبی باشه.
من دارم یه هارد به لپ تاپم اضافه میکنم جای درایور نوری حالا چند تا سوال برام پیش اومده :
1 = برای نصب ویندوز تو این هارد 128 گیگی به صورت uefi کار خاصی باید انجام بدم؟ یا برم تو و فرمت رو بزنم حله؟ اخه نمیدونم هارد از اول gpt هست یا mbr هست جه کنم؟
وقتی خواستین ویندوز رو نصب کنین باید حالت efi رو انتخاب کنین (اگه با فلش نصب می کنین معمولا هنگام بوت دوتا گزینه میاره که یکی فقط اسم فلش و یکی دیگه ی uefi جلوی اسم فلش هست) بعد کل پارتیشن های ssd رو دلیت کنین و ی پارتیشن بسازین(که اولین پارتیشن همون c ) خود ویندز تمام پارتیشن های مورد نیازش رو به علاوه پارتیشنی مورد نظر میسازه.
ایا امکانش هست تو هارد معمولی فعلی که فیلم و عکس و... هست و الان روش وین 8 نصب هست ویندوز رو پاک کنم و توش لینوکس نصب کنم؟ یعنی تو هارد معمولی لینوکس و تو هارد ssd ویندوز باشه؟ ایا به این صورت تو بوت گزینه ای برای انتخاب میده؟
خب تا الان این کار نکردم ولی باید بشه توی گراب تنظیمش کرد.
ولی پیشنهاد من این که ۸۰−۹۰ به ویندوز بدین و بقیه رو به هر توزیعی از گنو/لینوکس که می خواین نصب کنین و از هارد دیسک هم به عنوان فضای ذخیره سازی فیلم و عکس و حتی برخی از نرم افزار هایی که می خواین توی ویندوز نصب کنین و .... استفاده کنین
و در اخر لینوکس نه گنو/لینوکس