متن اصلی این تاپیک در فروم چاکرا به آدرس زیر موجوده ولی برای اینکه کاربران لینوکس از قابلیت های یائورت اطلاع پیدا کنن در اینجا هم مسئله ذکر میشه امیدوارم مفید واقع بشه ( شاید از چاکرا خوشتون اومد
)
http://community.chakra-project.ir/index.php?topic=55.msg338#msg338به نام خدا
با اجازه آقای حسن حبیبی و دوست خوبم امیر وارسته که برای نصب و اجرا و کلا کار کردن با این برنامه من رو خیلی یاری کردن و الان مطالب این آموزش هم مطلبی است که این دو عزیز بهم یاد دادن
البته همه شما استاد ولی برای اینکه خودم یادم نره چی کجاس
درباره AUR :
تصور کن میخوای یه فایل سورس رو نصب کنی ? طبیعتا اول از فشرده خارجش میکنی و با ترمینال میری تو مسیرش و یکی یکی دستورات کامپایل رو میزنی و احتمالا تو همون بخش اولش از زندگی پشیمون میشی چون گیر دپدنسیش میافتی که عموما مشخص نیست در فلان توزیع فلان سورس چه دپدنسیهای داره فرد باید اینقد سعی و خطا کنه تا همه دپدنسیها کشف بشه و در نهایت سورس کامپایل و اماده نصب بشه تازشم تو حالا سورس رو نصبیدی که عمدتا برای حذفش فرد به مشگل بر میخوره چون پکیج نیست !
و اما Arch
حالا تصور کن بیاییم یه اسکریپت بنویسیم که توش تموم دپدنسیها قید بشه ( عالی میشه ) همچنین خودش سورس رو دانلود کنه و وا کنه اول دپدنسیهاشو نصب کنه سپس سورس رو کامپایل کنه و اینجاش مهمه پکیج بسازه ( همین پکیج سازی تو دبیان بیس و یا ار پی ام بیس یعنی سرطان ) و سپس پکیج رو نصب کنه تازه میشه پکیج اماده رو به دوستان هم داد افلاین با یه دستور نصب کنن
این اسکریت جالب اسمش هست PKGBUILD
حالا تصور کن افراد برای هر سورسی بخوان یه اسکریپت جالب اینجوری بنویسن دیگه نصب سورسها میشه اب خوردن خب اینهمه اسکریپتو کجا بزارن که یکی دیگه هم استفاده کنه
میزارن تو مخزن اسکریپتها موسوم به AUR ! دنیای بزرگی از این اسکریپتهای جالب نصب سورس با قابلیت ادیت اسکریپتها برخی اوقات ادیت لازمه ، مثلا ممکنه سورس توی سایت سورس فورژ که تحریمه باشه پس ابتدای نصب بایستی آدرس بدون تحریم رو برای دریافت سورس جایگزین کرد
خب چه جوری از ائور چیزی نصب کنیم ؟
دو روش داره افلان و انلاین ، که در این مقاله به نصب آنلاین بسنده میکنیم و در فرصت های بعدی نصب آفلاین هم برای آموزش قرار میدیم
وقتی با یائورت فرمان نصب چیزیو میدی میره و اون اسکریپت PKGBUILD رو میگیره و اجرا میکنه در نتیجه از نصب دپدنسی تا ساخت و نصب پکیج میره
این دنیای جادویی AUR هست
اولین قدم نصب ( Yet AnOther User Repository Tool ( yaourt باید پکیج زیر رو نصب کنیم با دستور ( با اجازه کار بر ریشه )
sudo pacman -S base-devel
حالا نوبت دریافت یه سری فایل و نصبشونه
اول با دستور فایل رو دریافت میکنیم بعد با دستور tar فایل رو اکستراکت میکنیم بعد با دستور بعد وارد دایرکتوری میشیم و با دستور بعد makepkg پکیج pkg.tar.gz رو آماده میکنیم و در انتها از دایرکتوری خارج میشیم
داخل ویکی توضیح نداده ولی من با این مشکل مواجه شدم و لازم دیدم اینجا یه توضیح کوچک بدم ( وقتی دستور makepkg رو می خواستم اجرا کنم می گفت اجازه دسترسی ندارم و وقتی sudo قبلش میگذاشتم میگفت این دستور پر خطره و اجراش نمیکرد واسه همین پوشه package-query رو که اگه مسیر عوض نکرده باشید روی دسکتاپ ایجاد میشه رو با دلفین (دلفین با اجازه کاربر ریشه sudo dolphin ) بازش کردم و وارد سطح دسترسی شدم و دسترسی رو عمومی کردم و با دستور معمولی makepkg رو اجرا کردم ( البته خوشحال میشم دوستان دستور مربوطه رو بگن تا اضافه کنم )
wget http://aur.archlinux.org/packages/package-query/package-query.tar.gz
tar zxvf package-query.tar.gz
cd package-query
makepkg -si
cd ..
حالا نوبت نصب yaourt و اصل کاره
دوباره مثل بالا
wget http://aur.archlinux.org/packages/yaourt/yaourt.tar.gz
tar zxvf yaourt.tar.gz
cd yaourt
makepkg -si
cd ..
حالا باید فایل /etc/pacman.conf رو با دستور زیر باز کنید
sudo kate /etc/pacman.conf
حالا این رو به محتویاتش اضافه کنید
برای i686
[archlinuxfr]
Server = http://repo.archlinux.fr/i686
برای x86-64
[archlinuxfr]
Server = http://repo.archlinux.fr/x86_64
خب باید اون چند خط آخر همچین شکلی شده باشه ( برای معماری ۳۲ بیتی)
# enable it if you need it
#[kdemod-playground]
#Include = /etc/pacman.d/kdemodmirrorlist
[core]
Include = /etc/pacman.d/mirrorlist
[extra]
[community]
[archlinuxfr]
Server = http://repo.archlinux.fr/i686
حالا با این دستور دیگه Yaourt رو کامل نصبش میکنیم
pacman -Sy yaourt
خب به عنوان مثال الان یه برنامه با یائورت نصب میکنیم و در این مثال تقریبا کار با اون رو یاد میگیریم
دستور زیر رو برای نصب برنامه کایرو میزنیم
yaourt cairo-dock
الان ترمینال لیست از برنامه های وابسته به علاوه خود کایرو رو نشون میده
[eman@eman-desktop ~]$ yaourt cairo-dock
1 aur/cairo-dock-plugins 2.1.3-1 (3)
Plugins for cairo-dock
2 aur/cairo-dock 2.1.3-9 [installed] (619)
A light eye-candy fully themable animated dock for any Linux desktop. It has a family-likeness with OSX dock, but with more options.
3 aur/cairo-dock-themes 1.6.3.1-2 [installed] (335)
Themes for cairo-dock
4 aur/cairo-dock-bzr 559-1 (36)
A cairo-based themeable dock app for a composited desktop
5 aur/cairo-dock-plugins-bzr 1596-1 (34)
Plugins for cairo-dock
6 aur/cairo-dock-plug-ins 2.1.3-9 (230)
Plugins for cairo-dock
7 aur/cairo-dock-plug-ins-bzr 1481-1 (Out of Date) (0)
Plugins for cairo-dock
==> Enter n° (separated by blanks, or a range) of packages to be installed
==> ----------------------------------------------
==>
خب چون در این جا رنگ بندی مشخص نیست من یه عکسم از صفحه ترمینالم میگیرم و میگذارم
مثلا در خط اول
اول خط یه (۱) نوشته طبیعتا این عدد مربوط به گزینه روبروش میشه و آخر خط هم یه عدد داخل پرانتز قهوه ای رنگ نوشته شده که مربوط به میزان درجه ای که کاربران بهش دادن میشه ، پس هر چقدر این عدد بالا تر باشه این گزینه محبوب تر میشه
توی خط دوم قبل از عدد داخل پرانتز برای من عبارت (installed) نوشته شده که یعنی من این برنامه رو قبلا نصب کردم
حالا ما می خواهیم برنامه رو به علاوه تم ها و پلاگین هاش نصب کنیم ، اول برنامه رو می خواهیم نصب کنیم در نتیجه عدد مربوط به همون گزینه که اول خط نوشته شده رو وارد میکنیم اینجا باید اول برای نصب برنامه بزنیم ۲ و بعد برای نصب تم و پلاگین اعداد ۳ و ۱ رو بزنیم ، حواستون باشه باید بین اعداد فاصله بگذارید و نیاز به هیچ عبارتی نیست فقط بزنید
2 3 1
و Enter رو بزنید
الان برنامه شروع به دانلود فایلهای مورد نیاز میکنه و در نهایت برای ویرایش به شما پیشنهاد میده
First Submitted: Fri, 15 Feb 2008 05:14:19 +0000
cairo-dock 2.1.3-9 : A light eye-candy fully themable animated dock for any Linux desktop. It has a family-likeness with OSX dock, but with more options.
( Unsupported package: Potentally dangerous ! )
==> Edit PKGBUILD ? [Y/n] ("A" to abort)
==> ----------------------------------------------
==>
اگر مثل من آماتور هستید و توانایی ویرایش پکیج ها رو ندارید هر وقت با عبارت Edit PKGBUILD ? [Y/n] ("A" to abort) روبرو شدید دکمه N رو بزنید دکمه y برای ویرایش پکیج و دکمه A برای خروج از برنامه تعیین شده
پس N رو میزنیم و ادامه میدیم
الان دوباره برنامه شروع به دانلود فایل و کامپایل برنامه میکنه تا
تا میرسه به اینکه اجازه ادامه نصب رو بگیره Continue installing cairo-dock? [Y/n] وقتی با این جمله روبرو شدید گزینه Y رو بزنید و اجازه بدید برنامه به کار نصب ادامه بده
در این مرحله از شما درخواست پسورد میشه که اون رو وارد میکنید
در ادامه شما به هر درخواست Edit PKGBUILD ? [Y/n] ("A" to abort) رسیدید دکمه N و هرکجا به عبارت Continue installing .............? [Y/n] و یا هر چیزی که ادامه فرآیند نصب رو تقاضا میکنه (مثل اجازه گرفتن سیستم برای نصب تم ) رسیدید دکمه Y رو میزنید
حالا میرسیم به اجازه سیستم جهت نصب تم ها که دکمه Y رو میزنید
Continue the building of cairo-dock-themes ? [Y/n]
و در نهایت فایلها خود دانلود میشوند و کامپایل میشوند و نصب میشوند
امیدوارم استفاده کرده باشید
در پایان هم دوباره از دوستانم حسن حبیبی و امیر وارسته تشکر میکنم