انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: کمی بیشتر از ابونتو بدانم  (دفعات بازدید: 747 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین sonic69

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 376
کمی بیشتر از ابونتو بدانم
« : 19 شهریور 1395، 04:37 ق‌ظ »
سلام
چیزهایی که من می دونم:
۱− ابونتو یک سیستم عامل هست.
۲− ابونتو یکی از نسخه های توسعه داده شده لینوکس هست.
۳− اوبنتو یک سیستم عامل متن باز هست.

میشه یکی از دوستان با زبون خیلی خیلی ساده از این سیستم عامل توضیحات بیشتری در اختیارم قرار بده. من واقعا نمی دونم نصب برنامه تو این سیستم عامل چطوریه! نمی دونم این ترمینان چیه! نمی دونم این دستور sudo که همیشه هست یعنی چی!

لطفا کمکم کنید بیشتر درک کنم

آفلاین Mmjafari

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 556
  • لیلی نام دیگر آزادی ست
    • صفحه من تو گیت
پاسخ : کمی بیشتر از ابونتو بدانم
« پاسخ #1 : 19 شهریور 1395، 05:17 ق‌ظ »
سلام
چیزهایی که من می دونم:

میشه یکی از دوستان با زبون خیلی خیلی ساده از این سیستم عامل توضیحات بیشتری در اختیارم قرار بده. من واقعا نمی دونم نصب برنامه تو این سیستم عامل چطوریه! نمی دونم این ترمینان چیه! نمی دونم این دستور sudo که همیشه هست یعنی چی!

sudo add-apt-repository ppa:repos/mordnazarsudo apt-get updatesudo apt-get install barname mordnazarسودو هم به معنای
do as susu means super userهست.

آفلاین sonic69

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 19 شهریور 1395، 05:21 ق‌ظ »
خیلی ببخشید اما اینا چی هستند دقیقا؟!؟

آفلاین Sosha

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 689
  • Only Ubuntu <3
    • نوشته های یک دوستدار گنو
« پاسخ #3 : 19 شهریور 1395، 05:57 ق‌ظ »
سلام
چیزهایی که من می دونم:

۱. اوبونتو یک سیستم عامل گنو/لینوکسیه که بر پایه دبیان ساخته شده. دبیان هم خودش یه توزیع دیگست از گنو/لینوکس.
۲. لینوکس کرنله و گنو/لینوکس سیستم عامل، پس سعی کن مثل مورد شماره ۲ نگی لینوکس.
۳. این سیستم عامل برای افراد عادی جامعه ساخته شده و هدفش اینه که کار رو برای کاربر ساده کنه.
۴. نصب برنامه توی این سیستم عامل اینجوریه که یا شما از توی مرکز اوبونتو(software center) برنامه های مورد نظرتون رو میگیرد یا از طریق پایانه(terminal) با این دستور sudo apt install <package> نصب می کنید. مثلا من می خوام vlc رو نصب کنم، جای <package> اینو مینویسم: sudo apt install vlc خودش دیگه بصورت خودکار نصب میشه.
خوب این برای برنامه های بود که توی مخزن موجوده، یه سری برنامه هستن که خارج مخزنن و شما باید ppa اونارو اول وارد کنید و بعد برنامه رو نصب کنید. یه سری دیگه هم هستن بسته های .deb هستن مثل استیم که باید بارگیریشون(دانلود) کنید و با برنامه dpkg یا gdebi اقدام به نصبشون کنید.
شدیدا توصیح میشه برنامه خارج از مخازن نصب نکنید چون اگر امنیت و کاراییشون تایید شده بود، توی مخازن رسمی موجود بودن!

اگر اوبونتو ۱۶.۰۴ استفاده می کنی دیگه نیاز نیست بنویسی apt-get با همون apt خالی کارت راه میوفته.

یه سری دستور دیگه هم هست مثلا برای بروز کردن مخازن:
sudo apt updateیا این برای بروز کردن برنامه ها:
sudo apt upgrade
دیگه چیز بیشتری به ذهنم نمیرسه واسه شروع! هر سوال جدیدی که داشتی یه موضوع جدید توی انجمن باز کن تا دوستان بهت پاسخ بدن.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش برو خدا رو شکر کن که با دمپایی نیومدم سراغت!

آفلاین sonic69

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 19 شهریور 1395، 06:09 ق‌ظ »
ممنونم از توضیح خودمونیت
نقل‌قول
این یعنی چی؟ متوجه نمیشم :(

نقل‌قول
شما باید ppa اونارو اول وارد کنید

۱− ppa اصلا چی هست؟
۲− چطوری میشه ppa رو وارد کرد؟

نقل‌قول
بسته های .deb هستن

۱− این بسته ها چی هستند؟

نقل‌قول
مثل استیم
استیم چی هست؟

نقل‌قول
برنامه dpkg یا gdebi اقدام به نصبشون کنید
این دو تا توی ابونتو نصبه؟

آفلاین Sosha

• High Sr. Member
  • *
  • Only Ubuntu <3
« پاسخ #5 : 19 شهریور 1395، 07:30 ق‌ظ »
ممنونم از توضیح خودمونیت
نقل‌قول
این یعنی چی؟ متوجه نمیشم :(

نقل‌قول
شما باید ppa اونارو اول وارد کنید

۱− ppa اصلا چی هست؟
۲− چطوری میشه ppa رو وارد کرد؟

نقل‌قول
بسته های .deb هستن

۱− این بسته ها چی هستند؟

نقل‌قول
مثل استیم
استیم چی هست؟

نقل‌قول
برنامه dpkg یا gdebi اقدام به نصبشون کنید
این دو تا توی ابونتو نصبه؟
برای این که بیشتر متوجه شی باید یکم تحقیق کنی. تو ویکی‌پدیا در مورد لینوکس، گنو/لینوکس و گنو تحقیق کن و بخون تا متوجه شی. این کتاب هم مفیده: linuxbook.ir

۲. ppa = ریپوزیتوری
گفتم که معمولا برای برنامه هایی استفاده میشه که خارج از مخازن رسمی هستند.

۳. بسته ها که در اینجا منظور بسته های .deb برنامه هایی هستن که شما میتونی مثل توی ویندوز بارگیریشون کنی و با ۲تا کلیک نصب کنی! که شدیدا پیشنهاد میشه این کار انجام ندید!

۴. استیم یه برنامست که برای بازی استفاده میشه. از تک نفره تا چند نفره...

۵. dpkg به صورت پیشفرض با زدن دستور توی پایانه کار می کنه، اما Gdebi رو باید جداگونه نصب کنی و پیش فرض توی اوبونتو نیست.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش برو خدا رو شکر کن که با دمپایی نیومدم سراغت!

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 800
« پاسخ #6 : 19 شهریور 1395، 11:19 ق‌ظ »
سلام
چیزهایی که من می دونم:

اوبونتو برای تازه وارد‌ها

آفلاین sonic69

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #7 : 19 شهریور 1395، 05:18 ب‌ظ »
من تا به امروز هر چی دستون دیدم با sudo شروع میشد. کاوش که کردم متوجه شدم چرا از این سودو استفاده میشه. اما امروز یه دستوری رو دیدم متفاوت بود. دستور هست:
wget https://dl.google.com/linux/direct/google-chrome-stable_current_amd64.deb
sudo dpkg -i --force-depends google-chrome-stable_current_amd64.deb
این دستور با wget شروع میشد. و جالب این بود که به دستور sudo هم نیاز نداشت. میشه از این دستور بیشتر بدونم؟ دقیقا چی کار می کنه؟ اگر ممکنه از هر دو دستور رو توضیح بدید ممنون میشم.

@Sosha این مخارن چی هست؟ منوظرت همون پایانه هست یا ترمینال؟
نقل‌قول
۳. بسته ها که در اینجا منظور بسته های .deb برنامه هایی هستن که شما میتونی مثل توی ویندوز بارگیریشون کنی و با ۲تا کلیک نصب کنی! که شدیدا پیشنهاد میشه این کار انجام ندید!
این بسته ها رو از کجا میشه دانلود کرد؟

نقل‌قول

استیم یه برنامه هست یا یه بازیه؟ میشه یکم خودمون بگی؟

نقل‌قول
۵. dpkg به صورت پیشفرض با زدن دستور توی پایانه کار می کنه، اما Gdebi رو باید جداگونه نصب کنی و پیش فرض توی اوبونتو نیست.

اصلا متوجه نمیشم این چی هست :(

@بابک طور ممنونم از پیشنهادتون. اما من با هیچ کدوم از مقال ها نمی تونم ارتباط بگیرم. وگرنه جسارت نمی کردم و این همه سوال های مبتدیانه نمی پرسیدم :(

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 800
« پاسخ #8 : 19 شهریور 1395، 11:46 ب‌ظ »
منظورت از اینکه نمی‌تونی ارتباط بگیری رو نمی‌فهمم. برای یادگیری هرچیزی باید قدم به قدم پیش‌بری. منابع آموزش (کتاب‌ها، مقالات، ویدئو‌ها) رو مطالعه کنی و کم کم قضیه دستت بیاد.

آفلاین sonic69

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 20 شهریور 1395، 12:20 ق‌ظ »
منظورم این هست که چون نوع نوشتار این مقالات کتابی هست. من به شخصه نمی تونم ارتباط بگیرم و متوجه اصل منظور بشم و خیلی زود خسته میشم.

اما اگر دوستانی همچون شما بیان و با زبون خودمونی یه مطلببی رو شرح بدند شاید اگر ۱۰۰ صفحه هم باشه اشتیاقم برای مطالعه بیشتر میشه و مطلب رو خیلی عمیق تر متوجه میشم

آفلاین Sosha

• High Sr. Member
  • *
  • Only Ubuntu <3
« پاسخ #10 : 20 شهریور 1395، 04:33 ق‌ظ »
من تا به امروز هر چی دستون دیدم با sudo شروع میشد. کاوش که کردم متوجه شدم چرا از این سودو استفاده میشه. اما امروز یه دستوری رو دیدم متفاوت بود. دستور هست:
wget https://dl.google.com/linux/direct/google-chrome-stable_current_amd64.deb
sudo dpkg -i --force-depends google-chrome-stable_current_amd64.deb
این دستور با wget شروع میشد. و جالب این بود که به دستور sudo هم نیاز نداشت. میشه از این دستور بیشتر بدونم؟ دقیقا چی کار می کنه؟ اگر ممکنه از هر دو دستور رو توضیح بدید ممنون میشم.

@Sosha این مخارن چی هست؟ منوظرت همون پایانه هست یا ترمینال؟
نقل‌قول
این بسته ها رو از کجا میشه دانلود کرد؟

نقل‌قول

استیم یه برنامه هست یا یه بازیه؟ میشه یکم خودمون بگی؟

نقل‌قول

اصلا متوجه نمیشم این چی هست :(

@بابک طور ممنونم از پیشنهادتون. اما من با هیچ کدوم از مقال ها نمی تونم ارتباط بگیرم. وگرنه جسارت نمی کردم و این همه سوال های مبتدیانه نمی پرسیدم :(
wget یه برنامه مدیریت بارگیریه که برات توی مطلبی که قبلا فرستاده بودی در مورد این که چه برنامه مدیریت بارگیری خوبه توضیح داده بودم!
شما هر پرونده قابل برگیری رو بعد از دستور wget بنویسی بارگیری می کنه. البته واسه پیوند(لینک) هایی که فاصله هست باید از "" استفاده کنی.
مثلا من می خوام این پرونده رو بارگیری کنم و توی آدرسش فضای خالی داره:
wget "google.com/test 5"
dbkg هم همون دستوری بود که بهت گفتم. یه نصاب بستست که تحت پایانه کار می کنه. با این دستور برنامه گوگل کروم نصب میشه.
البته نصاب گرافیکی هم داریم که اسمش gdebi هست.

مخازن رو واقعا نمی دونم چجوری به زبان ساده برات توضیخ بدم. ببین اوبونتو یه جایی داره کل برنامه های رسمیش اونجاست،‌ برنامه هایی که اونجا هستن امنیت و چیزای دیگشون تایید شدست. شما با زدن دستور sudo apt install <package> برنامه مورد نظرت رو نصب می کنی.
حالا یه موقع هست برنامه‌ای رو می خوای نصب کنی اما تو مخازن رسمی اوبونتو نیست،‌یه ppa داره که توی راهنمایی نصبش هست،‌وارد می کنی داخل پایانه و با دستوری که گفته برنامه رو نصب می کنی.
این میشه مخزن غیر رسمی.

این بسته ها مثل همین گوگل کروم توی سایتاشون معمولا هست که با یه نصاب میتونی نصب کنی. اما بازم تکرار می کنم،‌به هیچ عنوان توصبه نمیشه برنامه خارج از مخزن و یا به صورت بسته نصب کنید.

استیم یه برنامه هست که ماله شرکت valve و اونجا کلی بازی هست از پولی گرفته تا رایگان و یک نفره تا چند نفره. از طریق استیم میتونی بری با دوستات بازی کنی یا تکی بازی کنی. سیستم جالبیه باید امتحانش کنی :). ما توی گنو/لینوکس از طریق استیم میریم بازی می کنیم.

در مورد سوال پنجمت هم بالا توضیح دادم... dpkg یه نصابه تحت پایانست...
gdebi رو که محیط گرافیکیه میتونی نصب کنی ببینی.

در مورد استیم و gdebi توی وبلاگم مطلب گذاشتم میتونی در موردشون بخونی.

منم روز های اول که اومده بودم گنو/لینوکس،‌هر چیزی می خوندم نمی فهمیدیم. اما کم کم با صبر و حوصله متوجه شدم چی به چیه. توام عجله نداشته باش، همون مقاله ها رو بخون linuxbook و اوبونتو برای تازه وارد ها خوبن. بشین بخون یکم دستت بیاد فضای گنو/لینوکس...

موفق باشی :)

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19754
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #11 : 22 شهریور 1395، 03:04 ب‌ظ »
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن