انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: سوال در مورد نحوه تغییر run level در لینوکس  (دفعات بازدید: 2645 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین jeremy28

• Newbie
  • *
  • ارسال: 18
سلام
من نسخه 9.04 اوبونتو رو دارم و می­خوام که run level سیستم رو روی 3 (حالت متنی) تنظیم کنم.
توی مقالاتی که در نت دیدم گفته بود که فایل "/etc/inittab" باید تغییر کنه، ولی من همچین فایلی ندیدم یعنی در دایرکتوری etc، فایلی با نام inittab وجود نداره!
یه راه دیگه­اش رو هم گفته بود که موقع بوت از منوی گراب باید شماره runlevel رو وارد کرد که من در این منو هم همچین امکانی ندیدم!
لطفا کمکم کنید که چه جوری می­تونم حالت متنی رو در لینوکس فعال کنم، یعنی چه جوری runlevel اون رو 3 بذارم؟

دلیل این کارم اینه که می خوام با سرویس ssh کار کنم، یعنی با کلاینت PuTTY بهش وصل بشم و یه سری کارها رو در ارتباط با پروسه ها انجام بدم.
به خاطر همین نمی خوام که محیطم گرافیکی و سنگین باشه و حالت متنی و command ای واسم بهتره تا cpu کمتری مصرف بشه، سرعت بره بالا و ...

البته من چند تا راه رو هم امتحان کردم:

توی محیط گنوم، اول ctl+alt+FX رو با کلیه شماره هاش امتحان کردم ولی جواب نداد!

در گراب هم وقتی وارد recovery میشم، یه منو میاد که انتخاب های مختلفی مثل resume و ... بهم میده
که وقتی دستور telinit 3 رو هم بعد از یه مدت می نویسم هیچ اتفاق خاصی نمی افته و دوباره وارد همون محیط گنوم میشم!

به نظرتون چه کار باید بکنم؟

ممنون میشم اگه کمکم کنید

آفلاین doomhammer65ir

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1572
    • IRAN Backup
پاسخ به: سوال در مورد نحوه تغییر run level در لینوکس
« پاسخ #1 : 16 خرداد 1389، 04:09 ب‌ظ »
درباره ی اون حالت بازپروری (‌recovery ) بالا که اومد گزینه ی resume رو بزنید خودش توی خط فرمان بالا میاد
++++++++++
درباره ی مراحل اجرا تو خود اوبونتو میتونید با این دستور مرحله ی اجرای هر سرویسی رو تعیین کنید :
sudo apt-get install sysv-rc-conf
sudo sysv-rc-conf

آفلاین jeremy28

• Newbie
  • *
  • ارسال: 18
« پاسخ #2 : 17 خرداد 1389، 12:04 ق‌ظ »
سلام و ممنون از جوابتون

من توی recovery گزینه resume رو انتخاب کردم و جلوی عبارت switching to guest configuration دستور telinit 3 رو نوشتم و باز بصورت نرمال بوت شد و وارد محیط گرافیکی گنوم شدم!

در مورد ابزار پیکره بندی runlevel هم اون رو نصب کردم و دستور sudo sysv-rc-conf رو اجرا کردم که جدول زیر ظاهر شد:

ولی حالا نمی دونم که دقیقا اون رو چه جوری باید تنطیم کنم و آیا برای هر کاربردی باید اون رو جداگانه تنظیم کنم یا نه؟

راستش من می خوام یه حالتی باشه  که هر وقت خواستم، بطور کامل با runlevel ی 3 بیام بالا و کارم رو انجام بدم و هر وقت خواستم به حالت گرافیکی یا runlevel ی 5 سوئیچ کنم!

آیا همچین امکانی وجود داره؟

لطفا در این مورد راهنماییم کنید

با تشکر

آفلاین doomhammer65ir

• High Hero Member
  • *
    • IRAN Backup
« پاسخ #3 : 17 خرداد 1389، 04:06 ق‌ظ »
ان فرمان ابزاری بود تا سرویس ها و خدماتی که نیاز ندارید را از روی دستگاه بردارید . هر کدام که نیاز ندارید نشانه اش را پاک کنید .
برای بالا آمدن در خط فرمان :
sudo gedit /etc/gdm/custom.confدر پنجره ای که باز میشود در خط DefaultSession به جای gnome بنویسید xterm . دستگاه را که reset کردید با خط فرمان بالا می آید .
تنها ایرادی که هست در ان حالت نمیتوانید به  ژنوم دسترسی داشته باشید ( در حقیقت به x server ) . کاری که باید بکنید :
دوباره در آن خط فرمان بنویسید :
sudo gedit /etc/gdm/custom.confسپس xterm را به gnome برگردانده دستگاه را reset کنید .

آفلاین yaser

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 89
« پاسخ #4 : 17 خرداد 1389، 09:56 ق‌ظ »
سلام
اگر می خواهید فقط runlevel خودتون رو تغییر بدید باید فایل /etc/init/rc-sysinit.conf رو اصلاح کنید. در این فایل دنبال خط env DEFAULT_RUNLEVEL=2 بگردید و مقدار ۲ رو به ۳ عوض کنید. یا می تونید همون فایل inittab رو به صورت دستی خودتون درست کنید. ولی راه اول بهتره

آفلاین doomhammer65ir

• High Hero Member
  • *
    • IRAN Backup
« پاسخ #5 : 17 خرداد 1389، 02:17 ب‌ظ »
راه یاسر بهتره . اونی که من نوشتم درد سر داره .
یاسر +۱